Şimdi Ara

Viewsonic M2 LED Projeksiyon incelemesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
632
Cevap
15
Favori
52.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Projeksiyon almak için bir süredir araştırma yapıyorum, cihazlar hakkında hiç bilgim olmadığından bu süre zarfında öncelikle teknik veriler tam olarak neyi ifade ediyor ona odaklandım, sonrasında fiyat/performans odaklı cihaz arayışına giriştim. Genellikle yurt dışı kaynaklar olmak üzere çokça inceleme/karşılaştırma yazısı okudum ve video izledim. Ayrıca forumlarda kullanıcı yorumlarına falan baktım. Tüm bunların sonunda hem kafamda bir şeyler şekillendi hem de beynim iyice sulandı :) Evimde filmlerimi 13 inçlik Macbook'la izleyen biri olarak herhangi bir orta kalite projeksiyon bana zaten çağ atlatacaktır dolayısıyla öyle çok süper bir şey almak gibi ne niyetim ne de bütçem var, lakin belli bir kalitenin altına düşmek istemem ve belli bir parayı gözden çıkarmışken olabilecek en iyi fiyat/performans ürününü almak isterim tabi. Genel olarak herhangi bir ürüne yaklaşımım kalitesini belli bir düzeyde olması ve performansını sorunsuz, stabil ve olabildiğince uzun ömürlü şekilde sunabilmesidir. Örneğin bir önceki macbookumu tam 14 sene kullandım ve bozulduğu için değil artık performansının günümüz ihtiyaçlarına cevap verememesi üzerine 6 ay kadar önce yeni macbookumla değiştirdim. Artık teknoloji ilerleme hızı çok arttığı için alacağım cihazlarda kullanım ömrü beklentimi maksimum 10 yıl olacak şekilde ortalama 7yıl seviyesine düşürdüm. Tabi ki verdiğim zaman genel yaklaşım için yani bu ürüne göre değişecektir (telefon, bilgisayar, tv falan farklı olur) ama yaklaşımımı anlatmak için işe yarar diye düşünüyorum. Standart bir ev kullanıcısı olarak bir projeksiyon cihazından beklentim de verdiğim paranın karşılığı olan kalitede görüntü performansı (Full HD yeterli, 4K gerekmez) sorunsuz ve pratik bir kullanım. Pratikliği özellikle belirttim keza sabit bir odada sabit bir yere monte edip kullanmayacağım, dolayısıyla bir yerden bir yere taşıdığımda görüntü ayarları ile boğuşmak istemem. Tabi mobil bir şey düşününce üzerinde tatmin edici bir ses sistemi olması önemli. Birde sezsiz çalışması önemli bir kriter, keza istenmeyen seslere karşı hassasiyetim yüksek. Tüm bunları göz önüne alınca Viewsonic M2'ye aklım çok yatmıştı. (Her ne kadar planladığım 5000-6000 TL bandını aşsa da aslında 8000-8500 TL bandına kadar çıkabilirim; çıkmak istemiyorum o ayrı ama ederine değecek ciddi anlamda fiyat/performans bir cihaz için fedakarlık yapabilirim). Bu noktada forumdaki son 2 sayfaya kadar her şey yolunda gidiyordu lakin bahsi geçen Keystone ve görüntü ayarı ile ilgili sorunlar kafamı bulandırdı ve ciddi soru işareti oluştu. Bahsettiğim kriterler çerçevesinde benzer özellik ve kalitede önerebileceğiniz cihaz var mı? Genelde tavsiye istemem çünkü cevabı zordur; herkesin kendi kriterleri çerçevesinde okuyup izleyip araştırıp kendi analizini yapması gerektiğine inanırım ama bu sefer onca incelememden sonra tam karar verdim derken ortaya çıkan durum kafamı çok karıştırdı ve karar verme noktasında işin içinden çıkamaz oldum. Gözle ilgili sağlık probleminden dolayı bir an önce küçük bilgisayar ekranından kurtulmam gerekiyor dolayısıyla zamana yayıp bekleme opsiyonum da olmadığından her türlü tavsiye ve yorum çok makbule geçecek. Şimdiden herkese teşekkürler...

• Cihazda keystone hatalı keystone kullanacaksan boşuna para verirsin ondan m2den uzak dur.Yeni bir güncellemeyle de düzeltilemeyeceğini yazmışlar yabancı forumlarda. Biraz daha beklersen Epson 1080p modeller gelicek.
  • Sadece karşıya koyarım keystone açmam diyorsan da grub dahilinde daha uyguna az kullanılmış m2ler de var. Bakarsan görebilirsin
  • Cevap için teşekkürler, biraz daha beklerseniz Epson 1080ler geliyor deyince biraz Epsonlara odaklandım ve şu an Epson EF100 oldukça iyi gözüktü; fiyatı neredeyse Viewsonic M2'nin yarısı, evet 1080 değil ve siyahlarda zayıf olduğu söylenmiş ama bu fiyata ve laptoptan projeksiyona geçiş için bunlara bile neyse diyecektim lakin tüm yurtdışı inceleme sitelerinde belirgin "screen door" efekti var denmiş. İşte o olmadı. Yine de görüşünüzü alayım, şu an Vatanda piyasa fiyatının neredeyse 800-1000 TL altına 3700 TL satılıyor.

• Bu cihazı alıp M2yi satılığa çıkaran arkadaşlar var
  • Epson ef 100b iyi fiyatı var. Bu lazer projeksiyon içinde yorum alalım fiyat işlev performans iki katı fiyat değer mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epson çözünürlüğü daha düşük model ama seveni çok oldu. Epson alıp M2yi satılığa çıkaranlar arkadaşlar var
  • Arkadaşlar selamlar. Bu cihazdan almıştım. Hangi aptoid versiyonunu ve uygulamaları önerirsiniz? Güncel bilgi ve link verir misiniz? Bir de seyir zevki ve cihaz için şunu muhakkak yap diyebileceğiniz şeyleri yazarsanız çok sevinirim ve benim gibi çok anlamayanlar için çok faydalı olur.

Ek olarak bu cihaza 2 bluetooth kulaklık bağlayabiliyor muyuz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 16 Aralık 2020; 15:40:34 >
  • Laser dusunen varsa, amazon tr de Lg HF80LS 1080P 2000 lumen Laser var 8050 tl. webos 4.0 netflix fullhd, bir alt modeli 80js denedim. Cok iyi cihaz canli parlak sevenler icin ideal.

Disarida 1400 euro fiyati var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 16 Aralık 2020; 20:0:35 >
  • Arkadaşlar selamlar tekrar. Bu cihazla ilgili neredeyse yeni olan şöyle bir problemim var. İlk aldığım zaman yoktu. Son 2 güncellemeden sonra oldu sanki (tabi donanımsal da olabilir).

Cihazı ilk açınca sol yarısı net değil ve garip bir görünümde. Yaklaşık 2 dakika sonra normalleşiyor. Tam anlatamıyorum problemi ancak fotoğraf ekledim. Orada net olarak görülüyor aslında. Ne önerirsiniz?
    Viewsonic M2 LED Projeksiyon incelemesi
    Viewsonic M2 LED Projeksiyon incelemesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, m2 almayı uzun süredir düşünen biri olarak gerek yukarıdaki mesajlarda yazılan keystone problemi gerek zoom olmaması gerek ekstra stick vs almak gerekliliği ve televizyon olarak kullanılamıyor olması soru işaretiydi. Önerdiğiniz cihazda peki keystone özelliği var mı? Hafif çaprazdaki kitaplığın üzerine koyarak izlemeyi düşünüyorum, 8 sene sonra ilk defa projector kullanacağım o yüzden lazer olmasının ne gibi bir avantajı veya dezavantajı olur, bilmiyorum, genelde film vs izlemek için kullanmayı düşünüyorum. M2 nin siyahları yeterli demiş başlık sahibi, yt daki m2 videolarını izledim acaba bu lg cihazın nasıldır siyahları ve renkleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

Merhaba, m2 almayı uzun süredir düşünen biri olarak gerek yukarıdaki mesajlarda yazılan keystone problemi gerek zoom olmaması gerek ekstra stick vs almak gerekliliği ve televizyon olarak kullanılamıyor olması soru işaretiydi. Önerdiğiniz cihazda peki keystone özelliği var mı? Hafif çaprazdaki kitaplığın üzerine koyarak izlemeyi düşünüyorum, 8 sene sonra ilk defa projector kullanacağım o yüzden lazer olmasının ne gibi bir avantajı veya dezavantajı olur, bilmiyorum, genelde film vs izlemek için kullanmayı düşünüyorum. M2 nin siyahları yeterli demiş başlık sahibi, yt daki m2 videolarını izledim acaba bu lg cihazın nasıldır siyahları ve renkleri.

Tr sartlarinda alabileceginiz en iyi cihaz hf80ls, garantili taksitli webos 4.0 netflix lisansli.

Laserin avantaji ledlerden daha parlak canli keskin goruntu vermesi. Lg pj de tv lerindede kullanilan xd engine goruntu motoru, truemotion var.

Hafif caprazdan sorun olmaz, keystone var.

Siyah seviye normal, basarili sayilir

M2 , xgimilere bosa para vermeyin, %100 rec 709 renk alani var.

Cok basarili bir pj.

• bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt

M2 den zaten vazgeçtim ve lazerlere yöneldim. Buna göre Epson Ef-100 oldukça makul göründü bana, bahsettiğiniz LG modeli tartışmasız her yönüyle Epson Ef-100'den iyi gözüküyor ama fiyatı da en ucuz yerde (belirttiğiniz gibi Amazon'da) 8050 TL. Epson ise 3700 TL yani tamamen farklı klasmandalar. Bir de şöyle bir problemim var; internetten alamam çünkü fiyatı iki karta bölüştürmem gerekiyor, bu durumda da cihazın mağaza fiyatları ne yazık ki 10000 bandına doğru iyice uçuyor. Halbuki Epson'un Vatan'da satış fiyatı internetten bile ucuz yani piyasadaki en ucuz fiyat Vatan'da. Dolayısıyla benim sorunuma çare olacak bir model gibi duruyor. Aslında herhangi bir mağazada 8000 TL civarına bulabilsem bu fiyatı vermeyide göze alırdım ve bahsettiğiniz cihaza odaklanırdım ama internette 8000 olan bir cihaza asla 10000 vermem; kendimi enayi gibi hissederim. Dolayısıyla daha düşük bir kalite seviyesine fitim lakin Epson'un bu cihazı ile ilgili asıl sorum bana kullanırken sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı? Açacak olursam, cihazın otomatik zoomu yok ve portatif bir cihaz yani sürekli yer değiştirmesi çok muhtemel bu durumda zoom ayarı kolay oluyor mu yoksa beni uğraştırır mı, herhangi bir stick kullanmadan (amazon vb.) browser üzerinden cihazı rahat kullanabilir miyim (ben Netflix ya da herhangi bir platform kullanan biri değilim ve kullanmayı da sevmiyorum, izlemek istediğimi internet üzerinden bulup seyreden ya da indirip seyreden biriyim), yoksa bunun için illa bilgisayara bağlamam mı gerekir. İşin özü kullanım pratikliği görüntü kalitesinin önünde benim için keza daha önce söylediğim gibi 12 yıldır televizyonsuz yaşam süren biri olarak izleme aracım 13 inçlik bilgisayar ekranı ve bu izleme deneyimini, kalitesi belli düzeyde olan bir projeksiyona yükseltmek giriş seviyesi için kasabadan direk Paris'e gitmek gibi olacaktır diye düşünüyorum. İlk projeksiyon deneyiminden sonra da değiştirme zamanı geldiğinde (7-8) yıl sonra daha üst segmente adım atarım diye düşünüyorum. Kısacası Epson Ef-100'ü belirtiğim kriterler çerçevesinde değerlendirebilecek ve bilgi ya da tavsiye verebilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçer. Vaya Epson'un fiyat bandında daha iyi olduğunu düşündüğünüz cihaz önerisi varsa o da çok iş görür. Sizin öneriniz için de teşekkürler, biraz LG bin daha ucuz yani daha düşük Laser modellerini de inceleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: raistlin78

M2 den zaten vazgeçtim ve lazerlere yöneldim. Buna göre Epson Ef-100 oldukça makul göründü bana, bahsettiğiniz LG modeli tartışmasız her yönüyle Epson Ef-100'den iyi gözüküyor ama fiyatı da en ucuz yerde (belirttiğiniz gibi Amazon'da) 8050 TL. Epson ise 3700 TL yani tamamen farklı klasmandalar. Bir de şöyle bir problemim var; internetten alamam çünkü fiyatı iki karta bölüştürmem gerekiyor, bu durumda da cihazın mağaza fiyatları ne yazık ki 10000 bandına doğru iyice uçuyor. Halbuki Epson'un Vatan'da satış fiyatı internetten bile ucuz yani piyasadaki en ucuz fiyat Vatan'da. Dolayısıyla benim sorunuma çare olacak bir model gibi duruyor. Aslında herhangi bir mağazada 8000 TL civarına bulabilsem bu fiyatı vermeyide göze alırdım ve bahsettiğiniz cihaza odaklanırdım ama internette 8000 olan bir cihaza asla 10000 vermem; kendimi enayi gibi hissederim. Dolayısıyla daha düşük bir kalite seviyesine fitim lakin Epson'un bu cihazı ile ilgili asıl sorum bana kullanırken sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı? Açacak olursam, cihazın otomatik zoomu yok ve portatif bir cihaz yani sürekli yer değiştirmesi çok muhtemel bu durumda zoom ayarı kolay oluyor mu yoksa beni uğraştırır mı, herhangi bir stick kullanmadan (amazon vb.) browser üzerinden cihazı rahat kullanabilir miyim (ben Netflix ya da herhangi bir platform kullanan biri değilim ve kullanmayı da sevmiyorum, izlemek istediğimi internet üzerinden bulup seyreden ya da indirip seyreden biriyim), yoksa bunun için illa bilgisayara bağlamam mı gerekir. İşin özü kullanım pratikliği görüntü kalitesinin önünde benim için keza daha önce söylediğim gibi 12 yıldır televizyonsuz yaşam süren biri olarak izleme aracım 13 inçlik bilgisayar ekranı ve bu izleme deneyimini, kalitesi belli düzeyde olan bir projeksiyona yükseltmek giriş seviyesi için kasabadan direk Paris'e gitmek gibi olacaktır diye düşünüyorum. İlk projeksiyon deneyiminden sonra da değiştirme zamanı geldiğinde (7-8) yıl sonra daha üst segmente adım atarım diye düşünüyorum. Kısacası Epson Ef-100'ü belirtiğim kriterler çerçevesinde değerlendirebilecek ve bilgi ya da tavsiye verebilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçer. Vaya Epson'un fiyat bandında daha iyi olduğunu düşündüğünüz cihaz önerisi varsa o da çok iş görür. Sizin öneriniz için de teşekkürler, biraz LG bin daha ucuz yani daha düşük Laser modellerini de inceleyeceğim.

720p yeterli gelirse epson gayet iyi cihaz.

1080p olarak daha uygun gene Led olarak lg hf60ls onerebilirim 5500 tl civari fiyati var.

• quote:

Orijinalden alıntı: raistlin78

Epson Lazer sizi üzmez, çok ama çok yakından izlemediğiniz sürece o 800P / 1080P farkı anlamanız biraz zordur.

miBoxS şart. Bende 3 adet projeksiyon olmasına rağmen Lazer epsonu o kadar çok sevdim ki 4. Cihaz olarak satın alıp kullanmaya başladım. Özellikle güçlü Lazer teknolojisi ile gündüz performansı Tv’leri aratmıyor. Çok çok iyi makine ;

Facebooktan yazabilirsiniz bana daha detay isterseniz eğer ;

Ayrıca Email adresim : 

[b]Email :[/b]  olguerhan@yahoo.com

[b]Facebook[/b],  

https://www.facebook.com/OlguErhan

• OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de m2 den vazgeçtim hf80ls düşünüyorum. Onunla ilgili bir bilginiz var mı? Kıyaslayabilir misiniz +sını- sini.
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Lg sevmiyorum ben.
  • Benim M2 550 saat oldu. Bu zamandaki tecrübelerime gelirsek , cihazın performansından, görüntüsünden ve sessizliğinden fazlası ile memnunum. Daha ucuz bir cihaz alsam bende Epson EF100 bakarım.

Özellikle M2 4K HDR içeriklerde bambaşka kalitede görüntü sunuyor.

4 köşe düzeltme hiç bir cihazda heves edilecek bir özellik değil bence. Evde sinema keyfi için projeksiyon kullanacaksanız cihazınız ne olursa olsun 4 köşe kullanmadan tam karşı açıdan yansıtmazsanız hayali ışık sizi rahatsız eder. Benim cihazım tam karşı açıdan yansıtıyor, kenarlara 1-2 cm hayali ışık düşüyor. Bu ışık perdemdeki siyah bantlara denk geldiği için gayet keyifle izliyorum.

M2'nin benim için en güzel yani aparattan tek vida ile söküp kendi taşıma çantasına koyup başka yere çok pratik kurabilmek. İyi bir görüntü için harici TV box gerekse de Box olmadan bile bir arkadaşınızın evine götürüp film akşamı yaparsınız. Cihazın kendi usb girişine disk takıp kodi, vlc vs ile film izlersiniz. Netflix varmı var ama lisanslı olmadığı için düşük çözünürlük. Ben cihazın kendi netflixinden dahi film izledim. Daha önce bu cihazda Shield , Fire TV , Mi box ile netflix izlemeyen arkadaşlarınız bu görüntüyüde yadırgamadan izler.

Kısacası M2 parasının cihazıdır. Ne daha üstü ne de daha altı.

Şunuda ekliyim burada bu cihazı 5.800 e alıp 6.000 e satıp sonrada sağda solda bu cihaz 3.500 den fazla etmez diyen arkadaşlar var. Onlarada ayıp etmeyin diyorum madem 3.500den fazla etmezdi siz niye satarken para kazanabildiniz bu kötü(!) cihazdan...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucuk_Ekmek

Arkadaşlar selamlar. Bu cihazdan almıştım. Hangi aptoid versiyonunu ve uygulamaları önerirsiniz? Güncel bilgi ve link verir misiniz? Bir de seyir zevki ve cihaz için şunu muhakkak yap diyebileceğiniz şeyleri yazarsanız çok sevinirim ve benim gibi çok anlamayanlar için çok faydalı olur.

Ek olarak bu cihaza 2 bluetooth kulaklık bağlayabiliyor muyuz acaba?

Şu cahil kardeşinize bir yol gösterin ya 😢

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucuk_Ekmek S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Benim m2 cihazı ve firetv tecrübelerime göre biraz bilgi paylaşayım. Cihazın kurulan aptoide market uygulamalarından sadece smartyoube u kurdum. Aptoide içinden başka uygulama lisanssız olduğundan çözünürlüğü çok düşük izlenemeyecek kadar. Amacınız medya player üzerinden film izlemekse media player uygulamalarından(kodi, vlc, mxplayer vb.) kurup usb veya ağ üzerinden mkv vb. video izleyebilirsiniz. Ama streaming için Lisanslı Netflixi olan bir stick(Amazon firestick, mistick) veya appletv. Mibox s, nvidiashield, satın alıp onunla kullanmanızı öneririm. En ucuzu mistick, ama en uygunu hem hem fiyat hem hız kullanım olarak firestick. Diğer türlüsü yani kendi marketinden uygulamalarla izlemek keyif vermez. Ben Firestick4k'den görüntü aktarıyorum. Tüm uygulamalarım da Firestickte kurulu (ds...rtgo, beinco...ect, kodi, iptv, YouTube, Netflix. Amazon prime, vb).
    Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.