Şimdi Ara

Video editlemek için laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Sony Vegas programından video edit yapmak istiyorum. Fakat video editlemekte kasma yaşamak istemiyorum ve güzel Bi render almak istiyorum, hızlı olsun istiyorum. Bunun için alacağım laptopun ekran kartına mı yoksa Ram 'ına mı bakacağım? Video editinde hangisi daha çok kullanılıyor? Eğer Ram kullanılıyorsa intel paylaşımlı ekran kartlı laptop işimi görür mü? Kasma donma yaşar mıyım?
    Şuan yanımda değil fakat intel i5 4.nesil, 8gb ram intel paylaşımlı ekran kartlı Bi laptopum var işimi görür mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up up
  • Editlyecegin video uzun metrajmi kısa metrajmi 4k mi yoksa full HD mi ona göre bişey deseydin keşke.256 MB ekran kartıyla da edit yaparsin ama hd ready yaparsin 720 p.

• quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Editlyecegin video uzun metrajmi kısa metrajmi 4k mi yoksa full HD mi ona göre bişey deseydin keşke.256 MB ekran kartıyla da edit yaparsin ama hd ready yaparsin 720 p.
    Hocam haklısınız belirtmem lazımdı. 720p 30fps video editlemek için soruyorum. Sony Vegas programını kullanarak. 1800 mb civarı ekran kartı intelin var sadece bende, 8gb ram, i5 4.nesil.

• DrDex kullanıcısına yanıt
    Her türlü editlersin yeni PC almana gerek yok. 20 saniyelik ornek bı video yapıp kendi proje ayarlarini bulman lazim sonra onu kaydedip isim veriyosun ve Vegas kullanıma hazır. Kendi ayarlarını yapmandaki sebep su bazen Vegas video bit rate yi ayarlayamiyo videoyu çıkartınca böyle paralel boşluklar ve görüntü kaymaları yasanabiliyo o yüzden manuel her zaman doğru sonuc verir

• quote:

Her türlü editlersin yeni PC almana gerek yok. 20 saniyelik ornek bı video yapıp kendi proje ayarlarini bulman lazim sonra onu kaydedip isim veriyosun ve Vegas kullanıma hazır. Kendi ayarlarını yapmandaki sebep su bazen Vegas video bit rate yi ayarlayamiyo videoyu çıkartınca böyle paralel boşluklar ve görüntü kaymaları yasanabiliyo o yüzden manuel her zaman doğru sonuc verir
    Ramdan kaynaklı Bi sıkıntı olmaz da ben ekran kartının yetersiz olacağını düşünmüştüm. Adobe premier pro yu indirdim bilgisayar kasmaya başlamıştı

Yok hacim 8gb ram var diyosun gani gani yeter sana eğer pr cc indirdiysen heleki 2019 kasmasi gayet normal. Eski sürümlere yumulcaksin o durumlarda. Edit programları artık sosyal medya fenomenleri gibi zibilyon program var. Pcye uygun ihtiyaclarina uygun programıda indirebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok hacim 8gb ram var diyosun gani gani yeter sana eğer pr cc indirdiysen heleki 2019 kasmasi gayet normal. Eski sürümlere yumulcaksin o durumlarda. Edit programları artık sosyal medya fenomenleri gibi zibilyon program var. Pcye uygun ihtiyaclarina uygun programıda indirebilirsin.
    Anladım hocam peki bişey daha soracaktım.
    8gb ram ve 2 GB ekran kartı olan laptop ile
    8gb ram ve 4 GB ekran kartı olan laptop arasında video editlemekte nasıl Bi fark oluşur? Render kısmında mı fark okur cok fazla, efekt ekleme kısmında mı falan yardımcı olursan sevinirim. Teşekkürler

Orda ekran kartlarinin bitleri ve onbellek hızları devreye girer. Yani insanlarda soyle bi mantik var yuksek olan iyidir veya yeni olan iyidir gibi yanlis bi dusunce. Bahsettiklerin dahili ekran kartlarıysa geç o işi önce. Harici kartta ise dediklerim devreye giriyo örnek verip açıklığa kavusturiyim. GT 630m 2012 yılında çıktı 2gb 720m 2013 te cikti oda 2gb 720 m sıralamada falan herşeyiyle 630 dan iyi gozukuyo ama çekirdek hızı ve hafıza genişliği ve l2 cachete 630 720 tokatliyo render alirkende 630 720 oranla daha hızlı tender aliyo. Ama bu fark aman aman farklar değil elbet birinde 10 saniyeyi 1 dkda cikariyosa öteki 1 dk 20 saniye falan cikariyo. Effectleri hiçbir ekran karti engellemez merak etme istediğin effecti video eklersin sadece dedigim gibi düşük versiyon ve eski sürümleri kullanman gerekiyo bu durumlarda.

• quote:

Orda ekran kartlarinin bitleri ve onbellek hızları devreye girer. Yani insanlarda soyle bi mantik var yuksek olan iyidir veya yeni olan iyidir gibi yanlis bi dusunce. Bahsettiklerin dahili ekran kartlarıysa geç o işi önce. Harici kartta ise dediklerim devreye giriyo örnek verip açıklığa kavusturiyim. GT 630m 2012 yılında çıktı 2gb 720m 2013 te cikti oda 2gb 720 m sıralamada falan herşeyiyle 630 dan iyi gozukuyo ama çekirdek hızı ve hafıza genişliği ve l2 cachete 630 720 tokatliyo render alirkende 630 720 oranla daha hızlı tender aliyo. Ama bu fark aman aman farklar değil elbet birinde 10 saniyeyi 1 dkda cikariyosa öteki 1 dk 20 saniye falan cikariyo. Effectleri hiçbir ekran karti engellemez merak etme istediğin effecti video eklersin sadece dedigim gibi düşük versiyon ve eski sürümleri kullanman gerekiyo bu durumlarda.
    Dahili ekran kartı kısmını tam anlayamadım hocam, geç o işi derken?

Dahili ekran kartları tirt oluyo aralarında fark yok 2 GB 4 GB olayına bakma demek istedim bu dediğim eski pcler için geçerli elbet yani ayarlardan ekran kartının 4 GB olduğuna bakma 4mblik değeri yok o kartın işlem sırasında. Oyun açmaz render almaz sadece youtubeden video acar onuda 1080 de açmaz. Ama yeni cihazlarda artık HD 600 serisi var onlar gayet başarılı mesela mac airlerde 6000 serisi var tüm işi gorebiliyo . Umarım açıklayıcı olmuştur. Bu arada cikardigin videonun pixeli değil çektiğin videonun pixeli önemlidir. Yani sağlam kamera ama tirt bir PC ilede güzel kaliteli render alabilirsin. Ama tirt kamera kaliteli PC ile kaliteli render alamazsin .

• quote:

Dahili ekran kartları tirt oluyo aralarında fark yok 2 GB 4 GB olayına bakma demek istedim bu dediğim eski pcler için geçerli elbet yani ayarlardan ekran kartının 4 GB olduğuna bakma 4mblik değeri yok o kartın işlem sırasında. Oyun açmaz render almaz sadece youtubeden video acar onuda 1080 de açmaz. Ama yeni cihazlarda artık HD 600 serisi var onlar gayet başarılı mesela mac airlerde 6000 serisi var tüm işi gorebiliyo . Umarım açıklayıcı olmuştur. Bu arada cikardigin videonun pixeli değil çektiğin videonun pixeli önemlidir. Yani sağlam kamera ama tirt bir PC ilede güzel kaliteli render alabilirsin. Ama tirt kamera kaliteli PC ile kaliteli render alamazsin .
    Anladım teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.