Şimdi Ara

Video İçin Hangisini Tercih Etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Yakın dönemde belgesel ve kısa film işlerimiz için arkadaşım bi gövde araştırıyor. Önceliğimiz kesinlikle 4k çekecek bir makine olmalı. Açıkçası A6300 üstünde duruyoruz çünkü yurtdışından 16-50 lensi ile birlikte 4500'e alma durumumuz var. Fakat kafamızı karıştıran şimdi A6300 alırsak 16-50 lens ile sıkıntı yaşayabiliriz. Bir çok kişi bu lensi yerden yere vuruyor. Body olarak alırsak 4000'e geliyor fakat üstüne özellikle videoda aydınlık/gece fark yaratacak hangi lensi tercih etmeliyiz bilemedik. Sony'nin lensleri korkunç düzeyde pahalı. Gh4 bakalım dedik aynı şekilde m43 lensleride çok pahali Belki makinaya o kadar para verip iyi bir lensede para verirsiniz diyebilirsiniz ama gerçekten lenslerin yurtdışı fiyatlarıda pahalı. En basitinden 16mm f2.8 pancake lensi 4 sene önce Hayyamda 400 liraya satılırken şimdi 900-1000 civarı. O paraya değen bir lens midir sanmiyorum.

Son olarak Rx100 mark 4 nasıl bir tercih olur? Yada sizin onerebilecekleriniz neler? Yardımlarınızı bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Para birimini belirtmemişsiniz. Eğer Türk Lirası üzerinden konuşuyorsanız, Sony a6300 fazla uygun bir fiyata sahip. Eğer başka bir para birimi üzerinden konuşuyorsanız, a6300 ya da GH4 yerine GH5 önerebilirim.

Sony a6300 fotoğraf, çözünürlük ve sensör boyutu konularında önde olsa da, GH5'in RAW formatında video çekebiliyor olması, Sony 30fps 4K video çekerken GH5'in 60fps 4K video çekiyor olması, GH5'te titreşim önleyici olması ve lens fiyatlarının Sony'e göre çok daha uygun olması nedeniyle, tercihinizi Panasonic Lumix GH5'ten yana kullanmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Para birimini belirtmemişsiniz. Eğer Türk Lirası üzerinden konuşuyorsanız, Sony a6300 fazla uygun bir fiyata sahip. Eğer başka bir para birimi üzerinden konuşuyorsanız, a6300 ya da GH4 yerine GH5 önerebilirim.

Sony a6300 fotoğraf, çözünürlük ve sensör boyutu konularında önde olsa da, GH5'in RAW formatında video çekebiliyor olması, Sony 30fps 4K video çekerken GH5'in 60fps 4K video çekiyor olması, GH5'te titreşim önleyici olması ve lens fiyatlarının Sony'e göre çok daha uygun olması nedeniyle, tercihinizi Panasonic Lumix GH5'ten yana kullanmanızı öneririm.
    Makinalarin fiyatlari Euro cinsinden ama ben TL ye cevirilen fiyatlari yazdim. A6300 700 kusur euro. Gh5 ise maalesef 1300 euro bandinda. Peki hem A6300 icin hemde GH4 için hangi lensleri önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: FaraziVKayra

Makinalarin fiyatlari Euro cinsinden ama ben TL ye cevirilen fiyatlari yazdim. A6300 700 kusur euro. Gh5 ise maalesef 1300 euro bandinda. Peki hem A6300 icin hemde GH4 için hangi lensleri önerirsiniz?

Alıntıları Göster
    Öneriden ziyade, başka bir durumdan bahsedeyim.

Ben Olympus kullanıyorum ve öncesinde ise Sony'nin DSLR makinesini kullanıyordum. Sony'den aynasız Sony'e geçmeye karar verdiğimde araştırma yaptım ve vazgeçtim, çünkü Sony'nin lensleri çok iyi olmalarına rağmen benim için uçuk fiyatlara sahiplerdi. Bu nedenle de Olympus'a karar kıldım.
    Olympus ile Panasonic M4/3 bayonetine sahip olduklarından aynı lensleri kullanma imkanı var ve yanlış hatırlamıyorsam, aynasızlar arasında en fazla lens seçeneği de bu grupta yer alıyor.
    Çalıştığım şirketteki bir arkadaşımda a6300 var ve cidden başarılı fotoğraf ve video çekiyor ama maalesef ki lenslerinin fiyatından dolayı sadece 2 tane lense takılıp kalmış durumda.

Panasonic'i övermiş gibi konuşuyorum ama dediğim gibi ben seçimimi Sony yerine Olympus olarak değerlendirdiğimden bunu söylüyorum.

Lens konusunda ise; ne yapacağınıza, nasıl yapacağınıza karar verip satın alma işlemini gerçekleştirmeniz daha doğru olacaktır. Panasonic için olan lensler 1.000 liradan başlayıp 10.0000 liraya kadar var ama tabii ki amaç önemli.

• sony in alpha serilerinin hepsi böyle işler için uygun ama kısa filmi vs bunlarla 4k çekmeyin hocam... bitrate leri düşük ışığın yetersiz olduğu ortamda güzel netice alamazsın (çekerken güzel durur) ama postta güzel sonuç çıkmaz, kaldı ki pan tilt hareketlerinde 4k istediğin görseli verecek mi? Çekerken 5 tane 2binlik ışık yakıcam diyorsan ayrı... Ki kullanacağın lens full frame mi, sana 4k da cropsuz görüntü versin :) şöyle düşün alexa'da 4k çekiyor, red'de 4k çekiyor harika bitrateler var bunlarda... bir avm ye giriyorsun adam tv'ye bi 4k görüntü koymuş zannediyorsun ki tv harika ama sen çekip tv'ye aktarıyorsun bambaşka bir şey oluyor.
  • demem o ki full hd çekin ya da al sony a7s2 s log 4k çek fazla pan tilt yapmadan sonra onu post'ta harikalar yaparsın
  • quote:

Ben Olympus kullanıyorum ve öncesinde ise Sony'nin DSLR makinesini kullanıyordum. Sony'den aynasız Sony'e geçmeye karar verdiğimde araştırma yaptım ve vazgeçtim, çünkü Sony'nin lensleri çok iyi olmalarına rağmen benim için uçuk fiyatlara sahiplerdi. Bu nedenle de Olympus'a karar kıldım.
    Olympus ile Panasonic M4/3 bayonetine sahip olduklarından aynı lensleri kullanma imkanı var ve yanlış hatırlamıyorsam, aynasızlar arasında en fazla lens seçeneği de bu grupta yer alıyor.
    Çalıştığım şirketteki bir arkadaşımda a6300 var ve cidden başarılı fotoğraf ve video çekiyor ama maalesef ki lenslerinin fiyatından dolayı sadece 2 tane lense takılıp kalmış durumda.

Panasonic'i övermiş gibi konuşuyorum ama dediğim gibi ben seçimimi Sony yerine Olympus olarak değerlendirdiğimden bunu söylüyorum.

Lens konusunda ise; ne yapacağınıza, nasıl yapacağınıza karar verip satın alma işlemini gerçekleştirmeniz daha doğru olacaktır. Panasonic için olan lensler 1.000 liradan başlayıp 10.0000 liraya kadar var ama tabii ki amaç önemli.

Alıntıları Göster
    A6000 kullanıcısı olarak maalesef katılıyorum bu yoruma, İş sadece makina almak ile bitmiyor önemli konu olan lens resmen sıkıntı sony'de şuan bir tane lens aldım zorla tam zamanında almışım şuan alamazdım aynı lensi fiyatları nedeniyle, Konuya dönersek 4500TL A6300 ve 16-50 lens için iyi fiyat bence lens pek beğenilmiyor ama bana göre çok kötü bir lens değil.

• quote:

Alıntıları Göster
    Teşekkürler yorumunuz icin fakat bence degindiginiz konu yine Sony'de yasayacagimiz olaya denk geliyor. Evet m43 sisteminde lens yelpazesi gercekten genis fakat fiyatlar yine cok pahali. Mesela forumda 2015-2016 yılındaki postlarda m43 lensleri fiyat olarak cok uygun ve genis yelpazeye sahip oldugu yaziliyordu. O donemde diger markalarinda lensleri su doneme gore ucuzdur ama su an fiyat anlaminda pek bir fark göremiyorum. Hani bana deseniz Sony de bilmem kac mm aralığında bi lens 1500 TL, m43 sistemde 700-800 TL tamam, ama baktiginizda bazi lensleri Sony'ye gore bile daha pahali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaraziVKayra -- 25 Kasım 2018; 21:24:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FaraziVKayra

Teşekkürler yorumunuz icin fakat bence degindiginiz konu yine Sony'de yasayacagimiz olaya denk geliyor. Evet m43 sisteminde lens yelpazesi gercekten genis fakat fiyatlar yine cok pahali. Mesela forumda 2015-2016 yılındaki postlarda m43 lensleri fiyat olarak cok uygun ve genis yelpazeye sahip oldugu yaziliyordu. O donemde diger markalarinda lensleri su doneme gore ucuzdur ama su an fiyat anlaminda pek bir fark göremiyorum. Hani bana deseniz Sony de bilmem kac mm aralığında bi lens 1500 TL, m43 sistemde 700-800 TL tamam, ama baktiginizda bazi lensleri Sony'ye gore bile daha pahali.

Alıntıları Göster
    M43'ün pro serisi lensleri pahalıdır fakat bu lenslere denk gelen Sony lensler çok daha pahalıdır. Bunun yanısıra, m43'te başarılı prime lensleri 1.200-1.500 liraya; iş görecek ortalama lensleri 800-1.000 liraya bulabilirken, maalesef Sony'nin aynasızında bulmak çok zordur.

Ancak dediğim gibi, iş fotoğrafa geldiğinde iyi bir Sony aynasız ve iyi bir Sony lens ile yarışabilecek makine-lens kombinasyonu çok azdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.