Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasayanadam

Yahu hiç LPFI kullanan yokmu yaa :D
    Bu arada ben doğuş grubu olsam bastırır alırdım vialle distribütörlüğünü, gerçi doğuş 7000tl falan isterdi heralde...

ben kurulum yaptıgımda birtek Lider75 ve ben vardık. biz cesaret edip giristik buna. Arabanız icin LPFI uygunsa montaj brosunu edinin. Yerel bayinizle irtibata gecin. Eger egitim almamıslarsa veya meridyen TRye ithal etmemisse zaten olamaz. Ama ürün varsa Meridyen Muhittin beye ulasın. Bilgi alın bu 2 ana konu ile ilgili

Not,: Dogus rakipleri olan modifikasyon yazılımlarından (Evotech, Revo vb. gibi) yanında fahis fiyatla ABT tunning uygulamasını garanti kapsamında yapmakta.

Bence 7000 iyimser bir tahmin 10000 yaparlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 25 Eylül 2012; 2:18:19 >
  • Geç çalışma olayının sebep olabileceği problemleri merak eden bir arkadaş vardı önceki sayfalarda;

Marş motorunu yersiniz uzun süreli marş bastığınızda, ama bunun için bir kilometre vermek doğru olmaz çünkü uzun marş sıklığınız ve basma sürenize göre değişir.

Start&Stop sistemli araçlarda sorun olurdu eğer olsa diyen arkadaş için de; S&S sistemli araçların marş motorları daha farklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merk07

quote:

Orijinalden alıntı: TiguSS

Arkadaşlar 22 eylül Cumartesi günü UYSALOTOGAZ/EDİRNE VİALLE bayisinde 2011 150 HP 1.4 TSİ TİGU'ma Vialle sistemi taktırdım.Ben hala hesap yapıp yok 50 binde amorti eder yok 30 binde eder gerek yok,satarım dizel alırım diyen arkadaşlara sadece foruma yazma sebeplerini anlamıyorum.Arkadaş bu araba şehir içi 10-12 litre şehir dışı 9 litre yakıyor o da şehir dışı dediğim 120-130 km hız Kimse kendini kandırmasın koyarsın gaz pedalının altına yumurtayı kırmayayım diye pinti pinti sürersen o zana yakarsın ortalama 8 litre o kadar.ama dürüst olmak lazım bu araç yakıyor araçtan zevk almak istiyor 140-170 km hız yapmakta istiyorsan cebini bezdiriyor,benzincilerle akraba yapıyor,yani kısacası 10-11 litre ortalama ile 170 km hız yapıyorsan 11x4.75 /100: 522 Kuruş ama Likit te ise bunun % 13-15 fazlası diyor arkadaşlar o da 12,5 x 2,70=337 kuruş 522-337 =185 kuruş km ki kar fakat bu agresif kullanıcı için demeyimde aracı hakkı ile kullananın tassarufudur : 4500/185 = 24000 km de amorti ediyor.ben bunu bilir bunu söylerim sistem mükemmel.Fakat daha ilk depomdayım ve henüz sizlere net rakamlarımı öyle 90 km ile vermeyceğim aracı hakkı ile kullanarak vereceğim yani 120-180 km arası değerleri .
    selamlar

aynen katılıyorum.maraşta yaşıyorum her yer yokuş mecburen agresif kullanım gerekiyor.yukarıdaki veriler aynen benim için geçerli.hatta benzin 4.23 iken km de 57 kuruş yakıyordu şimdi lpg 34 kuruş yakıyor(tamamı şehiriçi).fark 27 kuruş. sorarsanız yılda kaç km yapıyorsun diye, 10000 km yi geçmez. sistemin parasını amorti etme kmsini hiç düşünmüyorum.eğer ben bu aracı aldıysam bineceğim kardeşim yakıtı çok diye otoparkta bekletip otobüslerde sürüneceksem niye aldımki varsın 4500 lira fazlasına aldım diyeyim arabamı.rahat rahat biniyorsam keyfime bakıyorsam gerisi teferruattır benim için. gelin sizde yok şu km de kara geçeceğim yok şöyle böyle demeyi bırakın taktırın rahat edin keyfinize bakın...

İste benim kafamda biri :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lpfi sistemi Hasan usta benim araçtaki sorunu çözmeye geldiginde kullandığı hitler motor jettada takılı idi. Yani var. Meridyeni direk ararsanız yardımcı olurlar diye düşünüyorum.zaten fiyatı da belli 3000 lira. Getirmeseler fiyat vermezlerdi.

• Arkadaslar uzun marş yapmayın kısa 2 marş yapın çok daha çabuk çalışıyor o sekilde(en azından benimki öyle :-) )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

tiguSS
    Çeşitlilik iyi olur ama sizinde dediğiniz gibi yaşadığınız yer veya mesai çok etkili. Ben Kaman-Kırşehir arasını ki radarlıdır, 105Km/h hızla sabitleyip 4,8lt ile tamamladığım oldu.
    Arabamızda bebek var mecburen ş.dışı 110-115km/h otobanlarda 120-130km/h arada ERDEM in dediği gibi kısa süreli yüksek hız kullanıyorum.
    ORT 2 6,8ltin içinde Tatilde var 1500km ve gidiş 110km/h 5,2lt idi. Toplam 7000-7500km nin ortalaması

LPG taksam bile sürüşüm ERDEM gibi olacak, arabamda bebek var. Passat erdemDH forumda benim referansım, kasa daha hafif olduğu için 16Kuruşa inerim herhalde. Mart a kadar sürem var hepinizin takipçisiyim. Paylaşımları esirgemeyin...

Benzin kullanmıyor ya "Benzin pompası ne olacak?" bence arada benzin kullanmalı, pompa bozulur diye tahmin ediyor. Bu durum sürücüye bırakılmışsa bunda da sakınca var

Onur arkadaşım bu sorunu uysalotogaza ümit ustaya bende sordum cevabı benzin pompası benzin tankının içinde minimum 6-7 litre benzin var ise benzin pompasına hiç birşey olmaz demişti.fakat benzini dip yapıp bitirirsen pompada sorun olabilmesinde askıda bir cevap.yani problem olurda olmayabilirse biz işimizi Garantiye alalım.
    Selamlar

Cevap için teşekkürler öncelikle, Allah hepimizin çoğunu bağışlasın...

Ustanın pompa cevabı beni açıkcası tatmin etmedi. Görünen alışkanlık haline getirip, ara ara benzin kullanmak gerekli. Eski sistemlerde kuru kaldığından benzin pompasının bozulduğunu biliyorum. Arıza yı kimse sevmez.
    Garantiye almak mantılı
    Selam bizden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 26 Eylül 2012; 0:11:12 >

• quote:

quote:

quote:

tiguSS
    Çeşitlilik iyi olur ama sizinde dediğiniz gibi yaşadığınız yer veya mesai çok etkili. Ben Kaman-Kırşehir arasını ki radarlıdır, 105Km/h hızla sabitleyip 4,8lt ile tamamladığım oldu.
    Arabamızda bebek var mecburen ş.dışı 110-115km/h otobanlarda 120-130km/h arada ERDEM in dediği gibi kısa süreli yüksek hız kullanıyorum.
    ORT 2 6,8ltin içinde Tatilde var 1500km ve gidiş 110km/h 5,2lt idi. Toplam 7000-7500km nin ortalaması

LPG taksam bile sürüşüm ERDEM gibi olacak, arabamda bebek var. Passat erdemDH forumda benim referansım, kasa daha hafif olduğu için 16Kuruşa inerim herhalde. Mart a kadar sürem var hepinizin takipçisiyim. Paylaşımları esirgemeyin...

Benzin kullanmıyor ya "Benzin pompası ne olacak?" bence arada benzin kullanmalı, pompa bozulur diye tahmin ediyor. Bu durum sürücüye bırakılmışsa bunda da sakınca var

Onur arkadaşım bu sorunu uysalotogaza ümit ustaya bende sordum cevabı benzin pompası benzin tankının içinde minimum 6-7 litre benzin var ise benzin pompasına hiç birşey olmaz demişti.fakat benzini dip yapıp bitirirsen pompada sorun olabilmesinde askıda bir cevap.yani problem olurda olmayabilirse biz işimizi Garantiye alalım.
    Selamlar

Ustanın pompa cevabı beni açıkcası tatmin etmedi. Görünen alışkanlık haline getirip, ara ara benzin kullanmak gerekli. Eski sistemlerde kuru kaldığından benzin pompasının bozulduğunu biliyorum. Arıza yı kimse sevmez.
    Garantiye almak mantılı
    Selam bizden...

Sn onur bu benzin pompası konusunda İnan o kadar tedirgin değilim zira tanktaki LPG miz biter araç benzine geçer 3-5 km benzinle gideriz bunu her depoda veya 2-3 tank bitişinde yaparsak problemde olmaz sanırım.
    Benim esas sormak istediğim soru Doğuş gurubunun LPG li diyerek araçlarımızı servise almamak istemesi zira bugün doğuşoto genelmudurluğunu arayarak bunun yasal olmadığını Avrupa'da böyle bir uygulamanın olmadığını kendilerinin şehir efsanesiymiş gibi böyle karar vermeyeceklerii aksi taktirde 2+2 yıl garantili aracım için yasal haklarımı kullanacağımı belirttim bana bu konuyu araştırıp döneceklerini bildirdiler.yarın doğuşotodan cevap bekliyorum ve hatta Avrupa'da tüm avm lerde LPG li araçların kapalı otoparklara alındığı fakat bizim ülkemizde kazma ustaların ve MMO sızdırmazlık testi ve onayı projesi olmadan yapılan uygulamalar sonucu alınmamasıda cabası .sizler bu konuda bir girişim yaptınız veya sordunuzmu arkadaşlar zira benim garanti süremin bitmesine 27 ay daha var.
    Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Kayseri Özsa ya gidiyorum,sagolsunlar hiç sıkıntı cikarmayacaklarını söylediler. Sonuçta araba Lpg li de olsa bunun ne alt takıma ne direksiyon sistemine ne de sanzimana bir zararı yok. Varsa motora var,yani motor harici garanti devam ediyor.

• selamlar audi a4 (2005-2007) b7 kasa 2.0 tfsi motorlara likid lpg uygulanabilyomu eğer uygulanabiliyorsa fiyatı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Lpfi sistemi Hasan usta benim araçtaki sorunu çözmeye geldiginde kullandığı hitler motor jettada takılı idi. Yani var. Meridyeni direk ararsanız yardımcı olurlar diye düşünüyorum.zaten fiyatı da belli 3000 lira. Getirmeseler fiyat vermezlerdi.

Meridyene mail atmıştım, bugün baktım mail ulaşmamış, info@viallelpg.com çalışmıyor. Artı arayacağım bakalım. Ama Denizlide bayisi yok, en yakın Muğla-Fethiye... Birde ekonomik olarak sıkıntı var tabi, hayırlısı bakalım...
  • Allah kolaylık versin

• vialle lpfi hakkında bilgi almak için istanbul özmarmarayı aradım. direk lpg ile sadece tsi motorlarin çalışacagini normal motorlarin ilk çalıştırmada benzin ile çalıştığını belirttiler açıkçası bilmiyordum. bende biraz hayal kırıklığı oldu.
  • Benim gördüğüm jettada da öyle idi zaten. 30-40 saniye icinde Lpg ye geçiyordu

• Ben biliyordum yaa Erdal Bey bi ara yazmıştı... Sıralıdan farkı sıvı gelmesi ve bazı ekipmanlar... Enjektörler yine ayrı, çalışma benzinde, o nedenle 1500-2000 arası kitler varken 3000 verilirmi diye düşünüyorum açıkcası...
  • quote:

Benim gördüğüm jettada da öyle idi zaten. 30-40 saniye icinde Lpg ye geçiyordu

Lider75 gordugun jetta'nın motoru neydi?
  • quote:

Lpfi sistemi Hasan usta benim araçtaki sorunu çözmeye geldiginde kullandığı hitler motor jettada takılı idi. Yani var. Meridyeni direk ararsanız yardımcı olurlar diye düşünüyorum.zaten fiyatı da belli 3000 lira. Getirmeseler fiyat vermezlerdi.

quote:

Orijinalden alıntı: liberter1
    Lider75 gordugun jetta'nın motoru neydi?
    Hitler miş :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tiguSS

Selamlar

Garantiye almak mantılı
    Selam bizden...

Sn onur bu benzin pompası konusunda İnan o kadar tedirgin değilim zira tanktaki LPG miz biter araç benzine geçer 3-5 km benzinle gideriz bunu her depoda veya 2-3 tank bitişinde yaparsak problemde olmaz sanırım.
    Benim esas sormak istediğim soru Doğuş gurubunun LPG li diyerek araçlarımızı servise almamak istemesi zira bugün doğuşoto genelmudurluğunu arayarak bunun yasal olmadığını Avrupa'da böyle bir uygulamanın olmadığını kendilerinin şehir efsanesiymiş gibi böyle karar vermeyeceklerii aksi taktirde 2+2 yıl garantili aracım için yasal haklarımı kullanacağımı belirttim bana bu konuyu araştırıp döneceklerini bildirdiler.yarın doğuşotodan cevap bekliyorum ve hatta Avrupa'da tüm avm lerde LPG li araçların kapalı otoparklara alındığı fakat bizim ülkemizde kazma ustaların ve MMO sızdırmazlık testi ve onayı projesi olmadan yapılan uygulamalar sonucu alınmamasıda cabası .sizler bu konuda bir girişim yaptınız veya sordunuzmu arkadaşlar zira benim garanti süremin bitmesine 27 ay daha var.
    Selamlar

söylediklerinize aynen katılıyorum. AVM işi ise şu sallayarak depoyu fulleme Türrk yöntemindende kaynaklanıyor. 42lt de 7lt genleşme boşluğu bırakılıyor montajda. Benzinlikçiler sallaya sallaya 42lt aldırıyor. Sonra AVM altında Tüplü bomba

• Bugün depo bitti. 496 km de yani 500 desek,ortalama 7,9 du yol bilgisayarında.gene kafam karıştı çünkü benim depom 65 litrelikti ve ilk dolumda 60 litre almıştı. 7,5 icinde kaliyo desek 52,5 litre eder. Oysa 496*7.9=39 litre eder.Bu da yol bilgisayarının gösterdiğinden %30 fazla demek oluyor.Simdi 50 liralık Lpg alıp yol bilgisayarını sifirladım. 18,59 litre. Bakalım noolcak?

• Bu sistem chipli araçlarda sorun yaratır mı? Chip uygulamasını devre dışı bırakmaz umarım?
  • chip uygulamasını devre dışı bırakır. çünkü montajdan sonra birde araca aynı chiptuning yazılımı gibi yazılım atılıyor. Dolayısı ile senin chipli aracındakı yazılım silinerek vialle'nin yazılımı yükleniyor. Sen daha sonra yazılım yükletirsen bu seferde sistem çalışmasında sorunlar oluşuyor.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.