Şimdi Ara

Viessman 050W (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Viessman 050W
    Viessman 050W

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kombi kazan suyu sıcaklığı 40a ayarlı, termostat devreye girince sabit 40ta yanıyor, - 7 +5 yapmıyor, böyle mi olur normal mi?

• okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Tabiki. Artık oda ısısına göre hareket ediyor. Oda ısını takip et kaça düşünce yakıyor kaçta kapatıyor o önemli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    syntech var bende eca ya bağlı
    aynı termostat
    bir kaç tavsiye

ev ısıyı tutabiliyorsa
    -0.0 / +0.2 ayarlayın kaç saatte bir yakacak zaman tutarsınız çok sık devreye girmez ise böyle kullanırsınız evin ısı değişimini hiç hissetmezsiniz
    bende bu şekilde 23 set ile çok memnunum

çok sık devreye giriyorsa -0.0 / +0.4 yaparsınız

termostat kombiyi kapattığında kombi kazan ayarınıza göre zaten evin sıcaklığı +0.2 veya +0.4 daha yukarı gidecek
    -0.2/ +0.4 ayar ile kapattıktan sonraki ilave salınım ile neredeyse bir derece fark olacak
    bu yüzden açma kapama aralığını kısa tutun

ısı algılama deliğini kutuyu dağıtıp büyütün
    çok zor değil kartı iki vida tutuyor
    ısı algılama daha hızlı oluyor deliği çok küçük yapmışlar

ilk bir iki hafta gözlemleyin kopmalar olur ise kullanım kılavuzunu takip ederek kanal 9a bir kez tanıtın bir daha kopmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 22 Aralık 2019; 2:1:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• alperkurucu A kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam teşekkür ederim, şuan - 0,2 düşünce çalıştı dün akşam +0,4 olunca da kapatıyor

• recep R kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyeler için çok teşekkürler önemli bilgiler vermişsiniz

Dün ben ayarını yanlış yapmışım 23te sanıyordum düşükteymiş, evde de yoktum geldiğimde çalışmıyordu kombi sonra düzelttim ama saat 9 9buçuktu sanırım. Öyle olunca 22,4 e aldım çalıştı fakat sabaha kadar hiç durmamış galiba, sabah 9buçuk gibi kapandı kombi. Konyada gece ile gündüz sıcaklık farkları çok fazla, bilmiyorum geç çalıştığı için mi ama ev ayarlanan sıcaklığa gelememiş tahminim, gece 1 sefer kontrol ettiğimde çalışıyordu hala. 40 yetersiz geldi belki de. Sabah 22,6 daydı sıcaklık, bu haliyle yaklaşık 12 saatte 7 m3 harcamış. Gündüz çok az çalışır diye tahmin ediyorum çünkü gün içi sıcaklık 24leri geçiyor. Kombinin 40da yandığını da dikkate alırsak, önceki gündüz 30 akşam-gece 35 ve daha düşük oda sıcaklıklarına göre yine de fena değil sanki.tabi daha çok yeni

Açma kapama aralığını dediğiniz gibi yapmak çok mantıklı duruyor hocam bikaç günlük gözlemden sonra öyle de denicem. Sensör yerini genişletti. Duvara da çift taraflı bant ile montajını yapmayı planlıyorum.şuan için herhangi bir kopmaya rastlamadım

Termostat kaç arttırılıp azaltılabiliyor? Honeywell 0.5 yukarı aşağı ayarlanabiliyor. Isıyıda 0.5 katları gösteriyor. Ayrıca hangi ayarlar yapılabiliyor?

Hocam termostat set sıcaklık ayarları 0,2 hassasiyetle yapılıyor, ısıyı da 0,2 ve katları olarak gösteriyor, fakat ilginçtir - + çalışma prensibi olarak 0,1 hassasiyetle ayarlanabiliyor

Ayardan kastın programlama ise belli saatlere belli sıcaklık atamaları yapılamıyor, sadece şu gün şu saat aralığında kombi hiç çalışmasın kapalı olsun diye ayarlanabiliyor

Bugün de aksi gibi hava kapalı, 1 hafta 10gündür 24 25leri bulan gündüz ev sıcaklığı bugün 22ler seviyesinde geziniyor ve kombi de 1 sefer devreye girdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan10tr -- 22 Aralık 2019; 15:17:8 >
  • Marhaba arkadaşlar. Termometreli Dijital masa saati alacam ancak termometresi düzgün, hassas ve hızlı ölçüm yapmalı. 50-60 lira civarında birşey arıyorum. Bu şekilde masa saati tavsiyesi yaparmısınz?

• frozenmuslum F kullanıcısına yanıt
    m.epttavm.com
    ePttAVM - Nimo Dijital Nem Sıcaklık Ölçer Termometre SH-101 Derece
    https://m.epttavm.com/item/45458625_nimo-dijital-nem-sicaklik-olcer-termometre-sh-101-derece

• quote:

Orijinalden alıntı: alperkurucu

https://m.epttavm.com/item/45458625_nimo-dijital-nem-sicaklik-olcer-termometre-sh-101-derece
    Teşekkürler hocam. Siz bu cihazı mı kullanıyorsunuz? Sıcaklık ölçümü hassas mı?

• Arkadaşlar set ettiğim sıcaklığa ulaşmada sorun var. 22ye ayarlı, 22,2 olup kapanmadı gitti. 6 gibi devreye girmişti sonra dışarı çıktım geldim 1 saat oldu ama hala 22de derece ve çalışıyor sürekli. Kombi 40a ayarlı, bu mu yetersiz sizce? Forumdan bir arkadaş yerden ısıtmalarda oda termostatı fayda sağlamıyor diyordu öyle bir durum mu var acaba, daha çok yeni tabi de bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: okan10tr

Arkadaşlar set ettiğim sıcaklığa ulaşmada sorun var. 22ye ayarlı, 22,2 olup kapanmadı gitti. 6 gibi devreye girmişti sonra dışarı çıktım geldim 1 saat oldu ama hala 22de derece ve çalışıyor sürekli. Kombi 40a ayarlı, bu mu yetersiz sizce? Forumdan bir arkadaş yerden ısıtmalarda oda termostatı fayda sağlamıyor diyordu öyle bir durum mu var acaba, daha çok yeni tabi de bilemiyorum
    Hocam 40 derece sabitlemeyin. Galiba yeterli gelmiyor sıcaklığı sabit tutmada. Fabrika ayarları nasılsa o dereceye getirip takip edersen bence çözülür sorun.

45 derece yapmalısın 40 düşük gelir. 45 le dene takip et

• 22de sabit tutabildi sıcaklığı gece 40 dereceyle, aslında gece için 22 de biraz fazla gibi. 24 saat tamamlanıp tüketimi gördükten sonra bir de 45 alıp denicem bakalım.

• 24 saat boyunca 22 sabit oda sıcaklığı ve kombi 40 sabit kazan sıcaklığıyla 8 m3 tüketim oldu

Gece için 22 çok 20.5 e çekmelisin gece. Sabah ev doluysa 22 ye çıkarırsın ya da akşam. 45 te deneyecek misin?

Bana da 22 çok gibi geldi gece terletiyor çünkü, bu gece 21 olarak denicem. 1 2 gün sonra 45 denemeyi düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.