Son bahsettiğiniz lokasyona şu an Çınarköy evleri yapılıyor, eski Çekmeköy kışlası yani. Bir de oraya Teknopark tarzında bir yer yapılıyor Sarıgazi tarafında. Sarıgazi çıkışı, lojmanların karşısı. Kimbilir orada nasıl dönüşümler olacak fiber ile ilgili, çok büyük bir proje olduğu söyleniyor. Tabi biz ne konuşursak konuşalım bir noktada farazi konuşuyoruz keşke elimizde fiber güzergah haritası olsa :) @Ö1f1 @mustifb Ümraniye xrs t2 Ümraniye sr12e Üçüncü sırada geliyor şu an ve ms 1. Huawei fiber sahadayım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 17 Ağustos 2022; 22:0:42 > |
vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. (8. sayfa)
-
-
Biraz konu dışı olabilir ama benim bildiğim kadarıyla fiberde ms oldukça düşüktür. Peki bendeki ilk hop neden aşırı pingli bilginiz var mıdır hocam?
-
Bazen anlık değişkenlikler olabilir bu sebeple öyle çıkmış olabilir, rica etsem valve'e de bir tracert atabilir misiniz?
-
Türktelekom alt yapısı poyraznet 100 vdsl
-
-
Çok iyi sonuçlar, ilçe olarak neredesiniz?
Ama belirttiğiniz gibi ilk durak biraz yüksek çıkmış muhtemelen oradaki konfigürasyonla alakalı genel durumdan memnunsanız hiç sıkıntı yapmayın sonraki duraklar 1-2 diye gidiyor.
-
Fiber güzergahlarını tahmin etmek çok zor değil yav hatları bilseniz güzergahları az çok tahmin edersiniz. Hat listeleri de bende var. :)
TT genel olarak MPLS şebekesinde Huawei ve ZTE cihazlar kullanmıyor. Bunun tek istisnası Bursa, Kayseri ve Frankfurt POP noktaları. Son kullanıcıya yönelik olarak OLT, ONT, SW, Aktif/Pasif PON'larda Huawei, Nokia ve ZTE kullanılıyor. Biraz da Ericsson var. Bu arada XRS Core Router şebekesi de önümüzdeki dönemde değişecek Pilot bölge olarak Ulus2-2 XRS'ten Nokia SR14s'e çevrildi, İncesu2-1'de XRS'den SR14s'e çevrildi. Sanırım sırayla XRS core routerlar SR14s olacak ama tam emin değilim yetkililerle konuşmak lazım.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atomcu -- 18 Ağustos 2022; 20:53:14 > -
İlgili durak ile ilgili bir konfigürasyon sıkıntısı olabilir hocam. Çözerler kısa sürede umarım.
-
Paylaşın listeleri bilgilenelim :)))
-
İstanbul/esenyurt.
Edit:
An itibariyle az önce yani akşam saat 21:49'da aldığım test'te sonuç aşağıdaki gibi, ancak diğer test ile karşılaştırınca 9 ve 10'da ki adresler değişmiş, belki farkı yaratan şey, bu'da olabilir, bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 19 Ağustos 2022; 21:53:11 >
-
İnternet kutusu vdsl bağlantı Kayseri;
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlçe olarak ümraniyede ikamet etmekteyim. Sıkıntı şöyle oluyor ara sıra ping problemi yaşıyorum
-
Bildirmem gereken bir yer var mıdır acaba?
-
benim eve saha dolabından eve kadar tek parça havai bakır kablo çekmişlerdi zorlarsam havai fiber çekerlermi uğraşayımmı
-
Hocam bir süre izleyin. Problem belirli bir süre daha devam ederse, konuyu detaylı ve ekran görüntüleri ile anlatan talebinizi tuketici.btk.gov.tr adresinden yazıyla anlatarak ve ekran görüntüleri ile destekleyerek anlatın. Eğer üzerinde uğraştıkları bir çalışma varsa ondan kaynaklı olarak artmış olabilir, yani geçici olabilir bu problem. Zaman zaman çalışmalar sebebiyle bu tarz problemler oluyor ama daha sonrasında düzeliyor. O yüzden canınızı sıkmayın, bir süre takip edin baktınız düzelmiyor durumu özetleyen yazıyı gönderin onlar ilgili birimlerle görüşüp size dönüş yaparlar. Yanıttan memnun kalmadığınızda ise üstteki "itirazda bulun" butonuna basabilirsiniz.
-
Onlar da insan, bıktırmadan taleplerinizi iletin :)
-
Netspeed'de Türk Telekom çıkışlarıyla uzun süredir sabit 31ms alıyordum. Son 2-3 gündür 41'e yükseldi. Bir değişiklik vs. mi oldu acaba? Sizde nasıl sonuçlar?
-
Geçici olabilir durum, bir süre izlemenizi tavsiye ederim.
-
Hâlâ 41ms, bir şeyler olmuş da ne oldu acaba. Route aynı gözüküyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X