Şimdi Ara

VİALLE - LPdi-LPfi- LiquidSİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
7
Favori
24.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba ,
    vialle liquidSİ DİRECT ENJ OLMAYAN sıralı sistem enjeksiyonlu 4-6-8 silindir her araca uygulanabiliyor... turbo yada otomatik olması etki etmez.... ama arac 210-220 hp üzeri ise özel pompa kiti ile montaj yapılıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 21turbo

merhaba ,
    vialle liquidSİ DİRECT ENJ OLMAYAN sıralı sistem enjeksiyonlu 4-6-8 silindir her araca uygulanabiliyor... turbo yada otomatik olması etki etmez.... ama arac 210-220 hp üzeri ise özel pompa kiti ile montaj yapılıyor...

Ustam 1.2 tsi octavia lara lpdi uygulaniyor mu? Gec calisma problemi devam ediyor mu? Octavia almak istiyorum. Ozellikle 1.2 olmasini istiyorum cunku bu sistemi taktirip en az 5 sene binmek istiyorum. 5 senede vergi kazancim 1.500 tl civari. E bu da sistemi amorti etmemde fayda saglayacak. Cevabinizi bekliyirum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21turbo kullanıcısına yanıt
    2007 MODEL MERCEDES C180 1.8 KOMPRESSOR ARACIM VAR..ARACIMA VİALLE UYGULATAYIM DİYORUM AMA ÜST YORUMLARDA BİR ARKADAŞ GEÇ ÇALIŞIYOR DEMİŞ..BU SORUN İLE İLGİLİ DETAY VARMIDIR..SORUNUN ÇÖZÜMÜ VARMIDIR..İNSAN BÖYLE BİR YORUMU OKUYUNCA DİREK GİDİP PRİNS TAKTIRAYIM DİYOR..BİRDE BENİM ARACIMA VİALLE KİT TAKTIRMAK İSTESEM KİT FİYATI NEDİR..BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM..
  • merhaba,
    Seat leon 1.4 tsi araca hangi sistemler uygulanabilir ve fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
    hayırlı işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _OkNisT_ -- 26 Kasım 2015; 8:47:27 >
  • hyundai i20 1,25 aracıma 23 kasımda liquidsi sistem takdırdım.100km yol yaptım.şu an göze çarpan sıkıntılı bir durum yok.motor oldukça düz ve titreşimsiz çalışıyor.
  • scirocco 1.4 tsi lpdi vialle montaj fiyatınız nedir?

122 hp 160 hp fiyatları değişiyor mu ?

bunlar sciroccoda 2009-2014 arası üretimdeki motorlardır.

farklı senelere göre uyum değişiklikleri oluyor mu?

ona göre 2. el araç düşünüyorum. kolay gelsin.
  • apokhan kullanıcısına yanıt
    merhaba,

tsi motorlarda vialle olarak LPDİ sistemi uygulanıyor... gec calişma proplemi özellikle CAVA motor kodlu modellerde oluyor 2010 modellerde .. ama buda cok bariz sorun yaratmıyor.. eğer motor km yapmiş ise benzin yuksek basınc pompası yenilendiğinde o sorunda minimuma kadar düşüyor.. LPDİ sistemi 6300 tl civarı.. (100 de 100 lpg ile calişir)

eğer 1500 gibi bir rakamı amorti etmeyi düşünüyorsanız.. Z a vo li direk enjeksiyon kitini öneririm bu markada piyasadaki en kaliteli kitlerdendir 2900-3100 tl civarında fiyati.... (en az yüzde 8-10 sürekli benzin tuketir..)
  • _OkNisT_ kullanıcısına yanıt
    merhaba,

TSİ motor lar için 2 secenek vardir,

1- likid sistem için vialle LPDİ yada icom JTEG 2 marka suan uygulanıyor likid olarak yuzde yuz lpg tuketiyor.ilk caliştirmada dahil.. fiyat aralığı 6300-7000 t

2- çoğu markada olan normal sırlalı sistemin TSİ lar icin üretilmiş ECU ile yapılan modeli Z av oli yada diğer markalar aynı zamanda benzin tüketir ama montaj fiyatı uygundur 2800-3500 tl arası fiyatları kite gore biz özellikle za voli tavsiye ediyoruz kalite ve geniş servis ağı oldugu için
  • comanchee kullanıcısına yanıt
    :))) iciniz rahat olsun eğer kötü bir yakıtla karşilaşmazsanız uzun yıllar sorunsuz calişir.... 2005 de hollanda montajı 2 arac geldi isyerime sorunsuz kullanmıslar biri 150 bin km yapmişti araç tekliyor die geldi sorun da motorda bobinin bir tanesi arızalanmış değişti sorunu çözüldü..
  • quote:

:))) iciniz rahat olsun eğer kötü bir yakıtla karşilaşmazsanız uzun yıllar sorunsuz calişir.... 2005 de hollanda montajı 2 arac geldi isyerime sorunsuz kullanmıslar biri 150 bin km yapmişti araç tekliyor die geldi sorun da motorda bobinin bir tanesi arızalanmış değişti sorunu çözüldü..

çok teşekkür ederim ilginize yeriniz ıspartada olmasa idi size gelecektim.
  • kanarya_avcisi kullanıcısına yanıt
    2007 model sıralı sistem enj MPİ o model motorda sorun cıkmaz.. sorun direk enjeksiyonlu mercedeslerde uygulanan icom jteg yada vialle LPDİ model icin gecerli....

liquidsi likid sistemde gec calişma die bir sorun yaşanmaz...

liquidsi (likid sistem)montaj fiyatı 3000-3200 tl civarı.... prins montaj fiyatı yerine tercih edilebilinir bir fiyattır bence..
    yada zavoli super kit sıralı sistem 2200 tl civarıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

çok teşekkür ederim ilginize yeriniz ıspartada olmasa idi size gelecektim.

• 1.4 tsi 122 bg aracım var ve 1.5 yıl önce vialle lpdi taktırdım. 30bin km sıkıntısız kullandım. birgün arabam arıza verdi. çalışmadı. servise götürdüm bulamadılar. sonra lpg bayiisine götürdüm arızanın yüksek basınç pompasında olduğunu buldular. tabi orjinal firma garantiye sokmadı. vialle de arabanın parçası dedi ödemedi. Neyse 500 TL'YE değiştirttim vialle bayisine. Fakat sonrasında aracımda benzinde kullanırken bir zırıltı sesi gelmeye başladı. dizelden beter ses çıkarıyordu. tekrar kayseri valle bayiisine götürdüm yine uğraştılar yine olmadı. ankaradan 2. defa parça geldi , parça değişti ama problem hala devam ediyor ve soğuk havalarda sabah 5-6 defada zor çalışıyor. anlayacağınız beni bezdirdi. Bir de Konya bayiisine gideceğim , onlar daha profesyonel. bakalım yapabilecekler mi? Sizin ek öneriniz olur mu acaba?
  • Günlerdir internet'te VIALLE LPdı ve PRINS hakkında ne kadar olumlu olumsuz yazı varsa okuyorum.Acaba arabama hangisini taktırayım diye.Okuduklarım arasında bir sürü sorun yaşıyanlar var,iyiki taktırmışım diyenlerde var.Kararsız kaldım.Benim ne kar'ım olacak bu işte , bu sıkıntıları yaşarsam eğer değermi diye düşündüm.Bir hesap yaptım.

İstanbul'da şehir içinde 100 KM'de 11 Lt benzin yakıyorum. Otogaz kullanırsam 100 KM'de 2 Lt daha fazla yakacağım
    İstanbul'da şehir içinde 100 KM'de 13 Lt otogaz yakacam, diyerek hesaba başladım.
    Ben senede 12.000 KM yapıyorum. O zaman senede
    12.000 * 11 / 100 =1320 Lt benzin yakacam.
    12.000 * 13 / 100 =1560 Lt otogaz yakacam.
    Benzin : 4.30 TL/Lt
    Otogaz : 2.46 TL/Lt
    Benzin'de 1320 * 4.30 = 5676 TL / senede vereceğim para
    otogaz'da 1560 * 2.46 = 3837 TL / senede vereceğim para
    Peki benim kar'ım nedir ?
    5676 - 3837 = 1839 TL / senede yapılan kar. Ben şimdi burda ne kadar sürede amorti ederim yerine , günde ne kadar
    fark ediyor diye hesaplamak istedim.
    1839 / 365 = 5 TL.
    Günde 5 TL kar edeceğim diye arabanın garantisini kaldırıp neler yaşıyacağımı , ilerde bana ne gibi sorunlar yaşatacak ,
    belkide paramla rezillik yaşıyacağım bilmediğim bir sisteme para vermeye değermi? Değmez.

Ben senede 12.000 km yapıyorum, günde 5 TL kar ediyorsam , senede 24.000km yapan biri Günde 10 TL kar edecek.
    Edip edemiyeceğine de 24.000 KM'yi yapan arkadaş karar versin.

• SesaM S kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 2000 tl kar az mı? aracı 5 yıl kullansan 10.000 tl eder.aracın kaskosu trafik sigortasının primleri bedavaya gelir.adam benzinde gitse 2000 tl fazla vereccek üzerine yaklaşık 1500-2000 tl kasko ve trafik sigortası yapacak sizce hangisi mantıklı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal.md

1.4 tsi 122 bg aracım var ve 1.5 yıl önce vialle lpdi taktırdım. 30bin km sıkıntısız kullandım. birgün arabam arıza verdi. çalışmadı. servise götürdüm bulamadılar. sonra lpg bayiisine götürdüm arızanın yüksek basınç pompasında olduğunu buldular. tabi orjinal firma garantiye sokmadı. vialle de arabanın parçası dedi ödemedi. Neyse 500 TL'YE değiştirttim vialle bayisine. Fakat sonrasında aracımda benzinde kullanırken bir zırıltı sesi gelmeye başladı. dizelden beter ses çıkarıyordu. tekrar kayseri valle bayiisine götürdüm yine uğraştılar yine olmadı. ankaradan 2. defa parça geldi , parça değişti ama problem hala devam ediyor ve soğuk havalarda sabah 5-6 defada zor çalışıyor. anlayacağınız beni bezdirdi. Bir de Konya bayiisine gideceğim , onlar daha profesyonel. bakalım yapabilecekler mi? Sizin ek öneriniz olur mu acaba?

merhaba ,
    bu tur arızalarda uzaktan birşey söylemek zor araç model ve motor kodu belirtmemişsiniz... tsi larda butur sorunlar cıkabiliyor özellikle 2010-2011 model CAVA motor kodlu motorlarda... aracın yuksek basınc pompasından dolayı, mesela aynı sorun gdi kia sportage yada hyundai ix 35 lerde bu sorun yok basınc pompalarında ,
    gec calişma yuksek basın pompasının bir miktar lpg yi sızdırmasından oluyor ama yeni değiştiği hatta 2 kez değişti dediniz acaba montaj hatası mı !!! basınc pompası icinde 4-5 parca var montaj yapılırken takılan , ses olayı bundan olabilir mi die düşünüyorum... birde CAVA larda ısı sensorunu etkileyen bir parca bağlanıyor sabah calişmayı düzenleyen acaba onda bir arıza olabilir mi?? kücük bir diot parcası vialle nin parcası...( bunun arızalanacağini cok sanmam ama bir ihtimal)

sonucta bizde montajcı olarak dist firmanın yetkili teknik personelinden destek alıyoruz onlarda hollanda merkezden destek alıyor..

konya merkezde ithalatcı firmadan yada ankara merkezde distr. firmadan da ( asil otogaz ) direk destek alabilirsiniz...

• SesaM S kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    aracınızın markasını yazmamışsınız, amaç tasarruf ise illaki yuksek fiyata lpdi degil de, farklı ve uygun bir marka ile takılan kiti erken amorti etme şansınız olabilir...

vialle teknoloji ve sistem olarak alternatifsiz oldugu icin birşey söyleyemem.. ama prins yerine zavoli yi daha uygun fiyata bulabilirsiniz aracınız TSİ ise 3200 tl ye zavoli taktirma sansınız var...
    2 senede amorti etme sansınız da var...
    araç TSİ degilse zaten cok cok uygun fiyatlara kaliteli urun bulunur..
  • Bende polo gti var 1.4 tsi 180hp 2012 model cth kodlu motor var hangi sistem olur araca aracin bagaj ufak sorun olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palm68 P kullanıcısına yanıt
    merhaba,

vialle LPDİ;..cth motor kodu icin montaj yapılıyor... yalnız cth lar 160 hp die biliyorum ve montajda sıkıntı yok. gti oldugu icin 180 sanırım, 180 hp de lpdi yakıt pompası aşırı yukde kalabilir performans kullanımlarında o konuda bilginiz olsun...
    cift yakıtlı sistem olarak zavoli icin suan cth motor kodlarına montaj yapılamıyor malesef, beklemedeyiz... diğer markalarda ki durumu bilmiyorum, araştırmak gerek
  • 21turbo kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. aracım 2013 model skoda. motor kodu da caxa. sabah geç çalışma problemi çözüldü gibi. ama ses maalesef hala devam ediyor. Konya servisine götürünce tekrar bilgi yazarım inş. tekrar teşekkürler ilginize..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.