Şimdi Ara

Video Render için Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Video render için bir yakınıma bilgisayar alacağım ben aşağı yukarı aşağıda ki gibi bir sistem topladım ama 1)anakart 2)ekran kartı
    bu sistem için uyumlu veya yeterlimidir yada çok lüx mü kaçar yakın zamanda sipariş vericeğim bir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sisteme monitör dahil değil
    Bütçemizde 2,000-2,250 TL aralığındadır

Video Render için Tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbaz44spor -- 24 Mart 2016; 15:08:53 >

• Intel Core i7-6700 Skylake 8M 3.40Ghz 1151
    MSI H110M Pro-Vd D4 2133Mhz mATX 1151
    Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB/8)
    MSI GTX750Ti TF OC 2GB GDDR5 128Bit (N750Ti TF 2GD5/OC)
    Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200Rpm (ST1000DM003)
    Zalman ZM-T1 Plus ATX Kasa/Siyah
    Zalman ZM400-LX 400W Güç Kaynağı
  • ENCHANTER E kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekküler hocam,
    haklısınız photoshop v.s. programlar için işlemcinin iyi olması önemli(yeni öğrendim)
    şimdi bu sisteme ilave olarak sadece bir ssd alsak canavar olur muhtemlen.
  • Photoshop vs için işlemcinin iyi olması önemli ( demiyorum ki gidin p4 işlemci alın ) değil kim demişse konuya tam hakim değil.

Photoshop GPU hızlandırma ile ekran kartınızın gücü sayesinde işlemcinizin pek bir önemi kalmıyor AMD R9 2**+ ve Nvidia 7** + serisi photoshop ta gpu hızlandırma için uygun.Ben nvidia tavsiye ederim / ederdim R9 gpu performansını bilmiyorum photoshopta muhtemelen daha iyi olabilir.

3D render için Nvidia Mental ray,Vray gibi render programlarında gpu hızlandırma kullandığı için yine işlemciye gerek kalmıyor.Dolayısıyla önceden işlemciye binen işlem yükü artık GPU'ya biniyor işlemcinin 10 saatte render alacağı bir 3D sahnesi işlemci gücü yüksek bir veya daha fazla GPU ile 20 dakikaya inebiliyor. (GPU farm ile bunu 1 dakikaya dahi indirebilme imkanınız var )

Video edit ( düzenleme ) gibi işlemlerde gpu'dan çok cpu'ya yükleniyor programlar burada amd'nin bir üstünlüğü var intele karşı.Lakin Photoshop,3D Max, Maya gibi programlar da intel , amd'den daha iyi bir çözüm.

• Knisath kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler gerçekten.
    yani temel olarak photoshop kesin kullanılacak bunu yanında muhtemlen bilirsiniz sony vegas pro kullanılacak. o zaman eğer sizin tavsiyenizide göz önünde bulundurucak olursak işlemciyi i5 e çekip parayı ekran kartına yatırmak daha akıllıca olacak doğru mu anladım acaba?
  • canbaz44spor kullanıcısına yanıt
    photoshop hali hazırda 2 den fazla çekirdeği efektif olarak kullanamıyor dolayısıyla 4 çekirdek veya 2 çekirdek 2 izlek =>4 çekirdek ortalama yanı performansı verecektir.

Photoshop , sony vegas vs için intel kalması performans açısından iyi olur sizin adınıza.

GPU kısmında Photoshop'a amd gpu hızlandırmada gelmiş baktım ve sonuçları nvidia kartlar ile hemen hemen aynı 1-2 saniye en fazla fark var üst-orta seviye kartlar da o yüzden gpu konusunda hangi şirketinkini alırsanız alın diğer şirketin ki ile muadil performans gösterecektir.Dolayısıyla ucuz olanı yani 980 gtx e karşılık gelen R390x ise ve ucuz olan R390xse R390x i almanız size tasarruf sağlayacaktır.

Core i5 de size sorunsuz bir performans verecektir.i7 işlemciyi eğer ki ciddi anlamda profosyonel çalışıyorsanız , zaman sizin için önemliyse , şirketler için iş yapıyorsanız alın yoksa i7 için verdiğiniz paraya değmez performansı.i5 hayli hayli yetecektir iyi bir GPU ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: canbaz44spor

cevap için teşekkürler gerçekten.
    yani temel olarak photoshop kesin kullanılacak bunu yanında muhtemlen bilirsiniz sony vegas pro kullanılacak. o zaman eğer sizin tavsiyenizide göz önünde bulundurucak olursak işlemciyi i5 e çekip parayı ekran kartına yatırmak daha akıllıca olacak doğru mu anladım acaba?

Bende bir ekleme yapayım Sony Vegas'ta Amd işlemcilerde oldukça başarılı ayrıca Amd gpularla arası baya iyi yani opencl performansı daha iyi cuda ya göre.Fakat arkadaşın dediği gibi video render meselesinde işlemcinin iyi olması gerekiyor gpu ilede baya hızlı render alınıyor fakat düşük kpbs çalışıyorsan (yani Youtube falan yükleyeceksen videoları)işlemci ile yavaş alınan render daha kaliteli benim gördüğüm kadarıyla.

Yani en az i5 alman gerekiyor aşağısına bakma i7 bütçeni sanırsam aşar ssd falanda alırım dersen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Her ikinizede sonsuz teşekkürler çok yardımcı oldunuz.

Yani aslında i7 bütçeyi aşmaz daha doğrusu bütçeyi ona göre esnetebilirim. ama dediğiniz gibi daha çok youtube video ları için çalışılcağından dolayı i5 ve ssd hayli yeter diye düşünyorum son eklemeleri yapıp buraya koyacağım yarım saat içinde ona göre de bir yorum yaparsanız çok sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.