Şimdi Ara

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
27
Favori
68.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Turknet 35 Mbps VDSL
    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hükümran -- 14 Ağustos 2022; 1:54:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TURK TELEKOM FTTH TURKNET

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • akerol A kullanıcısına yanıt

Dudullu ismini görmeyeli çok olmuştu, bende inkilap çıkıyor hocam hep. Pinglerimiz de aynı hemen hemen ben genelde 28 civarındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Ağustos 2022; 13:13:10 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Dudullu'da ikamet ediyorum hocam

• Anladım hocam. Benim İnkilap santrali ile alakam yok esasen lokasyon olarak ama üçüncü veya dördüncü adımda görüyorum ismini.

• Önceden gelişi güzeldi ama yeni fiber dönüşümlerle birlikte Ümraniye (Eski adıyla Inkilap) Ümraniye'nin büyük bir kısmını (Esenşehir, Esenevler, Necip Fazıl, Madenler hariç) Sancaktepe'nin Emek Mh'i hariç tamamı ve Çekmeköy'ün tamamı Ümraniye POP noktasından çıkıyor. Ataşehir, Esenşehir, Esenevler, Necip Fazıl, Dudullu ve Küçükbakkalköy'de Dudullu'dan çıkıyor. Üstelik Dudullu CGN'ye geçmeyen iki noktadan biri diğeri de Kartal.

• Telekom altyapı, netspeed ftth fiber (CGN.) usb wifi 5ghz üzerinden.

• Bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Dediklerinize ben de şöyle bir ekleme yapayım.

Sancaktepe Samandıra Santrali

Sancaktepe Sarıgazi Santrali

Çekmeköy Taşdelen Santrali

Gün itibariyle Samandıra santrali Ümraniye ye mi bağlı bilmiyorum ama bilindiği üzere Samandıra nın bir kısmı Pendik Telekom Müdürlüğü ne bağlı. Sarıgazi ise bildiğim kadarıyla Ümraniye ye bağlı. Sancaktepe ilçesi tıpkı Çekmeköy gibi 2009 da ilçe olan bir yer olduğundan ve her iki ilçe de çeşitli beldelerin birleşimi ile ilçe olduklarından ötürü, sınırları da bir birbirine yakın ve çok iç içeler. Örneğin Sancaktepe Yenidoğan bölgesi tamamen Çekmeköy Taşdelen santraline bağlı. Güngören, Alemdağ, Nişantepe, Taşdelen, Ekşioğlu, Soğukpınar,Yenidoğan, Yunus Emre, Safa, Mevlana Hilal, Merve gibi yerler de hep Taşdelen santraline bağlı. Bu Taşdelen santrali de bildiğim kadarıyla Ümraniye İnkilap a bağlı.

Yanlışsam düzeltin elbette. Sadece şeyden emin olamadım Alemdağ da santral var mıydı yok muydu orada tereddüte düştüm. Ancak Taşdelen santraline bağlı diye biliyorum. Bu Taşdelen santralinin yükü çok fazla diye biliyorum ama çok geniş bir alana baktığı için.

Bu arada bilindiği üzere, Türk Telekom Yenidoğan Mezarlığı bölgesinde kendisine bir bina yaptırmıştı. Fotoğrafını da ekleyeyim hatta. @Ö1f1 Ancak daha sonra burayı kullanmadı veya kullanmayı bırakmış olacak ki şu an orada özel bir firma faaliyet gösteriyor ama içeriğini bilmiyorum.Bina satıldı mı ne oldu hiçbir bilgim yok. Belki depo yapacaktı belki de santral olarak düşündüler ama sonradan vazgeçtiler anlaşılan o ki.

• Conar-XP kullanıcısına yanıt

İl bilgisi de eklerseniz daha iyi olur hocam.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Aman hocam dikkat çekmeyelim iyi böyle reel ip alıyoruz :)

• Bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

Türk Telekom'dan Türknet'e geçsem mi diyorum ama orası da iki ucu muamma.

Türknet'te "CDN ve Peering" diye bir teknoloji var ve pingi azaltmaya etkisi var. Anladığım kadarıyla sunucuya giden yolu kısaltıyorlar, yurt dışı çıkışlarında Netflix, Steam vs.

Ama CGNAT ihtimali var o zaman da bu teknolojinin bir anlamı kalmıyor. CGNAT ping yükseltiyor çünkü. Türk Telekom'da hiç CGNAT sorunu yaşamadım. Altyapı Türk Telekom hat VDSL.

Bu da sonuçlarım:

Tracing route to vie.valve.net [146.66.155.1]

over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1

2 13 ms 17 ms 19 ms 212.156.201.114.static.turktelekom.com.tr [212.156.201.114]

3 * * * Request timed out.

4 175 ms 62 ms 18 ms 00-gayrettepe-xrs-t2-1---00-gayrettepe-t3-7.statik.turktelekom.com.tr [81.212.218.76]

5 * * * Request timed out.

6 32 ms 37 ms 50 ms 305-vie-col-1---00-gayrettepe-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr [212.156.140.114]

7 59 ms 32 ms 35 ms 185.84.16.25

8 61 ms 34 ms 32 ms 83.231.187.6

9 31 ms 33 ms 32 ms vie.valve.net [146.66.155.1]

Trace complete.

Nerede ikamet ediyorsunuz hocam il/ilçe acaba?

Bu Superonline FTTH sözde Fiber ile gerçekleşen durum. Gördüğünüz gibi maşallah Türkiye turu düzenleyip bir anadolu gezintisine çıkıyoruz Superonline ile bir çok durakta filtrelerden geçiyoruz ki gerekli dar boğazı yiyelim en lezzetlisinden sonra bir ara işte izin alabilirsek yurt dışına cevapsız yollardan engebeli ve gecikmeli bir şekilde varıyoruz.

Samandıra'nın tamamı Pendik'e bağlı ve yeni fiber yapılan bölgelerde Kartal ve Pendik üzerinden internete çıkıyor diye biliyorum. Önceki durumda da Samandıra santrali Erenköy'e bağlıydı ve Erenköy üzerinden internete çıkıyordu. Taşdelen'in yükü çok fazla olduğu için Türk Telekom Sancaktepe'de Yenidoğan ve Sarıgazi'de binalar kiraladı ama Yenidoğan binası hiç kullanılmadı sanırım Yenidoğan, Merve, Hilal, Atatürk, Mevlana, Yunusemre Sarıgazi'ye bağlandı. Sarıgazi santrali de Ümraniye (Inkilap) ve Dudullu POP noktalarına bağlı. Alemdağ santrali TT sistemlerinde Çekmeköy olarak geçiyor, Nişantepe, Ekşioğlu ve Soğukpınar Taşdelen'e bağlı diğerleri de sanırım Alemdağ (Çekmeköy) santraline bağlı. Taşdelen'de Acıbadem, Ümraniye ve Dudullu'ya bağlı, Çekmeköy santrali de Ümraniye ve Acıbadem'e bağlı.

Birde İMES santrali vardı sadece Dudullu OSB'ye hizmet veriyordu kapatılacaktı büyük ihtimalle artık kapanmıştır. Zaten yeni telekomünikasyon sistemlerinde artık bu santrallerin pek bir önemi kalmadı. Ve büyük bir çoğunluğu işletme yükü olarak duruyor bence. Turkcell, İstanbul'un tamamını Kartal DC ve TT Gayrettepe'deki kiraladığı alandan besliyor. TT ise Üsküdar, Altunizade, Kandilli santrallerine yüzbinlerce dolarlık yeni Nokia SR12e cihaz almış.

• Ankara'nın nüfusundan daha fazla IP'ye sahip Ulus bile CGN'ye geçmişken artık hiçbir yer güvende değil. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. Şahsen ben TR'de en son Ulus CGN'ye geçer diyordum.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Bilgiler için teşekkür ediyorum ancak Yenidoğan bölgesi halen Taşdelen santraline bağlı, Sarıgazi ye bağlamadılar yani. Bunu da nereden biliyorsun derseniz, Yenidoğan bölgesindeki bütün fiberler yenidoğan mezarlığı yolundan Barbaros bulvarı üzerinden Taşdelen santraline çıkıyor, hatta yakın zamanda buradaki fiberlere çok fazla ekleme yaptılar ve güzergah olarak Taşdelen santrali > Yenidoğan yönüne doğru yaptılar. Çalışma çok uzun sürdü hatta Siska Atılgan evleri önündeki yolda tüm kapakları açarak içeriye yüzlerce metre normalden çok çok kalın fiberler döşediler. Zaten o güzergahta bolca fiber var, daha da arttı yani oradaki fiberler.

Demek ki ME bağlantıları Sarıgazi'ye, abone fiberlerini Taşdelen santralinden almışlar. Pek o taraflara da geçmiyorum aslında ama Yenidoğan'da dörtyola yakın İş Bankası şubesi var bilirsiniz belki şubenin Wi-Fi bağlantısında güzergah "34-sarigazi-t3-1---34-sarigazi-t4-1, 34-umraniye-xrs-t2-1---34-sarigazi-t3-1" şeklindeydi. Yenidoğan nisbeten yeni yerleşim ve santralde olmayınca bazı FTTC kabinlerine OLT bile kurmuş olabilirler kalın fiber kablolar geçtiyse. Diğer türlü Çakmak bölgesine bile Inkilap santralinden standart 24-96 FO kablolarla FTTH dönüşümü yaptılar. Birde Sarıgazi çıkışında Üçüncü köprü yolu ve Şile Otoyolu bağlantısının olduğu kavşakta fiber kablolarda yolun kenarında hep dışardaydı, ek noktaları bile dışardaydı.

• tt ftth altyapı ile netgalaksi
    1 1 ms <1 ms <1 ms HGW.LOCAL [192.168.1.1]
    2 13 ms 12 ms 12 ms 10.255.0.1
    3 14 ms 14 ms 19 ms 10.103.0.254
    4 12 ms 13 ms 12 ms 212.156.129.189.static.turktelekom.com.tr [212.156.129.189]
    5 13 ms 12 ms 12 ms 00-atakoy-xrs-t2-1---00-atakoy-t3-2.statik.turktelekom.com.tr [81.212.214.6]
    6 12 ms 13 ms 12 ms 00-gayrettepe-xrs-t2-1---00-atakoy-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr [81.212.203.102]
    7 * * * Request timed out.
    8 * * * Request timed out.
    9 38 ms 38 ms 38 ms 305-vie-col-1---00-gayrettepe-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr [212.156.140.114]
    10 38 ms 38 ms 38 ms win-b2-link.ip.twelve99.net [62.115.36.190]
    11 38 ms 38 ms 55 ms vie.valve.net [146.66.155.1]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.