Şimdi Ara

Viewsonic, XG2705 Monitör 27' FHD 144hz 1ms gerçek IPS panel ₺2.096,90 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.341
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lido

Merhaba 2000 liraya satılan monsterın 27 inc kavisli 240 hz monitörü için bir yorumunuz var mı panel kalitesi hakkında ?
    Curved ekranlar ışık süzmeleri vs. meydana geldiğinden dolayı tavsiye edilmiyor genel olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n0fx

Bu monitörün 2 artısı var 144hz ve pivot ayak. Oyunlarda yetenekli değilseniz, amacınız oyun oynarak kariyer yapmak değilse 144hz 27" fhd monitöre bu paraları vermek bana saçma geliyor. Bir monitörün 144hz olması, sizin o oyunu daha iyi oynayacağınız anlamına gelmiyor bu tamamen yetenek işi. Oyuncu klavyeside size artı değer katmaz, oyuncu mouselarıda artı değer katmaz. Bir gün gelir oyunlardan sıkılırsanız, bilgisayarı başka amaçlarla kullanmaya başlarsanız bu monitörü halen kullanmaya devam edeceksiniz. Monitör tercihi yaparken bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
    Mouse hakkında yalnız düşünüyorsunuz mouse gerçekten bir oyuncuya baya şey katıyor . Tabi sizin oyun anlayışınız gta filan oynamaksa boşverin siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramowarr

Mouse hakkında yalnız düşünüyorsunuz mouse gerçekten bir oyuncuya baya şey katıyor . Tabi sizin oyun anlayışınız gta filan oynamaksa boşverin siz

Alıntıları Göster
    İyi bir fps oyuncusu olsaydın sorunun mouse da değilde yetenekte olduğunu anlardın. İyi bir oyuncu değilsen bunu hiç bir zaman anlayamazsın, sorunu her zaman ekipmanlarda ararsın.
  • 24 inç modelini kullanıyorum çok başarılı forumda konusu var dileyen bakabilir.
  • Muco kullanıcısına yanıt
    Yorumun çok mantıksız. Oyun oynayan biri yıllarca oyun oynamaya devam etmez, insanlar büyür, olgunlaşır, öncelikleri değişir, kısaca bir yere kadar.. Bırak insanların değişmesini, kaya bile zamanla değişir.. Monitör almak da bir yatırım değil, ihtiyaçtır...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir şeyi de önce iyi okuyup anlayın sonra bla bla yapın... Konu elma ise elmadan bahsetmeyi öğrenin artık ... Şu yorumun sadece kendini yordu, bir kişi dikkate almaz...

• 250 cd asla almazdım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İyi bir fps oyuncusu olsaydın sorunun mouse da değilde yetenekte olduğunu anlardın. İyi bir oyuncu değilsen bunu hiç bir zaman anlayamazsın, sorunu her zaman ekipmanlarda ararsın.

Alıntıları Göster
    peki hocam cahillerle hiç muhattap olamam . Dünya daki fps oyuncuların hepsi mal sanırsam niye pahalı mouse kullanıyorlarsa . Kullansın 10 tllik dps ayarı bile olmayan mouse anca windows sens ile oynasınlar . polling rate 'de neymiş ne gerek var ona .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramowarr

peki hocam cahillerle hiç muhattap olamam . Dünya daki fps oyuncuların hepsi mal sanırsam niye pahalı mouse kullanıyorlarsa . Kullansın 10 tllik dps ayarı bile olmayan mouse anca windows sens ile oynasınlar . polling rate 'de neymiş ne gerek var ona .

Alıntıları Göster
    Muhattap olmayacaksan cevap vermezsin. Ben seni insan yerine koyup bir şeyler anlatmaya çalışıyorum ve sen kendini o kadar bilgili, o kadar üst düzey görüyorsun ki, hiç tanımadığın bir insana "cahil" diyebiliyorsun. Şimdi bir soru sormak istiyorum, Sana dünyanın en iyi oyuncu ekipmanlarını verseler oynadığın oyunda dünyanın en iyisi mi olursun? Cevabın hayır ise demekki bu ekipmanlarla olmuyormuş. Oynadığın oyunda 10 kill ortalaman varsa en fazla 11 hadi bilemedin 12 olur daha fazla olmaz.

Diyorsun ki fps oyuncularının hepsi mal mı? Dolandırılan insanlarda hep o şekil düşünür "bu kadar insan mal mı?" der.

Youtube, Twitch gibi platformlarda takip ettiğin insanlar sana şu algıyı verirler "ben iyi oynuyorsam sebebi bu bu ekipmanlar". Bunu bu kadar ön plana çıkarma sebepleri o ekipmanları, firmalar bedavaya verir ve yayıncılardan tek bir şey isterler bu ekipmanları olabildiğince öv. 7.1 kulaklık alınca adamın nerde olduğunu bildiklerini söyleyen bir ton insan var. Ben bunların deneylerini yaptım 10 liralık philips kulaklıkla adamın nerde olduğunu gösteriyor, oyuncu kulaklığıda hatta 2bin küsür tl lik referans studyo kulaklığımda ama insanlar o kadar para verip aldığında psikolojik olarak bu daha iyi diyor fakat o ürüne o paraları vermeye gerek var mı? yok. Paranızı çöpe attığınızdan haberiniz yok. Oyuncu kulaklıklarında müzik dinlesen leş gibi ses, oyun oynamayı bıraksan napcan o kulaklığı nerde kullanacaksın?

Oyunları her kötü oynayan insan sebebini ekipmanlarda arar "ben yeteneksizim" demez. En iyi mouseyi alır olmaz, klavye alır olmaz, en iyi ekran kartını alır olmaz, yüksek tazeleme hızı olan monitör alır yine olmaz daha sonra oynadığı oyunu bırakır, Yeteneksiz olduğunun farkına varmaya başladıysa aldığı ekipmanları satmaya başlar hatta bilgisayarını bile satabilir. Çünkü insan ulaşamadığı şeylerde mutlu olacağını zanneder.

Gelelim mouse olayına. Fps oyunlarında yetenekli bir insana en kötü mouseyi de versen onlada iyi oynar. Bu araba kullanmak gibidir, hiç kullanmadığın bir arabayı 5 dk sür alışırsın, mouse da 5 dk da alışırsın aynı performansı gösterirsin. Çünkü senin elini, parmaklarını oyuna göre hareket ettiren organ beyindir, sadece beyne alışma süresi tanımak lazım. Sen oyun oynarken elinin hareketlerinin farkında mısın? değilsin, çünkü yönlendirici beyindir. Ellerin, parmakların beynin komutlarını yerine getirir.

Bu dediklerim sana saçma gelebilir, kabullenmeyebilirsin ama bir gün anlayacaksın. Anladığında bu mesajı hatırlar mısın bilemem? 22 yıl önce fps oyuna başlamış biri olarak diyorum ister kulağına küpe yap, istersen sen cahilsin demeye devam et.

• quote:

Muhattap olmayacaksan cevap vermezsin. Ben seni insan yerine koyup bir şeyler anlatmaya çalışıyorum ve sen kendini o kadar bilgili, o kadar üst düzey görüyorsun ki, hiç tanımadığın bir insana "cahil" diyebiliyorsun. Şimdi bir soru sormak istiyorum, Sana dünyanın en iyi oyuncu ekipmanlarını verseler oynadığın oyunda dünyanın en iyisi mi olursun? Cevabın hayır ise demekki bu ekipmanlarla olmuyormuş. Oynadığın oyunda 10 kill ortalaman varsa en fazla 11 hadi bilemedin 12 olur daha fazla olmaz.

Diyorsun ki fps oyuncularının hepsi mal mı? Dolandırılan insanlarda hep o şekil düşünür "bu kadar insan mal mı?" der.

Youtube, Twitch gibi platformlarda takip ettiğin insanlar sana şu algıyı verirler "ben iyi oynuyorsam sebebi bu bu ekipmanlar". Bunu bu kadar ön plana çıkarma sebepleri o ekipmanları, firmalar bedavaya verir ve yayıncılardan tek bir şey isterler bu ekipmanları olabildiğince öv. 7.1 kulaklık alınca adamın nerde olduğunu bildiklerini söyleyen bir ton insan var. Ben bunların deneylerini yaptım 10 liralık philips kulaklıkla adamın nerde olduğunu gösteriyor, oyuncu kulaklığıda hatta 2bin küsür tl lik referans studyo kulaklığımda ama insanlar o kadar para verip aldığında psikolojik olarak bu daha iyi diyor fakat o ürüne o paraları vermeye gerek var mı? yok. Paranızı çöpe attığınızdan haberiniz yok. Oyuncu kulaklıklarında müzik dinlesen leş gibi ses, oyun oynamayı bıraksan napcan o kulaklığı nerde kullanacaksın?

Oyunları her kötü oynayan insan sebebini ekipmanlarda arar "ben yeteneksizim" demez. En iyi mouseyi alır olmaz, klavye alır olmaz, en iyi ekran kartını alır olmaz, yüksek tazeleme hızı olan monitör alır yine olmaz daha sonra oynadığı oyunu bırakır, Yeteneksiz olduğunun farkına varmaya başladıysa aldığı ekipmanları satmaya başlar hatta bilgisayarını bile satabilir. Çünkü insan ulaşamadığı şeylerde mutlu olacağını zanneder.

Gelelim mouse olayına. Fps oyunlarında yetenekli bir insana en kötü mouseyi de versen onlada iyi oynar. Bu araba kullanmak gibidir, hiç kullanmadığın bir arabayı 5 dk sür alışırsın, mouse da 5 dk da alışırsın aynı performansı gösterirsin. Çünkü senin elini, parmaklarını oyuna göre hareket ettiren organ beyindir, sadece beyne alışma süresi tanımak lazım. Sen oyun oynarken elinin hareketlerinin farkında mısın? değilsin, çünkü yönlendirici beyindir. Ellerin, parmakların beynin komutlarını yerine getirir.

Bu dediklerim sana saçma gelebilir, kabullenmeyebilirsin ama bir gün anlayacaksın. Anladığında bu mesajı hatırlar mısın bilemem? 22 yıl önce fps oyuna başlamış biri olarak diyorum ister kulağına küpe yap, istersen sen cahilsin demeye devam et.

Alıntıları Göster
    Çok bilgili arkadaşım ''Kullansın 10 tllik dps ayarı bile olmayan mouse anca windows sens ile oynasınlar . polling rate 'de neymiş ne gerek var ona .'' şunlar hakkında niye bir şey yazmadın . Niye cevap veremediğini biliyorum ama yine de yaz bu arada fps oyunlarınla hiç bir alakan yok '' cahil'' kelimesi gerçekten sana yakışıyor. Neden Pro fps oyuncuları Polling rate 500-1000 mouse tercih ediyorlar hiç düşündün mü ? düşünemezsin sen casual bir oyuncusun bu mantığına bakılırsa . Mouseların kendi yazılımı sayesinde oyuncular dpi ayarlarını değiştirebiliyorlar( Windows sens ayarı dahil) Genellikle (%95) düşük dpi kullanıyorlar fps oyunlarında . Düşük dpi'da cross , çok kaymayacağı için daha rahat hs atabiliyorlar . ( Spray içinde )

Şunu tekrar söyleyim senin online fps oyunlarınla hiçbir alakan yok .

Mal dediğin top seviyedeki Fps oyuncuları

Niko
    Viewsonic, XG2705 Monitör 27" FHD 144hz 1ms gerçek IPS panel ₺2.096,90

S1mple

Elige

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramowarr -- 21 Ağustos 2020; 4:31:25 >

• kardo ne önerirsin aoc 24g2u var bende ips ama biraz gözlerimi kızartıyor ne alakaysa bunu 1500 e alacak birini buldum tn panele geçmeyi düşünüyorum önerin var mı?
  • Çözünürlük bilgisini başlık ve ilk mesaja ekledim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

kardo ne önerirsin aoc 24g2u var bende ips ama biraz gözlerimi kızartıyor ne alakaysa bunu 1500 e alacak birini buldum tn panele geçmeyi düşünüyorum önerin var mı?
    Aynı cihaz gözlerimin içinden geçtiği için iade etmiştim, kurtul o cihazdan gözlerini seviyorsan
  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt
    satıcam hocam ne alsam bütün pro oyuncular BenQ Zowie XL2411P 24 kullanıyor ama freesynch yok acaba çokta önemli bi detay degilmi freesynch? ne alsam acaba yanı bu monitor güzel kagıt üzerinde ben kontrastı parlaklıgı dusuk kullanıyorum ama yınede gözümü yoruyor belki benim gözüm hassas bu yuzdendir bilmiyorum ama eski leptopum tn panel hiç gözüm yorulmazdı
  • quote:

satıcam hocam ne alsam bütün pro oyuncular BenQ Zowie XL2411P 24 kullanıyor ama freesynch yok acaba çokta önemli bi detay degilmi freesynch? ne alsam acaba yanı bu monitor güzel kagıt üzerinde ben kontrastı parlaklıgı dusuk kullanıyorum ama yınede gözümü yoruyor belki benim gözüm hassas bu yuzdendir bilmiyorum ama eski leptopum tn panel hiç gözüm yorulmazdı
    Aynı sıkıntı bendede var, IPS cihazlar gözlerimi çok fena yoruyor TN'den başka kullanamıyorum maalesef.İmzamdaki cihazi 18 hazirandan beri kullanıyorum Hiçbir sıkıntı yaşamadan.freesync konusunda bir bilgim yok
  • quote:

kardo ne önerirsin aoc 24g2u var bende ips ama biraz gözlerimi kızartıyor ne alakaysa bunu 1500 e alacak birini buldum tn panele geçmeyi düşünüyorum önerin var mı?
    Şu yeni nesil 0.5ms TN paneller var. İtopyada sürekli indirime giriyor asus 1650 tl civarına düşüyor. Onu alamazsan benq alırsın oda pişman etmez. Benq alacaksan color vibrance özelliği var mı bak eğer varsa gözün kapalı alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SturmpioneeR

Aynı sıkıntı bendede var, IPS cihazlar gözlerimi çok fena yoruyor TN'den başka kullanamıyorum maalesef.İmzamdaki cihazi 18 hazirandan beri kullanıyorum Hiçbir sıkıntı yaşamadan.freesync konusunda bir bilgim yok

Alıntıları Göster
    Monitörde freesync-gsync olması bir artı mı? bazı konularda evet. Ama rekabetçi oyunlarda bu özelliği açtığınızda input lag fırlıyor.

Bende XL2740 var şuanda gsync özelliği var bundan önce asusun 280hz monitöründe falanda denemiştim ama açmaya gerek duymuyorum.

• bana 2 tane güzel monitor önerirmisin onları alıyım bu gerçekten ilginç bi şekilde gözümü ağrıtıyor sanırım benım gozum tn panele alışkın 8 bit falan nasılsa artık bütçem 1700 falan maximum yarın bunu satıcam
  • quote:

bana 2 tane güzel monitor önerirmisin onları alıyım bu gerçekten ilginç bi şekilde gözümü ağrıtıyor sanırım benım gozum tn panele alışkın 8 bit falan nasılsa artık bütçem 1700 falan maximum yarın bunu satıcam
    Asus VG278QF modeli güzel. İtopyada indirimle 1650-1750 tl civarına düşüyor sürekli. 1-2 hafta sabrederseniz bunu alın. Bekleyemem derseniz BenQ Zowie XL2411P alın. Benq kalın çerçeveli, asusa göre daha eski bir tn panel kullanıyor. Kalite olarak ikiside tatmin eder hocam
  • Butun prof oyuncular benq kullaniyo nedense demekki freesynch onemli degil dota için gozum hergun kip kirmizi geziyorum bide butun ayarlar lowa cekiyorum neden boyle oluyo bilmiyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.