Şimdi Ara

Veteriner Hekimlik Hakkında Sorularınız Yanıtlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden yeni mezun oldum, genç ve aklı karışık kardeşlerimin sorularını cevaplamak isterim.
    Kısaca kendimden bahsedeyim; Bende bir çoğunuz gibi bu sitenin nimetlerinden olan soru cevap kısmından yararlandım. Bundan dolayı üniversitede elde ettiğim tecübeleri aktarmayı boynumun borcu olarak kabul ediyorum. 31k sıralama ile İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesine 2014 yılında 1. olarak girdim ve bu yıl mezun oldum. Okulun ve mesleğin en olumlu ve olumsuz taraflarını çoğu zaman tecrübe ederek bazen büyüklerimden dinleyerek öğrendim. Okulda çalışkan ve aktif bir öğrenciydim, birçok araştırma ve birçok kulüp faaliyetinde bulundum hatta son yıl kulüp başkanlığı bile yaptım. Araştırmalar sayesinde birçok hoca ile(dekanda dahil buna) aram çok iyi oldu ve okulun derin sırlarınada vakıf oldum. Şimdi ne yapıyorum derseniz, ülkenin en iyi özel tıp fakültesinde doktoraya kabul oldum ve bir yandan da buradaki araştırma merkezinde çalışacağım. Meslek hakkında, okul hakkında, okul yaşamı hakkında ve aklınıza gelebilecek herşeyi sorabilirsiniz.

• hocam benim sıralamam 120-130k arası gelecek büyük ihtimal. mskü veterinerlik evimin yanında oldugu için ilk sıraya onu yazacagım . aşağıdaki üniversiteler arasında nasıl bir tercih sırası yapayım. birkaç tane süpriz üniversite yazacagım. tutması zor ama .

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ
    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
    AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
    BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
    BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
    FIRAT ÜNİVERSİTESİ
    KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
    KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
    MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
    SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
    SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
    YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ (yeni açıldı)
  • Maalesef bu üniversitelerin hepsi yeni açılan üniversiteler. Birçok eksikleri mevcut. Kadroları daha oturmamış. Aralarında Afyon ve Fırat iyi. Buradan bireysel çabaları ile sıyrılıp iyi yerlere gelen kişiler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogzhn.bygl O kullanıcısına yanıt
    Ondokuz mayıs vet nasıl?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CODE BUSCH kullanıcısına yanıt
    Veteriner hekimlik için ortalama bir üniversite ama diğer üniversitelere göre biraz daha iyi.
    Omü %60 ihtimalle gelicek ama selçuk kesin selçuk üni hakkında bilginiz var mı?

• CODE BUSCH kullanıcısına yanıt
    Konya omü den daha iyi, taban puanına göre karar vermeyin.Veteriner hekimlikte İstanbul, Ankara ve Bursa en iyisidir. Konya ve Fırat ise bu üniversitelere yakındır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Konyada okuyan tanıdıgınız var mı ? Nasıl bir yer

• Aslında lise arkadaşlarımdan bir tanesi orada okudu. Eğitimi diğer fakülteler gibi ağır. Konyadan mezun olan arkadaşlar büyükbaş konusunda çok bilgililer.
  • selamlar hocam, veterinerlik hiç düşünmemiştim ama İstanbul Üniversitesi Veterinerlik tutuyor ve evimin hemen yakınında. Bölüm ve üni hakkında bilgi verebilirmisin, nasıl kişilere tavsiye edersin? Buradan mezun olan bir kişi ne ile meşgul olur? Hiç bilgim olmadığı için saçma sorular sormuş olabilirim ama cevaplarsan sevinirim.
  • duhan2112 kullanıcısına yanıt
    İlk önce şunu belirteyim Veteriner Hekimlik eğitimi çok ağırdır, tıp yanında kolay kalıyor bunu göze alarak gelmen gerekiyor. Mesleki alan çok geniş; pet hekimliği, çiftlik hekimliği, büyükbaş klinik hekimliği, gıda alanı, ilaç alanı, egzotik hayvan hekimliği... daha aklıma gelmeyen bir sürü yerde görev alabilirsin. İstanbul Üniversitesi Veterienr hekimlikte en iyisidir, Ankara ve Uludağ ile birinciliği kendi aralarında paylaşırlar. Uludağ büyük başta iyi iken İstanbul Üniversitesi pet hekimliğinde iyidir. Hayvanları seviyorsan, mühendislik bana göre değil diyorsan tavsiye ederim.
  • Merhaba. Türkiye'den mezun olanların yurt dışında çalışma olanağı var mıdır?
  • ghöstbuster kullanıcısına yanıt
    Diplomaların yurt dışı denkliği yok ancak denklik için sınavlar var, zor olsada denklik alınabiliyor. Eğer fakülte akredite ise doktorayı yurtdışında yapabiliyorsun.
  • MERHABALAR BEN ADANA DA YŞIYOROUM ÇOKUROVA ÜNİ VETERİNERLİK NADIL ACABA HATAY VETERİNERLİKTE OLUR? GELECEĞİNİ NASIL BULUYORSUNUZ MEZUN OLDUKTAN SONRA PARA KAZANMA YOLLARI OKUMASI ÇOK MU ZOR DEDİKLERİ KADAR
  • İlk önce burada konu açtığın için teşekkür ederim.
    "
    İstanbul Üniversitesi Veterienr hekimlikte en iyisidir, Ankara ve Uludağ ile birinciliği kendi aralarında paylaşırlar"

Böyle dedin, ancak ben anlamadım. İlk önce istanbul en iyisidir dedin daha sonra birincilik Ankara'nın dır dedin. Ankara Vet'de daha fazla profesör var ayrıca daha eski. Ankara ingilizce Vet hakkında ne bilgin var? Hangisi daha iyi Ankara mı yoksa İstanbul mu? Veterinerlik diploması ile nasıl tıp fakültesinde doktora yapıyorsun? Ben veteriner olup ilaç, kozmetik, etc sektöründe çalışmak istemiyorum. Klimalı florasan lambalı laboratuvarda çalışmaktansa tüm kolumu dananın anüsüne sokup suni tohumlama yapmayı tercih ederim. Galiba Türkiye'de egzotik hayvan, hayvanat bahçesi, doğal yaşamı koruma alanı gibi veterinerlerin çalışabileceği pek fazla alan yok. Mesleğini küçük gören Tıptan zor olduğunu bilmeyen hatta veterinerlerin sadece köpeklere aşı yaptığını zannedenlerle nasıl baş ediyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.