Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimse kimseyi linç etmiyor. Yanlış yer ve yanlış zaman olayı. Anlatım dili zaten kavga eder gibi adam döver gibi.
    Konuyu benim takip etme nedenim ve konunun bize verdiklerinden çok çok uzak yerde. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Beyefendi vatandaşın dolandırıldığı düşünülüyorsa açılır ilgili bir konu çok daha fazla kişilere ulaşılır.Belli ki burada yazı yazan Vialle bayileri bu konuda yeterli bilgiye sahip değil. Belkide montajını yapmadığı için bilmiyorlardır. Bu çok normal bir şey.

Konuyu uzatmanında manası yok neticede. Ben burayı Lpdi için takip ediyorum. 3 kere farklı isimlerle meridyeni aradım sorularımı sordum. Cevaplar tatmin etti şimdi de olumlu kullanıcı yorumu görmek istiyorum ama bazı arkadaşlar engel oluyor buna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Sayın calcutta bi daha bana cevap yazarken (!) işareti kullanmazsanız sevinirim. Kaç yasindasiniz bilemiyorum ama ben ne sizin cocuğunuzum ne de cocuğunuz yasında. Ayrıca Vialle ana sayfasına girerseniz tüm bu bilgileri bulursunuz. Hatta ornek montaj resmi de insignia sw.

(!) Klavyemde Mevcut oldugu icin Kullanmak Kullanmamakta hür oldugumu düsünüyorum!
    www.vialle.nl sayfasinda 2FUEL hakkinda bilgilerin nerde oldugunu gösterirmisiniz? Ben bulamadim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gugukkuşu

calcutta tüketicileri bilgilendiriyor. Neden linç etmeye çalışıyorsunuz ? Yanlış bir bilgi veriyorsa ilgili firma cevap hakkını kullanır. Benim okuduğum kadarıyla iddialarını çürütecek bir cevap verilemedi. Kraldan çok kralcı olmaya gerek yok. Eğer kitler iddia edildiği gibiyse bunu açıkça söylesinler. Zira motoru korumaya yönelik bir emniyet olduğu anlaşılıyor. Manipüle etmeye gerek yok.

calcutta'yı sadece bir markayı hedef alıyor izlenimi verdiği için eleştirilebilirim. Eğer bu yönde bir tespit varsa prins ya da brc gibi firmalarda da % 100 lpg olup olmadığı konusunda açıklama yapmasını bekliyorum.

Eğer su ana kadar calcuta nin yazım tarzına bilgilendirme, benim yazıma da linç dıyorsanız Türkçe bilginizi bi gözden geçirin derim. Ben durumu tam tersi olarak gördüm çünkü. Calcuta sürekli agresif ve (!) işareti kullanıyor. Ayrıca dikkat ederseniz bana cevap yazana kadar benim ters bir postum da olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gugukkuşu

calcutta tüketicileri bilgilendiriyor. ........

calcutta'yı sadece bir markayı hedef alıyor izlenimi verdiği için eleştirilebilirim. Eğer bu yönde bir tespit varsa prins ya da brc gibi firmalarda da % 100 lpg olup olmadığı konusunda açıklama yapmasını bekliyorum.

Amacim "Tam 12"den vuruldu. Bilgilendirmek istiyorum insanlari

Benim iki arabam var suan birisi Prins VSI ile calisan Fiat
    Birde Vialle LPI 7 ile calisan BMW 520i
    Vialle benim kullandigim LPG Sistemlerinin icinden en iyisi

Fakat bu 2Fuel konusunun Türkiyede Montajci Firmalar tarafindan anlasilmadigini yada
    insanlara iyi anlatilmadigina inaniyorum

Yeni bir sistem oldugu icin sirf avantajli yanlarini degilde dezavantajli yanlarini anlatmak gerektigine inaniyorum

Her seyin bir avantaji birde dezavantaji yada zayif noktasi var

Hangi Verziyonlari olsun fark etmez; 6 oldun 7 olsun yada LPDI olanlari
    Vialle lerde 60-80Bin kilometre sonrasinda bozulan Pompalara rastlamak cok kolay
    Vialle lerde bozulmus rail´lerede rastlamak mucize degil

Bunlarin icinde en SIK bozulani bence Pompasi

• quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

quote:

Sayın calcutta bi daha bana cevap yazarken (!) işareti kullanmazsanız sevinirim. Kaç yasindasiniz bilemiyorum ama ben ne sizin cocuğunuzum ne de cocuğunuz yasında. Ayrıca Vialle ana sayfasına girerseniz tüm bu bilgileri bulursunuz. Hatta ornek montaj resmi de insignia sw.

(!) Klavyemde Mevcut oldugu icin Kullanmak Kullanmamakta hür oldugumu düsünüyorum!
    www.vialle.nl sayfasinda 2FUEL hakkinda bilgilerin nerde oldugunu gösterirmisiniz? Ben bulamadim!

Hiçkimse her elinin altındaki şeyi her istediği kisiye kullanmakta hür değildir. Kisilerin kendi ve karşısındaki kiselere saygı göstermek mecburiyeti vardır. Şimdiye kadar kavga ortamı olmayan konuyu gittikçe geriyorsunuz.
    http://www.vialle.nl/producten/lpxi.html?L=1 bu linkte sistemi anlattığını görürsünüz. Ben flemence bilmediğim için İngilizce versiyonunu okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt
    Konuyu uzatmanında manası yok neticede. Ben burayı Lpdi için takip ediyorum. 3 kere farklı isimlerle meridyeni aradım sorularımı sordum. Cevaplar tatmin etti şimdi de olumlu kullanıcı yorumu görmek istiyorum ama bazı arkadaşlar engel oluyor buna.

ben kimseye engel olmak istemiyorum
    bilgilendirmek amacli buranin uygun oldugunu gördüm ve yazdim

ama takip ettikleriniz...
    quote:

Erzurum-Trabzon-Erzurum + Trabzonda 80 km sehirici kullanim = 747 km toplam Lpg maiyeti 120 TL

120 TL / 747 km = 0,16 TL

3 yetişkin 1 çocuk, bagaj dolu + ministepne

yer yer klima açık / kapalı

Ortalama hız 90-100 arası

Memnuniyet = %100

Bunlar icin ayri konu acip, basliginida Vialle ve yakit koyulamazmi?

• quote:

Yeni bir sistem oldugu icin sirf avantajli yanlarini degilde dezavantajli yanlarini anlatmak gerektigine inaniyorum

Her seyin bir avantaji birde dezavantaji yada zayif noktasi var

Hangi Verziyonlari olsun fark etmez; 6 oldun 7 olsun yada LPDI olanlari
    Vialle lerde 60-80Bin kilometre sonrasinda bozulan Pompalara rastlamak cok kolay
    Vialle lerde bozulmus rail´lerede rastlamak mucize degil

Bunlarin icinde en SIK bozulani bence Pompasi

Bunu bu şekilde yapsanız daha net olabilirdi. Benim nazarımda sizin hatanız net anlaşılamamak. Amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Net olamadınız malasef.

Bunun dışında 60-80Bin Km gibi rakamlarda pompası bozulursa pompa maliyeti nedir? Garantiden yapılır mı?

Rail dediğiniz parça nedir? Bu hangi sıklıkla bozuluyor. Garantiden yapılıyor mu?

Başka dezavantajları kronik hataları nelerdir? Yabancı sitelerde ve başka yerlerde edindiğiniz tecrübeleri bizimle paylaşın ki bizlerde bilelim.

• quote:

quote:

ben kimseye engel olmak istemiyorum
    bilgilendirmek amacli buranin uygun oldugunu gördüm ve yazdim

ama takip ettikleriniz...
    quote:

Erzurum-Trabzon-Erzurum + Trabzonda 80 km sehirici kullanim = 747 km toplam Lpg maiyeti 120 TL

120 TL / 747 km = 0,16 TL

3 yetişkin 1 çocuk, bagaj dolu + ministepne

yer yer klima açık / kapalı

Ortalama hız 90-100 arası

Memnuniyet = %100

Bunlar icin ayri konu acip, basliginida Vialle ve yakit koyulamazmi?

Örneği veren arkadaş söz konusu kitten farklı bir kit kullanıyor ve buraya paylaşıyor olsaydı aynı şeyi ona da derdim :) Sezarın hakkı sezara.

• quote:

Bunu bu şekilde yapsanız daha net olabilirdi. Benim nazarımda sizin hatanız net anlaşılamamak. Amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Net olamadınız malasef.

Bunun dışında 60-80Bin Km gibi rakamlarda pompası bozulursa pompa maliyeti nedir? Garantiden yapılır mı?

Rail dediğiniz parça nedir? Bu hangi sıklıkla bozuluyor. Garantiden yapılıyor mu?

Başka dezavantajları kronik hataları nelerdir? Yabancı sitelerde ve başka yerlerde edindiğiniz tecrübeleri bizimle paylaşın ki bizlerde bilelim.

Ben Vialle LPI7 kullanicisi olarak hem tatli üzümü yiyorum
    hemde cekirdeginden ötürü bagciyi dövüyorum, nedenmi?
    Hollandada Montaj Firmalari Motor Sabikali olmasa bile Vialle LPI 7 Sistemi takarken
    2Fuel´ü aciyorlar. Neden olarakta Avrupada genelinde otobanlarda yüksek devirle kullanildigi.

2 sene icinde bozulan Pompa garantiye girer
    2 sene sonrasinda bozulan ve garantiye girmeyen Pompanin isciligiyle beraber maliyeti 600Euro civari

Pompa sorunu Viallenin en büyük zaafi ve hala bitirici bir care bulamadilar
    Yabanci sitelerde bu konuda sayfalarca bilgiye ulasabiliyorum
    bunlari toparlayip paylasabilirim - seve seve

Pompa haricinde kronik sorunlarini hic okumadim/raslamadim/yasamadim
    Eski arabamdaki Vialle LPI 6.4 teki Pompa 150Bin kilometre dayandi
    Arabayi satarkende cok güzel calisiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 17 Eylül 2012; 16:46:29 >

• quote:

quote:

Hollandada Montaj Firmalari Motor Sabikali olmasa bile Vialle LPI 7 Sistemi takarken
    2Fuel´ü aciyorlar. Neden olarakta Avrupada genelinde otobanlarda yüksek devirle kullanildigi.

2 sene sonrasinda bozulan ve garantiye girmeyen Pompanin isciligiyle beraber maliyeti 600Euro civari

! kullanmadan da anlayabiliyoruz yazdıklarınızı. dikkati bir noktaya çekmek için ! den çok içerik çarpıcı olursa daha iyi olur. yoksa üslubunuz çok itici oluyor, aylardır takip ettiğim konuyu sizin yüzünüzden bırakacağım. hatta arabamı satıp dizel alacağım :)

• böyle diyaloglardan dolayı çok kişi kaybetti forum, site yönetimi gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Bakın ne güzel yazabiliyorsunuz şuan.

Ben söylemeden önce yazsaydınız bu şekilde kimse size herhangi bir uyarı vs bulunmazdı. Bunu anlatmak istiyorum.

Seve seve paylaşırım dediğiniz şeyi de bu kadar mesajdan sonra paylaşacaksanız açıkçası benim nazarımda siz bağcıyı dövmekten yanasınız üzüm hikaye.

Gerçekten amacınız bilinçlendirmek ise bu kadar gürültü kopmadan koyardınız buraya kusura bakmayın.

Her şeye rağmen edindiğiniz bilgileri öğrenmek isteriz. Neticede bu ürünü almayı düşünen bir vatandaşım ben. Ben bilgi almak içinde buradayım. Tartışmak için değil.

Neticede araçlarımız 20-30 bin liralık araçlar değil (Küçümsemek amaçlı değil) . Ve en iyisini en doğrusunu bilmek, kullanmak istiyoruz. Burada bilgi veren ustasından firma yetkilisine ürünü aracına taktıran vatandaşına kadar herkese muhtacız.

• ne güzel; siz bilgi edinmek icin
    kimileri (!) ugrasmak icin
    kimileri kavga/sikayet etmek icin
    kimileride reklam icin

Herkez icin gecerli bir sey;
    Amac burda hep noktaya virgüle ünleme bakmadan... kil olmadan alcak gönüllülükle yazismak
    Yazis tarzim herkezin hosuna gitmesi $art degil!

ama ben gercekten ne bagi nede bahciyi dövmek niyetindeyim.

her zaman bilincli tüketicinin/montajcinin yanindayim arastiranin/sorusturanin en önemliside Okuyan kisinin yanindayim -Göz boyuyanin, dogrulari saptiranin yarim bilgi sahibi olupta cok biliyormus görüntüsü verenlerin
    karsitiyim.

ama konusulcaklar yeterince konusuldu bilgisi olmayan montajci arkadaslarimizida bu kavga esnasinda bilgilendirdik

yeniliklerle birlikte yakin zamanda görüsmek üzere
  • quote:

ne güzel; siz bilgi edinmek icin
    kimileride reklam icin

Amac burda hep noktaya virgüle ünleme bakmadan... kil olmadan alcak gönüllülükle yazismak

her zaman bilincli tüketicinin/montajcinin yanindayim arastiranin/sorusturanin en önemliside Okuyan kisinin yanindayim -Göz boyuyanin, dogrulari saptiranin yarim bilgi sahibi olupta cok biliyormus görüntüsü verenlerin
    karsitiyim.

ama konusulcaklar yeterince konusuldu bilgisi olmayan montajci arkadaslarimizida bu kavga esnasinda bilgilendirdik

Sn. @calcutta;
    Siz kimseye aldırış etmeyin, yok yazıymış, noktaymış, ünlemmiş vs. Benim için bilginin önemi vardır!
    Yazılarınızı ve tecrübelerinizi takip etmeye devam...

• quote:

quote:

bu pompa konusunu biraz daha açabilir miyiz?
    75.000 km gittik diyelim, ettiğimiz karı pompaya ödeyeceksek ne anlamı kalıyor bu işin?

• quote:

ne güzel; siz bilgi edinmek icin
    kimileride reklam icin

karsitiyim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Oldukça yararlı oldu ancak şu pompa konusun lpdi nin zayıf karnı anladığım kadarıyla.Bu konuda biraz daha bilgi verebilirseniz daha da iyi olacaktır....

• Recep Usta,gülümsemişsin ama bilgi vermemissin. Viallenin pompaları çok mü çabuk bozuluyor? Ayrıca ben prinsin sistemini de Vialle nin sistemini de gördüm. Pompalar montajına kadar aynı görünüyor. En kötü durumda prinsin pompasını alır takarız. Eğer tedarik edemezsiniz dıyorsanız Hollanda'dan getiririz.Ama Vialle taktirarak şimdi Lpg kullanır olduk belirsiz bir sekilde beklemeden

• Ayrıca bu pompa sonuçta ne kadar gelişmiş olursa olsun sonuçta elektrik motoru. Eğer fiyatı 600€ gibi ise ben bunu tamir ettiririm. Türkiye de çok çok iyi elektronik tamirciler var.bilginize

• quote:

Ayrıca bu pompa sonuçta ne kadar gelişmiş olursa olsun sonuçta elektrik motoru. Eğer fiyatı 600€ gibi ise ben bunu tamir ettiririm. Türkiye de çok çok iyi elektronik tamirciler var.bilginize

2 yıl önce VIALLE yakıt pompası için Ankara yetkili servisi 1000€ fiyat vermişti. İyi bugün yine 600€ demişler.
    Demekki biraz daha vakit geçince bu pompa gerçek değerine yaklaşacak.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.