Şimdi Ara

(Videolu-Resimli)Kaza yaptım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
6
Favori
7.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şöförlükte bir altın öğüt vardır. Karşınızdaki herkesin çok kötü kullanacağını varsayın diye. Eğer sağduyulu davransaydınız bu kaza yaşanmazdı. Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin, ülkenin yarısı, diğer yarısının sırtından yaşıyor bu ülkede.

Asyada şöförlerin nasıl araba kullandığını görseniz, buna şükredersiniz herhalde :) Adamlar manevra yapmadan 0.3 sn önce sinyal veriyor sonra hemen şerit değiştiriyor. Sinyali verdi ya, yolu kaptı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Asli - tali kusur olarak tutulmuş tutanaklarda kusur oranlarının tespiti.

http://www.guvencehesabi.org.tr/source/yazilar/Birlikten_Sayi4.pdf sayfa 61

Tali kusurlar sayılırken "aşırı hızla araç kullanma" denilmiş, buradan arkadaşımıza 1/4 kadar bir kusur düşeceği tahmin olunur.

hocam yola göre hızımın aşırı hızlı olduğunu düşünmüyorum, orda hız sınırı 70 yada 50 olması lazım.

@muratai hocam acı ama önemli bir tecrübe oldu benim için. Bundan sonra çok daha temkinli olacağımdan eminim, her ihtimale karşı en ufak bir şüphede geçmez demeyip fren yapacağım.

• Kango hatalı ama siz kaza anında kesinlikle dikkatiniz yolda değildi belki de telefonla konuşuyordunuz sesi kısmanızın sebebi de bu olabilir. Kango çıkma anında frenleseniz kurtarırdınız belki ama siz hiç fren yapmamışsınız.
    Geçmiş olsun suç Kangoya çıkacaktır.
  • aga baba kullanıcısına yanıt
    Reflekslerin o kadar kötü ki fren ile gaz pedalının yerini karıştırmışsın sanırım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes aynı yorumda bulunmuş. Araç sizin şerite girmeyecek sanıp gaza basmaya devam mı ettiniz çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Asli - tali kusur olarak tutulmuş tutanaklarda kusur oranlarının tespiti.

http://www.guvencehesabi.org.tr/source/yazilar/Birlikten_Sayi4.pdf sayfa 61

Tali kusurlar sayılırken "aşırı hızla araç kullanma" denilmiş, buradan arkadaşımıza 1/4 kadar bir kusur düşeceği tahmin olunur.

1/4'ler falan kalkmış bir arkadaşın yazdığına göre. Hatta link de vardı. Suçsuz, %50 ya da %100 kusurlu olacak şekilde. Hatta buradaki kaza madde 20'dekinin aynısı.

• Ben frene bastığınızı düşünmüyorum yanlış anlamayın. Bariz belli frene basmadığınız.
  • Araba önünüze atlarken hızınız 59dan 60
    Oluyor. Bence videoyu imha edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol şeritte ne freninden bahsediyorsunuz? Adam birden şerit değiştirmiş yapacak hiç bir şey yok. Birden frende adama arkadan vurabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 21 Aralık 2014; 11:43:56 >
  • Oncelikler gecmis olsun... Kameranin cekimi gayet basarili... marka model ve nereden ne kadara aldiğinizi belirtirseniz sevinirim.. En büyük kazaniz bu olsun...! Kango suç oranin sizden daha fazla ...

• Kangoo suclu fakat sizde ileri gorus surus yok ve soforlugunuz pek iyi degil sanirim fren tepkiniz sifir . Gecmis olsun

• kamerayı denemiş arkadaş..

• ARKADAŞLAR nette iki adres buldum.,

Araç kullanan ve TRAFİĞE ÇIKAN her şoför alttaki 2 adresi lütfen incelesin...

Muhtemel bir kaza sonrasında yaşanan süreç hakkında daha bilinçli olmamız adına lütfen okuyun....

http://www.sigorta.com.tr/kazalarda-kusur-orani-nasil-belirlenir

https://www.sbm.org.tr/tr/Documents/ktt_kaza_durum_senaryolari.pdf

• bende bole serit degistirenkere illet oluyorum
    Gecmis olsun...
    Icimin yaglari eridi cok guzel gecirmissiniz ticariye
    Suc karsida

• Öncelikle geçmiş olsun,allah beterlerinden saklasın.

Adamın zaten sol şeride atlayacağı 20mt geriden belli oluyor,bana göre göz göre göre yapılmış bir kazadır bu çarpmak istemese çarpmaya bilirdi.

Kangoo ya gelcek olursak eğer,bildiğimiz hafif ticari araç kullanıcı işte. Sinyalsiz,kontrolsüz şerit değiştirme hatası. Suç tabikide,kangoo nun.
  • geçmiş olsun, kesin kangoo hatalı, sinyal vermeden şerit değiştiriyor hadi onu anladık da aynaya da mı bakmıyor bu ne özgüven ancak videoda da çarpmadan önce sizin de fren yaptığınız pek anlaşılmıyor hani

edit: bu arada kameranın çekim kalitesi çok iyi geldi, marka model yazar mısınız, malum istanbul trafiğinde zaman zaman lazım olabiliyor bu gibi durumlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dRKHN1907 -- 21 Aralık 2014; 12:33:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

suç taksicide. videoyu iyi izleyin. taksici .................. ne desem az alayı boyle iyi izleyin

aynen hocam siz öyle diyince tekrar izledim dikkat ettim, dolaylı yoldan dacia taksi yüzünden oluyor kaza sanırım
  • Geçmiş olsun 8de 1 size verirler en yüksek ihtimal

• Tamam adam belli ne olduğuda ama onuçta sende arabaya arkadan girmişsn abi...
  • Kango şerit değiştirirken frene basıyor, adam çarpmamak için kendini şeride atmış. Burada suç kangoya verilir ama suç sanderoda. Siz de önceden biraz kestirebilseniz belki çarpmayabilirdiniz,ama bunu önceden okumak da zor iş tabi, sizin yerinizde olsam büyük ihtimalle ben de çarpardım sanırım.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.