Şimdi Ara

video izleme portlarını kapatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar interneti paylaştığım kişiler internet üzerinden youtube,film izleme,video izleme gibi uygulamaları kullanıyor, bunu nasıl kapatabilirim.bunu port kapama yolu ile yapabiliriyim yapabilirsem bunların portları neler veya bi yazılım mı gereklidir.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezut -- 1 Temmuz 2007; 11:25:40 >

• Arkadaşım aynı gün içerisinde aynı soruyu sormak istememiz bir tesadüf mü bilemiyorum ama aynı dertten ben de muzdaribim. Benim de neti paylaştığım kişiler youtube gibi sitelere çok giriyorlar sadece onlar değil kardeşim de youtube gibi sitelere çok takılıyor 4GBlimitin 2 GB ı böyle gidiyor. Aynen bunu engellemenin bir yolu var mıdır? Youtube'u ip engelleme yöntemiyle kapatabilir miyim modemden? Ya da başka bir yöntem var mı? Benim modemim airies RT-110. Bu arada arkadasın sorusunu da engellemek istemem. Sanırım benim alacağım cevap ona da yararlı olacaktır. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 29 Haziran 2007; 20:52:55 >
  • netlimiter kullanın.

download hızına limit getirin.zaten uzun yüklemelerden sonra sıkılıp bilgisayarın başından kalkacaklardır.

mesela ben netlimiter ile internet explorer limiti 40 kb a getiriyorum(aşırı derece yavaş da olmasın)
    internetin yavaş olmasından dolayı fazla sörf yapamıyorlar.
  • Cevap için teşekkürler ama bu sanırım bize yaramaz =( Ben tamamen engellemek istiyorum mümkünse. Ne ben ne onlar giremesin.
  • Böyle bi port yok.
    Youtube a tarayıcılar 80 portundan bağlanır. bunu engellersen adamlar sitelere ulaşamazlar.
    bazı modemlerde örn: airtes modem bende var. siteyi engeleyebiliyorsun. kurcalayın modemi bulursunuz.
  • Teşekkürler dediğini bi deneyeceğim.
  • No problem
  • ie icin; araclar-->internet secenekleri-->guvenlik-->yasak siteler-->siteler-->http://www.youtube.com-->ekle
    ama port'tu snairim.butun bilgisayarlara tek tek yapin olmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esekherif -- 30 Haziran 2007; 0:48:03 >
  • Adam modemden engelleme diyo . biraz oku da bişiler yaz
  • Doğru olayı modemden engellemem lazım. Yoksa size youtube yasak buraya giremezsiniz diyip ie lerinden bunu yaparak engellemenin anlamı yok. Bu arada xXx_xXx senin dediğini yapmaya çalıştım ama bulamadım nereden yapılacağını. Ayarlara girdim orada açıkça belirtilmiş birşey yok. Sen yaptıysan eğer nereden yaptığını söyleyebilir misin? Teşekkürler.
  • Modemi kurcaladım. Sanıyorum senin modemde airtres model farkı da olsa arayüzü yakındır.

FİREVALL>url filitreleri
    buda resmi

• oraya bi yere url yi yaz olay tmm
  • Arkadaşım çok teşekkür ederim öncelikle. Bu modemde ne işler varmış da biz bilmiyomuşuz. Ben sorunumu hallettim. Şimdi eğer bu modeme sahip olan ve böyle bir sorunu da olan arkadaşlara yardım etmek amacıyla ufak bi rehber hazırlayayım dedim. Burada kısaca benim izlediğim yolu fotoğraflarla anlatacağım. Tabi bu rehberde senin hakkın da yadsınamaz [:)

1- Arkadaşlar önce modemin ayarlarına giriyoruz.
    2- Daha sonra ayarlar menüsünden 1 ile gösterilen firewall kısmına tıklıyoruz.
    3- URL blokla seçeneğine gelip tıklıyoruz. Burda adres yazmamız için boş bırakılmış. Engellemek istediğimiz sitenin adresini buraya yazıyoruz. (Açıklamalara göre buraya anahtar kelime de yazabiliyormuşuz ancak ben denemedim) Ben orayawww.youtube.com yazdım.
    4- Daha sonra yine sol taraftan "erişim kontrolü"ne tıklıyoruz.

5- Burada İstemci pc tanımına istediğiniz bir adı yazın
    6- istemci ıp adresine de 2 ile 254 arasındaki değerleri giriyoruz. 1 yazamıyormuşuz o lan adresiymiş 2 den buyuk bir değer yazdığımda da olmadı bende.
    7- Daha sonra da 4 numaralı yerde görünen seçeneği işaretliyoruz ve sayfanın altından ayarları kaydet diyoruz. Ayarlar kaydedildikten sonra iş bitmiştir. Güle güle kullanın.

Not: Katkılarından dolayı xXx_xXx arkaşımıza çok teşekkür etmekle birlikte fotoğrafların altında Ben,Aşk,Sen olarak görünen (I love you çevirisiymiş) arkadaşım onura da burdan dileklerimi iletiyorum. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 1 Temmuz 2007; 16:48:01 >

• o pc kullanıcısının biraz aklı çalışıyorsa proxy sitelerindende girebilir
  • Hiç zannetmiyorum o konuda bi bilgileri olduğunu. Bence asıl aklı varsa öyle bişey yapmaz modem karşımda bana göz kırpıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: t-R e X
    o pc kullanıcısının biraz aklı çalışıyorsa proxy sitelerindende girebilir

O kullanıcının okadar bilgisi varsa bence youtube a girme hakkına sahip.

+ adam işlerden anlıyosa girer modeme kendi açar.
  • Doğru ama dediğim gibi öyle bi bilgisi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca su an onda modem yazılımı kurulu değil sanırım sadece ağdan alıyor bağlantıyı. Sonuçta siz de bana hak verirsiniz. Ben onlara sorduğumda kesinlikle internete girmiyorlar, hiçbirşey yapmıyorlar güya ama ay sonunda limite baktığımızda nasıl oluyorsa 4GB a dayanmış oluyor. Benim kardeşim de giriyordu youtube'a ben ona da yasakladım. Sadece youtube dan video izlediklerini söylüyorlar ama limit 4GB'ı geçiyor. İşin ilginç yanı limit aylık 3GB iken tam 3GB oluyordu şimdi ise 4GB oluyor. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Modemden engellememin nedeni ne biz girelim ne onlar girsin hak geçmesin sonuçta. Aynı parayı veriyoruz ama aynı limiti kullandığımızdan emin değilim
  • Bence olasılıklar şöyle.
    birinde virüs var sürekli bişeyler indiriyo.
    biri sürekli müzik v.b. indiriyo.
    yada antivirüsler windows güncellemeleri falan bayağ kota kaplıyo.

bence sınırsıza geçin madem bi gurubunuz var. kotalı çekilmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.