Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merk07

quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Hesaplamalarıma göre bugün tsi aracıma taktırsam ilk 50 bin kmyi 200 tl zararla bitiriyorum.Yani kit çok pahalı ve kar ancak 50 bin km den sonra başlıyor....Fiyatların bir an önce düşmesi lazım....

hesapta bir yanlışlık var, %40-50 tasarruf sağlayan sistemin amortisi 25-30 bin km. daha önceki sayfaları okursanız arkadaşlar hesaplaması yaptılar tekrardan buraya yazmaya gerek yok.

Başka bir konuda yazdığım mesajı aktarıyorum:
    Benim araba 1.4 tsi mootr direkt enjeksiyon.Şimdi bu motor 100 km de 6,2 lt benzin tüketiyor.O da km de 4,76x6,2/100=0,295 filan yapıyor.Eğer ben bu arabayı 50 bin km kullanırsam yakıt masrafım 50000x0,295=14750 Tl yapar.
    Eğer lpg de kullanırsam aşağı yukarı 7,5 lt yaksa 7,5x2,69/100=0,201 lira yapar. lpg ile 50 bin km de 50000x0,201=10000Tl gibi tutar.Bu tutarın üzerine kit masrafı 4900 tl de eklenince + ruhsat masrafı gel-git ekleneince 10bin+4900+200+.
    Yani hesapta bir yanlışlık yok....

• mantıksal olarak da böyle şehir içi ben de az yakıyorum ankarada 7 ortalamam oluyor karışık. lpg ile 12 kr fark oluşuyor benzin farkı, 4900 lira + 250 ruhsat masrafı vs. lpg bakım masrafı toplam 5000 lira bu da 50.000 km ediyor 12 kr farktan e zaten 5 sene sonra satarım aracımı büyük ihtimal senede 10k yapıyorum tam 5 senede kendini amorti eder hiç karı olmuyor bana. ama aracını agresif kullananlar ve kısa mesafe sıkışık şehir içinde çok kullananlar için bu süre 25-30.000 km ye düşebilir.
  • Benzin 6,2 ise LPG +%15. Ben yorumlardan %15e kanaat ettim.
    Ayrıca 6,2yakan kim? 120km/h sabit hızla harcanan yakıt o. Ş.içi arada kısa ş.dışı kullanımlarla ortalamam 6,8lt/100km ama yıla vurunca 7,2yi buluyor.

7,2*4,72=km de 34kuruş
    7,2+%15=8,3LT*2,7=22,5
    Fark 10.000km de 1150tl

Sene de 14-15.000 km kullanıyorum, 40.000km benim araçta 3.yılın sonuna doğru demek.
    Açıkçası Tsi çok iyi araç çok km yapsam 1sn durmam,çok km yapıp takana da hak veriyorum. 1.6Tdi leri çok rahat eleyebiliyorum üstelik 122Hp ile.

""""Ama 3yıl+5000tl=TDİ!!!!!"""""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 24 Eylül 2012; 0:19:50 >
  • hesapları dogru. ancak LPG bakım masrafı diye bir sey yok.

ben 20 kurus kar ediyordum km'de ve son zamlardan sonra kar ettigim para miktarı degismedi. ama LPGye verdigim para arttı .

bir de benim arabamla kıyaslamak mantıklı mı? benimkide turbonun yanında bir de supercharger var. bu farklılık yaratıyor olabilir 122'lik TSIlarda. Lider75 ve ErdemDH bize net degerleri birkac bin km yaptıktan sonra soyleyebilir.

Ama benim ortalamam 11.5-12.5 litrelerde iken %13 civarı tuketim farkım var. benim deger kesinlesti gibi. 25000 hadi 30000 kmnin 4binini yaptım bile.

Ancak

122 TSIlar icin LPG % 5 fark oldugunu belirten de oldu. hesaplarin net olması isin mevcut kullanıcılar birkac bin km kullansın.. bence net su kadar fazla tuketim var diye belirtsinler o zaman daha kesin degerler ortaya cıkar.

Kullanımdan kullanıma da fark olabilir. Bilmiyorum zaman gosterecektir.

Ama eger gercekten TSI ile sehiricinde 6.7 yakabiliyorsanız ve yılda 20binden az km yapıyorsanız bence de girismeyin derim.

• 1.4 tsi Polo ise belki 6.2 olur ama Passat ya da jetta-golf le 6.2 yakmak için peygamber sabrı lazım :-) hatta esim 1.2 tsi ibizanin deposunu 400 km de bitirmiş.45 litre desek 10 litre nerdeyse. Yani kısa mesafede motor ne olursa olsun tüm arabalar yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lider75 -- 24 Eylül 2012; 7:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OZMARMARA-BRC

Birkaç cümle ile birşeyler bildiğini zannederek teknip bilgi vermeye çalışanlar, ben bilirim havasına girerek milletinde kafasını karıştırıyor.

Sen ney biliyon ki, açıkla bakalım. öyle vurup kaçma taktiğini yapmayın.
  • Arkadaşlar 22 eylül Cumartesi günü UYSALOTOGAZ/EDİRNE VİALLE bayisinde 2011 150 HP 1.4 TSİ TİGU'ma Vialle sistemi taktırdım.Ben hala hesap yapıp yok 50 binde amorti eder yok 30 binde eder gerek yok,satarım dizel alırım diyen arkadaşlara sadece foruma yazma sebeplerini anlamıyorum.Arkadaş bu araba şehir içi 10-12 litre şehir dışı 9 litre yakıyor o da şehir dışı dediğim 120-130 km hız Kimse kendini kandırmasın koyarsın gaz pedalının altına yumurtayı kırmayayım diye pinti pinti sürersen o zana yakarsın ortalama 8 litre o kadar.ama dürüst olmak lazım bu araç yakıyor araçtan zevk almak istiyor 140-170 km hız yapmakta istiyorsan cebini bezdiriyor,benzincilerle akraba yapıyor,yani kısacası 10-11 litre ortalama ile 170 km hız yapıyorsan 11x4.75 /100: 522 Kuruş ama Likit te ise bunun % 13-15 fazlası diyor arkadaşlar o da 12,5 x 2,70=337 kuruş 522-337 =185 kuruş km ki kar fakat bu agresif kullanıcı için demeyimde aracı hakkı ile kullananın tassarufudur : 4500/185 = 24000 km de amorti ediyor.ben bunu bilir bunu söylerim sistem mükemmel.Fakat daha ilk depomdayım ve henüz sizlere net rakamlarımı öyle 90 km ile vermeyceğim aracı hakkı ile kullanarak vereceğim yani 120-180 km arası değerleri .
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: TiguSS

Arkadaşlar 22 eylül Cumartesi günü UYSALOTOGAZ/EDİRNE VİALLE bayisinde 2011 150 HP 1.4 TSİ TİGU'ma Vialle sistemi taktırdım.Ben hala hesap yapıp yok 50 binde amorti eder yok 30 binde eder gerek yok,satarım dizel alırım diyen arkadaşlara sadece foruma yazma sebeplerini anlamıyorum.Arkadaş bu araba şehir içi 10-12 litre şehir dışı 9 litre yakıyor o da şehir dışı dediğim 120-130 km hız Kimse kendini kandırmasın koyarsın gaz pedalının altına yumurtayı kırmayayım diye pinti pinti sürersen o zana yakarsın ortalama 8 litre o kadar.ama dürüst olmak lazım bu araç yakıyor araçtan zevk almak istiyor 140-170 km hız yapmakta istiyorsan cebini bezdiriyor,benzincilerle akraba yapıyor,yani kısacası 10-11 litre ortalama ile 170 km hız yapıyorsan 11x4.75 /100: 522 Kuruş ama Likit te ise bunun % 13-15 fazlası diyor arkadaşlar o da 12,5 x 2,70=337 kuruş 522-337 =185 kuruş km ki kar fakat bu agresif kullanıcı için demeyimde aracı hakkı ile kullananın tassarufudur : 4500/185 = 24000 km de amorti ediyor.ben bunu bilir bunu söylerim sistem mükemmel.Fakat daha ilk depomdayım ve henüz sizlere net rakamlarımı öyle 90 km ile vermeyceğim aracı hakkı ile kullanarak vereceğim yani 120-180 km arası değerleri .
    selamlar

+123456789

• 180le giderken azrail hakkını kullanmasın. Hıza özendirmeyin bilgi paylaşımınızı bekliyoruz. Ben de yeri geldiğinde hız yaparım belkide golf le Tigu dan daha fazla hız yapmışımdır ama bu sürüş tarzım değil akıl karı değil. Tİguan ın sarfiyatı daha fazla ve daha çabuk amorti edecektir tabi ki.

Dizel daha zayıf o sebepten ben dizele geçsem bile aklım tSi de kalır. Tiguan kullanana 5000tl normal gelebilir bizim aracımız 37000tl lik 5000büyük duruyor yanında. Derdimiz fiyat düşsün bizde takalım. otoban 120km/h sabit hızla dolu araçla 6,2lt tüketiyor golf. Uzun yolda Pedalla işimiz yok CC miz var çünkü. O hıza çıkarken de aynamda kimse kalmaz yumurtanın kolisini kırarım. Hız sınırına mümkün olduğunca uyarım arada bende kısa süreli hızlanırım belkide haddinden fazla. Ş.dışı 4,8-6,2lt arası oartalamalarım oluyor. geneli 5,5-5,8civarı. Hak gözeterim ama otomobil hakkını ilk defa duyuyorum 120-180miş. ben 160-220deneyeyim o zaman...
    Yıllardır forumlarda gezerim 200le gidip de bi gün çakanı çok gördüm. Biride benim Allah tan o gün yavaştım.

Liberter1 ve Lİder75 size tekrar teşekkür ediyorum sizlerin paylaşımı çok önemli.+ %13 çok güzel siz sevinince arkadan geleceklerde sevinecek zaten 10.000km sonra keşke 1e 1yaksa...

Golf 122HP için ----- BENZİN 4,7TL/LT----- LPG+%13 2,7TL/LT
    60km/h ---------- 8,1lt/38kuruş---------- 9,1lt/24,5KRŞ
    90km/h ---------- 5,0lt/23,5krş ---------- 5,7lt/15,4 KRŞ
    120km/h---------- 6,2lt/29,1kuruş-------- 7LT/19KRŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 24 Eylül 2012; 12:41:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mokur

quote:

Arkadaşlar 22 eylül Cumartesi günü UYSALOTOGAZ/EDİRNE VİALLE bayisinde 2011 150 HP 1.4 TSİ TİGU'ma Vialle sistemi taktırdım.Ben hala hesap yapıp yok 50 binde amorti eder yok 30 binde eder gerek yok,satarım dizel alırım diyen arkadaşlara sadece foruma yazma sebeplerini anlamıyorum.Arkadaş bu araba şehir içi 10-12 litre şehir dışı 9 litre yakıyor o da şehir dışı dediğim 120-130 km hız Kimse kendini kandırmasın koyarsın gaz pedalının altına yumurtayı kırmayayım diye pinti pinti sürersen o zana yakarsın ortalama 8 litre o kadar.ama dürüst olmak lazım bu araç yakıyor araçtan zevk almak istiyor 140-170 km hız yapmakta istiyorsan cebini bezdiriyor,benzincilerle akraba yapıyor,yani kısacası 10-11 litre ortalama ile 170 km hız yapıyorsan 11x4.75 /100: 522 Kuruş ama Likit te ise bunun % 13-15 fazlası diyor arkadaşlar o da 12,5 x 2,70=337 kuruş 522-337 =185 kuruş km ki kar fakat bu agresif kullanıcı için demeyimde aracı hakkı ile kullananın tassarufudur : 4500/185 = 24000 km de amorti ediyor.ben bunu bilir bunu söylerim sistem mükemmel.Fakat daha ilk depomdayım ve henüz sizlere net rakamlarımı öyle 90 km ile vermeyceğim aracı hakkı ile kullanarak vereceğim yani 120-180 km arası değerleri .
    selamlar

+123456789

-00000000 oldumu

• Aracımın DLM sistemli Test verilerini ayrıntılı olarak burada paylaşacağım 4-5 depo kullndıktan sonra net rakamları veririm.Ha bu arada aracı sabah ilk çalıştırmada tek marş ile sorunsuz çalıştı,hiç bir problem çekişte ise ben ne artma nede azalma hissetim benzinde ne ise likittede o gayet iyi şu an allah nazardan korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

180le giderken azrail hakkını kullanmasın. Hıza özendirmeyin bilgi paylaşımınızı bekliyoruz. Ben de yeri geldiğinde hız yaparım belkide golf le Tigu dan daha fazla hız yapmışımdır ama bu sürüş tarzım değil akıl karı değil. Tİguan ın sarfiyatı daha fazla ve daha çabuk amorti edecektir tabi ki.

Dizel daha zayıf o sebepten ben dizele geçsem bile aklım tSi de kalır. Tiguan kullanana 5000tl normal gelebilir bizim aracımız 37000tl lik 5000büyük duruyor yanında. Derdimiz fiyat düşsün bizde takalım. otoban 120km/h sabit hızla dolu araçla 6,2lt tüketiyor golf. Uzun yolda Pedalla işimiz yok CC miz var çünkü. O hıza çıkarken de aynamda kimse kalmaz yumurtanın kolisini kırarım. Hız sınırına mümkün olduğunca uyarım arada bende kısa süreli hızlanırım belkide haddinden fazla. Ş.dışı 4,8-6,2lt arası oartalamalarım oluyor. geneli 5,5-5,8civarı. Hak gözeterim ama otomobil hakkını ilk defa duyuyorum 120-180miş. ben 160-220deneyeyim o zaman...
    Yıllardır forumlarda gezerim 200le gidip de bi gün çakanı çok gördüm. Biride benim Allah tan o gün yavaştım.

Liberter1 ve Lİder75 size tekrar teşekkür ediyorum sizlerin paylaşımı çok önemli.+ %13 çok güzel siz sevinince arkadan geleceklerde sevinecek zaten 10.000km sonra keşke 1e 1yaksa...

Onur arkadaşım sizin araç bence benim tigu ya göre bence benzini kokluyor bende o veriler olsa hiç taktırmazdım fakat zevlkler tartışılmaz sanada hak vermek isterim lakin sen beni yanlış anladın galiba ben Tekirdağ da oturuyorum istanbula gelmek istediğimde otobanı kullanıp otobanda 100 veya 120 ile gitmek bu araçla sanki duruyomuşsun gibi geliyor ve yol bitmiyor 1 saatte gitmem gereken yol fazla yakıt yakmasın diye 1 saat 45 dakka sürüyor fakat ana arter ve şehir içinde hız limiti neyse ona uyarım tabiiki.Hızı bende sevmem fakat benim test verilerim şehir içi ve şehir dışı derken şehir dışında yani otobanda 90km hızın verilerinide hesap edip buraya yazmam otoban kurallarına aykırı olur yani demek istediğim şehir dışı 100-170 km arası hız ortalamalarının testindeki tüketim değeri benim ve aynı model araca sahip kullanıcılar için faydalı olacağı kanaatindeyim.
    Tabiiki her aracın tüketim değerleri ve kullanıcının aracı ivmelendirme derecesine göre değişir,buda farklı bir olay.
    Bu arada bende Liberter1 ve Lİder75 arkadaşlara bu zamana kadar vermiş oldukları bilgi ve tecrübelerinden dolayı teşşekür ederim.

Selamlar

• Bilgi veren kullanıcı arkadaşlara bende çok teşekkür ediyorum.
    Bu konunun başlarında Meridyen'i kendi açtığı konuyla ilgilenmemesi sebebiyle eleştirmiştim, görüyorum ki durumda bir değişiklik yok. Kendilerini bu konuda kınıyorum...
    Konuyu başından takip edemeyen arkadaşlar için Meridyen' in "motor sigortası ile ilgili çalışmalar var" sözü üzerine sorular sormuş ama cevap alamamıştık.
    Ayrıca sadece direkt enj. motorlara takılan LPDI sistemi yanında normal motorlara takılan LPFI ilede ilgili sorular hep havada kaldı.
    Konu zaman zaman amacından sapsada toparlayan arkadaşlara tekrar teşekkürler.
    Tatmin edici cevap alamadım diye agresif hareketlere hiç gerek yok, zorla güzellik olmuyor...:) Firmalarında bazen kaçamak cevapları daha vahim tepkilere yol açıyor ki, cevap yazmasalar belki daha iyi olur diye düşünüyorum...
    Teknik ayrıntı gibi konularda arkadaşların doğrudan firmaya mail atıp yada arayıp cevap araması ve cevabıyla burada paylaşmaları daha yapıcı olabilir mesela... Ben bir konuda vialle hollandaya mail attım ama cevap gelmedi, gelirse paylaşacağım. Ama gol atar gibi vur kaç yorumlar inanın biz müşteri ve kullanıcılara bir faydası yok.
    Benim aracımda normal bir motor+turbo olduğundan, tsı larda önemli bir sorun çıkarmayan LPDI sistemin daha normal versiyonu LPFI ın hiç sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Sistem benzinle çalışacağından ilk marş sorunuda olmaz sanırım. Ayrıca normal motorlara takılabilecek başkada bir sıvı sistem yok sanırım. Ekonomik olarak şu anda çok rahat olmadığımdan ve bulunduğum ilde henüz bayi olmadığından beklemedeyim.
    Kullanıcı bilgilerini üşenmeden paylaşan arkadaşlara sorunsuz keyifli sürüşler dilerim....

• SN TİGUSS, ben de TiguSS 4motion kullanıcısıyım.tebrik ederim,kazasız belasız kullanın.Paylaşımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

quote:

180le giderken azrail hakkını kullanmasın. Hıza özendirmeyin bilgi paylaşımınızı bekliyoruz. Ben de yeri geldiğinde hız yaparım belkide golf le Tigu dan daha fazla hız yapmışımdır ama bu sürüş tarzım değil akıl karı değil. Tİguan ın sarfiyatı daha fazla ve daha çabuk amorti edecektir tabi ki.

Onur arkadaşım sizin araç bence benim tigu ya göre bence benzini kokluyor bende o veriler olsa hiç taktırmazdım fakat zevlkler tartışılmaz sanada hak vermek isterim lakin sen beni yanlış anladın galiba ben Tekirdağ da oturuyorum istanbula gelmek istediğimde otobanı kullanıp otobanda 100 veya 120 ile gitmek bu araçla sanki duruyomuşsun gibi geliyor ve yol bitmiyor 1 saatte gitmem gereken yol fazla yakıt yakmasın diye 1 saat 45 dakka sürüyor fakat ana arter ve şehir içinde hız limiti neyse ona uyarım tabiiki.Hızı bende sevmem fakat benim test verilerim şehir içi ve şehir dışı derken şehir dışında yani otobanda 90km hızın verilerinide hesap edip buraya yazmam otoban kurallarına aykırı olur yani demek istediğim şehir dışı 100-170 km arası hız ortalamalarının testindeki tüketim değeri benim ve aynı model araca sahip kullanıcılar için faydalı olacağı kanaatindeyim.
    Tabiiki her aracın tüketim değerleri ve kullanıcının aracı ivmelendirme derecesine göre değişir,buda farklı bir olay.
    Bu arada bende Liberter1 ve Lİder75 arkadaşlara bu zamana kadar vermiş oldukları bilgi ve tecrübelerinden dolayı teşşekür ederim.

Selamlar

benim aracımda bu kadar yaksa bende taktırmam. Benim aracım Yeti 1.2 TSI DSG. Yaz aylarında şehir içi normal kullanımda 10-11 lt yakıyor ve bu yüzden ben lpg taktırdım.

Bu arada TiguSS -00000000 ı anlayamadım

• @TiguSS

Hayırlı olsun arkadaşım..

4 kişi olduk zannerdesem LPdi kullanan..

Lider75, liberter1, erdemDH ve TiguSS

bu arada düzeltmem gereken birşey var, buzamana kadar hep yol bilgisayarından veriler paylaştım ancak depo boşaldıkça ve ben depoyu fulledikçe yol bilgisayarı ve gerçek verilerin farklı olduğunu anladım..

en son 655 km yol yaptım, Ağrı Dağını aştım, klimayı açtım, 120 km/h sabit hız yaptım.. sonu. 120TL/655km = 0,18 kuruş ortalama uzun yolda yakmışım..

Yol Bilgisayarı ile gerçek yakıt tüketimi ile yaklaşık %8-%9 fark var..
  • Ankara Memduh ustanın arabası da 1.2 Yeti DSG
    O bana % 5 demisti farkın kendi arabası icin.

yani onun yalancısıyım tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt

quote:

Orijinalden alıntı: calcutta

Ben Vialle LPI7 kullanicisi olarak hem tatli üzümü yiyorum
    hemde cekirdeginden ötürü bagciyi dövüyorum, nedenmi?
    Hollandada Montaj Firmalari Motor Sabikali olmasa bile Vialle LPI 7 Sistemi takarken
    2Fuel´ü aciyorlar. Neden olarakta Avrupada genelinde otobanlarda yüksek devirle kullanildigi.

2 sene icinde bozulan Pompa garantiye girer
    2 sene sonrasinda bozulan ve garantiye girmeyen Pompanin isciligiyle beraber maliyeti 600Euro civari

Pompa sorunu Viallenin en büyük zaafi ve hala bitirici bir care bulamadilar
    Yabanci sitelerde bu konuda sayfalarca bilgiye ulasabiliyorum
    bunlari toparlayip paylasabilirim - seve seve

Pompa haricinde kronik sorunlarini hic okumadim/raslamadim/yasamadim
    Eski arabamdaki Vialle LPI 6.4 teki Pompa 150Bin kilometre dayandi
    Arabayi satarkende cok güzel calisiyordu.

Bakın ne güzel yazabiliyorsunuz şuan.

Ben söylemeden önce yazsaydınız bu şekilde kimse size herhangi bir uyarı vs bulunmazdı. Bunu anlatmak istiyorum.

Seve seve paylaşırım dediğiniz şeyi de bu kadar mesajdan sonra paylaşacaksanız açıkçası benim nazarımda siz bağcıyı dövmekten yanasınız üzüm hikaye.

Gerçekten amacınız bilinçlendirmek ise bu kadar gürültü kopmadan koyardınız buraya kusura bakmayın.

Her şeye rağmen edindiğiniz bilgileri öğrenmek isteriz. Neticede bu ürünü almayı düşünen bir vatandaşım ben. Ben bilgi almak içinde buradayım. Tartışmak için değil.

Neticede araçlarımız 20-30 bin liralık araçlar değil (Küçümsemek amaçlı değil) . Ve en iyisini en doğrusunu bilmek, kullanmak istiyoruz. Burada bilgi veren ustasından firma yetkilisine ürünü aracına taktıran vatandaşına kadar herkese muhtacız.

BAKIYORUM 5 YIL ÖNCEDE BU POMPA SORUNU KONUŞULUYORDU ŞUAN HALA BU POMPA SORUNU KONUŞULUYOR.

TABİKİ ÇALIŞAN BİR PARÇANIN ARIZA YAPMASI DOĞAL BİR DURUMDUR,HİÇ ARACA MARŞ,ŞARJ DİNAMO VEYA LASTİK YAPTIRMIYORMUSUNUZ,TABİKİ YAPTIRIYORSUNUZ.ANCAK BU KRONİK OLURSA BİR SORUNDUR DOĞRU ANCAK BEN ŞAHSIM ADINA VİALLE LPİ SİSTEMLERİNDE SADECE 2 ARAÇTA POMPA SORUNU YAŞADIM BUDA POMPANIN İÇERSİNDE ÇALIŞAN MOTOR DEĞİL,ÜZERİNDE BULUNAN ELEKTRONİK DEVREDEN İDİ ARIZA.(parçanın fiyatı ise 250 euro)İDİ.

ANCAK BU PARÇADA GARANTİ KAPSAMINDA DEĞİŞİMLERİ YAPILDI VE HALA HAZIRDA SORUN GÖRMEDİM,AYRICA KALDIKİ ŞUAN TÜRKİYEDE SATIŞA SUNULAN SİSTEM LPİ DEĞİL LPFI,DİR.BU SİSTEMLERDE,DE BAHSİ GEÇEN PARÇA POMPADAN İPTAL EDİLİP ECU(kontrol ünitesi)İÇERSİNE ALINMIŞTIR VE BU ARIZA SONLANDIRILMIŞTIR.

LPFİ SİSTEMDE İSE ŞUANDA 2 AYRI POMPA MEVCUTTUR 140KW VE 210KW ESKİ ARIZA ŞEKLİ 210KW POMPADA İDİ ÇÜNKÜ LPİ SİSTEMDE TEK TİPTİ POMPA,
    ŞUAN ÜSTTE BELİRTTİĞİM GİBİ 2 TÜR POMPA VE 210KW POMPADA BU PARÇA YOK DOĞAL OLARAK ARIZADA YOK.

140KW OLAN POMPADA İSE YİNE 2 AYRI ARAÇTA BİRTANESİ GÖSTERGEDE DİĞERİ İSE POMPA SESİNDEKİ ANORMALLİKTEN DOLAYI DEĞİŞİMLER YAPILMIŞTIR,VE ŞUANDA PİYASADA 100.000KM GEÇEN ARAÇLAR DAHİ VAR VE BEN HENÜZ BAHSİ GEÇTİĞİ ANLAMDA KRONİK BİR ARIZA TESPİT ETMEDİM VE DUYMADIMDA.

SANIRIM BANA BU YÖNDE ŞİKAYET GELMEDİ İSE,BAŞKASINADA GİTMEZ ONUN İÇİNDE HALA BUNLARI KONUŞULMASI VARMIŞ GİBİ ENTERESAN.AMA TABİKİ BUNLAR TARTIŞMA KONUSU OLARAK SUNULABİLİR BU AYRI.BUNDAN SONRA NE OLUR BUNUDA YAŞAYIP GÖRECEĞİZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: mokur

quote:

quote:

Selamlar

benim aracımda bu kadar yaksa bende taktırmam. Benim aracım Yeti 1.2 TSI DSG. Yaz aylarında şehir içi normal kullanımda 10-11 lt yakıyor ve bu yüzden ben lpg taktırdım.

Bu arada TiguSS -00000000 ı anlayamadım

Sn Mokur arkadaşım senin alıntı yapıp +123456789 olarak cevapladığın mesaj için yazdım.
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemDH

@TiguSS

Hayırlı olsun arkadaşım..

4 kişi olduk zannerdesem LPdi kullanan..

Lider75, liberter1, erdemDH ve TiguSS

bu arada düzeltmem gereken birşey var, buzamana kadar hep yol bilgisayarından veriler paylaştım ancak depo boşaldıkça ve ben depoyu fulledikçe yol bilgisayarı ve gerçek verilerin farklı olduğunu anladım..

en son 655 km yol yaptım, Ağrı Dağını aştım, klimayı açtım, 120 km/h sabit hız yaptım.. sonu. 120TL/655km = 0,18 kuruş ortalama uzun yolda yakmışım..

Yol Bilgisayarı ile gerçek yakıt tüketimi ile yaklaşık %8-%9 fark var..

ilk önce bendim beni unuttun :)
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.