Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sn TiguSS;depo dan ses geliyor denilmişti,sizin bagaj ve bu ses durumunuz nasıl?See ve bagaj için neler önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fandangos

sn TiguSS;depo dan ses geliyor denilmişti,sizin bagaj ve bu ses durumunuz nasıl?See ve bagaj için neler önerirsiniz?

öncelikle aracınız nedir . benim Tiguan bagaj stepne üstü plaka gayet muntazam oturdu araçta orjinalligi bozmadan hersey tamam zira sipariş vermeden önce tankı 230 lük istedim 70 litre fakat 270 lik olsaydı bagaj üstü plaka açıklık yapar 230 lukta tank yüksekliği 23 santim 1,5 santimde depo pompa kapağı siskiligiyle 24,5 santim oluyor.araçta pompa sesine gelince sadece ilk calışma anında ufak bir ses duyuyorsun 1 dk geçmiyor sonra ses mes yok bende tek Marşta sorunsuz sabah soğukta dahi problemsiz çalışıyor bagaj resimlerinide koyacam
    selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevinirim,sizin aracınızla aynı...tiguan ss
  • bi kullanıcı arkadaş depo üstü bagaj izolasyonundan bahsetmişti ,sanırım gerek kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fandangos

bi kullanıcı arkadaş depo üstü bagaj izolasyonundan bahsetmişti ,sanırım gerek kalmıyor.

Tiguan araçlarda eğer tankı 230 luk taktırısan gerek kalmıyor eğer 270 lik taktırısan tank üstü bagaj korumalığı 7-8 santim açık kalıyor o da hoş bir görüntü sağlamıyor.Ben 270 lik takılan araçtakini gördükten sonra 230 luk istedim ve sorun olmadı .
  • bagaj resimlerini lider 75 ve diğer passat kullanıcılarından bekliyoruz.
    ayrıca bir zamanlar meridyen yetkilisi (h.k. idi sanırım) tankların bagaja göre büyüklüklerinin ileride ayarlanabileceğini forumda cevaben yazmıştı.. son durum hakkında bilgisi olan var mı.
    yedek lastik yerine konulmak suretiyle, bagajda alttan herhangi bir şişlik oluşturmayacak tank uygulaması yaptıran var ise resim paylaşmasını merakla bekliyorum.
    şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokur

chip uygulamasını devre dışı bırakır. çünkü montajdan sonra birde araca aynı chiptuning yazılımı gibi yazılım atılıyor. Dolayısı ile senin chipli aracındakı yazılım silinerek vialle'nin yazılımı yükleniyor. Sen daha sonra yazılım yükletirsen bu seferde sistem çalışmasında sorunlar oluşuyor.

Atılan yazılım aracın ecu sune değil Lpg ecusune atılıyor. Sistem henüz çok yeni olduğu için henüz montajcilar bile o yazılımın ne amaçla kullanıldığını bilmiyorlar. Yani Lpg ecusune atılan yazılımın aracın kendi ecusundeki chip tuninge herhangi bir zarar vereceğini sanmıyorum. Ancak denemek lazım tabii ki.

• Mersin'de montaj yapılırken Meridyen'den gelen yetkiliye (ismini hatırlayamıyorum) özellikle sordum çünkü ben de aracıma program attırma düşüncesindeydim o da bu cevabı verdi. Bende arkadaşa yardımcı olmak amacıyla söyleneni ilettim.
  • quote:

Mersin'de montaj yapılırken Meridyen'den gelen yetkiliye (ismini hatırlayamıyorum) özellikle sordum çünkü ben de aracıma program attırma düşüncesindeydim o da bu cevabı verdi. Bende arkadaşa yardımcı olmak amacıyla söyleneni ilettim.

Yok canım size bisey demiyorum zaten:-) Meridyen den montaja gelenlerin de aslında sistemin ne olduguna dair hiç bir bilgileri yok bence. Sadece ellerinde montajın nasıl yapılacağına dair bir bilgi var ve ona göre montaj yapıyorlar. Henüz çok detaylı bilgileri yok ya da paylaşmamak üzere komut almışlar. Çünkü ben bu atılan program ne is yapar diye sorduğumda pek de açıklayıcı bir bilgi alamadım. O yüzden de her dediklerine inanmamayi tercih ediyorum. Aslında Vialle merkeze mail atıp daha ayrıntılı bilgi istemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

quote:

Mersin'de montaj yapılırken Meridyen'den gelen yetkiliye (ismini hatırlayamıyorum) özellikle sordum çünkü ben de aracıma program attırma düşüncesindeydim o da bu cevabı verdi. Bende arkadaşa yardımcı olmak amacıyla söyleneni ilettim.

Yok canım size bisey demiyorum zaten:-) Meridyen den montaja gelenlerin de aslında sistemin ne olduguna dair hiç bir bilgileri yok bence. Sadece ellerinde montajın nasıl yapılacağına dair bir bilgi var ve ona göre montaj yapıyorlar. Henüz çok detaylı bilgileri yok ya da paylaşmamak üzere komut almışlar. Çünkü ben bu atılan program ne is yapar diye sorduğumda pek de açıklayıcı bir bilgi alamadım. O yüzden de her dediklerine inanmamayi tercih ediyorum. Aslında Vialle merkeze mail atıp daha ayrıntılı bilgi istemek lazım.

O konu ile ilgili yaptığım görüşmede bana da aracın ecusu ile ilgili bir işlem yapılmadığını gaz sistemine ait ecuda araca uygun yazılım olduğunu belirttiler. En fazla aracım 150hp civarı bir gücü bulunduğundan 150hp tiguanlarda kullandıkları tank pompasını kullanabiliriz dediler. Sanırım sorun teşkil etmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: maddoc

quote:

quote:

O konu ile ilgili yaptığım görüşmede bana da aracın ecusu ile ilgili bir işlem yapılmadığını gaz sistemine ait ecuda araca uygun yazılım olduğunu belirttiler. En fazla aracım 150hp civarı bir gücü bulunduğundan 150hp tiguanlarda kullandıkları tank pompasını kullanabiliriz dediler. Sanırım sorun teşkil etmeyecek.

Lpdi ecusunun motor ecusuyle ilgisi yok.

Slave gibi calısmakta.

Deneyim bakalım. Merak ettim acıkcası

Tiguanlarda kullanılan pompa ile benimki aynı ve tankın motor gucu 210 kw yani 280 HP motora yakıt gonderebilecek gucte !

Sorun tank da degil yani

• sonunda telefon servisten geldi ilk resimlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 27 Eylül 2012; 23:54:26 >

• Merhaba acaba bu sistem 140 hp lik jetta tsi lara takılabiliyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

sonunda telefon servisten geldi ilk resimlerim

Lİberter ben yakıt dölüm ağzını tigu'mda bagaj altı yaptırmak zorunda kaldım lakin kit kutusundan benzin dölüm yanı LPG dölüm ağzından çıkmadı
    Ve montajı yapan Hasan usta sızdırmazlık raporu alçağınız zaman sorun yaratır demişti ben sızdırmazlığı Tekirdağ Çorlu'da yaptıracağım siz ruhsata işlettinizmi ve sızdırmazlık raporu esnasında sorun yaşadınızmı.
    Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• onlar usendiginden oyle diyor.
    eger tutturursanız dolum agzı depomda olacak diye yaparlardı.
  • quote:

onlar usendiginden oyle diyor.

Dolum ağzının yeri galiba sıkıntı çıkardığı için pek yapmak istemiyorlar. Pompa liberterin de dediği gibi 210 kw yani 1.4 motoru patlayacak kadar da chipletseniz pompanın gücü yeter. Sese gelince aracın kapısını ilk açtığınızda ilk 10 saniye kadar geliyo. Bi de çok dik bi yokusta kalkarsanız yani anlık tüketim 40 lari gösterdiğinde de bazen duyulabiliyor. Rahatsız edici değil,zaten eğer arka koltuğun minderini sökerseniz aynı sesi benzin pompası da yapar duyabilirsiniz. Eğer rahatsız edici gelirse iyi bi izolasyonla çok rahat engellenebilir.

• iyi günler arkadaşlar bu VIALLE sistem RCZ 1.6 thp 200 hp lere takılıyormu? Taktıran arkadaşlar varsa nekadar tasarruf oluyor?
  • quote:

quote:

onlar usendiginden oyle diyor.

Dolum ağzının yeri galiba sıkıntı çıkardığı için pek yapmak istemiyorlar. Pompa liberterin de dediği gibi 210 kw yani 1.4 motoru patlayacak kadar da chipletseniz pompanın gücü yeter. Sese gelince aracın kapısını ilk açtığınızda ilk 10 saniye kadar geliyo. Bi de çok dik bi yokusta kalkarsanız yani anlık tüketim 40 lari gösterdiğinde de bazen duyulabiliyor. Rahatsız edici değil,zaten eğer arka koltuğun minderini sökerseniz aynı sesi benzin pompası da yapar duyabilirsiniz. Eğer rahatsız edici gelirse iyi bi izolasyonla çok rahat engellenebilir.

Ben daha projesini almadım. Dolum valfiyle alakalı gerekli izinleri almıslar. Hatta AB standardındaki cubuk doluma bile onay veriliyormus artık. Daha arabanın muayenesine cok var diye umursamıyorum.

O daha guzel ama her defasında TR donusumu dolum valfini takıp cıkarmak gerekiyor tabi dolum yaparken. Su anda tum pompacılar abi ne iyi yapmıssın diyor. Ama benim esas derdim tamamen estetik olması ve avm'lere girerken sıfır sorun olmasıydı. Ki olmuyor !

• En son tüketim degerlerim:

Şehirdışı Mesafe: 545 km

Kullanım: 100 km/h - 120 km/h Cruise Control

Yük: 2 Yetişkin

Tüketim: 105,52 TL

Tüketim Ölcüm: depo fullendikten sonra yola cikildi, geri dönüldü ayni istasyondan ayni pompadan tekrar depo fullendi.

Sonuç: 105,52 TL / 545 km = 0,1936 TL

Değerlendirme: 2,59 TL olan PO / Gaz ve ayni istasyondan kullandigim LPG den memnunum, performans ve yakit ekonomisinde bekleneni veriyor, 7,5 lt / 100 km Gerçek ve Fiziki Tüketim Değeri ile hedefledigim litre/km oranini yakalamis bulunmaktayim. İlk başlarda paylaştigim veriler yol bilgisayari verileriydi, ama en dogru veri "depo doldur - boşalt" yöntemi bence..

• Valla 40bir kere değil 40 bin kere maşallah :-)

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.