Şimdi Ara

**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
539
Cevap
11
Favori
66.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben sana demiştim o dijital oda termostatları on-off, avrupadaki viessmann sitelerine de baktım o şekilde modülasyonlu yok
    modülasyonlu oda termostatında geniş ürün yelpazesi istiyorsan buderus alacaksın en iyi seçenekler buderus ta
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın beni yanıltan da o oldu zaten
    Şimdi mesela şu on off termostatta çalışan bir kombi nasıl olur da başka bir termostat takınca arıza verir.
    Gerçi suan kablolu vitotrol 100 taktım 4 gün sonra bozulacak mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vitotrol 3 gün sonra bozulursa
    Kombinin garantisi bitmediyse ekran kartı değiştirme fırsatın doğar

Evet tek çare o kaldı artık

• OKAN ÇELİK O kullanıcısına yanıt
    merhaba
    kombiyi kullanmaya başladın mı?
  • Şooi Ş kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba bir konuda acil yardımına ihtiyacım var.
    hatta vitodens 50 kullanıcıları olarak genel bir yardımın olacak.
    öncelikle hatırladığım kadarıyla
    dış hava sıcaklık sensörü kullanıyorsun
    üstelik üzerinde viessman yazan bir termosta kullanıorsun
    viessman yazan termostat sanırım on off
    on off olan termostat yuzunden ekran kartını da değiştirdin.
    aslında modülasyonlu termostat olsa daha iyi olacaktı ama
    ben modulasyonlu termostat kullandım honeywell
    bunu kullanınca kombi kazan suyu sıcaklığını oda sıcaklıpğıan göre ayarlıyor.
    soru şu :
    dış hava sıcaklık sensörü baglı iken ve aynı zamanda modulasyonlu bir oda termostatı varken kombi kazan suyunu hangisine göre ayarlıyor?
    hiç bunu denedin mi
    yani oda sıcaklığı 22 diyelim kombi kazan suyunu da 45 yaptın dış hava çok soğuk oda termostatını 25 yaptın
    kombi kazan suyu kaç oluyor
    brulor gücü kaç çizgi yanıyor?
    bu konularda bilgi paylaşırsan bize çok faydan dokunur

• Dis hava sensoru takili iken kazan suyu sicakligi giremezsin.onun yerine ekranda 5 ile 35 arasi degerlerden birini secersin.kitapcikta tablo var.egri grafik tablosu.hangi kodu girdiginizde dis hava kac derece oldugunda kazan suyu sicakligi ne olur seklinde tablo.ornek vereyim.sen kod olarak 22 girdin dis hava 5 derece olsun.kombi suyu kendisi ayarliyor mesela 45-50 arasi ve tek cizgi.diyelim sen kodu 26yaptin dis hava yine 5 derece.kombi suyu bu sefer 55_60 arasi yine tek cizgi.ornegin gunduz dis hava guzel oldu gunes acti bu sefer sensor bunu algilar suyun dercesini 40 a kadar dusurur.oda iyi ise termostat kombiyi durdurur.
    dış hava sıcaklık sensörünün kitapçığında mı yoksa vitodents 50 nin mi ?
    tabi şöyle bir durum da var. senin termostat on off olarak çalışandı sanırım
  • Egri tablosu nun oldugu kitap kombinin mi yoksa sensorun kitabi mi hatirlamiyorum.termostat kare seklinde beyaz uzerinde vissman yazan bir onceki sayfada bi arkadas resim atmis oda ici termistatlari o resimde en ustte olan benim termostat.modulasyonlu bildigim kadari ile resimde de oyle yaziyor bir bakin
    eve geçtiğinde fotograflarını atar mısn ?=
    bir de söylediğim konuları dener misin ?
  • bunlardan hangisi**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları
  • **VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları
    bu şuan kullandığın mı ?
    evde misin ?
  • modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensörü eşleşmesinde ısıtma eğrisi modülasyonlu oda termostatının ekranı üzerinden yapılır
    mesela eca lago,ferroli romeo,immergas amico car,ariston sensys,buderus rc25 gibi modülasyonlu oda termostatlarında bu şekilde oluyor

tabii viessmann'ın modülasyonlu oda termostatı lcd değil manuel

**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları
    Viessmann nasil bir şey olduğunu bilmiyoruz

Bu arada vitotrol 100 ile 4. Gün hala bozulmadı hata vermedi :)
    **VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları
    Modulasyonlu termostat ile nasıl bir sonuç veriyor acaba
  • Dun dis hava sicakligi 8 derece idi.sensor bunu algiliyor ve. 23 kod numarasina karsilik kazan suyunu 50 dereceye getiriyor.tek cizgi atesleme ile 50 yi buluyor ve suyu pompa ile peteklere gonderiyor.ne zaman ki donen suyun sicakligi 40-41 derece oldu o zaman tekrar tek cizgi atesliyor ve yine 50 dereceye ulasiyor.bu döngü surekli devam etmiyor.cunku icerde termostat var.ev istenen degere gelince kombiyi dinlendiriyor.ev soguduysa kombiyi tekrar uyandiriyor.tek sikinti termostat hassasiyeti.daha iyi hassasiyeti olabilirdi.0.2 veya 0.5 gibi hassasiyeti olanlar var.Dis sensor disari cik iceri gir dereceyi ayarla derdinden kurtarir.kendisi kimi zaman suyu 35 derece kimi zaman 55 derece yapar.siz kombinin yerini unutursunuz.
    dış sıcaklık sensörü dediğiniz gibi çalışıyor.
    hassasiyeti düşük ve öğrenme modu olan on/off termostatlarda çok fazla ihtiyacınız kalmıyor.
    çunku hasssasiyeti düşük olan termostatlar konforunu arttıyor ayrıca öğrenme modu var ise
    evinizin sıcaklık durumunu öğrenip ona göre kombiyi erken kapatıyor ve istenilen sıcaklığa ulaşmasını sağlıyor . bu şekilde de istenilen sıcaklığı çok geçmesini engelliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sururiii

Viessmann nasil bir şey olduğunu bilmiyoruz

Bu arada vitotrol 100 ile 4. Gün hala bozulmadı hata vermedi :)

viessmann gibi bir üreticiye böyle elle çevirmeli modülasyonlu oda termostatı yakışmıyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.