Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uludağ Ü. sitesinde 7 eylülde ders seçimlerinin başlayacağını söylüyor. Ne seçelim, hangi dersi tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JrMakyol J kullanıcısına yanıt
    Müzik ve bedenle ilgili derslerden birini seçersen genelde yoklama alınmaz sınavlarda zorlamazlar rahatça geçersin,ders programın hafiflemiş olur.Yok dersen ki ben birşeyler öğrenmek istiyorum mesleki ingilizceyi seç derim bölümde çoğu ders ingilizce olarak işlenilecek faydasını görürsün.Ben yine de beden ve müzikle ilgili derslerden birini seç derim hem boş zaman kazanırsın hem vize final dönemlerinde bir de seçmeli dersin sınavıyla uğraşmamış olursun.
  • buzgibilimonata kullanıcısına yanıt
    Birinci sınıfta seçmeli ders sayısı 1 adet mi? Ben Mesleki İngilizce'yi seçmek isterim fakat, dendiği kadar çok yoğun mu Veteriner Fakültesi?
    Sabah 8'de gidilip akşam 5te geliniyorumuş ve sınav haftası diye bir şey olmuyormuş. Bu dediklerimi doğrular mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: JrMakyol

Birinci sınıfta seçmeli ders sayısı 1 adet mi? Ben Mesleki İngilizce'yi seçmek isterim fakat, dendiği kadar çok yoğun mu Veteriner Fakültesi?
    Sabah 8'de gidilip akşam 5te geliniyorumuş ve sınav haftası diye bir şey olmuyormuş. Bu dediklerimi doğrular mısın?

Her dönem 1 adet seçmeli ders oluyor.Söylenilenler doğru haftada 1 gün öğlene kadar ders olur diğer günler 8.45 de başlayıp 17.15 de bitiyor bazen blok yapıp 15.15 gibi bitirebiliyorlar.Vizelerde sınav haftası olmuyor diğer bölümlerde 1 haftada sınavlar bitiyor ve o hafta ders olmuyor sadece sınava girip gidiyorlar.Bizde sınavlar 2 veya 3 haftaya yayılıyor ve normal dersler devam ediyor.Misal saat 11 de sınav varsa ilk 2 saat ders işleyip sınav girip tekrar derse devam ediliyor.Şimdi daha da zor olucak daha fazla ders ingilizce olarak işleniyor.Bildiğim kadarıyla genetic dışında fizyoloji 1 i de ingilizce göreceksiniz bu dönem daha da fazla olabilir.

• buzgibilimonata kullanıcısına yanıt
    Madem durum böyle 6 yıl yapsalarmış şunu... Hoşuma gitmedi, aynı lise gibi olacak.
    Bu yoğunlukta sportif faaliyetlere ve kulüplere katılabiliyor musunuz? Ben okçuluk, binicilik ve dağcılık düşünüyordum. Umarım vaktim olur.

• Beyler uzun zamandan beri veterinerlik istiyorum tek hayalim.Bu sene 2. defa girdim sınava yine istediğim puanı alamadım.Fazla boşladım açıkcası bu sene ygs den sonra.2 yıllık laborant ve veteriner sağlık bölümüne gidip dikey geçişimi bekliym veterinerlik için, yoksa bu sene tekrarmı hazırlanıym kafam çok karışık yardım lütfen.
  • ben uludag dusunuyorum hayvanlari seviyorum ama kandan korkuyorum ve biyolojiyi yapabilirmiyim biomiyorum gida muh fen ogrt ysda veterinerlik arasinda kaldim

• İstanbul üniversitesinde olanlar için bi sınav varmış okulun ilk günü, muafiyet sınavı sanırım. O sınavı geçersek ingilizce derslerine girmiyor muyuz nasıl oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: whiteenergy1

ben uludag dusunuyorum hayvanlari seviyorum ama kandan korkuyorum ve biyolojiyi yapabilirmiyim biomiyorum gida muh fen ogrt ysda veterinerlik arasinda kaldim

8 yıllık fen bilgisi öğretmeniyim meb'de, veteriner fkültesi fen öğretmenliğine göre çok daha iyi bir bölümdür.
  • Bu sene uludağı kazanan arkadaşlar ne alemdesiniz kalacak yerleri ayarladiniz mi muafiyet sinavlarina calisiyomusunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: hallos

İstanbul üniversitesinde olanlar için bi sınav varmış okulun ilk günü, muafiyet sınavı sanırım. O sınavı geçersek ingilizce derslerine girmiyor muyuz nasıl oluyor?

İlk sene, iki dönem İngilizce dersleri var. O sınavdan geçerseniz derslerden muaf oluyorsunuz. Muaf olunca harf notu "M" oluyor ve ortalamaya etkisi olmuyor. Derseniz ki; "Ben sene içinde sınavlara gireyim de iyi not alıp ortalamamı yükselteyim", muafiyet sınavına girmeyin. Ama sene içinde uğraşamam diyorsanız, sınavı geçmeye bakın.

Ben geçmeyi seçtim. Derslerin de kredisi çok değil dedim, sene içinde uğraşmak istemedim.

Biraz varsa İngilizceniz, hiç zorlanmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PartizanMLKM

quote:

Orijinalden alıntı: hallos

İstanbul üniversitesinde olanlar için bi sınav varmış okulun ilk günü, muafiyet sınavı sanırım. O sınavı geçersek ingilizce derslerine girmiyor muyuz nasıl oluyor?

İlk sene, iki dönem İngilizce dersleri var. O sınavdan geçerseniz derslerden muaf oluyorsunuz. Muaf olunca harf notu "M" oluyor ve ortalamaya etkisi olmuyor. Derseniz ki; "Ben sene içinde sınavlara gireyim de iyi not alıp ortalamamı yükselteyim", muafiyet sınavına girmeyin. Ama sene içinde uğraşamam diyorsanız, sınavı geçmeye bakın.

Ben geçmeyi seçtim. Derslerin de kredisi çok değil dedim, sene içinde uğraşmak istemedim.

Biraz varsa İngilizceniz, hiç zorlanmazsınız.

Anladım. Sınav baya kolay mı yani çalışayım mı biraz ingilizce? İngilizcem fena değil. Geçme notu kaç üzerinden kaç?

• hallos kullanıcısına yanıt
    iü'de ingilizce sınavları test ve çok kolay oluyordu.

ortalamanı yükseltmek istersen ve ilkokul düzeyinde ingilizcen varsa boşver girme muafiyet sınavına.

muhtemelen 2 kredisi vardır ingilizcenin AA düşürürsen ortalamaya biraz katkısı olur.

çan eğrisi var geçme notu değişebiliyor , finalde 40 yada 50'nin üstünde alma zorunluluğu gibi birşey vardı.
  • hallos kullanıcısına yanıt
    Valla sınav gerçekten çok kolaydı ama kalan da oldu yani. Biraz İngilizcen varsa geçersin. Muafiyet sınavı geçme notu 60'tı diye hatırlıyorum. 25 soru testti zaten. Sene içinde uğraşamam diyorsan, gir geç.
  • Tamam teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: WhiteofSun

Bu sene uludağı kazanan arkadaşlar ne alemdesiniz kalacak yerleri ayarladiniz mi muafiyet sinavlarina calisiyomusunuz

Ben çalışıyorum şahsen zira kimse 5 yıllık bir fakülteyi bir sene daha uzatmak istemez.
    Kalacak yeri de henüz ayarlamadım. İnşallah Görükle'den bir yer buluruz.

• inşallah kardesim uygun bir yer buluruz bende aynı şekilde muafiyet sinavina calisiyorum umarım geçeriz

• quote:

Orijinalden alıntı: fenci466

quote:

Orijinalden alıntı: whiteenergy1

ben uludag dusunuyorum hayvanlari seviyorum ama kandan korkuyorum ve biyolojiyi yapabilirmiyim biomiyorum gida muh fen ogrt ysda veterinerlik arasinda kaldim

8 yıllık fen bilgisi öğretmeniyim meb'de, veteriner fkültesi fen öğretmenliğine göre çok daha iyi bir bölümdür.

hocam kararsizim ondan dolayi veteriner olunca ne yapicam diye dusunuyorum kpss puanlari nasil

• quote:

Orijinalden alıntı: WhiteofSun

inşallah kardesim uygun bir yer buluruz bende aynı şekilde muafiyet sinavina calisiyorum umarım geçeriz

is imkanlari nasil

• Rahat olun.veteriner fakültesi birçok bölümden iyidir.okulu severek okuyun pişman olmazsınız.ben öğretmenim ve zamannda çok severdim veteriner fakültesi okumayı.

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.