Şimdi Ara

Video kaydı otomatik olarak durduruldu ? (CANON)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
41.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Memory carddan dolayı mı kaynaklanıyor ? Bugun alacağım card ne önerirsiniz acil.. Canon 60D..

• hafıza kartınızın yazma hızından kaynaklanıyor. en az class 6 bir kart alırsanız bu sorunu yaşamazsınız.
  • videoların süresi yada boyutu nedir?

çektiğiniz videoların boyutu yada süresiyle alakalı olmalı durdurma olayı.
    bildiğim kadarıyla 60D 1080p de 12dk video çekimine izin veriyordu. videoların boyutuda max 4 gb olabiliyor. (öyle okumuştum incelemesinde)
    bu 2 sebepten makina kendisi çekimi durduruyor olmalı diye düşünüyorum. tabiki bu durum siz bu limitleri geçtiyseniz geçerli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 13 Kasım 2010; 13:09:40 >
  • YENİ KONU AÇMAMAK İÇİN BURAYA YAZIYORUM:

13 GB boş yeri olan Class 10 hafıza kartım var. Ancak bir kaç saniyelik çekimin ardından bu hatayı alıyorum. Nasıl düzeltebilirim?

Canon 60D
  • benzeri durum benim içinde geçerli class 10 hazfıza kartı var (SanDisck Extreme 45MB/s) 12 dk (yaklaşık 4 gb) olunca otomatik olarak durduruyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

YENİ KONU AÇMAMAK İÇİN BURAYA YAZIYORUM:

13 GB boş yeri olan Class 10 hafıza kartım var. Ancak bir kaç saniyelik çekimin ardından bu hatayı alıyorum. Nasıl düzeltebilirim?

Canon 60D

hocam bende de aynı makine var, sd kartınıza fotoğraf menülerinin içinden format atın, hala sorun devam ediyorsa kartta bir sorun olabilir
  • Sorunu tam olarak bilmesemde DSLR makinalarda video çekimi sırasında sensör ısınmasını engellemek için tasarlanmış bir engel olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Sorunu tam olarak bilmesemde DSLR makinalarda video çekimi sırasında sensör ısınmasını engellemek için tasarlanmış bir engel olabilir

tamamen SD karttan dostum,
    CF'de böyle sorunler neredeyse hiç olmaz
  • peki clas 10 dan daha üstün bi kartmı almak lazım? bana hd çekim için uygun dediler 10
  • Sanırım tek video kayıt 30dk ile sınırlı, öte yandan 4Gb ile sınırlı. Tek seferlik kayıt için rakamlar, aşıyorsanız bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • Hafıza kartıız nedir?
    Kayıt nezaman durduruluyor, başladıktan birkaç saniye sonramı yoksa 30dkk mı?

Class10 dışında ki kartlarda makinanın buffer dolduğu için kaydı durduruyor. Ancak bende sandisk 45mb yazma hızı olan kart varken bile bu sorunu ilk 3 saniyede yaşıyordum. kartı boşalttım ve fotmatladım. Sorun düzeldi, hatta üstüne birde magic lantern yükleyip bitrate arttırdım yine sorun olmadan kayıt yaptık.

Fat32 nedeniyle makina 4gb yada 30 dakika kayda imkan tanıyor, bundan sonra tekrar başlatmanız lazım. 30 dakikayı aştıgında makina video kamera sınıfna gireceğinden üreticiler ekstra vergi ödedigini okumuştum. Bazı makinalarda otomatik devam var 4 gb yada 30dkk doldugunda kaydı hemen tekrar başlatıyor.
  • Peki kartı formatlarsak fat32 değilde diğerini yaparsak kartı kullanmaya devam edebilir miyiz? Bu şekilde sınır kalkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GameMan

Peki kartı formatlarsak fat32 değilde diğerini yaparsak kartı kullanmaya devam edebilir miyiz? Bu şekilde sınır kalkar mı?

makine o zaman da kartı görmez, iki ucu şekerli değnek
    (pazarlama politikası)
  • 4 seri kartlarla da rahat rahat cekim yapabilirsiniz yeter ki kartiniz kaliteli olsun.
    bu arada toshiba'nin beyaz kartlari iki kere bozuldu, kesinlikle tavsiye etmiyorum.
  • cnspnky kullanıcısına yanıt
    Çözüm çok basit. NTSC-PAL seçeneklerinden PAL' ı seç (Kartın PAL ile uyumludur) sorun çözüldü.

- Canon 60D makinesinde denenmiştir.
  • Merhaba bende canon 600d kullanıyorum.Benim makinamda video çekerken 3 sn ve 5sn de video kaydı otomatik olarak durduruldu diyor bunun için ne yapmam gerek clas 10 - 30 Mb sn kartımın özellikleri 45 mb kart alsam sorun düzelir mi ??
  • ramzan14 R kullanıcısına yanıt
    aynı sıkıntı clas 10 hafıza kartın sandisk kayıt yaparken ilk 3 yada 2 dk bazen 7 8 dk da duruyor hafıza da 32 gb
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Format atayımda hangi şekilde atayım hocam? 12 dk oluyor ve duruyor. Ntfs mi yoksa fatmı? 64 gb class 10 özellikli bir kart mevcut
  • Anlamanın en kolay yolu video çözünürlüğünü Full HD ise HD'ye (1280x720) getirip çekin bakalım video. Olacak mı kesinti, duraklama ? Yok ise mesele kartın yazma hızının yetersiz oluşunun kanıtını kendiniz ortaya koymuş olacaksınız. Öyle ise gidip daha hızlı kart alacaksınız. Her class10 yazan kart tamamdır demek değildir, kartın markası ne, resmi sitesi size maximum yazma hızını vermiş mi ? Hiç bir incelemede kartın verilerini bulabiliyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apple34

Format atayımda hangi şekilde atayım hocam? 12 dk oluyor ve duruyor. Ntfs mi yoksa fatmı? 64 gb class 10 özellikli bir kart mevcut

Makine üzerinden format atabilirsiniz böylece makine kendine uyumlu olan şekilde kartı biçimlendirir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.