Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merk07

quote:

Orijinalden alıntı: mokur

quote:

Orijinalden alıntı: merk07

quote:

Orijinalden alıntı: mokur

Çalışma problemini duyunca hayrete düştüm. Heralde ben çok şanslıyım. Benim araç çakmak gibi daha teklediğini görmedim marş basarken

sizin araç kaç model hangi versiyon.benimle montaj yaptıran 2012 white night da prblem çıkmadı.

2011 model 1.2 TSI DSG Yeti

sizin aracın aynısına burdada takıldı aynı problem var.

şimdiye kadar bir problem yok ama bekleyip görmek lazım

• citroen c4 thp 156 hp mcp aracıma vialle uygunmudur izmir'de bayi varmı? cevap veren olursa memnun olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmesut

citroen c4 thp 156 hp mcp aracıma vialle uygunmudur izmir'de bayi varmı? cevap veren olursa memnun olurum

kesinlikle uygundur, izmir,de bayii varmıdır yeni onu tabiki meridyenden yetkili kişiler size cevap verebilirler saygılar.
  • Teşekkürler
  • Benzin gece yarısı zamlanacak

Benzinin litresine 12 kuruş zam geldi. Zamlı tarife bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Bu zamla birlikte İstanbul'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,47 liradan 4,59 liraya; Ankara'da 4,48 liradan 4,60 lira seviyelerine çıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Öncelikle hem eski konuyu hemde bu konuyu sürekli takip ediyorum. Okumaktan yazamadım bir türlü. Vialle marka olarak avrupada oldukça iyi bir yere sahip. Distribütör değişikliğini bir çok arkadaş olumlu karşıladı. Buna bende katılıyorum. Meridyen yetkilisi arkadaşımız konuya en son 11 Ağustosta msj yazmış. Halbuki yeni distribütörün kendi açtığı konuya daha çok ilgi göstermesini beklerdim. Bunu yapıcı bir eleştri olarak almalarını dilerim. Malum teknoloji çağında herkes soru ve sorunlarını internette paylaşmakta ve cevap aramaktadır. Elektronik ortamdaki müşteri memnuniyeti firmalar için kaçınılmaz derecede öneme sahip olmalıdır.
    Bu eleştirilerden sonra bir çok yabancı forumda da Vialle kullanıcıları genel itibariyle memnunlar. Problem yaşayanlar elbette var ancak, problemsiz kullanan bir çok kullanıcıda nette görüş belirtmiyorlar. Herkes bir sorusu olduğunda yada problem yaşadığında bunları aktarıyor ki buda arıza yaşayanları ön plana çıkarıyor. Tabi bu durum tüm markalar için geçerli.
    Benim araştırmalarımda Vialle ve Prins kalite ve memnuniyet konularında hep bir adım önde oldular. Tabiki sistem maliyetleri, aracınızın maliyeti, km gibi hususlar karar aşamasını zorlaştıran ve insanları daha fazla araştırmaya iten nedenler.
    Hem önceki hemde bu konuda verdiği cevaplar ve bilgiler için Erdal Bey'i de unutmadan takdir etmek gerek.
    Malumunuz benzin fiyatları arttıkça LPG sistemleri ile ilgili soru ve taleplerimizde artıyor. Arkadaşlarımızın bir çok sorusunun bu bağlamda cevapsız bırakılmasını tekrar eleştiriyorum. Ancak yeni yapılanma içinde çok yoğun mesai yaptıklarını tahmin ettiğimden bir süre tolerans gösterilebilir. Önerim; bayi ve distribütörlerin forumlardaki konuları takip edip cevaplayacak nitelikte personel görevlendirmeleri olabilir ancak.
    Soruları toparlarsak;
    Örneğin Vialle Hollanda sitesinde Ağustos 2012 isimli bir motor kodlarına göre araç dönüşüm listesi var. Bu TR için geçerlimidir? LİNK: Araç Listesi
    Tr de yapılanların motor tiplerine göre listelenmesi mümkün müdür?
    TSI,TFSI,FSI,GDI v.s. tek nokta enj+turbo+kompresör motorlar
    VTI,THP,ECOTEC,VTEC,MPI,VVTI, T-JET,Multiair v.s. Çok nokta enjeksiyonlu atmosferik ve turbolu motorlar
    Yüksek hacimli motorlar vs........
    Şimdiye kadar yazdıklarınızdan çıkardıklarım;

1.2 TSI PEŞİN 4.500, TAKSİTLİ(TÜM KK 10 TK) 4.900 TL MONTAJ PROJE DAHİL
    1.4 TSI PEŞİN 4.500, TAKSİTLİ(TÜM KK 10 TK) 4.900 TL MONTAJ PROJE DAHİL
    1.8 TSI PEŞİN 4.600, TAKSİTLİ(TÜM KK 10 TK) 5.050 TL MONTAJ PROJE DAHİL
    Normal motorlar;(İstisna motor tipi var mı? Turbolularda aynı mı?Turbo olsun olmasın önemli olan KW mı?)
    4 Silindir Peşin 3.000 - TÜM KK 10 TAKSİT 3.300 TL MONTAJ KDV DAHİL (140 KW)
    4 Silindir Peşin 3.450 - TÜM KK 10 TAKSİT 3.800 TL MONTAJ KDV DAHİL (210 KW)
    6 Silindir Peşin 3.800 - TÜM KK 10 TAKSİT 4.200 TL MONTAJ KDV DAHİL (140 KW)
    6 Silindir Peşin 4.200 - TÜM KK 10 TAKSİT 4.650 TL MONTAJ KDV DAHİL (210 KW)

Tasarruf Oranı : 1.4 TSI için %50-55 oranlarında tasarruf elde ettik. ...
    GDI motorlar için çalışma devam etmekte...
    FSI motorlarda şu an bir çalışma yok...
    Tüm TSI ve TFSI lara takıyoruz... (2.0 TFSI PDF te yok, 1.8 TFSI var 1.8 T var)???

---Konudan bazı sorular---
    İllere Göre Bayi listeleri?
    1998 model 210 kasa 111 motor mercedeslere uyumlumu?
    Subaru Forester, otomatik vites, 158 HP turbosuz?
    Sabahları soguk motor calışma süresini - marş alma?
    Sıcak motorla arabayı stop edince yeniden çalıştırınca sıkıntı olup olmadıgı ?
    Start / Stoplu araçlarda nasıl olacak?

Mesela Benim aracım 2011 Bravo T-Jet 120 motor kodu 198A4000
    PDF te bu aracın makyaj öncesi 150 lik versiyonu var sadece, Ancak aynı motoru (120 T-Jet-198A4000) kullanan Grande punto ve Alfa Mito PDF te var. Ayrıca İtalya ve İngilterede takılan bir çok T-jet 120 Bravo var.
    Bu durum benim için bir soru işareti ve buna benzer soruları olanlar eminim vardır.

Bir diğer cevap bekleyen konu, motor garantisi yada sigortası... Bir gelişme var mı?

Genel olarak soruları ve bazı cevapları toplamaya çalıştım, Hatam var ise lütfen düzeltin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasayanadam -- 23 Ağustos 2012; 20:48:29 >

• syn lider75 paylaşımlarınızı ayrıntılı(mümkünse) sabırsızlıkla bekliyoruz...
  • +1

quote:

Orijinalden alıntı: fandangos

syn lider75 paylaşımlarınızı ayrıntılı(mümkünse) sabırsızlıkla bekliyoruz...
  • Sorunlar başgöstermeye başlayınca firma yetkilisinden ses çıkmaz oldu???
  • Arkadaşlar şu anda montaj aşamasındayız.Ben ofisdeki bilgisayardan bağlandım.Araca içerde monte ediliyor.

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Arkadaşlar şu anda montaj aşamasındayız.Ben ofisdeki bilgisayardan bağlandım.Araca içerde monte ediliyor.

Hayırlı olsun, ilerleyen günlerde detayları bekliyoruz...
  • quote:

Arkadaşlar şu anda montaj aşamasındayız.Ben ofisdeki bilgisayardan bağlandım.Araca içerde monte ediliyor.

süper hızlı paylaşım için teşekkürler.devamını bekliyoruz
  • quote:

heyecanla bekliyoruz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasayanadam

Merhabalar,

Öncelikle hem eski konuyu hemde bu konuyu sürekli takip ediyorum. Okumaktan yazamadım bir türlü. Vialle marka olarak avrupada oldukça iyi bir yere sahip. Distribütör değişikliğini bir çok arkadaş olumlu karşıladı. Buna bende katılıyorum. Meridyen yetkilisi arkadaşımız konuya en son 11 Ağustosta msj yazmış. Halbuki yeni distribütörün kendi açtığı konuya daha çok ilgi göstermesini beklerdim. Bunu yapıcı bir eleştri olarak almalarını dilerim. Malum teknoloji çağında herkes soru ve sorunlarını internette paylaşmakta ve cevap aramaktadır. Elektronik ortamdaki müşteri memnuniyeti firmalar için kaçınılmaz derecede öneme sahip olmalıdır.
    Bu eleştirilerden sonra bir çok yabancı forumda da Vialle kullanıcıları genel itibariyle memnunlar. Problem yaşayanlar elbette var ancak, problemsiz kullanan bir çok kullanıcıda nette görüş belirtmiyorlar. Herkes bir sorusu olduğunda yada problem yaşadığında bunları aktarıyor ki buda arıza yaşayanları ön plana çıkarıyor. Tabi bu durum tüm markalar için geçerli.
    Benim araştırmalarımda Vialle ve Prins kalite ve memnuniyet konularında hep bir adım önde oldular. Tabiki sistem maliyetleri, aracınızın maliyeti, km gibi hususlar karar aşamasını zorlaştıran ve insanları daha fazla araştırmaya iten nedenler.
    Hem önceki hemde bu konuda verdiği cevaplar ve bilgiler için Erdal Bey'i de unutmadan takdir etmek gerek.
    Malumunuz benzin fiyatları arttıkça LPG sistemleri ile ilgili soru ve taleplerimizde artıyor. Arkadaşlarımızın bir çok sorusunun bu bağlamda cevapsız bırakılmasını tekrar eleştiriyorum. Ancak yeni yapılanma içinde çok yoğun mesai yaptıklarını tahmin ettiğimden bir süre tolerans gösterilebilir. Önerim; bayi ve distribütörlerin forumlardaki konuları takip edip cevaplayacak nitelikte personel görevlendirmeleri olabilir ancak.
    Soruları toparlarsak;
    Örneğin Vialle Hollanda sitesinde Ağustos 2012 isimli bir motor kodlarına göre araç dönüşüm listesi var. Bu TR için geçerlimidir? LİNK: Araç Listesi
    VTI,THP,ECOTEC,VTEC,MPI,VVTI, T-JET,Multiair v.s. Çok nokta enjeksiyonlu atmosferik ve turbolu motorlar

Normal motorlar;(İstisna motor tipi var mı? Turbolularda aynı mı?Turbo olsun olmasın önemli olan KW mı?)

Tüm TSI ve TFSI lara takıyoruz... (2.0 TFSI PDF te yok, 1.8 TFSI var 1.8 T var)???

PDF te bu aracın makyaj öncesi 150 lik versiyonu var sadece, Ancak aynı motoru (120 T-Jet-198A4000) kullanan Grande punto ve Alfa Mito PDF te var. Ayrıca İtalya ve İngilterede takılan bir çok T-jet 120 Bravo var.
    Bu durum benim için bir soru işareti ve buna benzer soruları olanlar eminim vardır.

Bir diğer cevap bekleyen konu, motor garantisi yada sigortası... Bir gelişme var mı?

Genel olarak soruları ve bazı cevapları toplamaya çalıştım, Hatam var ise lütfen düzeltin...

sayın yasayanadam
    şahsıma karşı göstermiş olduğunuz takdire çok teşekkür ederim,naçizane elimden geldiğince bilgim dahilinde buradan hem özel hem birebir hemde yazılarda zamanımdan ayırarak anlatmaya çalışıyorum,çünkü eminimki bu sistemi bu ülkede benden fazla uygulayan vede benden fazla bilen yok teknik olarak.
    eksisi ile artısı ile şunu buradan özellikle belirteyim 5 yıldır edindiğim deneyime göre vialle sistemlerde eğer montajı yapan kişi hata yapmaz ise eğer asla ama asla sorun yaşamazsınızzzz.

ben birçok bayi toplantılarında veya montaj yapan bir çok ustada bu ülkede tespit ettiğim bir durum var oda her bir kişi kendi montaj şeklini uygulamaya çalışıyor yada uyguluyo bu hala böyle devam ediyor.yine söylüyorum viallede montaj resmleri olmadığı kadar detaylı şekilde var size bunu sunuyorlar yeniden macera yaşamayın (amerikayı keşfe gerek yok)zaten keşfedilmiş,ama hayır hala kendince birşeyler yapan var tabiki bütün ustalar böyle değil sözüm yapanlara,zamanında benimde hatalarım oldu bu sistemi bilenler yoktu ve ben çokta detaylı eğitim almadım bundan kaynaklanan ufakta olsa hatalarım olmuştur ancak buda listede olmayan ve resimleri olmayan araçlarda olmuştur.

bununda nedeni sizinde belirttiğiniz gibi vialle araç listesinde olmayan ve türkiyede olan çok araç var ama uygulama yapılabiliyor elinizde resim yada döküman olmayınca küçükte olsa hatalar olabiliyor,veya listede olupta türkiyede olan aracın bg,(kw)gücü aynı olamayabiliyor,du vialle lpı sistemde araçların kendi motor ve kw gücüne göre hazır programlar var ve yüklemeler buna göre yapılıyordu.

vialle lpfı sistemde ise 210kw (285bg)kadar 3,4,5,6,8 silindir VTI,THP,ECOTEC,VTEC,MPI,VVTI, T-JET,Multiair ,turbo,boxer (subaru forester)araçların tamamında uygulama yapılabiliyor üniversal programlar var tabi bu (programlamayı eğitimini almayan uygulayamaz)enjektör seçimleri ve pompa seçimleri araca göre yapıldıktan sonra tabi,kesinlikle manifold sökülerek sökülmeden asla olmaz,aslında diğer sistemlerde sökmek gerek ama bizim ülkemizde bunu uygulayan yok inanın manifold sökmek okadarda zor değil tabiki zor olan var ancak geneli değil,ancak herne olursa olsun vialle,de sökmeden yapamazsınız kaldıki doğru değil.

start stoplu araçlarda özel program yok stop sonrası çalışma yine benzinle.
    araçların lpg,de geç çalışma gibi bir sorunu kesinlikle yok daha önce 2008,de 3 araçta yaşandı bununda nedeni enjektör arızası idi yakıt sızdırıyordu değişimi yapıldı ve düzeldi.
    araçlarda vites otomatik veya düz fark etmez uygulama yapılabiliyor.
    mercedes kompresör araçlardada uygulamada sorun yok sadce araca göre enjektör direkt tekli veya çiftli kullanılıyor manifold yapısına göre.

ancak gdı fsı vs gibi araçlarda vialle sistemlerinin hiç biri kesinlikle uygulanamaz.
    tsı ve tfsı araçlarda ise lpdı sistem uygulanıyor araca özel sistemler getirtiliyor ve araca özel programlar yükleniyor.

elimden geldiğince size cevap yazmaya çalıştım arada eksik yada yazımda hatalarım olabilir kusura bakmayın.

ayrıca ben meridyen lpg,den yetkili arkadaşlarda eminim daha fazla zaman ayıracaklardır birazdaha zaman tanıyalım inşallah herşey daha iyi ve güzel olur,saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalmar -- 24 Ağustos 2012; 23:11:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalmar

quote:

Orijinalden alıntı: yasayanadam

Merhabalar,

Soruları toparlarsak;

sayın yasayanadam
    şahsıma karşı göstermiş olduğunuz takdire çok teşekkür ederim,naçizane elimden geldiğince bilgim dahilinde buradan hem özel hem birebir hemde yazılarda zamanımdan ayırarak anlatmaya çalışıyorum,çünkü eminimki bu sistemi bu ülkede benden fazla uygulayan vede benden fazla bilen yok teknik olarak.
    eksisi ile artısı ile şunu buradan özellikle belirteyim 5 yıldır edindiğim deneyime göre vialle sistemlerde eğer montajı yapan kişi hata yapmaz ise eğer asla ama asla sorun yaşamazsınızzzz.

ben birçok bayi toplantılarında veya montaj yapan bir çok ustada bu ülkede tespit ettiğim bir durum var oda her bir kişi kendi montaj şeklini uygulamaya çalışıyor yada uyguluyo bu hala böyle devam ediyor.yine söylüyorum viallede montaj resmleri olmadığı kadar detaylı şekilde var size bunu sunuyorlar yeniden macera yaşamayın (amerikayı keşfe gerek yok)zaten keşfedilmiş,ama hayır hala kendince birşeyler yapan var tabiki bütün ustalar böyle değil sözüm yapanlara,zamanında benimde hatalarım oldu bu sistemi bilenler yoktu ve ben çokta detaylı eğitim almadım bundan kaynaklanan ufakta olsa hatalarım olmuştur ancak buda listede olmayan ve resimleri olmayan araçlarda olmuştur.

bununda nedeni sizinde belirttiğiniz gibi vialle araç listesinde olmayan ve türkiyede olan çok araç var ama uygulama yapılabiliyor elinizde resim yada döküman olmayınca küçükte olsa hatalar olabiliyor,veya listede olupta türkiyede olan aracın bg,(kw)gücü aynı olamayabiliyor,du vialle lpı sistemde araçların kendi motor ve kw gücüne göre hazır programlar var ve yüklemeler buna göre yapılıyordu.

vialle lpfı sistemde ise 210kw (285bg)kadar 3,4,5,6,8 silindir VTI,THP,ECOTEC,VTEC,MPI,VVTI, T-JET,Multiair ,turbo,boxer (subaru forester)araçların tamamında uygulama yapılabiliyor üniversal programlar var tabi bu (programlamayı eğitimini almayan uygulayamaz)enjektör seçimleri ve pompa seçimleri araca göre yapıldıktan sonra tabi,kesinlikle manifold sökülerek sökülmeden asla olmaz,aslında diğer sistemlerde sökmek gerek ama bizim ülkemizde bunu uygulayan yok inanın manifold sökmek okadarda zor değil tabiki zor olan var ancak geneli değil,ancak herne olursa olsun vialle,de sökmeden yapamazsınız kaldıki doğru değil.

start stoplu araçlarda özel program yok stop sonrası çalışma yine benzinle.
    araçların lpg,de geç çalışma gibi bir sorunu kesinlikle yok daha önce 2008,de 3 araçta yaşandı bununda nedeni enjektör arızası idi yakıt sızdırıyordu değişimi yapıldı ve düzeldi.
    araçlarda vites otomatik veya düz fark etmez uygulama yapılabiliyor.
    mercedes kompresör araçlardada uygulamada sorun yok sadce araca göre enjektör direkt tekli veya çiftli kullanılıyor manifold yapısına göre.

ancak gdı fsı vs gibi araçlarda vialle sistemlerinin hiç biri kesinlikle uygulanamaz.
    tsı ve tfsı araçlarda ise lpdı sistem uygulanıyor araca özel sistemler getirtiliyor ve araca özel programlar yükleniyor.

elimden geldiğince size cevap yazmaya çalıştım arada eksik yada yazımda hatalarım olabilir kusura bakmayın.

ayrıca ben meridyen lpg,den yetkili arkadaşlarda eminim daha fazla zaman ayıracaklardır birazdaha zaman tanıyalım inşallah herşey daha iyi ve güzel olur,saygılarımla.

detaylı bilgileriniz için teşekkürler.

lpg'de geç çalışmasının nedeni enjektör arızası demişsiniz, aracın orjinal enjektörlerini kasdediyorsunuz galiba. eğer enjektörde sorun olsa araç benzinde de çalışırken sorun olmaz mı?

• quote:

öncelikle hayırlı olsun.montajı kim yaptı. hollandalılar geldi mi.aracı teslim adıysanız yarın il çalıştırma ile ilgili durumu paylaşırsanız sevinirim.
  • Valla maalesef henüz pek hayırlı olamadı. Araç LPG de de benzinde de sorunsuz çalışmadı. Uğrasa uğrasa LPG deki calışma düzeldi ancak benzinde çalışmıyor, hareket halinde iken bile stop ediyor. O yüzden sistemin sigortaları çekildi ve benzinde binmeye devam edicem. Hollandalılar ayın 26 sında Gaziantep e gelip ordan zannedersem size K.marasa gelip ordan buraya geleceklermis. Benim tüm sevkim ve hevesim kırıldı. Ayrıca Hollandalilardan da bi mucize beklemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Valla maalesef henüz pek hayırlı olamadı. Araç LPG de de benzinde de sorunsuz çalışmadı. Uğrasa uğrasa LPG deki calışma düzeldi ancak benzinde çalışmıyor, hareket halinde iken bile stop ediyor. O yüzden sistemin sigortaları çekildi ve benzinde binmeye devam edicem. Hollandalılar ayın 26 sında Gaziantep e gelip ordan zannedersem size K.marasa gelip ordan buraya geleceklermis. Benim tüm sevkim ve hevesim kırıldı. Ayrıca Hollandalilardan da bi mucize beklemiyorum.

üzüldüm:(

sizden ne kadar ücret talep ettiler?
  • quote:

Valla maalesef henüz pek hayırlı olamadı. Araç LPG de de benzinde de sorunsuz çalışmadı. Uğrasa uğrasa LPG deki calışma düzeldi ancak benzinde çalışmıyor, hareket halinde iken bile stop ediyor. O yüzden sistemin sigortaları çekildi ve benzinde binmeye devam edicem. Hollandalılar ayın 26 sında Gaziantep e gelip ordan zannedersem size K.marasa gelip ordan buraya geleceklermis. Benim tüm sevkim ve hevesim kırıldı. Ayrıca Hollandalilardan da bi mucize beklemiyorum.

sayn lider75, geçmiş olsun inş en yakn zamanda düzelr, diger firmalarn montaja başlamamalarn ndeni belli oldu, egitm ve seminerler byaa uzun surmelymş, su an sistemi blmeyen bayilerle karşı karsıyayız galiba, benim ıcn viale btmstr sorunlar cözulune kadar, firma yetkılsnınde neden forma ugramadgi belli oldu..sayglar herkese, hollandadan gelen ustada en kısa zamanda çözer inş problemlerı..

• vialle lpfi sistem montajlarımız SERİMOTOGAZ FACEBOOK sayfamıza yüklenmiştir subaru legacy. suzuki.grand vitara chevrolet cruze olarak kullanıcı telefonu isteyenler.mesajatarak veya telefon ile bize ulaşırlarsa bilgi alabilirler
    saygılar...

www.viallelpg.com
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.