Şimdi Ara

ViewSonic VX2758-2KP-MHD | 27' 2K IPS 144Hz 1ms (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
9
Favori
24.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kargo bugün geldi teslim almadan iade ettim.

Zaten kutu alınacak gibi değildi, epey hırpalanmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 19 Aralık 2019; 12:16:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Kargo bugün geldi teslim almadan iade ettim.

Zaten kutu alınacak gibi değildi, epey hırpalanmıştı.
    kardeşim köpüklerin içinden çıkıyor kolay degil hırpalanması.
    kullanmak istediğin bir ürün ise bir kontrol etseydin keşke.
    Sıkıntı durumunda zaten geri almak zorundalar.
  • GoStoP kullanıcısına yanıt
    Yok iadeyi kafama koymuştum zaten, önce kargoyu almıyorum diye imza attım sonra kutuya baktım.
  • @Xtremee
    Hangi modeli almıştınız?

Acer modelinde şu şekilde kullanıyorum:

Renk: Kullanıcı (SRGB paleti)
    R: 45
    G: 43
    B: 51
    Parlaklık: 20
    Kontrast : 50
    Süper netlik ve HDR kapalı tutuyorum.
    Freesync: açık (bu arada son güncellemeden sonra gsync uyumlu listesine girmiş bu model)
    120 hz / 10 bit

Bu değerler ile matbaa baskısına en yakın görüntüyü elde ettim.

Oyunlar için olan profiller pek tatmin edici gelmedi bana, üzerlerinde ufak oynamalarla kendi göz zevkinize göre ayarlamanızı tavsiye ederim.
  • benim monitör geldi, ölü piksel yok ama ips glow mu ışık sızması mı her neyse o var gibi gece iyice bakacağım onun için. renk ayarı nasıl ayarladınız, free sync açıp response time advanced'a aldım sadece şimdilik.

birde bu ayarlarını pcden yapabileceğimiz yazılım yok mu butonlar kanser cidden, 1-2 driver var ama bir işe yaramadılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 19 Aralık 2019; 15:15:17 >
  • Monitörüm yarın da gelmezse iade edeceğim sanırım
  • 5700 xt (diğer amd kartlarda da aynı sanırım durum) ile kullanan varsa 120 hz'e alınca memory clock 200'e düşüyor mu yoksa yine 1750de sabit mi kalıyor? diğer monitörde 144hz'de 1750'de sabitlenirken 120de düşüyordu bunda düşmüyor nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 19 Aralık 2019; 18:37:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: designer73

@Xtremee
    Hangi modeli almıştınız?

Acer modelinde şu şekilde kullanıyorum:

Renk: Kullanıcı (SRGB paleti)
    R: 45
    G: 43
    B: 51
    Parlaklık: 20
    Kontrast : 50
    Süper netlik ve HDR kapalı tutuyorum.
    Freesync: açık (bu arada son güncellemeden sonra gsync uyumlu listesine girmiş bu model)
    120 hz / 10 bit

Bu değerler ile matbaa baskısına en yakın görüntüyü elde ettim.

Oyunlar için olan profiller pek tatmin edici gelmedi bana, üzerlerinde ufak oynamalarla kendi göz zevkinize göre ayarlamanızı tavsiye ederim.
    Ben ViewSonic modelini aldım. Genelde standart ayarlar tatmin edici olmuyor ben monitörün rtings.com incelemesindeki ayarlarını yaptım parlaklık biraz düşük kaldı gibi ama alıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

benim monitör geldi, ölü piksel yok ama ips glow mu ışık sızması mı her neyse o var gibi gece iyice bakacağım onun için. renk ayarı nasıl ayarladınız, free sync açıp response time advanced'a aldım sadece şimdilik.

birde bu ayarlarını pcden yapabileceğimiz yazılım yok mu butonlar kanser cidden, 1-2 driver var ama bir işe yaramadılar
    Işık sızması bende oldukça az hiçbir rahatsızlık vermiyor. Renk ve diğer tüm ayarlar için Rtings incelemesindeki ayarları referans aldım hatta aynısını yaptım. Adaptive-Sync açtığım zaman "1ms Mode" aktif olmuyor, Adaptive-synnc kapatıp 1ms modunu açtığımda parlaklıkta çok az azalma oluyor ama gözlü görülür bir fark anlamadım. Ek olarak adaptive-sync açık olmazsa nvidia denetim masasından G-Sync'de açılamıyor bu bence daha önemli bu sebepten ben Adaptive-Sync özelliğini açık tutuyorum. Response Time'ı 'Ultra Fast' modunda, tazeleme hızını da 144Hz olarak kullanıyorum. Görüntü yağ gibi akıyor ufak tefek ayarlarla daha iyi hale gelebilir

Rtings incelemesi aşağıda kalibrasyon değerleri var, bir tane de dosya paylaşmışlar .icm uzantılı ancak nasıl kullanılıyor bilmiyorum, bilen varsa aydınlatırsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtremee -- 19 Aralık 2019; 22:15:56 >

• Xtremee kullanıcısına yanıt
    biz alırken yoktu rtings incelemesi, ayarlar nerede tam olarak göremedim

edit: gördüm şimdi tamamdır, parlaklık contrast ve renk ayarlarını yaptım diğerlerini nereden yapıyoruz? aşağıdakiler yani

Luminance
    : 100 cd/m²
    White Balance dE
    : 0.55
    Color dE
    : 0.45
    Gamma
    : 2.18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 19 Aralık 2019; 22:25:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

biz alırken yoktu rtings incelemesi, ayarlar nerede tam olarak göremedim

edit: gördüm şimdi tamamdır, parlaklık contrast ve renk ayarlarını yaptım diğerlerini nereden yapıyoruz? aşağıdakiler yani

Luminance
    : 100 cd/m²
    White Balance dE
    : 0.55
    Color dE
    : 0.45
    Gamma
    : 2.18
    Luminance = Brightness olarak almışlar Brightness 17 ye aldım bıraktım. Diğer yazdıklarınızı ben de değiştiremedim ya kontrol edilemiyor ya da kalibrasyon için alet lazım bilemiyorum.
    Ek olarak Colar Range = Full Range , Colar Space = RGB olarak ayarladım.
  • rtings incelemesine göre baya top fiyatlı ürünlerle eşit.
    Hatta black değerlerine çok iyi demiş adamlar.
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı durum var, sadece 60HZ'de memory clock düşüyor. Bugün CRU ile timingleri ayarlayıp yeniden deneyeceğim, bu şekilde çözülmesi lazım.
  • hellguard H kullanıcısına yanıt
    hocam şunu yapınca düşüyor ama monitör kafayı yiyor, masaüstünde bozulmuş gibi oluyor falan. dene istersen ama arkada hz değiştirme yerini açık tut 120ye alman gerek düzelmesi için sonra silebiliyorsun profili

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141287491

çözebilirsen yazarsın yine, zero rpm kapatıp fan curve yaptım öyle kullanıyorum şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 20 Aralık 2019; 12:1:9 >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Vallahi aslında bende 2 monitör olduğu için mecburen 1750HZ'de çalışıyor ama en azından diğer monitörü kapattığımda masaustündeyken 120hz-144hz ile düşük bellek hızına düşsün isterim.

CRU ile HDMI'dayken "standard LCD 1440p 144 hz" opsiyonunu denedim işe yaramadı aslında, fakat bir de yeni bir DP kablosu ile deneyeceğim, işe yararsa yazarım.
  • Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim.

Viewsonic bu nedir yahu? Şuna kim onay vermiş olabilir üretim/paketleme aşamasında aklım almıyor hakikaten.

ViewSonic VX2758-2KP-MHD | 27" 2K IPS 144Hz 1msViewSonic VX2758-2KP-MHD | 27" 2K IPS 144Hz 1ms

• quote:

Orijinalden alıntı: hellguard

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim.

Viewsonic bu nedir yahu? Şuna kim onay vermiş olabilir üretim/paketleme aşamasında aklım almıyor hakikaten.

Umarım ekranda yapışkan kalmamıştır...

Bunu hangi kafayla yapmışlar cidden anlamadım bende, 5dk bunun izini geçirmekle uğraştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Yok kalmadı, IPA ile 2 sn'de geçti ama bu şekilde etiketleme yapılmaması lazım hakikaten.
    Hocam ekran kartının düşük bellek hızında çalışmasının ne avantajı var ki?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.