Şimdi Ara

Viessmann Vitodens 050 için oda termostatı ve bağlantısı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
245
Cevap
7
Favori
43.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şeytan diyor al cosa dene şansını :)) hocam bu arada bu ekran sorunu ekran kartı yanması mı yoksa termostatı çıkarınca düzelen bir arıza mı bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsshadow

şeytan diyor al cosa dene şansını :)) hocam bu arada bu ekran sorunu ekran kartı yanması mı yoksa termostatı çıkarınca düzelen bir arıza mı bilginiz var mı ?
    Onu bilmiyorum hocam da ben o viessmann modelini alcam galiba, sorun yaşarsam garantiden değişir sonra istediğimi alırım memnun kalırsam devam ederim, 300 liram gider en fazla ama başka türlü risk almış olcaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan10tr

Onu bilmiyorum hocam da ben o viessmann modelini alcam galiba, sorun yaşarsam garantiden değişir sonra istediğimi alırım memnun kalırsam devam ederim, 300 liram gider en fazla ama başka türlü risk almış olcaz

Alıntıları Göster
    Sanırım ben de o modele yönleneceğim elime bir yerlerden cosa geçerse onu da denerim. zaten yalıtım işi daha yeni başladı o yüzden vaktim olacak. alıp denerseniz deneyimlerinizi paylaşırsanız çok iyi olur hocam.

• tsshadow T kullanıcısına yanıt
    maytes n11youtube
    Arçelik Oda Termostatı kurulum ve kullanımı
    https://www.youtube.com/watch?v=340BjGXJafI&feature=youtu.be

Videosu da var

• quote:

Orijinalden alıntı: okan10tr

https://www.youtube.com/watch?v=340BjGXJafI&feature=youtu.be

Videosu da var

• okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Almadim hocam apartmanda en düşük benim termostat yok ara kat değil birinci kat hiç oynayıp ayarını bozmak istedim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herz26 -- 22 Aralık 2019; 19:53:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalletx

Bu modelde olay başı sıcaklık tanımlaması yapamıyorsunuz

Alıntıları Göster
    hocam farklı zaman aralıklarına farklı sıcaklık değerleri giremiyorsunuz. Servis yetkilisi boyle dedi bana.
  • Arkadaşlar forumlarda diğer Arkadaşlarca Viessmann 7784189 (on-off termostat) (300 -400 tl arası fiyatlarda) ile Syntech 177rf (on-of termostat) (200-240 tl arası) termostadın aynı termostadlar olduğu söylenmişti. Yukarıda 8.sayfada recep arkadaşın da kullandığı ve ayrıntılı anlattığı Syntech 177rf termostatı 50 -T modeli kombime kendim bağladım. Parametre ayarlarını yapmaya çalıştım önce ancak ayarlar kaydolmuyor. Menüden çıktığımızda eskisi gibi kalıyor. Sonrasında termostadı kullandığımda herhangi bir ayara gerek olmadan çalıştığını gördüm. Herhangi bir problem olmadan viessmann 50 T modeli ile Syntech 177rf modeli termostat çalışmaktadır. Sıkıntısız uygun termostat arayanlar için alternatif olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zozo -- 22 Aralık 2019; 9:45:31 >
  • Ben 50w kombi ile ht500 set kullanıyorum 10 gündür. Ekran kartında vs bir sorun yaşamadım şimdilik. Sadece termostatın sıcaklık algılaması ve sıcaklık dalgalanması hoşuma gitmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: RemoxiL

Ben 50w kombi ile ht500 set kullanıyorum 10 gündür. Ekran kartında vs bir sorun yaşamadım şimdilik. Sadece termostatın sıcaklık algılaması ve sıcaklık dalgalanması hoşuma gitmedi.
    evde modem kapalıyken kombi ile iletişim devam ediyor mu hocam. tasarladığınız proğram işlemeye devam ediyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalletx

evde modem kapalıyken kombi ile iletişim devam ediyor mu hocam. tasarladığınız proğram işlemeye devam ediyor mu

Alıntıları Göster
    Evet şuan için devam ediyor.

• Konuyu soruyla güncellemiş olayım. Viessmann 050 t için hangi kablosuz termostatı öneriyorsunuz güncel olarak. Bir de benim tüm odalarımda termostatik vana mevcut. Isı yalıtımı da gayet iyi olmasına rağmen 150metrekarelik bir eve 750 lira fatura geldi bu ay. Öyle kışı sert bir yer de değil. Çukurovadayım ve dış ortam 7-8 derecenin altına düşmüyor pek. Nasıl tasarruf edebilirim?

• befo B kullanıcısına yanıt
    Yalıtımın iyiyse kombi modeline uyumlu termostatla daha az gaz harcarsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zozo

Arkadaşlar forumlarda diğer Arkadaşlarca Viessmann 7784189 (on-off termostat) (300 -400 tl arası fiyatlarda) ile Syntech 177rf (on-of termostat) (200-240 tl arası) termostadın aynı termostadlar olduğu söylenmişti. Yukarıda 8.sayfada recep arkadaşın da kullandığı ve ayrıntılı anlattığı Syntech 177rf termostatı 50 -T modeli kombime kendim bağladım. Parametre ayarlarını yapmaya çalıştım önce ancak ayarlar kaydolmuyor. Menüden çıktığımızda eskisi gibi kalıyor. Sonrasında termostadı kullandığımda herhangi bir ayara gerek olmadan çalıştığını gördüm. Herhangi bir problem olmadan viessmann 50 T modeli ile Syntech 177rf modeli termostat çalışmaktadır. Sıkıntısız uygun termostat arayanlar için alternatif olabilir.
    Hocam ürünü nereden aldığınızı ve montajını nasıl yaptığınızı anlatabilir misini kısaca? Ben de 050 t için aynı ürünü almayı düşünüyorum.

ev.honeywellhome.com.tr
    Honeywell Home Türkiye - Anasayfa
    https://ev.honeywellhome.com.tr

Adresinden uyumluluğuna bakmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperkurucu

https://ev.honeywellhome.com.tr

Adresinden uyumluluğuna bakmalısın.
    Maalesef bu sitede benim kombi modelim olan 050 t seçilebilir modeller arasında yok. Teşekkür ediyorum.

2090 modeli çalışır ama rahatlıkla. Modülasyonluysa 2008 modelide çalışır.

• herz26 kullanıcısına yanıt
    Viessmann Kablosuz Programlı Oda Termostatı (7784189) aldim. 280 TL geldi kombim daha önce belirttiğim gibi vitodens 050W dır. Montajı kendim yaptım şimdilik çalışıyor izlenimlerim 3 gün oldu hassasiyet iyi kombiyi 45 dereceye ayarladım evin içi istenilen dereceye çıkartırken yavaş yavaş ateş boyu yükseltiyor. Evin içi istenilen değere ulaşınca kombi biraz çalışıp sirkülasyon motorunu kapatıyor. Termostat takılı değilken devir daim pompası sürekli çalışıyordu elektrikten kesin tasarruf olacak. Dogalgaza gelince iki fatura da belli olur diye düşünüyorum.

• herz26 kullanıcısına yanıt
    Hocam mrb, ben de 3 haftadır yaklaşık kullanıyorum bu termostatı. Evde 2 tane daha derece var ve onlara göre hassasiyeti belirgin şekilde kötü ve yavaş, bu yüzden altındaki deliği genişletti hatta. Ama bu kombinin sürekli devreye girip çıkmasını engellemek için bilinçli de olabilir o da mantıklı galiba. Yalnız bir de istenilen dereceye çıkarırken yavaş yavaş ateş boyu yükseliyor yazmışsınız ama benim bildiğim bu modülasyonlu termostatlarda olur, sizin anlatmak istediğiniz farklı bişey sanırım, zira bu on off termostat. Ben garantisi bozulmasın kombinin diye bunu mecburen aldım ama böyle bir kaygım olmasaydı almazdım

• Arkadaşlar, termostatla birlikte evimde 3 tane derece ölçer var. Termostat ve termometrelerden biri hemen hemen aynı dereceleri gösterirken son birkaç gündür 0,5-1 dereceye kadar farklı gösterir oldular. Hatta 3.termometre diğer ikisinden her zaman ortalama 0,5 fazla gösterirdi, şimdi bu oda termostatıyla aynı gösterir oldu. Sanki evin içi termostatın ölçtüğünden daha düşük gibi. Bunların arada bir ayarları bozulur mu birden böyle bir fark neden oluşur fikriniz var mı?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.