Şimdi Ara

Video kaseti DVD ye aktarım için aparat?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 25-30 adet eski vhs kasetler var. Bunları video playerda büyük kaset aparatının içine takıp izleyebiliyorum.
    Ancak böyle her seferinde çok zor oluyor, bu kasetleri cd yada dvd ye aktarıp izlemek istiyorum. Bu kasetleri pc ye aktarım için nasıl bir aparat gerekli? adı nedir? nereden bulabilirim?

• bilgisayara "video in" girişi olan tv kartı takıp, video oynatıcının çıkışını tv kartı girişine bağlayabilirsiniz. çok özel kasetler değilse hiç uğraşmayın bence.

• Musab kullanıcısına yanıt
    ürün tanıtımında yapacağı yazıyor. eğer ürün anlatıldığı gibiyse yapabilir.
    Görüntü kalitesini çok düşürür bu haberin olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 TL civarına direkt dvd recorderler var. Vestel- Philips marka o aralıkta gördüm. Vestel DR300 alırsan içinde ide dvdrw var eskise bile ide pc dvd takıp yenileyebiliyorsun. Bana bir tane arızalı geldi. Söktüm baktım dvd sürücü ömrünü tamamlamış elimdeki dvdl sürücülerden birini taktım çalıştırdım. PC ile uğraşmaya gerek bile yok. Kasetlerin görüntü kalitesi zaten dvd kalitesinin altında olduğundan direkt videoda oynatırken dvd ye yazmak oldukça avantajlı. En azından uğraştırmıyor. Bunun dışında elimde Hauppauge HD pvr de mevcut . Daha ucuz olsun dersen 10 bitlik tv kartlarından bulursan 2. el 30-40 TL ye örneğin leadtek TV Expert modeli gibi (eski BT878 çipsetler 8 bittir onlardan almamanı tavsiye ederim) Daha iyi kalitede yakalama da yapabilirsin. Ses kartından ses kaydını TV kartından da görüntü kaydını tv kartının programı eşzamanlı olarak yapar.

Linkini verdiğin cihazın dezavantajı bitrate değerinin düşük olması yani düşük bitrate daha az yer kaplayan ama daha düşük kalite demektir. Bazı dvdler çok kaliteli bazıları kalitesiz görüntü verir işte sebebi sağladıkları çözünürlük aynı olmasına rağmen bitrate değerlerinin az olması. MP3 lerde de 128kbps idare ederken 320 kbps ile kodlanan ses dosyaları daha iyi sonuç verir sebebi budur. Arşiv yapacağın için mümkün olduğuca yüksek bitrate ile kayıt yapmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 29 Ekim 2016; 19:52:53 >

• yukarıda verdiğim linkteki aktarma cihazını aldım.
    Ancak aktarma yaparken görüntü var, ses yok.
    Kabloları tek tek denedim, ayarlarla da uğraştım ancak bir türlü olmadı. Acaba neyi yanlış yapıyor olabilirim?

Kullandığım prog. Ulead Video Studio 11 Plus
  • Program o kartın ses kodeğini desteklemiyor olabilir. Ses bağlantısını bilgisayarın ses kartının line in ucundan yapın ve ulead üzerinden ses girişini o giriş olarak seçin. Yine ulead programında ses giriş kaynağı olarak aldığınız aparatın ses hattı görünüyor ama seçili değil ise yine onu seçebiliyorsanız oyle de deneyin. Aparatla birlikte program gelmedi mi kendi programını neden kullanmıyorsunuz böylelikle tüm ayarlarına erişebilirsiniz. Diğer programlarla bu mümkün olmaya da bilir.
    Merhaba,

Linkteki cihazın görüntü kalitesi nasıl? Frame atlıyor mu? Takılma, donma falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 4 Kasım 2016; 17:38:54 >
  • voenetto kullanıcısına yanıt
    Hocam görüntü kalitesi kötü, ben beğenmedim. Takılmada oldu bir kaç kez. Ayrıca görüntü alıyorum ama ses yok, onuda daha çözemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cevap için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.