Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @calcutta, bu foruma cevap yazan usta filan yok. Buradaki herkes kullanıcı.
    Bugün arabamı sabahtan aksam 5 e kadar Gunes alan bi yere bırakmıştım. Geldigimde yine çalışmak için 2. marşı istedi. Yani sıcakta Lpg daha çabuk gaza dönüştü.Tekrar düşündüm Vialle sayfasindaki açıklamayı da okuyunca bu isin keçeyle filan kolay kolay çözülemeyecegini düşünmeye başladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

@calcutta, bu foruma cevap yazan usta filan yok. Buradaki herkes kullanıcı.
    Bugün arabamı sabahtan aksam 5 e kadar Gunes alan bi yere bırakmıştım. Geldigimde yine çalışmak için 2. marşı istedi. Yani sıcakta Lpg daha çabuk gaza dönüştü.Tekrar düşündüm Vialle sayfasindaki açıklamayı da okuyunca bu isin keçeyle filan kolay kolay çözülemeyecegini düşünmeye başladım.

stop etmeden önce benzine alsanız ve çalışırken benzinde çalışsa sorun olmaz sanırım. zaten turbo motor olduğu için stop etmeden önce 1-2dk beklemek gerekiyor o sırada benzine alabilirsiniz.
  • Şehiriçi Ortalama Tüketim 2:

Benzin: 8,7 lt x 4,50 TL= 39,15/100km= 0,39 TL/km

LPdi LPG: 9,5 lt x 2,39 TL=22,70TL/100km= 0,22 TL/km

Tasarruf Oranı %42,5

ilk 100 km şehiriçi deneyimimdir ve yol bilgisayar verisidir, henüz depo dolum/km hesabı yapılmadı..

Eger bu bilgisayar verisi dogruysa arabam sadece %9 daha fazla LPG tüketiyor..

3-5 depodan sonra tüketimin daha da düsecegini söylemişti Hasan Usta..

• quote:

@calcutta, bu foruma cevap yazan usta filan yok. Buradaki herkes kullanıcı.

cdd1907 "SUBABLARI YANIYOR BİZİM ARAÇLARIN" lafina takildim!

SUBABLARI sabikali arabalar hangileri bunlar?
    Örnek vereyim;

Ford S-Max 2.0 16V
    Hyundai i30
    Hyundai Tucson
    Hyundai Carens
    Peugeot 4007
    Peugeot 107
    ......
    ....
    daha cok örnek var!

Vialle LPI Sistemi ile LPG´de bu sorunlari yasamiyorlar yada söyle söyleyebiliriz sorunlarin cikmasi 2Fuel sayesinde uzun bir süre erteleniyo!
    Vialle LPI7 montaj esnasinda 2Fuel aktif hale getirilmesi lazim (eger motor sabikali ise) Bunu Vialle Kataloglarinda belirtiyo!
    2fuel aktif hale getirilmesi lazim diye! Yada ilerleyen zamanlarda istege göre (sabikali olmasa bile - motoru koruma amacli) acilabiliniyo!

Calistigi zaman ne yapiyo;
    Belirli bir MotorDevirinden sonra kisa aralarla SUBAPLARI koruma amacli Atesleme esnasinda BENZIN enjekte etmesini sagliyo
    Bu esnada sistem LPG enjekte etmiyo! O anda motor Benzin´e geciyo!

Bu konuyu arastirmak üzereyim, burda avrupada Vialle Montaj yapan bazi firmalarla irtibat halindeyim, bu konuyu cok iyi ögrenmek istiyorum
    Gecen hafta Eindhoven´a Vialle´ye Mail yazdim! Yukarda yazdiklarimin hepsini özetce dogruladilar!
    Ögrenemedigim anlayamadigim konu; 2Fuel hangi devirden itibaren devreye giriyor, hangi devirden itibaren sürekli Benzin enjekte ediliyor!
    2 fuel her arabada ayni sekildemi calisiyor. 2fuel aktif hale geldiginde bazi arabalarda neden titreme oluyor!

Bakin 2FUEL konusunu burda forumda ben ustayim diyen ustalarla konusmak istedim!
    Icinden hic biri bu konuda cikipta cevap yazmadi- Vialle LPI Konularina bakabilirsiniz!
    SIRF Taktigi sistemlerin resimlerini koymak ve kendi reklamlarini yapmakla mesgullar!
    Hatta icinden birisine PM attim genede cevap vermediler!

ya bu konuda hic bir sey bilmiyolar yada bu konuyu acmak istemiyolar cünkü müsteri diyebilir; yaw kardesim bunun motoru madem uygun degilse LPGye taktirmiyorum o zaman...
    2Fuel konusuna neden girmek istemiyorlar belki; ne isim var Vialle ile LPG yaninda Benzin´de enjekte ediliyorsa! Müsteriler korkmasin kacmasin diye!

• Aslında ben konuyu Vialle ana sayfasında okudum ve biliyorum. Hatta reklam olarak resmi konmuş araç steyşın insignia idi. Ancak sıvı olmayan bir sürü sistemde bu halihazirda bulunuyo. Kimi marka vsr diyor kimisi başka bir şey ama Viallenin su anki distribütörüyle temasa geçerseniz belki de bilgileri vardır. Çünkü sistemi monte ettikten sonra bu özelliği aktife etmek çok zor olmasa gerek

• quote:

Aslında ben konuyu Vialle ana sayfasında okudum ve biliyorum. Hatta reklam olarak resmi konmuş araç steyşın insignia idi. Ancak sıvı olmayan bir sürü sistemde bu halihazirda bulunuyo. Kimi marka vsr diyor kimisi başka bir şey ama Viallenin su anki distribütörüyle temasa geçerseniz belki de bilgileri vardır. Çünkü sistemi monte ettikten sonra bu özelliği aktife etmek çok zor olmasa gerek

Vialle Kataloglarinda hangi marka/model arabanin 2Fuel´e ihtiyaci oldugu yaziyo!
    AMA türk montaj yapan firmalarin 2Fuel´ü acip acmadigi......bu konuda süphem var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

quote:

Aslında ben konuyu Vialle ana sayfasında okudum ve biliyorum. Hatta reklam olarak resmi konmuş araç steyşın insignia idi. Ancak sıvı olmayan bir sürü sistemde bu halihazirda bulunuyo. Kimi marka vsr diyor kimisi başka bir şey ama Viallenin su anki distribütörüyle temasa geçerseniz belki de bilgileri vardır. Çünkü sistemi monte ettikten sonra bu özelliği aktife etmek çok zor olmasa gerek

Vialle Kataloglarinda hangi marka/model arabanin 2Fuel´e ihtiyaci oldugu yaziyo!
    AMA türk montaj yapan firmalarin 2Fuel´ü acip acmadigi......bu konuda süphem var!

onlar 2fueli açmazda siz niye sürekli ! kullanıyorsunuz. çok mu kızdınız bu mevzuya.:)

• quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi
    onlar 2fueli açmazda siz niye sürekli ! kullanıyorsunuz. çok mu kızdınız bu mevzuya.:)

donanimhaber´de teknik özellikler konusulmuyo buna kiziyorum
    Bu arabaya LPG olurmu diye sorarsam tonlarca cevap geliyo! biz yptik biz ettik!

2FUEL Konusu üzerinde yazilcak konusulcak cok ilginc bir konu
    ama kimse yazmiyo

ellemeylim onlar kendi reklamlarina devam etsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi

donanimhaber´de teknik özellikler konusulmuyo buna kiziyorum
    Bu arabaya LPG olurmu diye sorarsam tonlarca cevap geliyo! biz yptik biz ettik!

2FUEL Konusu üzerinde yazilcak konusulcak cok ilginc bir konu
    ama kimse yazmiyo

ellemeylim onlar kendi reklamlarina devam etsin

Hocam şu sıralar Lpdi montajları var TSI arabalar için ve gozlemledigim kadarıyla bu arabaların da %95'i 1.4 122'lik TSI'lar için olmakta.

Baska bir suru sıvı sistem var Lpi, Lpxi, Lpmi vb. gibi bakınız. vialle

Ama farklı türler için montaj yapılıyor mu su an ülkemizde? Sanmıyorum.

Öncelikle aracınız için hangi sistemin montajı gerektigini arastırın. Bayilerin elinde liste halinde hangi arabalara ne montaj yapılabildigi gorulmekte. Aracınız var ise sadece araca ozel olan montaj brosunu edinin. Eger varsa bu 2FUEL konusu orada bahsedilmistir sizin aracınıza spesifik.

• +1 . Dediğim gibi bu forumda hiç usta yok. Lpi forumunda da daha yeni bayi olmuş 1-2 kisi cevap yazmış. Siz direk Meridyeni arayın onlar size yardımcı olacaktır. Kendileri pek forum ortamına dahil olmuyorlar. Bunun için de onlara kızamayiz herhalde. Herkes foruma girmek zorunda değil ki;-)

• Bu arada bugün sabah hava serindi,araba aynı benzinde gibi ilk marşta hemen çalıştı. Yani önceki tezimi dogrular gibi.

• Vialle Modelleri arasindaki farklari biliyorum sorun burda degil!

• Merhaba, tatil dönüşü konya meridyene uğradım. Hilmi bey ile tanıştım. Yeni bir yapılanma içindeler. Bayii ağı eğitimler... Sektörde yeni değiller işi bililiyorlar. Forumu destekleyecekler ama biraz daha zaman... Daha reklam bile vermedik yapılanma bitmedi bilenler ve ilgililer takip ediyor diyorlar. Ayrıca yoğun iş trafiğinde iki saat zaman ayırdı, yemek ikram etti, misafirperverliğine teşekkür ederim.
    2Fuel konusu ilginç. İzmire gederken lpg de tabi araç benzin bitti uyarısı verdi. Ben sınıra yakın eğimlerden etkilenip uyandı diye düşünmüştüm. Ama saatlarce gittim izmire yaklaşınca verdi. Bu sistem aktif olabilir mi?

• 4000devirden sonra 2fuel aciliyo diyo duydum bunun cevabini daha üreticiden bekliyorum.
    Belli bir süre devir yüksek kalirsa tamamen Benzin enjekte edildiginide...Motoru koruma amacli! 2Fuel acikmi degilmi sadece Montaj firmasi gorebilir diye dusunuyorum.
    2Fuel acik oldugunda %10 Benzin tüketimi hesaba katilmasi gerektigi söyleniliyo.
    Kendi arabami gecen ay Hollandada Montaj ettirdim almaya gittigimde Montaj firmasi bunlari söyledi!

Araba Motoru sabikali olmasa bile yuksek devirde kullaniliyorsa tavsiye edildigini yada
    montaj esnasinda acildigini söylediler!

Montaj yaptirdigim Firma Hollandanin en köklu Vialle montaj firmasi

• bundan önceki Arabamda Bmw 520 2000 model 150bin km boyunca Vialle LPI 6.4 takiliydi (bu bilgiyi eklemek istedim)

2fuel LPI 7.0 itibaren uygulamaya girdi!

• Vialle LPI Sistemindeki parcalarin görevleri nelerdir hangi parcalardan olusur?
    burda Montaj yapan firmalardan birisi cikipta anlattimi?

Vialle Sisteminin en büyük zaafi Pompasi oldugunu biliyormusunuz?
    Bu konularin burda konusuldugunu görmüyorum

Montaj firmalarina büyük görev düsüyo türkiyede!
    Türkiyeye yeni bir ürün geliyo! Insanlara anlatin! Bilinclendirin! Ögretin!
    SIR degil Vialleyi montaj etmek! (Ister LPI yada LPDI olsun)

Sadece REKLAM yaptiginiz burda! - Nasilmi?
    Size Su arabanin montaj resimlerini gösteriyorum - Saygilar - Elinize Saglik
    Size bu arabanin montaj resimlerini gösteriyorum - Tesekkürler - Saygilar - Elinize Saglik
    Size bu arabanin montaj resimlerini gösteriyorum - Tesekkürler - Saygilar - Elinize SaglikSize Su arabanin montaj resimlerini gösteriyorum - Saygilar - Elinize Saglik
    Size bu arabanin montaj resimlerini gösteriyorum - Tesekkürler - Saygilar - Elinize SaglikSize Su arabanin montaj resimlerini gösteriyorum - Saygilar - Elinize Saglik
    Size bu arabanin montaj resimlerini gösteriyorum - Tesekkürler - Saygilar - Elinize Saglik

Midem Bulaniyo artik!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 16 Eylül 2012; 13:49:41 >

• quote:

Vialle LPI Sistemindeki parcalarin görevleri nelerdir hangi parcalardan olusur?

Midem Bulaniyo artik!

Arkadaşlar Silivri Vialle bayiisi olarak Meridyen yerine size Kısaca özet olarak 2FUEL konusunda bilgi vermek isterim 2fuel sistemi vialle nin geliştirmiş olduğu 6 silindir ve üstü araçlar için geliştirmiş olduğu bir sistemdir.
    Bu sistem kullanıcının agresif kullanımına bağlı olarak 2 fuel sistemin devreye girmesidir kısaca 120 km hızın üstünde aktif olur ve 160 km hızın üstünde ise benzin kullanım oranı yükselir fakat bu sistem şu an Türkiyede kullanılmamaktadır yani özel araca göre sipariş ile gelir Fakat şunu unutmayın 4 silindir araçlar için LPDİ LPİ LPFİ sistemleri direk gas ile çalışır .
    Bu arada Viallenin 2FUEL sistem için dizayn ettiği araç listesi aşağıdaki gibidir.Lütfen sap ile samanı karıştırmayın zira 2FUEL sistem apayrı bir sistemdir.

Vialle 2fuel yüklü araçların listesi aşağıdadır:

Nissan Qashqai
    Mercedes B-Serisi
    Toyota Corolla
    Toyota Rav 4
    Ford Mondeo
    Ford S-Max
    Mazda 6
    Volvo V50
    Volvo V70
    Subaru Outback
    Alfa 159
    Nissan Qashqai
    Mercedes B-Serisi
    Toyota Corolla
    Toyota Rav 4
    Ford Mondeo
    Ford S-Max
    Mazda 6
    Volvo V50
    Volvo V70
    Subaru Outback
    Alfa 159

ÇAĞDAŞOTOGAZ
    SİLİVRİ/İST.
    TEL: 542 327 22 48

• Erzurum-Trabzon-Erzurum + Trabzonda 80 km sehirici kullanim = 747 km toplam Lpg maiyeti 120 TL

120 TL / 747 km = 0,16 TL

3 yetişkin 1 çocuk, bagaj dolu + ministepne

yer yer klima açık / kapalı

Ortalama hız 90-100 arası

Memnuniyet = %100

• quote:

Orijinalden alıntı: bayramh

quote:

Vialle LPI Sistemindeki parcalarin görevleri nelerdir hangi parcalardan olusur?

Midem Bulaniyo artik!

Arkadaşlar Silivri Vialle bayiisi olarak Meridyen yerine size Kısaca özet olarak 2FUEL konusunda bilgi vermek isterim 2fuel sistemi vialle nin geliştirmiş olduğu 6 silindir ve üstü araçlar için geliştirmiş olduğu bir sistemdir.
    Bu sistem kullanıcının agresif kullanımına bağlı olarak 2 fuel sistemin devreye girmesidir kısaca 120 km hızın üstünde aktif olur ve 160 km hızın üstünde ise benzin kullanım oranı yükselir fakat bu sistem şu an Türkiyede kullanılmamaktadır yani özel araca göre sipariş ile gelir Fakat şunu unutmayın 4 silindir araçlar için LPDİ LPİ LPFİ sistemleri direk gas ile çalışır .
    Bu arada Viallenin 2FUEL sistem için dizayn ettiği araç listesi aşağıdaki gibidir.Lütfen sap ile samanı karıştırmayın zira 2FUEL sistem apayrı bir sistemdir.

Vialle 2fuel yüklü araçların listesi aşağıdadır:

Nissan Qashqai
    Mercedes B-Serisi
    Toyota Corolla
    Toyota Rav 4
    Ford Mondeo
    Ford S-Max
    Mazda 6
    Volvo V50
    Volvo V70
    Subaru Outback
    Alfa 159
    Nissan Qashqai
    Mercedes B-Serisi
    Toyota Corolla
    Toyota Rav 4
    Ford Mondeo
    Ford S-Max
    Mazda 6
    Volvo V50
    Volvo V70
    Subaru Outback
    Alfa 159

ÇAĞDAŞOTOGAZ
    SİLİVRİ/İST.
    TEL: 542 327 22 48

Alıntıları Göster
    quote:

YANLI$ Subap ve Yataklari sorunlu bütün arabalar icin gelistirilmis sistemdir!
    3 Silindir, 4 silindir 6 silindir farketmez!!!!

Bu sorunlu sabikali arabalari LPG´dede uzun vadeli sorunsuz kullanmak amaci ile gelistirildi 2FUEL
    Yoksa Toyota Yaris in 6 silindirli Verziyonlari varda benmi görmedim?

Bana inanmiyorsaniz size ispatini göstereyim
    Bu Vialle Katalogunda Toyota Modelleri icin mevcut olan arabalari görüyoruz
    http://www.vialle-deutschland.com/katalog/Toyota.pdf

4.Sayfada iyi bakarsak Toyota Yaris´i görüyoruz!
    4 Silindir diye vermis! 2Fuel olan yerine bakarsak bir carpi X isareti görüyoruz! AKTIF

baska bir Listeye bakalim!
    http://www.powerjetlpi.it/prodotti/allegato/catalogo_lpi_04_2012.pdf

Gözümüze 12.sayfada ne carpiyor? Citroen Berlingo first 1.0 yaninda ne görüyorum?
    3 Silindir oldugunu görüyorum!!!! Neye ihtiyaci varmi$? EVET Dogru bildiniz! 2FUEL
    Vialle Siparis Numarasi 2021234

Ama siz Vialle Montaj Firmasi olarak 2Fuel 6 Silindirler icin üretildi diyorsunuz öylemi?

Bunlari bir Vialle Bayisinden okumak cok ACI

quote:

2 fuel sistemin devreye girmesidir kısaca 120 km hızın üstünde aktif olur ve 160 km hızın üstünde ise benzin kullanım oranı yükselir

Her arabada bahsettiginiz hiz ayni devirde olmadigi icin, hiz degilde Devir´e endeksli oldugunu biliyorum!

quote:

bu sistem şu an Türkiyede kullanılmamaktadır,

Vialle LPI 7.0 taktirmak icin arabami size verdigimde arabama özel KiT Siparis veriyorsunuz!
    Katalog´da zaten görürsünüz o arabada 2Fuel kullanilmasi gerektigini!
    Vialle Montaj eden firmaya 2Fuel´ün aktif edilmesinin talimatini verir!
    yaaaaani; Vialle Montaj Firmasi olarak o arabada 2Fuelu acmak mecburiyetindesiniz!

gene ayni yere geliyorum
    Bunlari bir Vialle Bayisinden okumak cok ACI

quote:

Fakat şunu unutmayın 4 silindir araçlar için LPDİ LPİ LPFİ sistemleri direk gas ile çalışır .

Ben LPI icin söyleyebilirim; yazdiklariniz gene yanli$!

Kabak ile Salataligi
    Sap´la Samani karistiran kisinin kimin oldugunun yorumunu foruma katilan diger insanlara birakiyorum!

Ford S-MAX´in 6 silindirli olani varmi?
    Bana gösterirmisiniz? 2.5i 20VT 2006 sonrasi olani var oda 5 Silindir! ama 6 degil

Mazda 6 2008 sonrasi 2.0i 16V kac silindir di? 4Silindir Evet

Meridyen Bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 16 Eylül 2012; 20:21:47 >

• arkadaslar amacım 2fuel sistemi basit olarak açıklamakti fakat görüyorumki bu konuyu soran arkadaslar daha detaylı bilgiye sahip olduklarını idda ediyorlar fakat anlamadığım 2fuel sistemi soruyor veya lpdi veya Lpi sistemin de 2fuel sisteminin kapalı ve açılmasının bayiinin elinde olduğu gibi sorular soruyorlar .yine anlamadığım bu arkadaşların cevap aradıklarımı yoksa başka birseymi.eğer sorsaydınız daha ayrıntılı bilgi verimisiniz diye size cevap verirdim fakat görüyorumki amac farklı .ben yinede tekrar soyliyeyim 2fuel sistem Türkiyede yok zira gelmeyecek te çünkü tassaruf yüzdesi düşük.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.