Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arabamda en ufak bir sorun terslik olursa da paylasacagım .

Lider75 ve ben bu sistemim satıs temsilcileri degiliz.

biginize..

forumu takip edenler ve heyecanla bekleyenler. Bizlerin postlarını izlemeye devan edin..

Emin olun bir sorun olursa size detaylıla anlatılacak..

Cok km yapmayan TSI kullanıcıları

bence geek yok yapmanıza.

yani senede 25000 kmden fazla yapmayanlar taktırmasın hocam. ben 50000 yapiyorum bu gerekliydi.

Hem size 50000 binde tankım bozuldu diye de yazarım eger olursa.. madem tank pompası sıkıntılıymıs yazzarım bisey gelirse basıma..

bu forumdaki en durust ve hakkaniyetli Lpdi kullanıcısyım..
  • Lider75 ve liberter1,

Allah razı olsun, bizleri bilgilendiriyor ve deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz. Kimsenin yapmayacağı cesaretle bu işe girdiniz ve paylaştınız. Siz paylaşımlarınıza devam edin biz sizleri seve seve takip ediyoruz. Diğerleri ne derse desin. En doğru yorum bilgi sizinki olacak. Gerisini at çöpe. Teşekkürler tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdd1907

quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

quote:

Arkadaşlar Silivri Vialle bayiisi olarak Meridyen yerine size Kısaca özet olarak 2FUEL konusunda bilgi vermek isterim 2fuel sistemi vialle nin geliştirmiş olduğu 6 silindir ve üstü araçlar için geliştirmiş olduğu bir sistemdir.

YANLI$ Subap ve Yataklari sorunlu bütün arabalar icin gelistirilmis sistemdir!
    3 Silindir, 4 silindir 6 silindir farketmez!!!!

Bu sorunlu sabikali arabalari LPG´dede uzun vadeli sorunsuz kullanmak amaci ile gelistirildi 2FUEL
    Yoksa Toyota Yaris in 6 silindirli Verziyonlari varda benmi görmedim?

Bana inanmiyorsaniz size ispatini göstereyim
    Bu Vialle Katalogunda Toyota Modelleri icin mevcut olan arabalari görüyoruz
    http://www.vialle-deutschland.com/katalog/Toyota.pdf

4.Sayfada iyi bakarsak Toyota Yaris´i görüyoruz!
    4 Silindir diye vermis! 2Fuel olan yerine bakarsak bir carpi X isareti görüyoruz! AKTIF

baska bir Listeye bakalim!
    http://www.powerjetlpi.it/prodotti/allegato/catalogo_lpi_04_2012.pdf

Gözümüze 12.sayfada ne carpiyor? Citroen Berlingo first 1.0 yaninda ne görüyorum?
    3 Silindir oldugunu görüyorum!!!! Neye ihtiyaci varmi$? EVET Dogru bildiniz! 2FUEL
    Vialle Siparis Numarasi 2021234

Ama siz Vialle Montaj Firmasi olarak 2Fuel 6 Silindirler icin üretildi diyorsunuz öylemi?

Bunlari bir Vialle Bayisinden okumak cok ACI

quote:

2 fuel sistemin devreye girmesidir kısaca 120 km hızın üstünde aktif olur ve 160 km hızın üstünde ise benzin kullanım oranı yükselir

Her arabada bahsettiginiz hiz ayni devirde olmadigi icin, hiz degilde Devir´e endeksli oldugunu biliyorum!

quote:

bu sistem şu an Türkiyede kullanılmamaktadır,

Vialle LPI 7.0 taktirmak icin arabami size verdigimde arabama özel KiT Siparis veriyorsunuz!
    Katalog´da zaten görürsünüz o arabada 2Fuel kullanilmasi gerektigini!
    Vialle Montaj eden firmaya 2Fuel´ün aktif edilmesinin talimatini verir!
    yaaaaani; Vialle Montaj Firmasi olarak o arabada 2Fuelu acmak mecburiyetindesiniz!

gene ayni yere geliyorum

quote:

Fakat şunu unutmayın 4 silindir araçlar için LPDİ LPİ LPFİ sistemleri direk gas ile çalışır .

Ben LPI icin söyleyebilirim; yazdiklariniz gene yanli$!

Kabak ile Salataligi
    Sap´la Samani karistiran kisinin kimin oldugunun yorumunu foruma katilan diger insanlara birakiyorum!

Ford S-MAX´in 6 silindirli olani varmi?
    Bana gösterirmisiniz? 2.5i 20VT 2006 sonrasi olani var oda 5 Silindir! ama 6 degil

Mazda 6 2008 sonrasi 2.0i 16V kac silindir di? 4Silindir Evet

Meridyen Bilgiler

WALLA HOCAM SÜPERSİN BU KADAR BİLGİ BAYİLERDE YOK NERDEN BULUYORSUN BU AYRINTILARI SONUÇ OLARAK BEN TAKTIRAYIMMI İNSİGNİAYA ONUN CEVABINI HALA FORUMDAN ALAMADIM 5.000TL İSTENİYOR BUNA DEĞERMİ YILDA 10.000KM MAX. KULLANIMIM HESAP KİTAP İŞLERİNDEN ANLAMIYORUM AKIL VEREN OLURSA ÇOK SEVİNİCEM

5000 TL ücreti senden kim istedi yanlış fiyat bilgisi verilmiş, İnsignia için peşin fiyatı 3000 TL, taksitli fiyatı ise 3300 TL

• Birkaç cümle ile birşeyler bildiğini zannederek teknip bilgi vermeye çalışanlar, ben bilirim havasına girerek milletinde kafasını karıştırıyor.
  • Sayın kimiferhat,

sanırm R115 ile ilgili acıklamaları ilgili Vialle distribütörünün yapması daha doğru. bu belgeyi iki gün içinde herkeze servis eden kişiler niye açıklama yapmıyor ilginç!!! ancak Recep usta nın Frankfurtta Prins in likid sistemine verilen ödülü paylaşması Vialle nin Türkiye distribütörü için oldukça düşündürücü!!!

ben otogaz işi yapmıyorum artık ancak yurtdışıyla sürekli bir ticaretim var. otogaz sektöründen de yurtdışında yaşayan dostlarım var ki yurtdışına çıktığımda yanlarına giderim mutlaka. Yurtdışı gelişmeleri bu yüzden yakından takip edebiliyorum.

ben de TSI Passat almak istiyorum ancak Prins ve BRC yi bekliyorum. Prins in Türkiye de satışa hala çıkmamasının nedenini merak ettiğimde İpragaz ı aradım. gayet mantıklı açıklamaları var ve Patent konuları bu açıklamaların içinde hiç yok.

herkeze hayırlı günler dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: OZMARMARA-BRC

quote:

Orijinalden alıntı: cdd1907

quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

quote:

Arkadaşlar Silivri Vialle bayiisi olarak Meridyen yerine size Kısaca özet olarak 2FUEL konusunda bilgi vermek isterim 2fuel sistemi vialle nin geliştirmiş olduğu 6 silindir ve üstü araçlar için geliştirmiş olduğu bir sistemdir.

YANLI$ Subap ve Yataklari sorunlu bütün arabalar icin gelistirilmis sistemdir!
    3 Silindir, 4 silindir 6 silindir farketmez!!!!

Bu sorunlu sabikali arabalari LPG´dede uzun vadeli sorunsuz kullanmak amaci ile gelistirildi 2FUEL
    Yoksa Toyota Yaris in 6 silindirli Verziyonlari varda benmi görmedim?

Bana inanmiyorsaniz size ispatini göstereyim
    Bu Vialle Katalogunda Toyota Modelleri icin mevcut olan arabalari görüyoruz
    http://www.vialle-deutschland.com/katalog/Toyota.pdf

4.Sayfada iyi bakarsak Toyota Yaris´i görüyoruz!
    4 Silindir diye vermis! 2Fuel olan yerine bakarsak bir carpi X isareti görüyoruz! AKTIF

baska bir Listeye bakalim!
    http://www.powerjetlpi.it/prodotti/allegato/catalogo_lpi_04_2012.pdf

Gözümüze 12.sayfada ne carpiyor? Citroen Berlingo first 1.0 yaninda ne görüyorum?
    3 Silindir oldugunu görüyorum!!!! Neye ihtiyaci varmi$? EVET Dogru bildiniz! 2FUEL
    Vialle Siparis Numarasi 2021234

Ama siz Vialle Montaj Firmasi olarak 2Fuel 6 Silindirler icin üretildi diyorsunuz öylemi?

quote:

2 fuel sistemin devreye girmesidir kısaca 120 km hızın üstünde aktif olur ve 160 km hızın üstünde ise benzin kullanım oranı yükselir

Her arabada bahsettiginiz hiz ayni devirde olmadigi icin, hiz degilde Devir´e endeksli oldugunu biliyorum!

quote:

bu sistem şu an Türkiyede kullanılmamaktadır,

Vialle LPI 7.0 taktirmak icin arabami size verdigimde arabama özel KiT Siparis veriyorsunuz!
    Katalog´da zaten görürsünüz o arabada 2Fuel kullanilmasi gerektigini!
    Vialle Montaj eden firmaya 2Fuel´ün aktif edilmesinin talimatini verir!
    yaaaaani; Vialle Montaj Firmasi olarak o arabada 2Fuelu acmak mecburiyetindesiniz!

gene ayni yere geliyorum

quote:

Fakat şunu unutmayın 4 silindir araçlar için LPDİ LPİ LPFİ sistemleri direk gas ile çalışır .

Ben LPI icin söyleyebilirim; yazdiklariniz gene yanli$!

Kabak ile Salataligi
    Sap´la Samani karistiran kisinin kimin oldugunun yorumunu foruma katilan diger insanlara birakiyorum!

Ford S-MAX´in 6 silindirli olani varmi?
    Bana gösterirmisiniz? 2.5i 20VT 2006 sonrasi olani var oda 5 Silindir! ama 6 degil

Mazda 6 2008 sonrasi 2.0i 16V kac silindir di? 4Silindir Evet

Meridyen Bilgiler

WALLA HOCAM SÜPERSİN BU KADAR BİLGİ BAYİLERDE YOK NERDEN BULUYORSUN BU AYRINTILARI SONUÇ OLARAK BEN TAKTIRAYIMMI İNSİGNİAYA ONUN CEVABINI HALA FORUMDAN ALAMADIM 5.000TL İSTENİYOR BUNA DEĞERMİ YILDA 10.000KM MAX. KULLANIMIM HESAP KİTAP İŞLERİNDEN ANLAMIYORUM AKIL VEREN OLURSA ÇOK SEVİNİCEM

5000 TL ücreti senden kim istedi yanlış fiyat bilgisi verilmiş, İnsignia için peşin fiyatı 3000 TL, taksitli fiyatı ise 3300 TL

Alıntıları Göster
    hocam vialle sistemden bahsediyoruz değilmi??? bana insignia araçlara 5.000tl dedi bir bayi arkadaş ondan sordum zaten baya pahalı geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdd1907 -- 20 Eylül 2012; 12:27:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YusufKara

Sayın kimiferhat,

sanırm R115 ile ilgili acıklamaları ilgili Vialle distribütörünün yapması daha doğru. bu belgeyi iki gün içinde herkeze servis eden kişiler niye açıklama yapmıyor ilginç!!! ancak Recep usta nın Frankfurtta Prins in likid sistemine verilen ödülü paylaşması Vialle nin Türkiye distribütörü için oldukça düşündürücü!!!

ben otogaz işi yapmıyorum artık ancak yurtdışıyla sürekli bir ticaretim var. otogaz sektöründen de yurtdışında yaşayan dostlarım var ki yurtdışına çıktığımda yanlarına giderim mutlaka. Yurtdışı gelişmeleri bu yüzden yakından takip edebiliyorum.

ben de TSI Passat almak istiyorum ancak Prins ve BRC yi bekliyorum. Prins in Türkiye de satışa hala çıkmamasının nedenini merak ettiğimde İpragaz ı aradım. gayet mantıklı açıklamaları var ve Patent konuları bu açıklamaların içinde hiç yok.

herkeze hayırlı günler dilerim

Bu mantıklı açıklamaları forumda payaşırmısınız?
    paylaşmanızın bir mahsuru olmasa gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt

Lider75 ve liberter1,

Allah razı olsun, bizleri bilgilendiriyor ve deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz. Kimsenin yapmayacağı cesaretle bu işe girdiniz ve paylaştınız. Siz paylaşımlarınıza devam edin biz sizleri seve seve takip ediyoruz. Diğerleri ne derse desin. En doğru yorum bilgi sizinki olacak. Gerisini at çöpe. Teşekkürler tekrardan.

• Şuan yine 330 km yol geldim, ortalamam 6,5 litre :)

Bu da 16 kuruş ediyor

Gerisi umrumda degil, bi sorun olursa gider arabayı meridyene birakirim, ya çözerler ya da bir daha forumdan kimseye montaj yapamazlar..

Ama sunu soyleyebilirim, adamlar muthis hevesli ve heyecanlilar, iyiniyette isin icinde oldugundan herturlu ben yoluma devam ederim..

Sonuc: Sıkıntı Yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize çok teşekkür ederim arkadaslar. Aynı liberterin söylediği gibi, bu Vialleciler benim babamin oğlu filan değiller. İyiyse iyi kötüyse de kötü derim. Ama yukarda Allah var, adamlar gelip gidip ilgilendiler hatta benim sorunumu çözmek ve montaj için iki kere Konya'dan Nevşehir'e geldiler. O kadar ugrastilar, her konuda yardımcı oldular. Şimdi ben bu adamlara nasıl kötüler diyebilirim ki... Eğer sistemden bir şikayetim olursa emin olun haberiniz olur.
    Maasallah Erdemin çok güzel tüketim verileri var. Bakın adam Passat konforunu km de 16 kurusa yaşıyor. Benim genel ortalamam ise 8-9 litre yani 21-22 kuruş ve artık ayağımı gaza basamaktan da korkmuyorum. Bütün bunlara karşılık tek sıkıntı sabah iki mars yapmak.deger mi değmez mi herkesin kendi bileceği birşey tabii.start stop vs vs hersey 4 4luk ken ben neden adamlar ya da sistem ile ilgili kötü birşey soyleyim ki? Yiğidi öldür hakkını yeme. Vialle sistemi güzel yapmış,Meridyen çalışanları da tüm iyi niyetleri ile hizmet vermeye çalışıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemDH

Şuan yine 330 km yol geldim, ortalamam 6,5 litre :)

Bu da 16 kuruş ediyor

Gerisi umrumda degil, bi sorun olursa gider arabayı meridyene birakirim, ya çözerler ya da bir daha forumdan kimseye montaj yapamazlar..

Ama sunu soyleyebilirim, adamlar muthis hevesli ve heyecanlilar, iyiniyette isin icinde oldugundan herturlu ben yoluma devam ederim..

Allah kaza bela vermesin maşallah.
  • Sayın Bersum,

malesef paylaşmak istemiyorum. zira genelde tüm sayfalar bir markaya ait. herhangi bir markayı kötülemek hiç hoş bir davranış değildir.Viallenin Türkiye distribütörü veya başkaları tuhaf belgeler dağıtarak bu hatayı yapabilir. ama çamur atanın önce kendi eli pislenir. neden R115 onayları olmadığını ilgili arkadaşımızın açıklaması daha doğru. sanmıyorum ama belki de vardır.

firmalar forumda kendi isimleriyle genelde yazı yazamazlar. zira yeni ticaret kanunu rakibe karşı davranışlarda oldukça ciddi yükümlülükler getiriyor. mesela bu arkadaşlar, bahsettikleri belgeleri ona buna dağıtmadan kendileri foruma koymaya kalksalar, iddalarının asılsız olması durumunda ciddi cezalarla karşılaşırlar. bu sebeple hep belgeleri yayınlayacak bir piyon kullanırlar :))

ben yurtdışı otogaz piyasasındaki eski günlerden tanıdığım dostlarım sayesinde bildiklerimi yeri geldiğinde paylaşıyorum. az da olsa hala bu konularla amatörce de olsa ilgiliyim. merak ettiğiniz bir konu olursa özelden mesaj atın cevaplamaya calışırım.

bu arada kısaca R115 hakkında bildiklerim, kullanılan ekipman(lar) ın aracın orjinal yedek parçası olduğunu belirtir. tabiki farklı yönleri de var bu standardın. aracta kullanılan ekipmanların ECE R67 onayı olabilir.zaten bu mecburidir. ancak montajın tümünün de ECE R67 ye uygun olması gerekir. eger uygun değilse R115 verilmez. eksik anlattıysam konunun uzmanlarından düzeltme gelirse sevinirim.

herpinize hayırlı günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaslar. Aynı liberterin söylediği gibi, bu Vialleciler benim babamin oğlu filan değiller. İyiyse iyi kötüyse de kötü derim. Ama yukarda Allah var, adamlar gelip gidip ilgilendiler hatta benim sorunumu çözmek ve montaj için iki kere Konya'dan Nevşehir'e geldiler. O kadar ugrastilar, her konuda yardımcı oldular. Şimdi ben bu adamlara nasıl kötüler diyebilirim ki... Eğer sistemden bir şikayetim olursa emin olun haberiniz olur.
    Maasallah Erdemin çok güzel tüketim verileri var. Bakın adam Passat konforunu km de 16 kurusa yaşıyor. Benim genel ortalamam ise 8-9 litre yani 21-22 kuruş ve artık ayağımı gaza basamaktan da korkmuyorum. Bütün bunlara karşılık tek sıkıntı sabah iki mars yapmak.deger mi değmez mi herkesin kendi bileceği birşey tabii.start stop vs vs hersey 4 4luk ken ben neden adamlar ya da sistem ile ilgili kötü birşey soyleyim ki? Yiğidi öldür hakkını yeme. Vialle sistemi güzel yapmış,Meridyen çalışanları da tüm iyi niyetleri ile hizmet vermeye çalışıyorlar.

+1

• quote:

Bu da 16 kuruş ediyor

Dizel TDI'dan bluemotion DSG ile yarısır bu tuketim degeri.
    belki daha iyi bile olabilir.

sabah soguk motor calıstırma tek mars benzin gibi mi?
  • quote:

Bu da 16 kuruş ediyor

Ne kadara taktırmıştınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one man one engine -- 20 Eylül 2012; 21:46:55 >
  • quote:

Bu da 16 kuruş ediyor

erdem bey aracınız passat 1.4 tsi di sanırım.takipteyim sizi :)bende aynı araç ve lpg düşünüyorum.sizinde geç çalışma gibi problemleriniz varmıdır?sorunlarınızı yada memnuniyetinizi aynı şekilde paylaşmaya devam ederseniz çok mutlu oluruz.diğer kullanıcı arkadaşlarda aynı şekilde çok teşkkürler devam edin lütfen paylaşımlarınıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaslar. Aynı liberterin söylediği gibi, bu Vialleciler benim babamin oğlu filan değiller. İyiyse iyi kötüyse de kötü derim. Ama yukarda Allah var, adamlar gelip gidip ilgilendiler hatta benim sorunumu çözmek ve montaj için iki kere Konya'dan Nevşehir'e geldiler. O kadar ugrastilar, her konuda yardımcı oldular. Şimdi ben bu adamlara nasıl kötüler diyebilirim ki... Eğer sistemden bir şikayetim olursa emin olun haberiniz olur.

Sabahları iki marş değil de, sadece 1 sn fazla marş deva ediyır. İki marş deyince sanki iki kere marşa basıyormuşuz gibi bir algı oluşmasın, marş basmaya devam ediyor sadece 1 saniye daha fazla devam ediyor süresi, hepsi bu.. O da sadece sabahları tabiiki, gün içinde marş da normal basıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

Bu da 16 kuruş ediyor

Allah kaza bela vermesin maşallah.

R`meRt;

teşekkürler , amin cümlemizinkine inşallah, Allah herkese nasip etsin..
  • Eğer ben ilk marsa bırakırsam çok uzun basıyor 5-6 saniye kadar. O yüzden normal mars süresi 2 mars yapıyorum. Gün icinde de eğer sıcak gunes altında 4-5 saat kalırsa aynı durumu isteyebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Bu da 16 kuruş ediyor

Dizel TDI'dan bluemotion DSG ile yarısır bu tuketim degeri.
    belki daha iyi bile olabilir.

sabah soguk motor calıstırma tek mars benzin gibi mi?

Sabahları iki marş değil de, sadece 1 sn fazla marş devam ediyor. İki marş deyince sanki iki kere marşa basıyormuşuz gibi bir algı oluşmasın, marş basmaya devam ediyor sadece 1 saniye daha fazla devam ediyor süresi, hepsi bu.. O da sadece sabahları tabiiki, gün içinde marş da normal basıyor..

Şuan SuperB, Passat, Jetta 1.6 TDI kullanan arkadaşlarım bana sessizlik, performans ve ekonomi konularında gıpta ile bakıyorlar.. Benden, arkadaşlarımdan, arkadaşlarımın arkadaşlarından hergün birileri arayıp benden bilgi alıyor, bilseydim bayii ile sponsorluk anlaşması yapardım :)) herkesin en çok şaşırdığı konu tüketimin TL bazında az oluşu, zira ben de daha 10 gün öncesine kadar kilometrede 40-50 kuruş yakanlar kervanındayken, şimdi 16-20 kuruş bandında geziyorum, bu da benim için ve diğer benzin fiyatlarından muzdarip herkes için tatminkar bir sonuç..

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.