8 - 9 bin tl bütçem var 3 seçenek üzerinde yoğunlaştım
1) Blackmagic 2,5k cinema camera
Beğenmediğim noktaları -Pil ömrü ve değiştirilebilir batarya sunmaması (70 80 dk pil ömrü ) -Maximum 1080p de 24,25,30p çekmesi -Fotoğraf çekememesi -Işıksız ortamda a7sii kadar performanslı olmaması
Beğendiğim noktaları -Prores 422 formatında kaliteli görüntü sunması -Görüntüsünün daha sinematik ve daha detaylı olması -Raw çekim özelliği
2) a7sii
Beğenmediğim noktaları -EF mount lens takmak için dönüştürücü kullanmam gerekicek (700tl ex masraf) -Slog3 çekim formatı prores kadar iyi değil
Beğendiğim noktaları -Wifi nfc özelliği -Görüntü stabilizer özelliği (titreşim) -24p,25p,30p,60p,120p slowmo ve 4k çekim özelliği = En çokta cezbeden tarafı bu -Bataryaların değiştirilebilir olması -Yüksek iso değerlerine çıkması tam bir gece çekim canavarı adeta -Fotoğraf makinesi olarakta kullanılması -Daha hafif
3) canon 5d mark ııı hiç bi bilgim yok fakat piyasada çok kullanılıyor.
yada siz olsanız ne alırdınız bu bütçeye
video konusunda çok bilgim yok ama u işi profesyonel yapan direk sadece video kamera diye adlandıracağımız makinalar var ne kadar iyi olursa olsun srl makinalarda 30 dakka üzerindeki video çekimlerinde sorun yaşar makinayı aşırı ısınmadan çöpe atarsın bi zaman sonra
quote:
Orijinalden alıntı: Babakedi
video konusunda çok bilgim yok ama u işi profesyonel yapan direk sadece video kamera diye adlandıracağımız makinalar var ne kadar iyi olursa olsun srl makinalarda 30 dakka üzerindeki video çekimlerinde sorun yaşar makinayı aşırı ısınmadan çöpe atarsın bi zaman sonra
Mark 3 mark 4 bu kameralarla çok kısa film belgesel müzik klibi çekiliyor neden çöpe atılsın sonuçta 60 dakika kesintisiz çekim yapmayacazki sahne sahne alıyoruz çekeceğimiz projeyi
70 80 dakika dediğin için ben öğle dedim. kısa kullanımlar yapacaksan eğer tabi ki kullanılır. ben bildiğim konuyu yazıyorum. istediği kadar iyi olsun srl makinaların baştaki özü fotoğraf çekmek çok başarılı videolar çekmiyrmu çekiyor ama kullanım süresi uzadıkça makinaya zarar verirsin büyük paralar harcayıp ömrünü kısaltmaman için uyarı. çok profesyonel ve getirisi götürüsünü fazlasıyla alıyorsa değer tabi
sony a7 yada a6500 çok başarılı video çekimlerinden ballandıra ballandıra anlatıyorlar. pili değişiyormu emin değilim ama bateriy grip yada yedek pille o sorunu aşabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: Babakedi
70 80 dakika dediğin için ben öğle dedim. kısa kullanımlar yapacaksan eğer tabi ki kullanılır. ben bildiğim konuyu yazıyorum. istediği kadar iyi olsun srl makinaların baştaki özü fotoğraf çekmek çok başarılı videolar çekmiyrmu çekiyor ama kullanım süresi uzadıkça makinaya zarar verirsin büyük paralar harcayıp ömrünü kısaltmaman için uyarı. çok profesyonel ve getirisi götürüsünü fazlasıyla alıyorsa değer tabi
sony a7 yada a6500 çok başarılı video çekimlerinden ballandıra ballandıra anlatıyorlar. pili değişiyormu emin değilim ama bateriy grip yada yedek pille o sorunu aşabilirsin
a7s2 alıcam bu gidişle sanırım a6500 biraz daha amatör kalıyor ama fiyat performans olarak çok çok iyi a6500 5 6 bin tl ye alınıcak en iyi makine sanırım a6500
Squares
kullanıcısına yanıt
açıkçası bütçe sıkıntım olmasa gözüm kapalı alacağım bir makinedir. a6500 memnun kalacaksındır. hız konusunda tatmin de edecektir ki eğer sen elde rahat taşınacak bir makine arayışındaysan sony a6500 bu konuda sana kolaylık sağlayacaktır. yoksa sony nin omuz stünde taşınan kameralar gibi uzun vadeli tam profesyonel bir makine değil kalitede nasıldır bilemem ama o makinelerin de ışık koşulları çok sıkıntılı bol ışık lazım