Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

evet ilk depoyu bugün bitirdim vede otomatik geçişe izin verdim.korktuğum gibi bir durum olmadı dııt sesi geldikten sonra araç kendiliğinden benzine geçti ve sorunsuz bir şekilde çalıştı.sonra depoyu fulledim kendiliğinden otomatik olarak lpgye geçti.yani şuan için otomatik geçişide denemiş oldum ve bir problem çıkmadı allaha şükür.

kac kere benzine gecti. 5500 km oldu benim sıkıntı yok..oterek uyarı veriyor gecerken. o sırada benzine gectigi anlasılmıyor bile zaten eger yuksek sesle muzik dinlerseniz ornegin.

3 kere yolda kaldim, benzine gecmedigi icin. Röle takildi, deponun bitmesini bekliyorum, bakalim otomatik gececek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Valla bosa bekleme,fiyat düşse bile düşene kadar yaktığın benzinle aynı hesaba gelecektir. Hemen taktir hemen ekonomiye başla

Mart tan önce taktırmam 700tl kredim bitecek zaman düşecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERSUM

quote:

Orijinalden alıntı: mokur

quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Okuduğum kadarı ile geç calışma problemi var ve bunu gayet normal karşılayan bir grup var. 50-60 binlik arabaya bin yaklaşık 5 bine LPG taktir ve arabanın tek marsta çalışmaması gibisi durumu sineye cek cok ilginç cokkk

yok arkadaşım geç çalışma problemi yok o sadece 1-2 arabada var o da düzelir

Sayın mokur sizin aracınız yanlış hatırlamıyorsam 1.2 tsi yeti idi değimisanırım sorusuzda kullanıyorsunuz öyle ise nerede taktırdınız aynı araca bende ciddi ciddi düşünüyorum birde gaz ağzını depo kapağının altına koyabildinizmi tescilde soun yaşadınıznı tekrardan bir açıklama bekliyorum ben ve benim gibi düşünenlere yol göstercektir ktaktırdıktan sonra ne kadar km yaptınız severseniz sevinirim sağlıkla kalın

Ben montajı Mersin Gülcem oto'da yaptırdım. Şu an depo dolumu tampon altında. Muayne yapılıp sistem ruhsata işletildikten sonra dolum ağzını depo dolum kapağının içine aldıracam. Malum TUV'un farklı şehirlerde farklı standartlar uygulamasından dolayı Mersin'de depo dolum kapağının içine montaja olur vermiyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BERSUM

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Okuduğum kadarı ile geç calışma problemi var ve bunu gayet normal karşılayan bir grup var. 50-60 binlik arabaya bin yaklaşık 5 bine LPG taktir ve arabanın tek marsta çalışmaması gibisi durumu sineye cek cok ilginç cokkk

yok arkadaşım geç çalışma problemi yok o sadece 1-2 arabada var o da düzelir

Sayın mokur sizin aracınız yanlış hatırlamıyorsam 1.2 tsi yeti idi değimisanırım sorusuzda kullanıyorsunuz öyle ise nerede taktırdınız aynı araca bende ciddi ciddi düşünüyorum birde gaz ağzını depo kapağının altına koyabildinizmi tescilde soun yaşadınıznı tekrardan bir açıklama bekliyorum ben ve benim gibi düşünenlere yol göstercektir ktaktırdıktan sonra ne kadar km yaptınız severseniz sevinirim sağlıkla kalın

Ben montajı Mersin Gülcem oto'da yaptırdım. Şu an depo dolumu tampon altında. Muayne yapılıp sistem ruhsata işletildikten sonra dolum ağzını depo dolum kapağının içine aldıracam. Malum TUV'un farklı şehirlerde farklı standartlar uygulamasından dolayı Mersin'de depo dolum kapağının içine montaja olur vermiyorlar.

Teşekkürler bu arada formda okuduğumuz şikayetlerden örneğin geç çalışma benzin/lpg otomatik ve manuel geçişleri v.b problemleriniz varmı eğer oldu ise halledebildinizmi?bu konular hakkında bilgi verebilirmisiniz?

• ben baştan beri söylüyorum hiç geç çalışma problemi olmadı. Benzin-lpg geçişlerinde de hiçbir sıkıntı yok. bende sadece 2-den 3 e geçişte titreme var başka birşey yok
  • 2 den 3 e geciste titreme nedir? Anlamadım daha açık belirtir misiniz?

• quote:

ben baştan beri söylüyorum hiç geç çalışma problemi olmadı. Benzin-lpg geçişlerinde de hiçbir sıkıntı yok. bende sadece 2-den 3 e geçişte titreme var başka birşey yok

o sizin sanzımanla ilgili bir sıkıntı olmalı. hicbir alakası yok sistemin cunku onunla
  • quote:

quote:

ben baştan beri söylüyorum hiç geç çalışma problemi olmadı. Benzin-lpg geçişlerinde de hiçbir sıkıntı yok. bende sadece 2-den 3 e geçişte titreme var başka birşey yok

o sizin sanzımanla ilgili bir sıkıntı olmalı. hicbir alakası yok sistemin cunku onunla

Zannediyorum mokur klasik kavrama probleminden bahsediyor. Bu 7-DSG lerde kronik bir sorun. Bende de var bu sorun. Suan servisten fiyat bekliyorum, garantim bittigi icin iyiniyet garantisine girip normalde 2.500 TL olan parcayi 200-300 TL gibi fiyata halledecez. Kavrama degisecek.

Acaba sökme takma esnasinda Vialle Kitime zarar gelir mi? Cunku servisten motorun sag tarafindaki (aku ve beyin soketinin oldugu kısımın) sokulecegi oyle takilacagi soylendi.

Bakalim nolacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemDH

quote:

quote:

Zannediyorum mokur klasik kavrama probleminden bahsediyor. Bu 7-DSG lerde kronik bir sorun. Bende de var bu sorun. Suan servisten fiyat bekliyorum, garantim bittigi icin iyiniyet garantisine girip normalde 2.500 TL olan parcayi 200-300 TL gibi fiyata halledecez. Kavrama degisecek.

Acaba sökme takma esnasinda Vialle Kitime zarar gelir mi? Cunku servisten motorun sag tarafindaki (aku ve beyin soketinin oldugu kısımın) sokulecegi oyle takilacagi soylendi.

Bakalim nolacak..

DSG bende de yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Ben garanti bitmeden zorla yaptırmaya çalışıcam bakalım

• Benim 2009 çıkışlı 2010 model dsg 1.4 122 ps jetta da ön taraftan ilk kalkışlarda gelen ve hızlanınca geçen bir sürtme sebebi ile servis Almanya ile görüşüp dsg şanzıman komple değişim kararı verdi . Gerçi o sürtme sesi harıcinde hiçbir titreme veya vites geçişlerinde bir sorun hissetmemiştim ama servise inanmaktan başka yapacak bir şey yok sanırım.

Benim araba 3 yılı geçtiği halde tüm bakımları serviste yapıldığı için yüzde 90 a yakın indirim aldım (Anladığım kadarı ile garanti dışı şanzıman sorunlarında doğuş yuzde 70 parça fiyatı indirimi yuzde 50 de işçilik indirimi veriyormuş gerisi sizinle servis arasındaki ilişkiye bağlı.) . Bu arada lpdi taktıranların böyle bir sorunla karşılaştığında indirim alıp alamayacakları konusuda kafama takılmadı değil. Çünkü garanti bittiği zaman tamamen doğuşun ve servisin insafına kalıyorsunuz böyle büyük arızalarda. Şanzıman fiyatı servisdekilerin bana gösterdiği doğru ise eğer 19 bin tl .(18bin 900 lü bir rakamdı)

Bu arada 38 bin de olan aracımda dsg nin sorun çıkarması ve de araştırdığım kadarı ile 3 bin km de bile bu problemle karşılaşan ve şanzımanı değişenlerin olduğunu öğrenmek beni şaşırttı. Dsg gerçekten konforlu ama bir daha alırsam dsg mi alırım manuel mi bilemiyorum.

Son olarak 20 gün sonra Almanyadan gelecek olan şanzımanın benim çıkan şanzımanla aynımı olacağı yoksa dahamı sorunsuz bir versiyon olduğu konusunda servisten net bilgi alamadım. Bu konuda fikri olanlar yazarsa sevinirim. Tabi bu arızanın bir avantajıda en azından şu olacak takılacak olan şanzımanda 2 yıl garantili imiş.

Konu pek lpdi ile ilgili olmadı sanırım ama baştan beri bu konuyu izleyen biri olarak üstte konu açılınca ve benim araçta geçen hafta itibari ile 20 gün serviste kalacak olması nedeni ile yazma ihtiyacı hissettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist24 -- 12 Ekim 2012; 2:46:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pervaz2

Benim 2009 çıkışlı 2010 model dsg 1.4 122 ps jetta da ön taraftan ilk kalkışlarda gelen ve hızlanınca geçen bir sürtme sebebi ile servis Almanya ile görüşüp dsg şanzıman komple değişim kararı verdi . Gerçi o sürtme sesi harıcinde hiçbir titreme veya vites geçişlerinde bir sorun hissetmemiştim ama servise inanmaktan başka yapacak bir şey yok sanırım.

Benim araba 3 yılı geçtiği halde tüm bakımları serviste yapıldığı için yüzde 90 a yakın indirim aldım (Anladığım kadarı ile garanti dışı şanzıman sorunlarında doğuş yuzde 70 parça fiyatı indirimi yuzde 50 de işçilik indirimi veriyormuş gerisi sizinle servis arasındaki ilişkiye bağlı.) . Bu arada lpdi taktıranların böyle bir sorunla karşılaştığında indirim alıp alamayacakları konusuda kafama takılmadı değil. Çünkü garanti bittiği zaman tamamen doğuşun ve servisin insafına kalıyorsunuz böyle büyük arızalarda. Şanzıman fiyatı servisdekilerin bana gösterdiği doğru ise eğer 19 bin tl .(18bin 900 lü bir rakamdı)

Bu arada 38 bin de olan aracımda dsg nin sorun çıkarması ve de araştırdığım kadarı ile 3 bin km de bile bu problemle karşılaşan ve şanzımanı değişenlerin olduğunu öğrenmek beni şaşırttı. Dsg gerçekten konforlu ama bir daha alırsam dsg mi alırım manuel mi bilemiyorum.

Son olarak 20 gün sonra Almanyadan gelecek olan şanzımanın benim çıkan şanzımanla aynımı olacağı yoksa dahamı sorunsuz bir versiyon olduğu konusunda servisten net bilgi alamadım. Bu konuda fikri olanlar yazarsa sevinirim. Tabi bu arızanın bir avantajıda en azından şu olacak takılacak olan şanzımanda 2 yıl garantili imiş.

Konu pek lpdi ile ilgili olmadı sanırım ama baştan beri bu konuyu izleyen biri olarak üstte konu açılınca ve benim araçta geçen hafta itibari ile 20 gün serviste kalacak olması nedeni ile yazma ihtiyacı hissettim.

Arkadaşım galiba forum konusunu okumamıştım biz burada lpdi kullanıcıları olarak kendi aramızda bilgi alışverişinde bulunuyoruz ve tabiiki bu sistemi düşünenler arasında sizin konunuz DSG , lütfen konuyu dağıtacak soru ve problemlerinizi başka konu başlığı altına taşıyınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayın TiguSS yazdığımı bir daha okuyun lütfen konu açıldığı ilk günden beri tüm mesajları okudum konuyuda gayet iyi biliyorum.

Tekrar yazmam gerekirse Lpdi taktırıp sonrada kafayı kuma gömmek hiçbirimize fayda sağlamaz. Olabilecek çok büyük bir problemi yazdım ben, bu sistemi taktıranların yaşadıkları sorunlar çokda önemli değil bence çünkü neticede bir şekilde bu sorunlar çözülecektir ama bu sistemi taktırıpta garanti sonrası şanzıman değişimi ihtimali doğduğunda doğuşdan lpdi yüzünden indirim alamayıp 20 milyarlık bir faura ile karşılasırsanız (ne alakası var demeyin garanti sonrası insiyatif artık sizde değil doğuşta olacak) o zaman istediğiniz kadar forumda sayfa açın işiniz çok zor olacaktır. Kalın sağlıcakla.
  • Haklısınız öyle bir risk var. Normalde sanzimanla ve hatta turboyla bile Lpg nin hiç alakası yok ama bahsettiginiz gibi herhangi birşey oldugunda iyi niyet garantisine sokmama ihtimali var.

• Sistemi taktırdıktan sonra bu olay ortaya çıkınca sistemdendir diye düşündüm. Benim tahminim yazılımla alakalıdır diye oldu.

Ayrıca servis diyelimki lpg taktırdım diye benim aracımı garanti dışı bırakırsa (ki bırakamaz) sadece lpg den dolayı oluşacak arızaları garanti dışı bırakabilir. Yoksa diyelim ki benim dsg şanzıman arıza yaptı servise gittim şanzıman değişti ve bana 20.000 tl fatura çıkardılar karşılık olarak da lpg den dolayı garanti dışı kaldınız o yüzden diyecek. Bende derim ki ver o zaman bana bunu belirtir bir yazı da senden öttüre öttüre alayım o parayı. O işler o kadar kolay değil.

Mersin'de ki yetkili servis 4K otomotiv aracını sıfır aldığında sana soruyor "lpg takalımmı? şu kadara takarız (sistem de atiker sıralı sistem). Ve sırf servis para kazanıyor diye bu araçlar garanti dışı kalmıyor. Kıyameti koparırım vallahi benim aracımı lpg taktım diye garanti dışı bırakmaya kalksınlar.
  • Olay garanti dısı bırakma olayı değil. Garanti bittikten sonra büyük arızalarda Vw eğer araç sürekli servis bakımlı ise masrafın büyük bir kısmını iyi niyetten dolayı karşılıyor. Ancak Lpg takılı olduğu için bizim arabaları bu uygulamadan çıkarırlarsa çok da yapacak birşey olduğunu sanmıyorum. Bu demek değil ki öyle bir durumda hakkımızı aramayacağız tabii ki ariycaz.Ayrica servisle iliskileriniz iyi ise yardımcı olacaklarını sanıyorum çünkü servis her halukarda parayı Vw den tahsil etmiş oluyor. Oysa sizi reddederse siz yaptıracak dahi olsanız oraya yaptirmazsaniz yani adamlar kazanacakları paradan olurlar. Ama isin icine doğuş girerse noolur bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Olay garanti dısı bırakma olayı değil. Garanti bittikten sonra büyük arızalarda Vw eğer araç sürekli servis bakımlı ise masrafın büyük bir kısmını iyi niyetten dolayı karşılıyor. Ancak Lpg takılı olduğu için bizim arabaları bu uygulamadan çıkarırlarsa çok da yapacak birşey olduğunu sanmıyorum. Bu demek değil ki öyle bir durumda hakkımızı aramayacağız tabii ki ariycaz.Ayrica servisle iliskileriniz iyi ise yardımcı olacaklarını sanıyorum çünkü servis her halukarda parayı Vw den tahsil etmiş oluyor. Oysa sizi reddederse siz yaptıracak dahi olsanız oraya yaptirmazsaniz yani adamlar kazanacakları paradan olurlar. Ama isin icine doğuş girerse noolur bilemem.

Aynen yazdığınız gibi Sayın lider75 teşekkürederim.
  • benzin kullanan arkadaşlara hayırlı olsun kursunsuz95 4,90 kursunsuz 97 4,98 oldu.
  • Bugün itibarı ile Tiguan 1.4 TSI 2012 122hp vialle lpdi taktırdım.

Trabzonda ilk montajı Konyadan gelen Hasan Usta ve Adnan otomotiv yaptı. Hepsine teşekkürler.

Araçta hiçbir sorun yok. Depodaki pompa ilk çalışmadan sonra 10 sn. kadar baya ses yapıyor. Sonra sesi kesiliyor.

İlk marşda hafif gaz ile problem yok.

Tüketim değerlerini paylaşacağım.
  • oo hayırlı olsun anesteziyo.ilk depoyu fulledin mi.fullediysen toplam kaç km gittiğini paylaşırmısın.
  • Daha önceki paylaşımlarda bir kişinin gaz bitiminde gazdan benzine otomatik geçişte problem olduğunu söylemişti.

Şimdilik onu denedim. Otomatik geçiyor problem yok.

Depoyu fulledim. Tüketim değerlerini yakında paylaşırım :)
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.