Panasonic NV-GS75 video kameram var. Bu kamerayla kaydettiğimiz görüntüleri bilgisayara aktarıp dvd'ye kaydetmek istedim ama 5 dk. bölümün bile boyutu (avi olmasına rağmen) 1 gb 'ın üzerinde. Dolayısıyla bir kaseti bile dvd'ye sığdırma şansım yok. Bu durumu nasıl çözebilirim. Kasetleri bilgisayar aktarmak için yine kameranın kendi kutusunda bulunan MotionDV Studio programını kullanıyorum.
Hemen umutsuzluğa kapılma:) DVD yaparken indirdiğin bütün o avi'ler uygun bir programla mpeg2'ye dönüşmüş olacak!!! Uygun program : Sony Vegas'ın 100 dolar civarı "light" programları var. Ya da Adobe Premiere'in gene 100 dolar civarı "elements" serisi var. En son 7 versiyonu çıktı.
Eğer yapabilirsen ikisini de dene. Sıfırdan başlayanlar için Sony Vegas çok daha kolay, "user-friendly"!
ulead video studio nun eski sürümlerini bulabilirsin ücretsiz. Hem kullanışlı hem de çok kolay dvd yapılabiliyor.
İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim, Sony Vegas'ı indirip kurdum ve 1,04 gb olan dosya 224 mb a indi ama aslında bu bile çok görünüyor çünkü bu sadece 5 dk.lık bir görüntü. Panasonic video kameradan doğrudaki kaseti doğrudan bu programla bilgisayara aktarabilir miyim acaba, bu programla bu yapılabilir mi ?
Benim camera HC9e. Vegas pro 8.0c. Bağlantı i-link ile.
File, Capture Video.
Buradan sonrasında pek çok seçenek veriyor. Mesela, istersen daha baştan isim verebiliyorsun "martılar" falan gibi. Kasette her ne var ise.
Bir adım ilerisi, gene i-link bağlantısı ile, hiç kasete falan kaydetmeden, doğrudan bilgisayarına kaydedebiliyorsun, camera nın çektiklerini. Ama tabi bilgisayarının biraz güçlü bir şey olması lazım!