Şimdi Ara

VİDEO/IŞIK/SES ANLAYANLAR YARDIM EDİN LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dostlar selam youtube a ders videosu çekerek başlamak istiyorum. Sadece elim gözüksün ve yazdığım şey istiyorum.. Ama bu tarz bi video için hangi kamerayı almaam gerek nasıl çekmem gerek bilnniyorum .. yani kendi telefonumu elimle yukardan tutuyorum bir kagıda bakıyorum hiç güzel göstermiyor ... Bu tarz bir video çekebilmek için ortam nasıl olmalı ışık nasıl olmalı nasıl bir tripodum olmalı ve en önemlisi sesi nasıl halledebilirim ? yaka mikrofonu mu yoksa kamera üzerine mikrofon mu ?

dostlarım telefonum iphone 5s iphone a tripod alsam bu kalitede bir video çekebilir miyim ? ya da bu kalitede bir video çekebimek için f/p oranı ideal bir öeriniz var mı ? çünkü doğa manzara video çekmeyeceğim konseptim hep böyle olsun istiyorum .. Yardım ederseniz minnet duyarım..

VİDEO BU :
    ŞENOL HOCAyoutube
    İNTEGRAL 1 - Belirsiz integral - Şenol Hoca
    https://www.youtube.com/watch?v=BhE5UdtTX1U&t=370s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1/2mv2 -- 19 Eylül 2018; 21:11:32 >

• Merhaba önce telefonunuzla deneyin.

Telefonla çekemezseniz başka makina ile de çekemezsiniz.

İhtiyacınız olan temel şeyler

*Telefon tripod tutacağı

*Tripod (Gidin bir fotoğrafçı dükkanından deneyerek alın)

*En az 2 adet ışık (Basit 2 masa lambası bile olabilir)

*Mikrofon. (İphonun kendi mikrofonlu kulaklığı ile başlayabilirsiniz)

Çekim yaparken telefonunuzu iso 100 ayarına getirin ve uçak moduna alın.

Kolay gelsin.

Eğer bu şekilde iyi birşeyler ortaya çıkarırsanız sonra gerekirse profesyonel tarz ekipmanlar alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    hocam cevabınız için teşekkür ediyorum fakat bir sorum var.. şimdi fark ettim de attıgım video 1080p bile izlenebiliyor yani çeken kişi sanırım iyi bir kamerayla çekmiş.. iphone 5s im ile istanbul boğazında bir video çekmiştim deneme amaçlı youtube a yükleyince 360p veyahut 240p gösterdi hatırlamıyorum ama kötü gözüküyordu.. yani bu iş iphone 5s ile olur mu her ne kadar ders videosu olsa bile ? hocam ve ışığı nasıl koyacağım çünkü kağıt üzerinde gölge oluyor örneğin şu odamda güçlü bir beyaz ışık var tavanda ve teli yukardan tutunca gölge oluyor kağıt üzerinde.. yukardan ışık olduğu için sanıırm
  • 1/2mv2 1 kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bunu demek istiyordum zaten.

Telefonla çekemezseniz o adamın makine ile de çekemezsiniz.

Mesela iphone da 1080p çekiyor.

siz dik çekmişseniz eğer youtup da öyle görünmüştür.

Yan çekmeniz lazım.

Ayrıca en az iki tane ışık gerekmesinin sebebi de o gölge olayı.

Tek ışıkla mutlaka gölge olur.

Siz ışıklandırma videolarını izleyin yutubda kafanızda birşeyler şekillenir.

İlk aramamda şu çıktı.

Siz daha iyilerini bulursunuz

https://youtu.be/UZ0ptzjw1dc

• multimatom kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=uzv8bxqvXy8

hocam bende şöyle bişe buldum ama tam profesyonel yapıyor
  • 1/2mv2 1 kullanıcısına yanıt
    cheap

budget

smartphone vs ekleyip öyle aratın.

Örnekler

• Videoki kalitedeki gibi telefonla çekebilirsin.@multimatom dediklerini yapmanız yeterli.

Üstten çekmek için,10 liraya satılan selfie çubuklarını tripoda dirsek şeklinde bağlabilirsiniz.
  • Merhaba; Size gereken Godox TLB 5 Sürekli Işık Seti:

Godox TLB 5 650W Sürekli Işık Seti Nedir?

Godox TLB 5 650W Sürekli Işık Seti içerisinde barındırdığı 2 adet duy ve 10 adet 65W değerindeki ampulleri ile ihtiyacınız olan güçlü ve sürekli bir ışık kaynağına sahip olmanızı sağlayacaktır.

Elde edeceğiniz ışığın dokusunu yumuşatmanızı sağlayacak 2 adet softbox ve softboxlara üzerine, birini softbox’ın iç kısmına ve diğerini dış kısmına takabileceğiniz, ışığın yumuşak dokusunu elde etmenize yardımcı olacak perdeler mevcuttur. Bunlara ek olarak 2 adet 200cm uzunluğunda taşıma ayağı ve 1 adet taşıma çantası da set içeriğine dâhildir.

Godox TLB 5 650W Sürekli Işık Seti Teknik Özellikleri Neler?

Kutu İçeriği;

1 adet taşıma çantası
    2 adet taşıma ayağı
    10 adet 65W ampul
    2 adet duy
    2 adet softbox
    Taşıma Çantası: Setinizi rahatça taşımanıza olanak sağlayan, siyah renkli, omuzdan askılı olup, aynı zamanda elde taşımanıza imkân tanıyan, kaliteli dikiş ve ergonomik yapıya sahiptir.

Taşıma Ayağı: İç içe geçmeli bir sisteme sahip olup, uzunluğunu max. 200 CM ve min. 81 CM değerleri arasında ayarlayabileceğiniz iki adet ayarlanabilir köprü bağlantısından oluşmaktadır. Ürünü tamamen topladığınızda uzunluğu 80,5 CM’ye kadar düşmektedir. Bir şemsiye kadar hafif olması, taşımada büyük kolaylık sağlarken, üzerinde 2.5 KG kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir.

Maximum Uzunluk: 200 CM
    Kapalı Uzunluk: 80.5 CM
    Minimum Uzunluk: 81 CM
    Bacak Kalınlığı: 23.5 MM
    Kendi Ağırlığı: 1040 GR.
    Taşıma Kapasitesi: 2.5 KG.

Ampul: 65W ve 5500 K değerlerine sahip olan ampuller herhangi bir darbe, düşürme sonucunda kırılmadıkları sürece uzunca bir süre kullanılabilir.

Softbox: Setin içerisindeki; Genişliği 60 cm, Yüksekliği 80 cm ve Derinliği 40 cm olan softboxlar yardımı ile ampullerden elde edeceğiniz ışığın dokusunu yumuşatabileceksiniz. Ayrıca Softboxların iç ve dış kısmına takabileceğiniz bezler yardımı ile dokusu yumuşatılan ışığın kalitesini bir kat daha artırabilirsiniz. Bezlerin softboxlar üzerine sabitlenmesine yardımcı olacak yapışkan etiketler bulunmaktadır. Bu sayede softbox kurulum ve kullanımı daha keyifli hal almaktadır.

Genişlik: 60 cm
    Yüksek: 80 cm
    Derinlik: 40 cm
    Renk: Siyah
    Duy: Setimizin ana gövdesini oluşturan çekimlerimizde bize kaliteli ışık sağlayacak olan ampullerin takıldığı setimizin ana parçalarından birisidir.

Ayar Düğmeleri (Ürünün Arka Kısmında):

1 Adet Güç Kaynağı (Power Socet) Girişi: Prize takılan cihazın güç adaptör girtakıyoruz.

5 Adet Işık Anahtarı: Işık anahtarları yardımı ile duy üzerine takılan ampulleri kontrol edebiliriz. İstediğiniz sayıda ampulü yakabilir ya da söndürebilirsiniz.

Oynar Başlık: Duyları ayaklar üzerinde sabitlenmesi için kullanılan anahtarı açarak duyları sağa sola, yukarı ve aşağı yönde hareket ettirebilirsiniz.

Tutacak: Duyların arkasında bulunan tutacaklar yardımı ile duylarınızı dilediğiniz yere kolayca taşıyabilirsiniz. Tutacaklar ergonomik yapıya sahip olup, el ile sıkı bir şekilde kavranmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.işini bu kısma

Fotoğraf ve Video Çekimlerinde Işık Ne Anlama Gelir?

Kaliteli görsel içerikler üretebilmek için ihtiyaç duyulan çevre faktörlerinden en önemlisi ışıktır. Işığınız ne kadar kaliteli olursa elde edeceğiniz görsel çıktılarınızda o düzeyde kaliteli olacaktır.

Tabi ki sadece iyi bir ışık kaynağına sahip olmak tam anlamı ile yeterli olmayacaktır. Elde edeceğiniz ışığın dokusunu yumuşatmak da çok önemlidir ve bunun içinde kaliteli softboxlara ihtiyacınız olaraktır.

Özetle; ister amatör, ister profesyonel olarak görsel içerik üretiyor ya da üretmek istiyorsanız, elde ettiğiniz çıktılar üzerinde Video Editor, Photoshop gibi ek yazılımlara zaman ayırmak istemiyorsanız öncelikle kullanacağınız ışığa hükmetmeniz gerekiyor.

Her ışık ve her ışık kaynağı farklı sektörlere hitap etmektedir. Daha geniş anlamda ifade etmek gerekirse; sürekli ışık kaynağını model çekimlerinde kullanamazsınız ya da Bicolor Ring Işık kaynağını fotoğraf çekimlerinde kullanamazsınız. Tam bu noktada ihtiyaçlarınıza cevap verecek, yukarıda bahsettiğimiz gibi ışığa hükmetmenize yardımcı olacak ile tanışmanızın vaktinin geldiğinin işaretidir.
    Godox TLB 5 650W Sürekli Işık Seti
    VİDEO/IŞIK/SES ANLAYANLAR YARDIM EDİN LÜTFENVİDEO/IŞIK/SES ANLAYANLAR YARDIM EDİN LÜTFENVİDEO/IŞIK/SES ANLAYANLAR YARDIM EDİN LÜTFEN
    VİDEO/IŞIK/SES ANLAYANLAR YARDIM EDİN LÜTFENGodox TLB-5 650W Sürekli Işık Softbox Seti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candemir3424 -- 26 Şubat 2019; 11:40:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.