Şimdi Ara

Victoria II (2010) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
7
Favori
76.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kyrafionn

quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

4 saat sonra bende oyundayım,aklıma bişi geldi,ilk oyundaki önemli büyük bir eksiklik;Kapitalistler fabrika açınca gene işçileri bizmi buluyoruz,çeviriyoruz vs? Çok saçma bence kapitalist kendi bulması lazım,saçma sapan fabrika kuruyorlar birde işçi bulmayla uğraşıyoruz

2.Önenmli hata; Sosyalist yönetimdeyken(ki favorim),fakirlerin vergiyi %100 yapınca adamlar daha sosyalist oluyor ve sosyalist oylar artıyor

En etkin taktiğimdi umarım düzeltmişlerdir,ama böyle gitmez,o halk isyana gelip hadi lan demesi lazım

Yani hükümete tepkisi-beğenisi gibi bir değişken olması lazım,miltancy yetersiz olmuş

Hacı sen yetkili bir abiye benziyorsun.

Sosyalist olmak için ne yapmak gerekiyor acaba?Seçimde sosyalistlerin gelmesi mi?Yoksa sosyalistlerin isyan etmesi mi?

Hocam 2 yol var,ama önce oyundaki sosyalist yönetimin avantajlarını kısacada anlatıyım;

1.Planned Economy(planlı ekonomi modeli),ile istediğin fabrikayı sen yapıyorsun,state kapitalisme oldukça yakın birşey.Böylece şişko kapitalistler saçma sapan fabrikalar yapamıyorAyrıca Yollardanda sen sorumlusun.

2.Irka dayalı olmayan Vatandaşlığı savunur sosyalism,bunun sayesinde üst kimlik olan ırklar dışında diğer ırklarıda convert edip(çevirip) işçi vs yapabilirsin,mesela avusturya çok çeşitli etnik kimliği var 6-7 tane ırk var bunların 3ü üst kimlik,normalde bu 3(kuzey alman,güney alman,macar vs) ırk dışındaki ırkları çeviremezsin veya bir işlem yapıp karışamassın,Ama sosyalist yönetim altında(vatandaşlık,ırk ayrımı yoktur hesabı:) onları yönlerip istediğini yapabilirsin.Ve bunun bir faydasıda şu başka ülkeri işgal ettiğinde ordaki halkıda işçi vs yapabilirsin (diğer sistemlerde yapamazken).

3.Sosyalist yönetim secularist'dir yani Laik,eğer ülkende gereksiz,pislik,puşt,yobaz clergyman gibi tipler varsa,onlara müdale edip temizleyebilirsin
    Osmanlı gibi ülkelerde bu tiper çoktur,kurtulmak gerekir.Bu dinciler 2 şeye yarar,bir halkı cahil tutar (con oranını azaltır) bu demokrasi yoksa hakın uyumasını sağlar(oynun başarında biraz gerek olsada pek ihtiyaç yoktur),iki research point(bilim puanı) verir ama çok az,asıl bilim puanı Clerkler verir onları kasmak(çoğaltmak) lazım(en sevdiğim sınıftır,orta sınıf).

4.Gelelim dezavantajları sistemin; Antimilitarist'tir yani savaş karşıtı buda askeriyi biraz zayıf tutar,ama pek daraltmaz,eğer geniş güçlü bir ordun varsa sorun olmaz,ama ordun zayıf veya yoksa,manpowerda çok azsa sosyalisme hemen geçme önce ülkeyi hazırla.Biraz daha vardı dezavantaj unuttum aklıma gelince eklerim.

Geldik sosyalisme geçişe;

1.Demokratik olmayan yolla:1840 civarı sosyalist partiler aktif olur,direk olarak o partiyi başa getir.(Ama dediğim gibi düşünde yap ülke biraz hazır olsun)

2.Demokratik yol:Seçimde bir partinin kazanabilmesi için oy oranı tahmini en yüksek olması lazım bildiğiniz gibi,yani sosyalist düşünen kesim yaratman onları çoğaltman lazım,çoğaltma yolları şunlara kısaca: Ekrana gelen olaylarda,sorularda falan sosyalism normlarına(fikirlerine) en yakın olanları seç sürekli,mesela antimilitarism,planned economy,secularism,limited citizenship gibi.(bunlar sorulmadığında da en yakınlarını seç).Böylece yavaş yavaş o kitlelerin olucak,Başka bir oy sağlama olayıda şu,vergileri yüksek tut,böylece parası biten halk daha fazla sosyal devlet istiyecek,sosyal devlet:>sosyalism

Bunları eski oyna göre yazdım(ki yeni oyunda %80-%100 arası geçerlidir bunlar),yeni oyna birazdan başlıcağım,bu gece ekleme düzeltme yaparım,sorularınız alabilirim

Ekleme 1:Bilmeyenleriniz olabilir fabrikalarda 3 işçi,2 clerk çalıştırın,en verimli hali odur (victoria 2de buna gerek yok,kendi hallediyor gibi)

Ekleme 2:Victoria 2 değişmiş baya şimdi oynadım,diğer mesajımdaki işçi bulma olayıyla biz uğraşmıyoruz artık( tektıkla convert kalkmış )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 15 Ağustos 2010; 21:48:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GTXgamer

@w_wallace
    bence çok fazla umuda kapılma ben adını hatırlamadığım bir afrika ülkesini aldım uyguladığım poliitikalar sonucu ülke nüfusunun yüde 95 ni çiftçi yaptım...vergi durumları öyle ilginçtiki...zengin ve orta kesimden aldığım vergi fakir kesim vergisinin 30 da birinden azdı..ve çiftçilerin yüzde 87 si liberaldi bir ara ... :D :D
    EDIT:eklemeyi unutmuyum uyguladığım ağır liberalist politika sonucu o dandik afrika ülkesiyle 500k paraya ulaştım fakat yönetim kademesinde devrim yaptılar ve ben devirdiler...halkın büyük kısmı liberalken memur ve asker sınıfında liberal yok denecek kadar az...şuan ülkede 950k isyancı var... :D nüfus: 1.6m

Hocam sen ne yaptın ya amaç neydi? ilginç

Çifçiler fazla bi halta yaramaz,bol fabrika bol işçi gerekiyor

• Oyunu bitirdim. Gayet güzeldi ekibi tebrik ederim
  • Nerden temin ettiniz oyunu pm atabilir misiniz

ayrıca 128 ekran kartıyla oynanır mı?
  • NAsıl bir oyun? Bu Victoria 1'den başlamadan 2'yi oynasam çok şey kayberdemiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

NAsıl bir oyun? Bu Victoria 1'den başlamadan 2'yi oynasam çok şey kayberdemiyim.

victoria 1 çok güzel bir oyundu sana başlangıc olabilir bende 2 ye başlamadım ama temin edebilceğim bi yer arıyorum
  • Yeni oyna başladım,şimdide benim bir sorum var,işçiler ile clerkleri nasıl arttırıyoruz?bende çok azlar,beceremedim henüz,değişmiş oldukça oyun,arayüze zor alıştım,haritaya alışamadım,ilk oyundaki gibi sınırlar net gelmiyor.Sınıf değişimi için bir şey bulabildim sadece oda,odak noktası ayarlıyoruz devlet teşviki,ama etkisi oldukça az.

@outlaw birşey kaybetmezsin 2den başlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 15 Ağustos 2010; 21:54:46 >
  • quote:

Yeni oyna başladım,şimdide benim bir sorum var,işçiler ile clerkleri nasıl arttırıyoruz?bende çok azlar,beceremedim henüz,değişmiş oldukça oyun,arayüze zor alıştım,haritaya alışamadım,ilk oyundaki gibi sınırlar net gelmiyor.Sınıf değişimi için bir şey bulabildim sadece oda,odak noktası ayarlıyoruz devlet teşviki,ama etkisi oldukça az.

@outlaw birşey kaybetmezsin 2den başlayabilirsin

Öyle "odak noktası" ile arttıracaksınız onları.İlk başlarda etkisi az oluyor ama sonrasında ciddi ciddi katkı sağlıyor.(1-2 yılda)
  • Bu oyunu ilk defa oynuyorum Sphere of influence nedir ? 3-4 tane ülkeyi influence ettim daha sonra diplomasi ekranının orada bir buton çıktı orda influence ettiğim ülkelerin yanında bu yazıyor sphere of influence ne işe yarar bu ?
  • Beyler bu ticareti nasıl ayarlıyoruz pek anlayamadım. Detaylı anlatabilcek var mı genel hatlarını oyunun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper1907

Bu oyunu ilk defa oynuyorum Sphere of influence nedir ? 3-4 tane ülkeyi influence ettim daha sonra diplomasi ekranının orada bir buton çıktı orda influence ettiğim ülkelerin yanında bu yazıyor sphere of influence ne işe yarar bu ?

Bir ülkeyi nüfuzuna alıyorsun.Türkiye ve KKTC gibi aynen.Onlar diplomaside senin dediklerinden çıkmıyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: Jexie

Beyler bu ticareti nasıl ayarlıyoruz pek anlayamadım. Detaylı anlatabilcek var mı genel hatlarını oyunun ?

Fabrikaları kuruyorsun v.s.Trade sekmesinde autotrade'i aktifleştirirsen otomatik satılır. Nüfusun çok olduğu yerlerde de kapitalistleri desteklersin, böylece fabrika kurulur.

• quote:

quote:

Bu oyunu ilk defa oynuyorum Sphere of influence nedir ? 3-4 tane ülkeyi influence ettim daha sonra diplomasi ekranının orada bir buton çıktı orda influence ettiğim ülkelerin yanında bu yazıyor sphere of influence ne işe yarar bu ?

Bir ülkeyi nüfuzuna alıyorsun.Türkiye ve KKTC gibi aynen.Onlar diplomaside senin dediklerinden çıkmıyorlar.

quote:

Beyler bu ticareti nasıl ayarlıyoruz pek anlayamadım. Detaylı anlatabilcek var mı genel hatlarını oyunun ?

Fabrikaları kuruyorsun v.s.Trade sekmesinde autotrade'i aktifleştirirsen otomatik satılır. Nüfusun çok olduğu yerlerde de kapitalistleri desteklersin, böylece fabrika kurulur.

Trade kısmı hatalı(bug var) bence,yapay zeka dışına çıkarınca olmuyor bir türlü:S,piyasada machine part yok,mesela ben alış min 50 diye ayarlıyorum 1 hafta geçiyor alım yok:S otomatik yapıyorum biryerlerde buluyor ama

Oyun güzel olmuş detaylanmış baya ama nesense ben o ilk oyundaki keyfi,heyecanı,zevki alamadım (hoi3 gibi)

Ekleme: Japonyayı seçtim sosyalist parti aktif oldu ama seçemiyorum onu,ülkemi hazır değil?veya yeterince isteyen kitlemi yok? yazmıyor orda da:s "Seçemessiniz çünkü" diyor devamı yazmıyor,burda da eksiklik var oyunda,olmuyorsa nedenini yazsın;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 16 Ağustos 2010; 23:30:34 >

• oyunda campaign tarzı kısım var mı? Yavaş yavaş öğreten görevler falan olan gittikçe büyüyen?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Trade kısmı hatalı(bug var) bence,yapay zeka dışına çıkarınca olmuyor bir türlü:S,piyasada machine part yok,mesela ben alış min 50 diye ayarlıyorum 1 hafta geçiyor alım yok:S otomatik yapıyorum biryerlerde buluyor ama

Oyun güzel olmuş detaylanmış baya ama nesense ben o ilk oyundaki keyfi,heyecanı,zevki alamadım (hoi3 gibi)

Ekleme: Japonyayı seçtim sosyalist parti aktif oldu ama seçemiyorum onu,ülkemi hazır değil?veya yeterince isteyen kitlemi yok? yazmıyor orda da:s "Seçemessiniz çünkü" diyor devamı yazmıyor,burda da eksiklik var oyunda,olmuyorsa nedenini yazsın;)

Onlar neden oluyor ben de çözemedim.

@DarkEternal
    1836'dan başlıyorsun, 1936'ya kadar oynuyorsun.Campaign tarzı, görevler yok.

• Rusya ve İsveç ile ittifağı çaktım. Kim tutar bizi. Çok feci gaza geldim. Unaytıd Kingdım'a savaş açıyım diyorum ama beni satarlar diye korkuyorum.
  • 1.2 yaması gelicek ama tarihi belli değil

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=493296

- YZ'nin isyancıları kontrolü geliştirilecek.
    - Diplomatik YZ tamamen elden geçirilecek. YZ artık savaşlara müdahil olmaya daha yatkın olacak. Diğer Great Power'lar ile ittifak kuracak.
    - Oyunun orta ve son kısmındaki ekonomi düzeltilecek. Kapitalistler artık hangi yatırımın daha karlı olduğunu anlayacaklar.

bunlar sadece ilk belirlenen konular. Yamanın içinde daha bir çok yenilik olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

1.2 yaması gelicek ama tarihi belli değil

- Diplomatik YZ tamamen elden geçirilecek. YZ artık savaşlara müdahil olmaya daha yatkın olacak. Diğer Great Power'lar ile ittifak kuracak.
    - Oyunun orta ve son kısmındaki ekonomi düzeltilecek. Kapitalistler artık hangi yatırımın daha karlı olduğunu anlayacaklar.

bunlar sadece ilk belirlenen konular. Yamanın içinde daha bir çok yenilik olacak.

Bu çok iyi bir haber. Oyunda bütün Great Power'lar kendi çapında takılıyordu, düzeltilecek olması iyi olmuş.

• quote:

quote:

Bu çok iyi bir haber. Oyunda bütün Great Power'lar kendi çapında takılıyordu, düzeltilecek olması iyi olmuş.

Klasik paradoxplaza tutut mu şikayet ettiğimden değil ama şu oyunu doğru çıkarsalar olmuyor mu ? Bütün serilerde böyle hoi olsun eu olsun hep oyunu çıkarıyorlar ondan sonra 1 ay içinde yama Neyse en azından yanlışları düzeltiyorlar

• quote:

quote:

quote:

Klasik paradoxplaza tutut mu şikayet ettiğimden değil ama şu oyunu doğru çıkarsalar olmuyor mu ? Bütün serilerde böyle hoi olsun eu olsun hep oyunu çıkarıyorlar ondan sonra 1 ay içinde yama Neyse en azından yanlışları düzeltiyorlar

Yani onu yapmayanlar da var.

Şu EU3'ü Victoria 2'ye çeviren converter çıksın, EU3'te bir 100 yıl kadar oynayıp geçmeyi planlıyorum Victoria 2'ye.Hem şu sorunlar düzeltilir, insanı gerçekten sinir ediyor.

Onun dışında multi atacak varsa bekleriz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani onu yapmayanlar da var.

Şu EU3'ü Victoria 2'ye çeviren converter çıksın, EU3'te bir 100 yıl kadar oynayıp geçmeyi planlıyorum Victoria 2'ye.Hem şu sorunlar düzeltilir, insanı gerçekten sinir ediyor.

Onun dışında multi atacak varsa bekleriz.

Multi atarız burdan 8 kişi falanda,oyun bence hazır değil,ben yama gelince tekrar başlıcağım

ekleme:Aslında ilk oyunu deneyebiliriz 8 kişi falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 18 Ağustos 2010; 0:04:43 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.