Şimdi Ara

video kamera tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bir video kamera almayı düşünüyorum. dikkat etmem gereken özellikler ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.

• selam,
    eğer fiyat konusunda sıkıntılı değilsen,
    alacağın makine 3CCD teknolojisini kullanıyor olsun.
    üzerinde dahili flaşı olsun,
    pil ömrü uzun olsun,
    servis garantili olsun (kameralar kompartıman mekanizması yüzünden çok sık arıza yaparlar),
    fotoğraf çekme özelliği için üzerinde mutlaka hafıza kartı takabilme opsiyonu bulunsun (bi ksım makineler kasede 1 fps lik fotoğraf çekerler)
    TFT lcd ekranı geniş olsun,
    optik zoom fonksiyonu tatminkar derecede olsun (14X ve üzeri)...

ve mimkünse mv serisi makinelerden birisi olmasın bu benim düşüncem düşük ışıkta net çekimleri yok.

şu anda aklıma gelenler bunlar eklicek arkadaşlar olucaktır.
  • Selamlar,
    Kamera alırken oncelikle cogu zaman kullanmayacagın gereksız ozellikler yerıne olabiligince "iyi video" cekmesıne dıkkat etmelısın.
    Yuksek cozunurluklu sensor,sana aynı cozunurluktekı vıdeoda(standart PAL),daha fazla ayrıntı olarak gerı donecektır.
    Olabildigince buyuk sensorlu bır makına(1/4") olmalı ki ortamdakı ısıgı olabıldıgınce ıyı degerlendırsın,ve gren denen noktacıkların olusmasını onlesın.
    Fotograf cekme ozelligini kaale bıle alma;cunku pıyasadakı en yuksek cozunurluklu(5mp) kamera olan jvc GR-X5 bile ancak vasat bir fotograf performansı çizmektedir.Dolayısıyla uzerınde flash bulunmasınında pek bır anlamı yok.
    Siyah beyaz vizoru bulunması bence bir avantajdır,cunku gozu yormaz ve daha rahat explosure ayarı yapılır,ama ne yazıkkı alınabılır makınalarda artık genellıkle renklı vizor koyuyorlar.
    Optik zoomunda 10x cıvarında olması,eğer uzun menzil çalışmayacaksan(hayvan cekimi v.b.),fazlasıyla yeterlidir.
    Olabildigince "genişaçı" cekim yapan bir makına faydalı olacaktır.(nvgs75 ve 250 ıyıdır,gs140/150 ıse garıptırkı sonyler gıbı daha dar bır gorus acısına sahıptır)

Şu an tr piyasasında alınabilir, verilen paranın hakkını verecek makinalar olarak;

Panasonic NV-GS75,NV-GS250,Sony HC90E yi ornek verebilirim.DVD ye duzgun video ceken piyasadaki tek kamera olan sony DVD-403/803 te bir secenek olabilir.
    Düşük bütceyle paranın hakkını olabildigince fazla almak ıstıyorsan GS75 tek tercihin olmalı.
    Daha yuksek meblalara ise ben yine panasonicin nvgs250sini tavsıye ederım,renk canlılığı ve keskinlık olarak rakıplerınden daha üstün;ama sony hc90e ve dvd-403(zaten aynı sensoru kullanıyorlar) un low light performansları daha ıyıdır.
    NV-GS75 altında bir makınaya para vermek yerıne beklemen senın ıcın daha ıyı olacaktır.
    Umarım yardımcı olabılmısımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemir -- 5 Eylül 2005, 22:29:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fgulus

ben bir video kamera almayı düşünüyorum. dikkat etmem gereken özellikler ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.

bütçenide bizlerle paylaşırsan sana önerilerde bulunabiliriz...
  • Bütcene bağlı bu...

Ben sony derim,bayağıdır kullanıyorum elimdeki sony cihazları...
  • ben sony kullanıyorum şu kassede kayıt yapanlardan
    ama pek hoşuma gitmiyor eğer bütçen yeterli ise dvd kaydı yapanlardan al
  • Ben de Sony yerine Panasonic GS-75 öneririm.
    Teknosa mağazalarında bütün modelleri çalışır halde inceleme imkanı var..
    Görüntüleri birebir karşılaştır, aradaki farkı göreceksin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emirtarik

Ben de Sony yerine Panasonic GS-75 öneririm.
    Teknosa mağazalarında bütün modelleri çalışır halde inceleme imkanı var..
    Görüntüleri birebir karşılaştır, aradaki farkı göreceksin.

bencede panasonic gs 75 i alacak kadar bütçen varsa hiç kaçırma derim o aleti...arkadaşın dediği gibi git kıyasla sony ile panasonic gs 75 i aradaki farkı görürsün hem böylece içinde rahat etmiş olur:)
  • kesinlikle gs75 al. ben bu forumlardaki tavsiyelerle aldım.
    herkeze teşekkür ederim gs75 bana kazandırdıkları için.
    yeni doğan kızım için aldım bu kamerayı. şimdi onun görüntülerini
    izliyoruz ve herkez renklerin canlılığına ve görüntünün netliğine hayran kalıyor.
    düşünmeden al.
  • bende de gs 75 var ama kıyaslama yapamadım daha başka bir camerayla ama kullanışı ve kutudan çıkanlar çok güzel uzaktan kumandsı felan kaliteli ayrıca tekofaks da iyibir servisdir içinden türkçe kullanma klavuzu çıkmayabilir git tekofaksa telefon aç ertesigün karfgoyla elinde olur yada mail adresin versa pdf gönderiyorlar ama 3 ccd iyibir tercih olur kanaatindeyim
    inşallah kendin için iyi olan makinayı seçersin ( tabii fiyat + performans + kullanım alanın bunları iyi düşün ) hade kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: grafiker

bende de gs 75 var ama kıyaslama yapamadım daha başka bir camerayla ama kullanışı ve kutudan çıkanlar çok güzel uzaktan kumandsı felan kaliteli ayrıca tekofaks da iyibir servisdir içinden türkçe kullanma klavuzu çıkmayabilir git tekofaksa telefon aç ertesigün karfgoyla elinde olur yada mail adresin versa pdf gönderiyorlar ama 3 ccd iyibir tercih olur kanaatindeyim
    inşallah kendin için iyi olan makinayı seçersin ( tabii fiyat + performans + kullanım alanın bunları iyi düşün ) hade kolay gelsin

ooo hocam makinayı almışsında yorum bile yapmışsın insan bi haber verir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.