Şimdi Ara

Video Yürütme Performansındaki Tuhaf Düşüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son bir haftadır ne yaptıysam düzelmeyen bir sorunla karşı karşıyayım. Örneğin bir youtube videosu yürütülürken (çözünürlükten bağımsız) sekme değiştirirken bir buton üstüne yürürken, başka işlemler yaparken vs. bu videonun sesinde bozulmalar oluyor. Hani mavi ekrandan esnasında bir çakılma sesi gelir ya, aynı onun gibi, bazen de daha çok tıkırtı, cızırtı gibi.. Sistemde donanımsal bir değişiklik yapmadım. Bilmediğim bir yazılım vs. kurmadım, herşey olduğu gibi duruyor. Daha sonra kurcaladıkça MPC-HC videolarını atlatırken de aynı gecikmeleri ve tuhaflıkları yaşadığımı farkettim. Tuhaf olan ise, herhangi bir oyunda veya tam ekran uygulamada bir performans düşüşü yok, tamamen videolarla alakalı.

Peki ben bunun için neler yaptım?
    - Bazı forumlarda demişler ki "chrome'da override gpu rendering'i kapat". Yaptım ve bu kez daha berbat oldu, bu sesler arttı, videolar iyice tatsızlaştı vs.
    - Dedim ki driver sorunudur, DDU ile tertemiz sildim GPU driverlarını yeniden yükledim. Yine aynı..
    - Windows sürümüm 8.1 den 10'a upgrade edilmiş haldeydi. Sıfırladım, herşeyi sil dedim, temiz kurulum yaptım. Windows'un kendi kurduğu GPU driverlarıyla denedim, yine aynı..
    - En güncel driverı yükledim, yine aynı..
    - Firefox denedim, daha az da olsa aynı sorun var.
    - Görev yöneticisini üstte tutup performans sekmesinde grafikleri gözlemledim neler oluyor diye, bu sekme değiştirme işlemini yaparken, Zetacad programında mimari planı kaydırırken vs, GPU yüzdesi sıçramalar yapıyor tam bu esnada.
    - Hatta şunu bile denedim, video yürütülürken gpu driverlarını silme yükleme işlemi yaptım, hdmi ses driverlarıyla alakalıdır diye, bir an düzeldi gibi oldu, ekran gidip geldiğinde yine devam etti
    - Hdmi ses driverlarını devre dışı bıraktım, değişmedi.
    - Windows performans ayarlarından herşeyi performansa çektim, bütün oyun çubuğu zartı zurtu overlayları kapattım. yine aynı.

Sonuç olarak malware vs. olsa, sistemi sıfırdan kurduğumda barınmazdı diye düşünüyorum. driver sorunu olsa, denemediğim şey kaldı mı bilmiyorum.. En sonunda GPU yu söküp kemireceğim sinirden.
    Bana bir fikir verirseniz çok sevinirim.

Sistemim;
    - AMD Phenom II X2 555 BE @ X4 B55 3.6 GHZ (yıllardır bu şekilde, sıcaklıklar normal)
    - Gigabyte 880GA-UD3H
    - Sapphire HD 7790 OC 2GB
    - 3x2gb Kingston DDR3 1333mhz
    - 240gb sandisk SSD de windows kurulu, onun dışında 500gb wd ve 250gb seagate hdd.

Söyleyebileceklerim bu kadar. Yardımlarınızı bekliyorum, iyi forumlar..

• amd işlemci sürücüsünün yüklendiğinden emin ol.

işlemcinin hızı ve voltajını elle sabitleyip gözlemle.

yazlımsal olsa gerek..
  • işlemci sürücüsü nedir hocam? yıllardır öyle birşey yüklemedim :D chipset driver falan mı?

ayrıca tuhaf bir güncelleme daha ekleyeyim, bu anakartta HD4250 var onboard gpu. çıkarttım ekran kartımı bunu kurdum. sorunsuzca izledim videoları, seste hiçbir bozulma yok. çıldırmak üzereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manowar90

işlemci sürücüsü nedir hocam? yıllardır öyle birşey yüklemedim :D chipset driver falan mı?

ayrıca tuhaf bir güncelleme daha ekleyeyim, bu anakartta HD4250 var onboard gpu. çıkarttım ekran kartımı bunu kurdum. sorunsuzca izledim videoları, seste hiçbir bozulma yok. çıldırmak üzereyim.
    Ses ve videolardaki senkronizasyon eski amd islemcerde hotulebilen sorundur.
    Nette arasyirisaniz 3 5mb lik surumu mevcuttit.
    Windows cogunlukla kendi yuklemez..4250 de avivo hd motoru videolar icin donanimsal hizlandirma yapmakta.
    Senkton hatasi evvela vpu kaunakli diye suphe etmeli
    Vga yazilim ve donanimsal destek verdoyse dekode islemleri cpu dan vga ya atanabilit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 25 Ekim 2019; 3:26:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi tekrar DDU ile temizleyip HD7790'a iki üfleyip pci dişlerini şöyle bir silip tekrar takıp kurulum yaptım. ardından daha eski crimson ed. versiyon driverları indirirken windows otomatik driver çekip yükledi. şu an garip şekilde sorun ortadan kalktı. hem de ben indirdiğim driverları kurmadım bile. gerçekten anlam veremiyorum olanlara.

henüz sistemi reboot etmedim. herhangi bir sorun yok. ilerleyen zamanda bir gelişme olursa yine yazarım buraya. avivo var mı 7790da bilmiyorum ama dxva falan var ve sorunsuz kullanıyordum. enteresan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: manowar90

şimdi tekrar DDU ile temizleyip HD7790'a iki üfleyip pci dişlerini şöyle bir silip tekrar takıp kurulum yaptım. ardından daha eski crimson ed. versiyon driverları indirirken windows otomatik driver çekip yükledi. şu an garip şekilde sorun ortadan kalktı. hem de ben indirdiğim driverları kurmadım bile. gerçekten anlam veremiyorum olanlara.

henüz sistemi reboot etmedim. herhangi bir sorun yok. ilerleyen zamanda bir gelişme olursa yine yazarım buraya. avivo var mı 7790da bilmiyorum ama dxva falan var ve sorunsuz kullanıyordum. enteresan :)
    sorunsuz çalışmaya başladımı.uzun süre başka drıver kurmadan her direct x kullanan yazılım oyun vs yükleyip akabinde mevcut sorunu test edip yoksa allah ne verdiyse..

• geri gördü canavar :D temiz kurulum da yaptığım için şu an vızır vızır herşey, rahatladım :D

saolun desteğiniz için de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.