Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anesteziyo

Bugün itibarı ile Tiguan 1.4 TSI 2012 122hp vialle lpdi taktırdım.

Trabzonda ilk montajı Konyadan gelen Hasan Usta ve Adnan otomotiv yaptı. Hepsine teşekkürler.

Araçta hiçbir sorun yok. Depodaki pompa ilk çalışmadan sonra 10 sn. kadar baya ses yapıyor. Sonra sesi kesiliyor.

İlk marşda hafif gaz ile problem yok.

Tüketim değerlerini paylaşacağım.

Hayırlı olsun arkadaşım bende 1 ay olmadı tam 3 hafta önce TİGU-SS 150 HP aracıma taktırmıştım inşallah sorunsuz ve benzinsiz günler geçirmen dileğiyle .
  • vialle garanti konusuna ne diyor arkadaslar? vialle yetkilisi var mi buralarda? arkadasimizin lpg sebebiyle 3 kez yolda kalmasina, kendiler bir cozum getirmemisler mesela? arkadasimiz kendi imkanlariyla cektirmis aracini. kendilerin cekmesi gerekmez miydi? az para da degil yani fiyat..
    ve garantili araclara ne derler? garanti disi kalma mevzusuna. direkt yetkili agiz istiyoruz lutfen. yada taktiran arkadaslardan bilgisi olan varsa yazabilir mi? arac alma arefesindeyim.. tiguana dsg geldi onu mu alsam die dusunmekteyim. hem de 6 ileri dsg sanirim islak kavrama olmali bu..
  • quote:

Bugün itibarı ile Tiguan 1.4 TSI 2012 122hp vialle lpdi taktırdım.

Trabzonda ilk montajı Konyadan gelen Hasan Usta ve Adnan otomotiv yaptı. Hepsine teşekkürler.

Araçta hiçbir sorun yok. Depodaki pompa ilk çalışmadan sonra 10 sn. kadar baya ses yapıyor. Sonra sesi kesiliyor.

İlk marşda hafif gaz ile problem yok.

Tüketim değerlerini paylaşacağım.

Hayırlı olsun kardeşim, aramıza hoşgeldin

Benzinin 4,90-4,97 TL bandında olduğu bu dönemde en güzel kararı vermişsin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden arabaya binmeye korkuyordum şimdiyse binmek için bahane üretiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

Eskiden arabaya binmeye korkuyordum şimdiyse binmek için bahane üretiyorum.

• Ben uzun süredir araba almayı düşünüyorum ve tsi tdi arasinda gidip gelmekteyim ve bu konuyu takip ediyorum tdi ile tsi+lpdi aynı fiyata geliyor tsi opsiyonlari cok daha fazla tabi lpdi takanlar a ricam su tdi mi yoksa tsi+lpdi i mantıklı olan

• Bu soruya burda Tdi diye cevap verenin çıkacağını sanmam:-)

• Bende tsi düşünüyorum ama biraz düz mantık olarak bakan herkez aynı paraya LPG ile ugrasilir mi 5000 gibi bir rakam LPG ye verilirmi diyende cok olacaktir oda kesin :)

• ben katılmıyorum.enazından araban çalıştığı zaman ses duymuyorsun.tır tır sesi yok yani.birde hesaplayın dizelden daha tasarruflu olacaktırr.tek dezavantajı şu olur sıfır aldığın arabanın garantisi gider.ama tsi motor alacaksan eğer alman teknolojisi alacaksın demektir.oda zaten 5 yıl servise uğramamak demektir.ama dizel 4,32 lpg 2,66 sence hangisini daha rahat kullanırsın ?????
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuksaglam41

Bende tsi düşünüyorum ama biraz düz mantık olarak bakan herkez aynı paraya LPG ile ugrasilir mi 5000 gibi bir rakam LPG ye verilirmi diyende cok olacaktir oda kesin :)

Merhaba selçuk arkadaşım, öncelikle TSI + vialle mi TDI mi sorunuza bir Tiguan 1.4 150 HP+Lpdi taktıran kişi olarak dürüstçe cevap vermek isterim.
    Öncelikle ben aracıma bundan 20 gün önce Edirne uysalotogaz da taktırdım Vialle Lpdi sistemimi,şimdi şöyle bir karşılaştırma yapmak isterim;
    sistem öncesi şu anki Benzin fiyatı ile benim aracım ortalama 10 litre yakmaktadır (Şehir içi+şehirler arası şehir içi dur kalk 50-60 km/h -şehir dışı 120-160 km/h).yani km de 50 kuruş sistemi taktırdıktan sonra çok hassas ölçme yapmadım fakat minumum % 40 olduğunu net söyleyebilirim (bu % 45-50 de olabiliyor kişinin kullanımına bağlı.agresif veya yumuşak) Lpdi ile km de 30 kuruşa düştü .yani km de 20 kuruş bir avantajım var buda sisteme verdiğim 4500 tl nakit paranın 4500/20 *100=22500 Km de sistem kendini amorti ediyor.
    Gelelim TDI yakıt verilerine arkadışmda TDI si var verileri ondan biliyorum ortalaması 7,6 litre dizel 4.35x7,6 = 33 kuruş
    fakat şu anki karşılaştırdığınız DSG li tiguan benzinli modeli ise ortalama =8,4 litreden aşağı yakmaz fabrika verileri 7,1 kimseyi kandırmasın
    buda 8,4 x4,89 = 41 kuruş
    41 kuruş Benzinli Tiguan 1.4 TSI 150 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Sport&Style 74.613 TL + 834 TL= 75447 TL vergisi 768 TL (ilk 3 sene)
    33 kuruş Dizel Tiguan 2.0 TDI 140 PS Tiptr. DSG 4MOTION. Sport&Style 84.376 TL + 1.514 TL = 85890 TL vergisi 2129 TL (ilk 3 sene)
    85890 - 75447 = 10443 TL dizel ve benzinli arasındaki fark +vergi 2129-768 = 1361 tl x 3 sene = 4083 TL TDI binme farkı (ben yemiyorum al sen ye farkıda diyebiliriz) 10443+4083 (vergiden) = 14526 TL oluyor dizele binme farkı gelelim bunu kaç senede amorti edeceğinize benzinli 41 dizel 33 kuruş yakıyorsa arada 8 kuruş bir fark var 14526/8x100 = 181575 km yaparsanız verdiğiğiniz dizel farkı olan 14526 tl yi çıkarıyorsunuz yani yılda 20000 km yaparsanız 180/20= 9 yıl demek .
    not =hesaplamada 3 yıllık vergi farkını hesaba kattım diğer yıllarda bu fark dizelin yani 2.0 motorun dezavantajına
    Ben şu an zaten vialle ile 30 kuruş km de yakıyorum ve aracıma zevkle sorunsuz ilk marşta gaz ile yoluma devam ediyorum.
    yani Dizel almak bana göre mantıksız belki biraz ince eleyip sık dokudum fakat hesap ortada
    bence siz Benzinli araç alınız eğer yılda 40-50 bin km yapıyorsanız o zaman dizel alın derim.
    selamlar

• quote:

Ben uzun süredir araba almayı düşünüyorum ve tsi tdi arasinda gidip gelmekteyim ve bu konuyu takip ediyorum tdi ile tsi+lpdi aynı fiyata geliyor tsi opsiyonlari cok daha fazla tabi lpdi takanlar a ricam su tdi mi yoksa tsi+lpdi i mantıklı olan

ben vialle tüpü taktırmış biri olarak vialle tarafından tsi motorlarda mükemmel sonuçlar aldıklarını söyleseler bile hiç düşünmem tdi alırdım. hocam ne olursa olsun tüp tüptür. dizelde dizeldir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

Eskiden arabaya binmeye korkuyordum şimdiyse binmek için bahane üretiyorum.

• valla arkadaşlar kusura bakmayın ama burda dizel bir araç ile benzinli ve tüplü aracı kıyaslıyoruz ve vialle takılı nasıl daha makul oluyor anlamadım. bende taktırdıktan sonra problem yaşayanlardanım ki hala geç çalışma problemi devam ediyor ilginç bir yöntemle hallediyorum. tüpte 2 led yanarken birden benzine geçiyor basıyorum 30 sonra tekrar tekrar derken 60 km daha böyle gidiyorum. sonuç olarak her ne kadar sıkıntı yok gibi gözükse de insan rahat olamıyor. diğer tarafta dizel çalıştır ve git. bana göre şehir içi 6,0 ve altı yakan her dizel tüplüden iyidir her şekilde. muhittin abi duymasın :))

bana göre souç olarak DİZEL ESASTIR!
  • quote:

Orijinalden alıntı: RECEP ŞANLI

quote:

Ben uzun süredir araba almayı düşünüyorum ve tsi tdi arasinda gidip gelmekteyim ve bu konuyu takip ediyorum tdi ile tsi+lpdi aynı fiyata geliyor tsi opsiyonlari cok daha fazla tabi lpdi takanlar a ricam su tdi mi yoksa tsi+lpdi i mantıklı olan

ben vialle tüpü taktırmış biri olarak vialle tarafından tsi motorlarda mükemmel sonuçlar aldıklarını söyleseler bile hiç düşünmem tdi alırdım. hocam ne olursa olsun tüp tüptür. dizelde dizeldir!

Recep arkadaşım yanlış hatırlamyıyorsam sizin aracınıza 3300 tl lik LPFİ sistem vardı ,fakat biz LPDİ için bu farkı TSI ve dizeli için yaptık .
    Hesap ise hesap ortada varsa bir yanlış söyleyin lakin Dizel araç alacak kişi hakkınız verecek ise yani yılda 40-50 bin km yapacaksa almalı bende bunu savunurum o zaman ,fakat 20-30 yapacaksa alacak kişinin cebine yazık ,ben şu an aracımın 50 kuruş tan 30 kuruş yakıt verisine bakarak konuşuyorum,elbette taktırmadan bu sistemi belki 6 ay araştırdım ve elbette tüpün tüp dizelin dizel ve benzinin canavar old.biliyoruz,lakin ülkemizde dizel ile benzin arasındaki makasta git gide daralacaktır bunuda es geçmeyelim.
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: RECEP ŞANLI

valla arkadaşlar kusura bakmayın ama burda dizel bir araç ile benzinli ve tüplü aracı kıyaslıyoruz ve vialle takılı nasıl daha makul oluyor anlamadım. bende taktırdıktan sonra problem yaşayanlardanım ki hala geç çalışma problemi devam ediyor ilginç bir yöntemle hallediyorum. tüpte 2 led yanarken birden benzine geçiyor basıyorum 30 sonra tekrar tekrar derken 60 km daha böyle gidiyorum. sonuç olarak her ne kadar sıkıntı yok gibi gözükse de insan rahat olamıyor. diğer tarafta dizel çalıştır ve git. bana göre şehir içi 6,0 ve altı yakan her dizel tüplüden iyidir her şekilde. muhittin abi duymasın :))

bana göre souç olarak DİZEL ESASTIR!

Recep arkaşaım ben 20 gül oldu taktıralı LPDI Tiguan 150 HP ve hiç poblem yaşamadım,
    bana görede BENZİN +VİALLE esas Dizelin hırıltısını,gürültüsünü çekemem ,
    Dizel alacaksan AUDİ -BMW alacaksın ses izalasyonunda bir numaralar fakat VW de ses AUDİ -BMW ye göre 2 kat
    ve vereceğin 15000 TL fark var .ben o farkı vermeden şu an aracıma biniyorum zaten ve en önemlisi araç içi sıfır ses .
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: akburak

vialle garanti konusuna ne diyor arkadaslar? vialle yetkilisi var mi buralarda? arkadasimizin lpg sebebiyle 3 kez yolda kalmasina, kendiler bir cozum getirmemisler mesela? arkadasimiz kendi imkanlariyla cektirmis aracini. kendilerin cekmesi gerekmez miydi? az para da degil yani fiyat..
    ve garantili araclara ne derler? garanti disi kalma mevzusuna. direkt yetkili agiz istiyoruz lutfen. yada taktiran arkadaslardan bilgisi olan varsa yazabilir mi? arac alma arefesindeyim.. tiguana dsg geldi onu mu alsam die dusunmekteyim. hem de 6 ileri dsg sanirim islak kavrama olmali bu..

arkadaş ben aracıma taktırdım garanti konusu ise benim aracımın garantisi 2yıllık olan yeni bitmişti zaten bende 20 gün önce taktırdım şimdi keyf ediyorum ,Vialle nin garantisi 2 yıl-100 bin km .Ama dizelden ucuza binip sessiz bir iç mekanda sürüş yaptığım kesin.
    Benzin 5 tl ye dayanmış abanmış güç ister yahuu,bu fiyatlarla araç sürmek .Ben bu sistemi 1 yıldır takip edip hevesle bekleyen ve taktıran bir kullanıcıyım,avrupada da sistemi gördüm ve sık bir inceleme ve tarama sonucu bu karara vardığımıda söylemek isterim,meslek olarak ta sisteme yakı sayılırım (doğalgaz elektrik çevrim santrali )
    Selamlar

• quote:

Alacağın araba modeli ?
    TDİ---- TSİ+ LPDİ Tiguan için arada baya fark var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiguSS

quote:

vialle garanti konusuna ne diyor arkadaslar? vialle yetkilisi var mi buralarda? arkadasimizin lpg sebebiyle 3 kez yolda kalmasina, kendiler bir cozum getirmemisler mesela? arkadasimiz kendi imkanlariyla cektirmis aracini. kendilerin cekmesi gerekmez miydi? az para da degil yani fiyat..

arkadaş ben aracıma taktırdım garanti konusu ise benim aracımın garantisi 2yıllık olan yeni bitmişti zaten bende 20 gün önce taktırdım şimdi keyf ediyorum ,Vialle nin garantisi 2 yıl-100 bin km .Ama dizelden ucuza binip sessiz bir iç mekanda sürüş yaptığım kesin.
    Benzin 5 tl ye dayanmış abanmış güç ister yahuu,bu fiyatlarla araç sürmek .Ben bu sistemi 1 yıldır takip edip hevesle bekleyen ve taktıran bir kullanıcıyım,avrupada da sistemi gördüm ve sık bir inceleme ve tarama sonucu bu karara vardığımıda söylemek isterim,meslek olarak ta sisteme yakı sayılırım (doğalgaz elektrik çevrim santrali )
    Selamlar

Tigu-ss Arabanın bagaj tabanı biraz yükseldi. Simit tankın yanında strofor ile ölü boşluk oluştu. Kullanılmayan bu kısınlar için bir ayar düşünüyormusun. Oto döşemeci vs..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiguSS

quote:

Selamlar

Tigu-ss Arabanın bagaj tabanı biraz yükseldi. Simit tankın yanında strofor ile ölü boşluk oluştu. Kullanılmayan bu kısınlar için bir ayar düşünüyormusun. Oto döşemeci vs..

Ben arka bagajda 230 lük simit taktırdım ve bagajın yani alt orijinal stepne havuzunu artı üst bagaj taşıma plakasını orijinalini bozmadan kullandım ve yükselti sıfıra sıfır oldu yani baktığında öyle dışardan kimse altında simit var demez.sebebi 230 lük tank yani 23 santim artı 1-1,5 cm de pompa kapak çıkıntısını hesap ederek sipariş verdim.resim çekip gün içinde buraya koyarım görürsünüz .
    Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap veren arkadaslara teşekkür ederim ama bahsettigim araç golf tu tabiki tiguan icin tsi+lpdi mantikli benzin dizel ve vergi farkından dolayı ama soz konusu passat golf olunca yinede tsi+lpdi mantikli olan

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.