Şimdi Ara

Video kaydı otomatik olarak durduruldu ? (CANON) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
41.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Hala 12 dakika maalesef. 1920 ve 25 rakamları duruyor ekranda.. Ne olur yardım edin arkadaşlar? Kafayı yiyeceğim az kaldı...

Video kaydı otomatik olarak durduruldu ? (CANON)
  • Sorununuz tam olarak nedir. Ben uzun soluklu video hiç çekmedim bu yüzden sorun yada soruna çözüm içinde herhangi bir araştırmam olmadı. Aklıma gelenleri yazayım

1- Hafıza kartı doluyor olabilir
    2- Sensöz ısından kendini kapatıyor olabilir.
    3- Fazlaca hareketli sahneler oluyorsa yetersiz bellek uyarısı verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Anlamanın en kolay yolu video çözünürlüğünü Full HD ise HD'ye (1280x720) getirip çekin bakalım video. Olacak mı kesinti, duraklama ? Yok ise mesele kartın yazma hızının yetersiz oluşunun kanıtını kendiniz ortaya koymuş olacaksınız. Öyle ise gidip daha hızlı kart alacaksınız. Her class10 yazan kart tamamdır demek değildir, kartın markası ne, resmi sitesi size maximum yazma hızını vermiş mi ? Hiç bir incelemede kartın verilerini bulabiliyor musunuz ?

Bunu uyguladınız mı ?
  • Selamun aleyküm, değerli forum kullanıcıları
    Sorununuz makinenin işlemcisine aşırı yüklenmekten kaynaklanıyor (Özellikle 60d) yok fps si de yok bilmemneside kesinlikle değil,
    burdan da bir ipucu vereyim eğer video kayıt boyutunu 1280*50 de tutarsanız daha net videolar elde edersiniz.
    Şu kafaları duvarlara vurduran sorun içinde Kayda girerken cpuya yüklenmesin diye manuel focusa yani elle odağa alırsanız 100% sorununuz çözülür.
    Dikkat ettiyseniz bu sorunla karşılaşan arkadaşlar sağda beyaz 5 tane kutucuk çıkıyor ve 2-3 tanesi dolunca makine kaydı durduruyor.
    O çıktığı anda shuttera fotoğraf çekme düğmesine yarım dokunursanız kaybolur.

Ve size tavsiyem eğer bilginize güveniyorsanız DSLR kamera ile video çekerken Magic Larntern kullanın.
    http://magiclantern.fm/
    İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: yadigarbz

Selamun aleyküm, değerli forum kullanıcıları
    Sorununuz makinenin işlemcisine aşırı yüklenmekten kaynaklanıyor (Özellikle 60d) yok fps si de yok bilmemneside kesinlikle değil,
    burdan da bir ipucu vereyim eğer video kayıt boyutunu 1280*50 de tutarsanız daha net videolar elde edersiniz.
    Şu kafaları duvarlara vurduran sorun içinde Kayda girerken cpuya yüklenmesin diye manuel focusa yani elle odağa alırsanız 100% sorununuz çözülür.
    Dikkat ettiyseniz bu sorunla karşılaşan arkadaşlar sağda beyaz 5 tane kutucuk çıkıyor ve 2-3 tanesi dolunca makine kaydı durduruyor.
    O çıktığı anda shuttera fotoğraf çekme düğmesine yarım dokunursanız kaybolur.

Ve size tavsiyem eğer bilginize güveniyorsanız DSLR kamera ile video çekerken Magic Larntern kullanın.
    http://magiclantern.fm/
    İyi forumlar...

Hocam sanki bu soruna cevap yazmak için foruma üye olmuşsun, bir daha gelirmisin bilmiyorum ama bu dertten bende müzdaribim. Canon 70d makinem var. Daha 10 gün önce 15 20 dakikalık kayıt yapabiliyorken bugün eşimin uyarısı ile bir baktım ki 30 saniyeden fazla video kayıt yapmıyor. Dediğiniz gibi ekranın sağ köşesinde 5 hücreli bir şey çıkıyor ve o dolduktan bir iki saniye sonra kayıt duruyor. Kartım 48mb / s yazma hızına sahip. Bundan kaynaklı olacağını düşünmüyorum.

Gidip 4 bin liraya yakın para verdik lensler ile birlikte, eğer bu kamerada full hd çekim yapamayacaksam ne diye aldık o zaman.

Bu soruna kalıcı gerçek bir çözüm bulan var mı acaba ?

• 600D makinede
    class 10 sandisk 30mb kart

10 saniye falan sonra bu şekilde hata veriyor. Bazen bir dakika çekim yaptırıyor. Hızlı sahnelerde genelde durduruyor. Sebep ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omergex

600D makinede
    class 10 sandisk 30mb kart

10 saniye falan sonra bu şekilde hata veriyor. Bazen bir dakika çekim yaptırıyor. Hızlı sahnelerde genelde durduruyor. Sebep ne olabilir?

ayni sorunu yasiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha yüksek veri hızı sunan bir sd kart alarak sorunu çözdüm.
  • SanDisk xlass 10 hafıza kartima 60d ile video çekemiyorum 3. Saniyede durduruyor. Formatsiz çözüm yolu yok mu lütfen acil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş yere yazım hızı yüksek bi sd kart almayın yine sorununuz devam edecektir...Sorunun kaynağını bilmiyorum fakat bu sorun genelde bol ışık alan mekanlarda oluyor...Bu sorun ayarlarda elle ayar kısmına alınca gerçekleşiyor genelde.Orayı otomatiğe alarak sorunda ciddi bi sonuç alabilirsiniz...

Benim kullanmış olduğum SD kart ise bu
     Video kaydı otomatik olarak durduruldu ? (CANON)

• arkadaşlar makinanıza uygun ise magic lattern yükleyin.video bitrateyi biraz düşürün.sonrasında ölüne kadar video çekin.şahsen bir maç ve 1 mayıs yürüyüşü çekmişliğim var.tabi uzun süre video çekimi sensörü ısındıracaktır. saatlerce süren çekimler yapmayın.
  • Alacağınız mini cd kartın üzerinde kayıt hızı olarak en az 30 mb saniye yazması lazım.
  • Video boyutunu en düşük seviyeye getirip deneyin. büyük ihtimalle sorunsuz kayıt yapacaksınız. eğer öyle olursa hafıza kartınızın yazım hızı çok düşüktür. canon veya nikon bayii olan fotoğraf bayisi varsa yakınlarınızda yüksek hızlı bir hafıza kartı satın alırsanız sorununuz çözülecektir...
  • dosya boyutu çok büyük oluyor sanırım. bende canon 4000d var. class 10 hafıza kartı da mevcut. 12.5 dk çekim yapıp duruyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.