Şimdi Ara

(Videolu-Resimli)Kaza yaptım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
6
Favori
7.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suçlu kangoocu.sanki hiç aynasına bakmamış gibi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Suç kangoonun tabiki

Ama bence sizde telefonla konuşuyordunuz ondan sesi kapadınız

Geçmiş olsun

Hocam sesi dinlediğim muzikten dolayi kapattim sesli halini özelden gonderebilirim isterseniz?

Hatta arac bluetooth ile telefona bağlıydı, telefondan caliyordu müzik, yani telefon calsa bile arabanin kendi hoparlör ve mikrofonundan konuşuyor olurdum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aga baba -- 20 Aralık 2014; 23:18:25 >
  • Öncelikle geçmiş olsun, arkadaşlar benim aracımda yaklaşık 10 kez başıma gelen bir olay var, birden bire frene bastığımda veya hafif dokunur halden daha fazla bastığım zaman çatır çutur sesler geliyor ve sanki araba altımda kayıyor, kaç kez el freni ile durdurdum arabayı. Servise götürdüm gösterdim ancak hiçbir şey yok dediler, abs'de bir problem olabileceğini söyledi en son görüştüğüm usta, bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi
  • kango sürücüsü hatalı bu belli.Ancak sizde frenlemede biraz gec kalmışsınız sanki. bu tarz durumlarda illa bişey olabilir diye ihtiyatlı gitmeye calısırım olabildiğince, gecmiş olsun.

• kangoo cu bir daha öyle yola atlamamayı öğrenmiştir umarım. Geçmiş olsun
  • aga baba kullanıcısına yanıt
    suç kangoda cahil kölünün o kapıdaki aynanın ne işe yaradığını bilmiyor öküz hayvan gibi atlamış ağız burun dalsaydın keşke
    burada bir şeye değinmek istiyorum demişler ki sen hiç fren yapmımışın
    eee adam panik fren yapsaydı arkada süratle gelen bir minibüz servis aracı bu aracı kullanan arkadaşa arkadan çarpsa altına alsaydı bu arkadaş yaşamıyor olsaydı hiç birimizin o kangonun onun önüne kırdığını bilmeyecek, bu arkadaşın neden ani fren yaptığını bilmneyecektik, kameranın olmadığını varsayıyorum.

bu gibi durumlarda bende adamın kıracağını genelde anlarım ama fren yapmam yalnız kornaya asılır gazlarım artık kango kendini en sağdaki aracın üzerinde mi bulurun o panikle baireyeri mi aşar bilmem

konu sahibinin kamerasının marka ve modelini sitiyorum
  • Suç alenen sizin.

Kango şeridini sinyal vermeden değiştiriyor ancak aranızdaki mesafe çok çok rahatlıkla frenleyip yavaşlayabilinecek bir mesafe iken, çarpışma esnasında dahi frene basmamış olmanız, direksiyon başında iken insanların hayatını ve malını hiçe sayan sürücülere çok iyi bir örnek oluşturmuş...

Edit: Çünkü yola bakmadığınız çok belli videoda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan And Jetta -- 21 Aralık 2014; 0:21:51 >
  • İki kötü sürücü + bir dalgın sürücü + kötü araba + kötü lastik = kaza.

Geçmiş olsun insanlık hali, engellenebilir bir kaza gerçekleşmiş. Suçu karşıya verirler büyük ihtimalle, size verirlerse bi kısmını kaskonuz bir işe yaramış olur.

• Benzer bir kazayı ben de geçenlerde atlattım fakat kangoo nun posizyonundaydım. Frenlerken sol aynama da baktım gelen olduğu için sola atlamadım ama durmama ihtimaline karşı da burnumu kurtaracak kadar sola yanaştım.

• Hocam ben bizim ülkede trafikte ne yapmam gerektiğini anlamıyorum. Şerit değiştirmek için sinyal veriyorum, arkadaki adam bunu görünce daha da hızlanıp geçmemi engelliyor. Ankarada bazı yerlerde kırmızıda duruyorum, arkadan korna basıyorlar. 80le gidilmesi gereken yerde 80-85 arası orta şeritte seyrediyorum, arkadan yine selektörler kornalar. Kısacası bu ülke öküz kaynıyor. Kurallara uyan bizlere de keriz gözüyle bakıyor bu "öküzler"
  • Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

Hocam önerilerinizi not ettim, çok teşekkür ederim.

Rica ederim konu boyunca söylenen, doğru bilinen bazı yanlışları ve eksik yazdığım yerleri de ekleyeyim. Biraz uzun olacak ama önemli bilgiler bunlar.

1- Artık kazalarda kusur oran %0 %50 ve %100 olarak değerlendiriliyor. Yani 2/8 , 6/8 olayı yok.
    2- Siz tutanak tuttuktan sonra bu tutanaklar anlaşmalı servisler tarafından diğer evraklarla birlikte (ruhsat ehliyet poliçeler vs vs) sigorta şirketine iletilir.
    3- Her sigorta şirketinin hasar servisi dosyayı inceleyerek kendi sigortalısının kazada kusur oranını SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) ne iletir. Yukarıda linkini verdiğim senaryolar esastır.
    4- Eğer sigorta şirketleri kusur oranında ortak karar vermiş ise; yine yukarıda verdiğim linkte sorgulandığında "MUTABAKAT - ŞİRKETLER ARASI MUTABAKAT (SON DURUM)" yazar. Bu durumda her iki şirket de kendi sigortalısının kusurunu kabul etmiş demektir. İşte burası önemli. Eğer siz bu kazada size kusur yazıldığını görürseniz mutlaka 2 gün içerisinde kendi sigorta şirketinize video ile ve verdiğim linkteki senaryoyu göstererek itiraz etmelisiniz. Eğer 2 günlük süreyi geçirirseniz mahkemeye başvurmanız gerekir ki bu kazada yukarıda belirttiğim senaryoya göre kangoo %100 kusurlu.
    5- Eğer sigorta şirketleri 3 iş günü içerisinde kusur dağılımında anlaşamazlar ise bu durumda sorgulama ekranında MUTABAKATSIZLIK yazar. Dosya komisyona iletilir. Komisyon 3 iş günü içerisinde dosya hakkındaki kararını verir. Sorgulama ekranında KOMİSYON KARARI (SON DURUM) yazar. Komisyon kararı esastır ve şirketlerin buna itiraz hakkı yoktur. Direk mahkemeye başvurmanız gerekir.

Gelelim Hasar sürecine.
    1- Eksperin kaza ile ilgili yaptığı/yapması gereken servisteki aracınızı inceleyerek hasarlı parçaları tespit etmek, hasarın o kazadan/olaydan olup olmadığını, servise geldikten sonra araca başka hasar verilmiş mi tespit etmek. (Az daha vurayım tampon da düşsün, hazır gelmişken çamurluğu da yaptırayım gibi) Sonucu sigorta şirketlerine bildirmek. Eksperin kusur tespit gibi bir durumu yok. Kusuru tespit edenler sigorta şirketleri veya komisyon. Anladığım kadarı ile eksper gelmemiş henüz. Aracınızı mutlaka serviste gidin görün. Servisler büyük ihtimalle hiç bir şeyi atlamazlar. Ama gözden kaçırdıkları bir durum var mı tespit edin. Mesela benim aracımda sol stop lambasının ucundan 3-4 cm kırıldığını fark etmemişlerdi. Ben uyardıktan sonra onu da gösterdiler.
    2- Eksper hasarı tespit ettikten hemen sonra önce bir ön rapor hazırlar. Tahmini hasar, tahmini tamir süresi vs vs içeren. Bunu sigorta şirketine iletir. (Daha sonra kesin rapor hazırlayıp şirkete iletir)
    3- Sigorta şirketi eksperin belirlediği raporları inceler. Servisten fatura ister.
    4- Servis faturayı gönderdikten ve kusur dağılımı yapıldıktan sonra sigorta şirketi, aracın PERT (Per Total veya Per Over Total ) olup olmayacağına karar verir.

• Bu arada suç kangooda. Aynaya bakmamış sinyal vermemiş daha napacak???
  • 2 tarafta suruculukten bi haber.Adama vurduktan sonra bile surukluyor.Sizin gibilere ehliyet verenlerde suc cok belli ki yola filan bakmiyorsunuz buraya konu acip kendinizi rahatlatmak , temize cikarmak ise yaramaz.Yola baksaydiniz bu kaza olmazdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

Suç alenen sizin.

Kango şeridini sinyal vermeden değiştiriyor ancak aranızdaki mesafe çok çok rahatlıkla frenleyip yavaşlayabilinecek bir mesafe iken, çarpışma esnasında dahi frene basmamış olmanız, direksiyon başında iken insanların hayatını ve malını hiçe sayan sürücülere çok iyi bir örnek oluşturmuş...

Edit: Çünkü yola bakmadığınız çok belli videoda.

Yok daha neler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bağlantı yolu hem aşağı doğru hafif meyilli hem de ilerdeki viraja gelene kadar araçların 80-90 km ye kadar hızlandıkları bir yol. Taksici şerefsizi ani fren yaparak hızla akan trafiğin içine etmiş resmen. Bir de üstüne tipik fırsatçı İstanbul soförü Kangoo'suyla dalınca kaza kaçınılmaz olmuş. Geçmiş olsun.
  • Hatanız sıfır Geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Hocam ben bizim ülkede trafikte ne yapmam gerektiğini anlamıyorum. Şerit değiştirmek için sinyal veriyorum, arkadaki adam bunu görünce daha da hızlanıp geçmemi engelliyor. Ankarada bazı yerlerde kırmızıda duruyorum, arkadan korna basıyorlar. 80le gidilmesi gereken yerde 80-85 arası orta şeritte seyrediyorum, arkadan yine selektörler kornalar. Kısacası bu ülke öküz kaynıyor. Kurallara uyan bizlere de keriz gözüyle bakıyor bu "öküzler"

Ben İstanbul'un yollarını hala tam olarak bilmiyorum. Gerçi kim biliyor ki...

Neyse sırf bu yüzden trafikte empati kurmayı alışkanlık haline getirdim. "Belki sapağı son anda fark etmiştir, o yüzden en sol şeritten en sağ şeride geçmeye çalışıyor, yol vermemek ayıptır" derim genelde...

Fakat affınıza sığınarak söylüyorum, trafikte öyle saygısız öyle hödük insanlar var ki zevkine şerit değiştiriyorlar. Orta şerit hızlanıyor ortaya geçiyorlar, sol şerit hızlanıyor sola geçiyorlar... Hızlanıyor derken de kilit trafikten bahsediyorum. Maksimum 10 olan hız 5 saniyeliğine 20'ye çıkıyor. O yüzden bazen yol vermek istemeyen o şöförlere de hak veriyorum.

Ha bir de şey var. Merter tarafından Topkapı yönüne dönmem gerekiyor ama yol bilmiyorum. Etrafta düzgün tabela da yok. Bir yola girdim ileri doğru çift şerit ama sağ şerit kilit sol şerit bomboş... Ah dedim sol bomboş basayım gideyim. Meğer biraz ilerde yol V şeklinde ikiye ayrılıyormuş ve kilit olan kısım benim gitmek istediğim Topkapıymış... Camı açtım dörtlüleri yaktım, el işaretiyle özür dileyerek önlerine geçtim. Sağolsunlar yer verdiler. Dolayısıyla ben de empati kurup öyle bir durumda yol veriyorum insanlara ama bazıları onca milleti enayi yerine koyup en öne geçmeye çalışmıyorlar mı deli oluyorum. O zaman empati bitiyor ister istemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kango hatali ama siz de sanki kurtaririm ayagina hizlanmaya kalkmks gibisiniz. Hiziniz durmaya musait gibi. Gecmis olsun, o denyo da iki tokati haketmis.

• Kango muhtemelen yavaşlarsınız diye çıkmış ama bariz hatalı, sinyal yok birşey yok.Geçmiş olsun bu arada
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.