Şimdi Ara

(Videolu-Resimli)Kaza yaptım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
6
Favori
7.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abartmayın arkadaşlar. adamın duracak mesafesi yok. frene bastığı anda zaten araba şak diye durmuyor hatırlatırım. benimde başıma birebir bu şekilde bir olay geldi frene basmama rağmen bende aynı şekilde kaza geçirdim.

edit: geçmiş olsun en kötü kazanız bu şekilde olsun, mal her zaman alınır ama can bir gittimi gidiş o gidiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orienttt -- 20 Aralık 2014; 21:00:34 >
  • kangoo ya harbi sinir oldum ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Geçmiş olsun, kasko durumu ne olacak? Kangoo şoförü de nizami şekilde falan şerit değiştirdim diyerek ukalalık etmiş. Kendine biliyor, orada suçun kendinde olduğunu

Adamlar oğullarıyla beraber suçu bana yıkmaya baya uğraştılar, ben kameram var dedikten sonra mecburen kabullenmek zorunda kaldı ama ifadesine kendine göre yazdı bir şeyler. Hatta karşı tarafdakinin akrabalarından birisi karşı tarafın sürücüsüne sen ifadeye istediğini yazdırt kamerası varsa hiçbir şey kanıtlayamazsın kamerayı yok etmeden dedikten sonra tutanak tutabildik. Karşı tarafın kaskosu olmadığından dolayı suçu bana yıkmak istediler bir kere daha kameranın önemini anlamış oldum.

Benim aracı kaskomun çekicisi götürdü, servise videoyu falan herşeyi verdim ama tramer videoya bakmıyor dediler, eksper geldiğinde bana haber verecekler. eksperle birebir görüşüceğim videoyu bir şekilde izletmek için

Geçmiş olsun.
    Bu gibi durumlarda karşı tarafla hiç tartışmaya girmeden tutanağı doldurmasını isteyin. Kendi bilgilerinizi ve onun bilgilerinin doğru olduğuna emin olur yeter.
    Tutanakta o kendi ifadesini yazsın imzalasın. Siz kendi ifadenizi yazın imzalayın. Zorla benim dediğimi yazacaksın diyemez. Derse polis çağırın olay yerine. Polis zaten olay yerine gelirse oturuyor arabanın üstüne. Sen ifadeni yaz. Sen ifadeni yaz. İmzalayın deyip gidiyor. Olayda yaralanma, ölüm, alkollü araç şoför vs olmadıkça tutanak tutmuyorlar.

Tramer videoya bakmıyor diyen halt etmiş. Kaza kusur oranında dağılım yapılırken çoğunlukla fotoğraflar ve aşağıya yaptığınız çizimler kullanır. Hatta çoğu olayda kişilerin ifadeleri bir önem taşımaz. Tutanağa x araç sürücüsü çarptım, y araç da bana çarptı diye yazıldığı halde kusurun y araca verildiği durumlara şahit oldum. Çünkü Y aracı kendine göre haklı olmasına rağmen trafik kurallarına göre haksız. Kamera kayıtları tramere gönderebilirsiniz ama buna gerek yok.

Kangoo %100 kusurlu. Bakınız aşağıdaki eğitim notları senaryo 20.
    https://www.sbm.org.tr/senaryo_kisa/index.html

Acenteniz ile mutlaka irtibata geçin. Hasar ihbar notu acentenize gitmiştir. O takip etsin. Tramerden kusurun kime verildiğini görebilirsiniz. https://www.sbm.org.tr/trm-ktt/public/sorgu.sbm Bu siteye kaza tespit tutanağı da yüklenir. Elinizdeki ile aynı olmasına dikkat edin. Servisin tutanak üzerinde kendine göre değişiklik yapmasına müsaade etmeyin. Çünkü servis kendine göre hasarı almak için ufak tefek şeyler ekleyebiliyor (%1 bile olsa buna da şahit oldum) . Bu durumda kusur karşı tarafta bile olsa itiraz edip, tutanakta oynama yapıldığını, kendindeki suretin aynı olmadığını ispatlarsa daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Eğer kusur %50 %50 dağılmış ise veya size kusur çıkmış ise sigorta şirketinizin 2 gün içerisinde kusur dağılımına itiraz hakkı var. Mutlaka itiraz etmesini sağlayın. Eğer 2 günü geçirirseniz dava açmanız gerekir ki bu çok uzun sıkıcı yorucu bir süreç olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoK -- 20 Aralık 2014; 21:41:48 >

• Hyundai Accent Blue kullanan bir tanıdığım frenleri çok kötü diyordu gerçekten fren mesafesi kötümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: SanMarinoForveti

taksiciden falan kaçmamış adam dikkatli izlerseniz gayette durabilecek bi hızdayken o trafiği beklememk için sol şeride geçmiş bakmadan.
    Aynı olayı bende yaşadım ankarada dün ama allahtan yavaştım

Arkadaşa aynen katılıyorum. Kango o hızda çok rahat durabilirdi. Takip mesafesi korunmadığı için taksici de suçlu değil. Suçlu kango.
  • sağa dönen taksici kazaya sebebiyet vermis. kango uyaniklik etmis hemen sola kırmış. yavasla dur kontrol et ver sinyali ver gec ama ne gerek var di mi. bugun iki tane araba boyle onume kırdık ısıktan sonra hızlanirken. kornaya basinca refleks hemen kendi seritlerine gectiler.
  • Suc kangooda.

Onun sucunu kapatamadiginiz icin size ceza verilmez.Neden durmadin diye sormazlar bir anda onume atladi der gecersin cok basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karşı taraf büyük oranda kusurlu şerit değiştirme kural ihlalinden suçun çoğunu üstünü almış zaten ama sizinde fren yaptıysanız bile araba kızaklanmış sanırım hızınız 59 dan 60 a çıkıyor çünkü yerde fren izi yoksa sizede kusur verilecektir. fren izleri varsa tamamen karşı taraf hatalı. değer kaybı davası açmayı unutmayın.

edit: son dk ya kadar niye frene basmadınız sanki yolla ilgilenmiyormuşsunuz gibi gerçekten son 1 mt reden daha kısa bir mesafede frene basmışsınız zira otomatik 4 lü flaşörler ün son dk yansımasından bunu çıkarttım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 20 Aralık 2014; 22:21:41 >
  • Geçmiş olsun gördüğüm kadarıyla kangoo bilerek atlamıyor yola önünde ki adam ani fren yapınca kaçmaya çalışıyor siz onu görüp frene basmalıydınız geç fark etmişsiniz ama yaralı inş yoktur
  • aga baba kullanıcısına yanıt
    Video kaydı olmasaydı işiniz zordu,ama neyse ki kayıt var ve kangoo nun sinyal vermeden şerit değiştirdiği belli.

Geçmiş olsun.
  • Kango sinyal bile vermemişki tak diye sokmuş burnunu.Siz de durabilecek mesafedeymişsiniz gibi aslında, ama bir anlık dalgınlık böyle sonuçlanabiliyor
    Aslında frenle,debriyajın yerini karıştırmış gibisiniz araçta durma belirtisi yok az hızlanmış gibi.
    Edit:Geçmiş olsun yazmayı unutmuşum cana birşey gelmemiş en azından tekrar geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ays Ays Beybi -- 20 Aralık 2014; 22:27:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun. Kusur kango da. Siz galiba pedallari karistirmissiniz o heyecanla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HayrullahKNY kullanıcısına yanıt
    siz ehliyet sahibimisiniz? nasıl kaçmaya çalışıyor adam frene dokunuyor durmamak için resmen sola kırıyor ve siz buna nasıl çarpmamak için diyebiliyorsunuz hayret

ayrıca kaza yapan arkadaş
    1 frene basman gereken yer
    2 hala frene basmadığın yer
    3 frene bastığın ve 4 lü flaşörün devreye girdiği yer

her türlü şerit ihlali yapan suçlu yukarıda belirttiğim gibi resimlerde fren izi de görünmüyor burdanda size aracı hava yol araç koşullarına uygun kullanmadığı gerekçesiyle kusur verilebilir.
     (Videolu-Resimli)Kaza yaptım (Videolu-Resimli)Kaza yaptım (Videolu-Resimli)Kaza yaptım

• Kangoo hatalı. Tamam sizin de durmanız gerekir ama sinyal vermeden şerit değiştirecek arabayı anlayabilmek için şöför olmak gerekir.
  • Videoyu izledim.. Gelelim tespitlere..

1. Kazayla ilgili taksiciye asla kusur çıkmaz. Onunki en falza trafik kabahatidir, şikayet ederseniz en fazla trafiği tehlikeye atmaktan para cezası alabilir. (Alır demiyorum.)
    2. 34 EL 7492 plakalı Kango, yani çarptığınız araba, kendi önündeki takip mesafesini ayarlayamamış, kaçmak isterken tehlikeli şerit değiştirmiş, bu biiir.. (Kim öndekiyle takip mesafesini ayarlamış ki diyebilirsiniz.. Kaza olana kadar kimse sormaz ama kaza olunca bu önemli olur.)
    3. Şerit değiştirirken sinyal verememiş, bu da ayrı bir hata, bu ikiiiii.
    4. Siz hiç fren falan yapmamışsınız gibi.. İzlediğime göre 60 Km. civarı bir hızla adama direk girmişsiz, bu üüüç.. (O yolda hız sınırı 60 için normalse sorun yok. + Zaten o kısa mesafede, fren yapsanız da, kazayı kurtaracağınızı sanmıyorum.)
    5. Kusur oranını kafasına göre bölen arkadaşlar, o eskidendi. Artık TRAMER'de üç oran var. YÜZDE YÜZ, YARI YARIYA YANİ 50-50 YADA SIFIR YANİ KUSURSUZ oranları var.. Eskisi gibi kusur bölme yok. Sitesinde de böyle yazıyor biliyorum.
    6. Video görüntüsü önemli, saklayın, iyi ki kameranız var ama unutmayın ki... Tramer ve sigortacılar, Kaza FOTOĞRAFLARI ile orada tuttuğunuz TUTANAK'ta çizdiğiniz olay KROKİSİ ve yazdığınız İMZALI İFADELERE göre değerlendirme yapar..
    Tramer eğer size de kusur çıkarırsa, bu görüntüleri itirazda belge olarak kullanabilirsiniz..
    O yüzden kaza anındaki Tutanakta çizilen olay şekli Krokisi ve İMZALI İfadeleriniz çok önemli, orada herşeyi açıkça anlattınız umarım.. (Eğer TRAMER'de size de % 50 kusur çıkarsa , sanırım 48 saat kadar itiraz süresi var. Tramer'den takip edin, kusur çıkarırlarsa kamera görüntüsü ile itiraz edin.)

Sonuç : Tutanağınızda yazanları bilmiyorum ama bu video görüntüsünü izleme imkanları olsa , % 100 karşıya verilir diye değerlendiriyorum. Bu videoyu sigorta eksperinize verin, karşı tarafın eksperi ile birlikte bunu izleyip anlaşsınlar..

Geçmiş Olsun.. Tramer Sonucu ile bizi bilgilendirirsiniz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 20 Aralık 2014; 23:00:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

siz ehliyet sahibimisiniz? nasıl kaçmaya çalışıyor adam frene dokunuyor durmamak için resmen sola kırıyor ve siz buna nasıl çarpmamak için diyebiliyorsunuz hayret

ayrıca kaza yapan arkadaş
    1 frene basman gereken yer
    2 hala frene basmadığın yer
    3 frene bastığın ve 4 lü flaşörün devreye girdiği yer

her türlü şerit ihlali yapan suçlu yukarıda belirttiğim gibi resimlerde fren izi de görünmüyor burdanda size aracı hava yol araç koşullarına uygun kullanmadığı gerekçesiyle kusur verilebilir.
     (Videolu-Resimli)Kaza yaptım (Videolu-Resimli)Kaza yaptım (Videolu-Resimli)Kaza yaptım

1. noktada frene basmadığım doğru

2. noktada fren yaptığıma eminim ama abs devrede olduğundan yavaşlamadığını belirtmiştim

3. noktada yanan 4 lüler değil çünkü ani frenlerde accent blue(en azından 2012 modellerde) da flaşörler yanmıyor.

İyi dilekleriniz için sağolun, 2 tarafta da herhangi bir yaralanma olmadı.

• Or_By O kullanıcısına yanıt
    Kendi görüşümü belirttim siz niye bu kadar tepki verdiniz ayrıca sola geçtiği halde hızlanmaya devam ediyor araç sahibi tek suçlu kangoo değil ikisi de hatalı diyorum
  • Geçmiş olsun. Suç bildiğin sizin. Arabanın sinyal verip şerit değiştirdiği çok önceden farkediyorsunuz, resmen yol vermemek için gaza basıyorsunuz sonradan. Araç siz iyice dibindeyken atlasa tamam dicemde sizin algılama mesafenizde şerit değiştiriyor. Bana göre suç sizin.
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç fren yapmadım değil, videoyu dikkatli izlerseniz abs devreye girdiğinde ön konsoldaki titremeyi fark edersiniz ama yavaşlamadığı oradada belli oluyor Geç fren yaptığımı zaten yukarıdada belirttim, geçmez diye düşünmüştüm
  • YoK kullanıcısına yanıt
    Hocam önerilerinizi not ettim, çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.