Şimdi Ara

VFS'de vizeyle alakalı soru/sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TLDR:
    Yakın zamanda VFS'de herhangi bir ülke için vize başvurusu yapan ve elinde VFS'den aldığı fişi olan varsa, gerekli gördüğü yerleri blurlayıp yollayabilir mi?

8 Ay önce VFS'de Rusya vizesine başvurdum ve fişin kalmadığı söylenerek fiş verilmedi. Vizem sorunsuz çıktı.
    Şimdi tekrar aynı vizeye başvuruyorum ve çok şüpheli tavırlar içerisine giren 8 ay öncekiyle aynı görevli fişimi vermeden yollamaya çalıştı. Fişimi isteyince panikledi ve fişimi 10 dakika gibi bir sürede iki görevlinin fısıldaşmaları sonucunda aldım. Herşey kalem kalem yazılmış. Attım cebe.

2 gün sonra dedim dur pasaport gitmiş mi büyükelçiliğe kontrol edeyim. Fişe bir baktım, kalem kalem yazılan yerde bir sıkıntı yok ama altında alınan ücret yazıyormuş, sadece hizmet bedeli yazıyor, vize ücretini yazmamışlar. Bugün tekrar gittim, yanlış kesildiğini söyledim. Yok o parayı elçilik aldığı için yazmıyoruz, fiş doğru dedi, tahsilat makbuzu aldım. Bu arada, müşteri hizmetleriyle telefondan görüşüyoruz, fişin nasıl kesildiğini bilmiyorlar. Bir sorun olmaz falan diyorlar da vize ücretinin VFS'nin aldığına dair hiç bir kanıt yok. Sabahın köründe başka başvuru yapanlara sormak aklıma gelmedi.

İnternetten fişlere bakıyorum, hepsinde kaç para alındıysa yazıyor. Kimseyi zan altında da bırakmak istemiyorum da bu iş çok garip bir hal aldı. Yarın da büyükelçiliği arayacağım da muhattap alırlar mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwebdevil -- 29 Temmuz 2019; 21:8:5 >

• gideceğin ülkeye alacağın vizeyi herkesin ödediği ücret kadar ödeyerek alıyorsan sorun yok. paranın nereye gittiğinden sana ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kıymetli düşüncelerin için teşekkür ederim.
    Şöyle bir sorun var. Bu insan(lar) 8 ay önce VFS'yi ve şuanda da beni dolandırıyor olabilir(ler). Üstüste iki kere bu fiş olayı benim başıma geliyorsa şansa, kazara olma olasılığı çok düşük. Olayın tamamını yazmadım buraya dikkat edersen sadece "şüpheli tavırlar" olarak bahsettim. Bu vatandaş, pasaportları büyükelçiliğe kendi götürüyor, ödemeleri kendi alıyor. Beni dolandırmadığını nereden bilebilirim? Neden kayıt-fiş falan yokken güvenmeliyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.