Şimdi Ara

(Videolu-Resimli)Kaza yaptım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
6
Favori
7.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam şerit değiştirmekten kastım tabi ki o değil. Mesela orta şeritteyim, ilerde sola dönmem gerekiyor sol şeride geçmem lazım ama sinyal verip beklediğim halde adamlar basıp geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Kango sahibi kazadan sonra sizin kamerayı farketmeyerek ben sola sinyal verdim. Sol şeride geçiyordum. Bu araç sinyalimi görmedi. Hızlıca gelip çarptı dedi mi?

bu sorunun cevabini bende merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun
    trafik ceza dağılımı nasıl yapılıyor tam bilmiyorum ama bana göre 1/2 sizin 1/2 kangonun suçu var. 9.saniyenin son anlarında kango sizin seride direk geçiyor kontrolsüzce.siz de 12. saniyede çarpmışsınız. aradaki 2 sn boyunca frene bassanız kurtarma ihtimaliniz varmış. yol ve trafik durumuna göre hızını kontrol etmemek'ten dolayı size de kusur geleceği kesin .

cana geleceğine mala gelsin. Allah beterinden saklasın.
  • trafik kusur dağılımı %0-50-100 olarak dağıtılıyor
    %100ü yedim aklım başıma geldi
    Allah kaza bela vermesin arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

Kango suclu fakat fren yapmakta gec kalmissiniz. Adam seridinize cikmaya basladigind hiziniz 58 vurduggunuzd 60 yani frkedemediniz herade araci

Hocam gprs geç gösteriyor hızı, 3-4 sn gecikmeli yazıyor hız. Fren yaptım ama direk abs devreye girdi ve araç hiç yavaşlamadı:S daha öncede yerler ıslakken bu şekilde abs devreye girip yavaşlamadığı olmuştu. Frene azıcık geç bastım çünkü önüme atlamaz diye düşünmüştüm ama sola geçmeye başlar başlamaz fren yapmama rağmen araç hiç yavaşlamadı. İyi dilekleriniz için sağolun, Allahtan kemerim falan takılıydı sadece elimi vurmuşum.

Frene basmadiginiz videodan belli, gps ile alakasi yok. Adamin onunuze kiracagi zaten sizin seriti hafif ihlal etmesinden belli. Ayrica onunuzde yuz metre bosluk var, istanbul burasi makasi kirarlar bos serit gorunce. Hata sizde, fren icin cok gec kalmissiniz, refleksleri bi olcturun.

Not: istanbulda yasamiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Madem sesi kıstiniz bari müzik koysaydiniz, müzik koymadiniz bari sesi kismasaydiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Suç kangoonun tabiki

Ama bence sizde telefonla konuşuyordunuz ondan sesi kapadınız

Geçmiş olsun

Hocam sesi dinlediğim muzikten dolayi kapattim sesli halini özelden gonderebilirim isterseniz?

Hatta arac bluetooth ile telefona bağlıydı, telefondan caliyordu müzik, yani telefon calsa bile arabanin kendi hoparlör ve mikrofonundan konuşuyor olurdum:)

Sesli halini bana atabilir misiniz, sadece meraktan yanlış anlamayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: NeonTrees

2 tarafta suruculukten bi haber.Adama vurduktan sonra bile surukluyor.Sizin gibilere ehliyet verenlerde suc cok belli ki yola filan bakmiyorsunuz buraya konu acip kendinizi rahatlatmak , temize cikarmak ise yaramaz.Yola baksaydiniz bu kaza olmazdi.

Konu açıp kendimi rahatlatma gibi bir düşüncem yok, geç fren yaptığımı zaten yukarıdaki yorumlarımı okursanız belirttim ancak aracımın hiç yavaşlamadığını da belirttim. Videoyu dikkatli izlerseniz kango sola geçmesi kesinleştikten sonra fren yapıyorum, frenden dolayı aracın ön konsol abs yüzünden titremeye başlıyor ve bu titreme kango bariyerlerden geri dönüp benim araç durana kadar devam ediyor. Sizde bir şeylerden bir habersiniz ön yargılarınızla konuşmaya devam

quote:

Orijinalden alıntı: matmuhendisi

Orijinalden alıntı: topaz42

Kango sahibi kazadan sonra sizin kamerayı farketmeyerek ben sola sinyal verdim. Sol şeride geçiyordum. Bu araç sinyalimi görmedi. Hızlıca gelip çarptı dedi mi?

////////////////////////////
    bu sorunun cevabini bende merak ediyorum

Hocam rapora sol şeritte giderken arkadan çarptı yazacaklardı kamera olmasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aga baba -- 21 Aralık 2014; 9:46:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Hocam ben bizim ülkede trafikte ne yapmam gerektiğini anlamıyorum. Şerit değiştirmek için sinyal veriyorum, arkadaki adam bunu görünce daha da hızlanıp geçmemi engelliyor. Ankarada bazı yerlerde kırmızıda duruyorum, arkadan korna basıyorlar. 80le gidilmesi gereken yerde 80-85 arası orta şeritte seyrediyorum, arkadan yine selektörler kornalar. Kısacası bu ülke öküz kaynıyor. Kurallara uyan bizlere de keriz gözüyle bakıyor bu "öküzler"

Geçen yaz ücretli yoldan Kayseri'ye gidiyorum, Bolu'yu geçmiştim sanırım, bir yokuştayım, hızım 100 civarı, orta şeritte kamyon solluyorum, sol tarafım bom boş. Hız sabitleyicide olduğu için hızımı arttırmadım, arkamdan da bayağı uzaktan bir Fiesta geliyor, zaten arkamda gözle görünür bir mesafede araç yok. Adam geldi geldi, yapıştı benim arkama selektör yapıp küfür ediyor. Sola geçmek aklına gelmiyor adamın. Geçemeyecek gibi bir durumu olsa zaten ya hızlanacağım ya da geçişe hiç başlamayacağım .

• suç taksicide. videoyu iyi izleyin. taksici .................. ne desem az alayı boyle iyi izleyin
  • quote:

Konu açıp kendimi rahatlatma gibi bir düşüncem yok, geç fren yaptığımı zaten yukarıdaki yorumlarımı okursanız belirttim ancak aracımın hiç yavaşlamadığını da belirttim. Videoyu dikkatli izlerseniz kango sola geçmesi kesinleştikten sonra fren yapıyorum, frenden dolayı aracın ön konsol abs yüzünden titremeye başlıyor ve bu titreme kango bariyerlerden geri dönüp benim araç durana kadar devam ediyor. Sizde bir şeylerden bir habersiniz ön yargılarınızla konuşmaya devam

Bu şekilde kullanmaya devam edersen Allah uzun ömürler versin.

Kangoo nun sola geçmesi kesinleştikten sonra fren yapılmaz. Adam zaten niyetlenmiş kabak gibi belli, daha o hamle yapmadan frene azıcık asılman lazımdı, kırdığı anda ise daha fazla fren yapmalıydın.

Her ne kadar adam sinyal vermeden sol şerite atladığı için kabahati ona yükleselerde, videodan göründüğü üzere sende acemi şöförlüğünü konuşturmuşsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bitanesi77

Öncelikle geçmiş olsun, arkadaşlar benim aracımda yaklaşık 10 kez başıma gelen bir olay var, birden bire frene bastığımda veya hafif dokunur halden daha fazla bastığım zaman çatır çutur sesler geliyor ve sanki araba altımda kayıyor, kaç kez el freni ile durdurdum arabayı. Servise götürdüm gösterdim ancak hiçbir şey yok dediler, abs'de bir problem olabileceğini söyledi en son görüştüğüm usta, bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Araç nedir, i30 mu?
  • Geçmiş olsun. Bence iki taraf da hatalı ama oranı bilemem. Keşke frene bassaymışsınız.
  • Suçlu Kangoo cunki şerit değiştirirken sinyal vermemiş

geçmşi olsn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 21 Aralık 2014; 10:09:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Bu şekilde kullanmaya devam edersen Allah uzun ömürler versin.

Kangoo nun sola geçmesi kesinleştikten sonra fren yapılmaz. Adam zaten niyetlenmiş kabak gibi belli, daha o hamle yapmadan frene azıcık asılman lazımdı, kırdığı anda ise daha fazla fren yapmalıydın.

Her ne kadar adam sinyal vermeden sol şerite atladığı için kabahati ona yükleselerde, videodan göründüğü üzere sende acemi şöförlüğünü konuşturmuşsun.

Biliyorum hocam freni erken yapmam gerekti hatamın farkındayım ama o an geçmeyeceğini düşündüm anlık bir şeydi.

• Kango suçlu sinyal vermemiş öte yandan sol şeritte önün boş olsa bile tetikte olman gerekirdi.Bu olayı aslında kangonun sol arkadan aldığı hasar ve sizin ufak bi tapmon hasarı ile atlatmanız gerekirdi.Önünüze atladığını gördüğünüz halde geç fren yapmışsınız gibi geldi bana adamı 180 derece döndürmüşsünüz.Arkadan bi tıklamayla atlatılabilecek bi kaza sanki.Geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suç kangoda. kango şöförü bence acemi ya da şerit değiştirme tecrübesi yok. böyle şerit değiştirilmez. eğer böyle şerit değiştirmek zorunda kalırsan şeridi değiştirirken gaza öyle bir yüklenirsin ki arkadan gelen arabayı da engellemezsin.

kango şöförü hem şerit değiştiriyor hem de gitmiyor duruyor. dolayısı ile arkadan gelen adamın çarpması normal. eğer şerit değiştirme işini daha hızlı yapıp ani ivmelenseydi arkadan gelen araç güvenli bir mesafede durabilirdi ve bu kaza olmazdı. ancak şerit değiştirmesi tamamen hatalı tabi. aynaya hiç bakmıyor bile.

diğer yandan çarpan arkadaş da kendini korumamış bence. yani orada öyle bir trafik görüyorsan yavaşlayacaksın biraz, tetikte olacaksın.

iki hata üstüste gelince kaza kaçınılmaz olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxMESA -- 21 Aralık 2014; 10:30:05 >
  • Araç kamerasının faydaları.Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

quote:

Öncelikle geçmiş olsun, arkadaşlar benim aracımda yaklaşık 10 kez başıma gelen bir olay var, birden bire frene bastığımda veya hafif dokunur halden daha fazla bastığım zaman çatır çutur sesler geliyor ve sanki araba altımda kayıyor, kaç kez el freni ile durdurdum arabayı. Servise götürdüm gösterdim ancak hiçbir şey yok dediler, abs'de bir problem olabileceğini söyledi en son görüştüğüm usta, bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Araç nedir, i30 mu?

Aracım accent era 1.5 dizel
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

quote:

Araç nedir, i30 mu?

Aracım accent era 1.5 dizel

i30'lar için ABS güncellemesi vardı ama Era için yorum yapamayacağım.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.