Şimdi Ara

ViewSonic VX2758-2KP-MHD | 27' 2K IPS 144Hz 1ms (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
9
Favori
24.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bahsettiğimiz şey; herhangi bir bellek gücü gerekmeyen durumda bile GPU belleklerinin 144hz ve 120hz'de tam kapasite çalışması.

Bunun sebebi GDDR6 belleğin HBM2'nin aksine sadece açık & bekleme pozisyonunun olması diye biliyorum. Bazı ekranlardaki yenileme hızı ve zaman aralıkları ile GDDR hafıza yenileme hızı senktronize olamadığı için 144Hz'de çalışırken hep tam kapasite çalışıyor.

Bazı monitörlerde bu 120Hz'e düşüldüğünde aşılabiliyor, bizim monitörde benim gördüğüm yalnızca 60Hz'e düşüldüğünde aşılabiliyor. Bununun için de standart çözünürlük ve ekran zaman ayarlarıyla oynayarak senkron tutturmak lazım sanırım, bakalım deneyeceğiz.

Yalnız bu durum ekran kartı üreticileri için kabul edilebilir bir durum olarak gözüküyor, kimse bug olarak kabul etmemiş anlaşılan. Dolayısı ile insanlar kendileri çözmeye çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Işık sızması bende oldukça az hiçbir rahatsızlık vermiyor. Renk ve diğer tüm ayarlar için Rtings incelemesindeki ayarları referans aldım hatta aynısını yaptım. Adaptive-Sync açtığım zaman "1ms Mode" aktif olmuyor, Adaptive-synnc kapatıp 1ms modunu açtığımda parlaklıkta çok az azalma oluyor ama gözlü görülür bir fark anlamadım. Ek olarak adaptive-sync açık olmazsa nvidia denetim masasından G-Sync'de açılamıyor bu bence daha önemli bu sebepten ben Adaptive-Sync özelliğini açık tutuyorum. Response Time'ı 'Ultra Fast' modunda, tazeleme hızını da 144Hz olarak kullanıyorum. Görüntü yağ gibi akıyor ufak tefek ayarlarla daha iyi hale gelebilir

Rtings incelemesi aşağıda kalibrasyon değerleri var, bir tane de dosya paylaşmışlar .icm uzantılı ancak nasıl kullanılıyor bilmiyorum, bilen varsa aydınlatırsa memnun olurum.
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/viewsonic/vx2758-2kp-mhd

Alıntıları Göster
    ViewSonic VX2758-2KP-MHD | 27" 2K IPS 144Hz 1ms

Hocam şu şekilde ekledim, ayarlara devam...

• Sonunda geldi benimki de

Hdmi kablosu ve detaylar hakkında bilgi verirseniz sevinirim nerden başlamak lazım diye? Kablo almam lazım
  • shadowz61 kullanıcısına yanıt
    Yanında gelen HDMI kablosu ile 144Hz ve Freesync kullanabilirsiniz.
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Aldığım DP kablosu ile oldu bu arada, şuan memory clock bu durumda.

• hellguard H kullanıcısına yanıt
    tam olarak nasıl yapıyoruz hocam add kısmından böyle mi ekliyorum?

edit : lcd standart seçiyoruz heralde. o şekilde ekledim oldu ama masaüstünde kafayı yiyor monitör. işin ilginci wallpaper değiştirince düzeliyor her wallpaper ile yapmıyor

böyle oluyor freesync açık response time advanced olarak ayarlı ek olarak. sen de deneyebilir misin hocam bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 22 Aralık 2019; 13:8:16 >

• Benimki olunca kapatıp çıktım akşam bakarım yine ayarlara.

Bu arada benim response time advanced ve freesync aktifti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellguard -- 22 Aralık 2019; 13:15:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz asıl bilgisayarımda deneyemedim oyun oynamadım vs. ama renkler ve parlaklık konusunda oldukça memnunum. Ölü piksel ve ışık sızması da yok gibi kenarlardan. Her şey yolunda monitör konusunda

He size hepsiburada'nın bana gönderdiği power kablosunu paylaşmak istiyorum:

Bunlara da bi mesaj attım bakalım bu konuda nasıl bir geri dönüş yapacaklar

Bu arada ekrana enerji kağıdını yapıştırmaları biraz saçmaydı sahiden. Ekranı ne ile siliyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowz61 -- 22 Aralık 2019; 17:38:3 >

• hellguard H kullanıcısına yanıt
    bakabildin mi hocam, tekrar denemedim ben belki zarar vs verir monitöre diye. ayarlarımız aynı sanırım cru üzerinde lcd standart seçmiştin değil mi? windows wallpaperları arasında geçiş yapınca aynısı sende de oluyor mu diye bir bakabilirsen iyi olur, wallpaper ile niye durum değşiyor onu da anlamadım gerçi.
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Selamlar, biraz bu şekilde kullanınca sizdeki kadar olmasa da bazen pencere geçişlerinde glitch olduğunu farkettim, ben de kullanmayı bıraktım sıkıntı çıkmasın diye. Bakalım belki ileride bir çözümünü buluruz.
  • shadowz61 kullanıcısına yanıt
    Kablo talihsizlik olmuş, nazar boncuğu diyelim... Sticker'ı çıkartırken çok dikkatli çıkarttığım için iz çok az kalmıştı. Nemli fiber bezle temizledim 1-2 denemede hemen çıktı. Kimyasal kullanmadım...

• Monitör takibimde. Bu monitör freesync var, samsung lc27hg70 de freesync 2 var. arasındaki farkı çok bilmiyorum, nvidia kart kullanan biri olarak free sync 1 ve 2 arasındaki farkın bana etkisi olur mu ? Bilen varsa cevaplayabilir mi :)
  • bu monitör piyasada yok sanırım. tekrar ne zaman gelir? sorup öğrenen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenvaryabenTS

bu monitör piyasada yok sanırım. tekrar ne zaman gelir? sorup öğrenen var mı?
    Piyasaya şu aralar gelmiş ama tabii bu fiytalara değil maalesef...
  • 144 hz'de ve Adaptive-Sync açıkken sadece masaüstünde yırtılmalar oluyor. Sizde durum nasıl? 120 Hz'de yırtılma yok.
    Şu an 144 Hz'de Adaptive-Sync'i kapatıp deniyorum, masaüstünde yırtılma yok gibi...
  • Selamlar

Kasa bilgisayarım hazır olmadığı için ekranı 960m'li bir laptopta kullanıyorum ayarlarda 144hz yok en yüksek 60 ekranın da intel hd graphics 530'a bağlı olduğunu söylüyor. Oyun vs. açık değilken enerji tasarrufu açısından bunu yaptığı bilgisini okudum ama. Ne yapmam lazım? 960m desteklemiyor mu?

Kutudan çıkan kablo takılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowz61 -- 10 Ocak 2020; 17:31:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recep Eliçevik

144 hz'de ve Adaptive-Sync açıkken sadece masaüstünde yırtılmalar oluyor. Sizde durum nasıl? 120 Hz'de yırtılma yok.
    Şu an 144 Hz'de Adaptive-Sync'i kapatıp deniyorum, masaüstünde yırtılma yok gibi...
    Bende de aynı durum var bikgisayarı ilk açtığımda ve sadece masaüstündeyken sağ tarafta oluyor, sonra düzeliyor. Ben kablodandır diyordum ancak sizde de olduğunu görünce yazmak istedim. Nedir acaba sebebi nasıl çözebiliriz?

• Xtremee kullanıcısına yanıt
    Hocam, sizde ekran kartı ne var bilemiyorum ama bende ekran kartı sapphire 5700 XT nitro+ var, şu an tahminim ekran kartı sürücüsünden. Ama tabii kesin ondan diyemem, mesela nette biraz araştırdığımda windows'tan olabileceği de söyleniyor. Yeni sürücü çıktı onu daha denemedim ama birisi "boşta olsa bile 144 hz 'de bellek hızının tam yükte çalışma sorunu" düzeldi demiş. Belki yırtılma sorunu da düzelmiştir. Diğer arkadaşlarda nasıl acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recep Eliçevik

Hocam, sizde ekran kartı ne var bilemiyorum ama bende ekran kartı sapphire 5700 XT nitro+ var, şu an tahminim ekran kartı sürücüsünden. Ama tabii kesin ondan diyemem, mesela nette biraz araştırdığımda windows'tan olabileceği de söyleniyor. Yeni sürücü çıktı onu daha denemedim ama birisi "boşta olsa bile 144 hz 'de bellek hızının tam yükte çalışma sorunu" düzeldi demiş. Belki yırtılma sorunu da düzelmiştir. Diğer arkadaşlarda nasıl acaba?
    Ben Nvidia 1660TI kullanıyorum ekran kartından bağımsız bir sorun olmalı, monitör için yazılım güncellemesi yapılıyor mu bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Ben Nvidia 1660TI kullanıyorum ekran kartından bağımsız bir sorun olmalı, monitör için yazılım güncellemesi yapılıyor mu bilginiz var mı?

Alıntıları Göster
    O zaman bu durumda haklısınız. Ya monitör driver'ı ya da windows hatası. Araştırmaya devam edelim, monitörün yeni sürücüsü için aşağıdaki linki arasıra yoklayalım...
    www.viewsonic.com
    ViewSonic VX2758-2KP-MHD 27" 144Hz Oyuncu Monitörü
    https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX2758-2KP-MHD.php

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.