Şimdi Ara

Via Chipset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Asus A8V deluxe anakart var...işlemciye o/c yapacağım için ramleri bölenli kullanıcam ancak listede yazanlar kafamı karıştırdı biraz...Normalde ramler 200mhzde 1:1 şeklinde çalışıyor...ben bunu düşürmek için aşağadakilerden hangisini secmem lazım?
    1:1 DDR200 (seçili olan bu)
    4:3 DDR266
    3:2
    5:3 DDR333
    2:1 DDR400

bunlardan hangisini secmeliyim htt'yi arttırınca sistem açılmamazlık yapmasın bir yardımcı olursanız çok sevinirim...

• daha alta düşmez heralde kesin bilmiyorum da ben oc yaparken ram ları default değer diye ayarlıyorum herhalde anakart kendisi ayarlıyor ram lari
  • DDR 333 olarak ayarlayın.
  • Arkadaşlar işlemcim'e dün o/c yaptım ilk olarak;
    ht'yi 4x yaptım
    ramleri ddr 333
    çarpan sabit 10x
    agp/pci hızlarını sabitledim 66/33
    Daha sonra 5mhz olarak Htt'yi arttırmaya başladım her seferin de testler yaptım Super pi, prime95 ancak prime 95'i 30dk civarında yaptım hata vermedi...Pcmark2002'yi tamamladı aynı şekilde 3dmark 03-05'ide tamamladı...Dün gece 10x230=2300mhz'ye çıktım daha sonrs 3 saat prime 95 testi yaptırdım hiç hata vermedi...Bu sabah Htt'yi 235 yaptım super pi 32mb testini tamamladı daha sonra prime 95 yaptırdım 15dk dan sonra hata verdi...hardware failary diyor ancak diğer programlarda bir sorun yok herhangi bir anormallikte yok...240'a çıkardım ve 2400mhz'de super pi testinde(1 mb) tamamladı bir kaç sefer yatpım tamamladı daha sonra super pi de hata vermeye başladı test bitmiyor sonra aynı şekilde prime 95 1dk içinde hata veriyor...gittim prime 95'in forumuna aynı hatayı alanlar vardı orda ramlerden kaynaklandığını söylüyorlardı ramlerde 5/3 bölenli tam 200mhz de çalışıyordu ramleri 3/2 bölenine aldım ve 180mhz civarında çalışmaya başladı ancak aynı sorun yine oldu dedim heralde kaldırmıyor işlemci sınırı bukadar 2300mhz ye düşürdüm çünkü dün gece 3saat sorunsuzdu prime 95de...daha sonra test yaptım 1 saatlik sorun yok sonra yine prime 95le bir test daha başlattım ve evden çıktım...Geldiğimde 1 saat hatasız gittikten sonra hata vermişti bu neden olabilir arakadaşlar?çok fazla o/cde yapmadım işlemci voltajsız bukadarmı dayanabiliyor acaba?Bu sırada prime 95açık ve yine test yaptırıyorum ve 1 saati gecti bir hata vermedi çok tuhaf geldi bir hata veriyor bir vermiyor...Hata da tam olarak şu;
    FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
    Hardware failure detected, consult stress.txt file.

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.