Şimdi Ara

Vigo EPK 4590 E20 konvektör ısıtıcı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
17
Favori
106.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alanic

Merhabalar, konvektör ısıtıcı kullanan arkadaşlara bir sorum var. Yattığım yatak tam binanın dış duvarının dibinde (arada bi 20cm civarı boşluk var). Gece soğuk olunca klima kalorifer falan fayda etmiyor, ben hep yiyorum duvardan soğuğu. Yatağı oynatma şansım da yok. Yatakla duvar arasına bir tane ince panel konvektör ısıtıcı koysam fayda eder mi? Sadece yukarı doğru sıcak hava vermiyor, kendi önünü de ısıtıyor di mi bu alet? Teşekkürler.
    Tavana yapılan izolasyonu duvarda da deneyebilirsiniz.
    orcan öbekçiyoutube
    Kendin yap elektrik faturalarını nasıl yarıya indirdim 3/1
    https://www.youtube.com/watch?v=Ugrrs0eChbQ

• celalsungur kullanıcısına yanıt
    Karşısını ısıtıyor sözü klimalar için daha çok geçerli.
    25 m2 salonda Mitsubishi Elektriğin 18.000 BTU ısıtma gücüne sahip kliması takılı, tam karşısına geçerseniz ısınabiliyorsunuz. Oda sıcaklığını 21 derecenin üzerine çıkaramadı. Henüz Kasım ayındayız ve dış hava sıcaklığı 12-13 derece.
    Karşısını ısıtıyor dediğiniz cam çubuklu sobanın 1800 wattlı olanını çalıştırdığımda, klimanın ısıtamadığı salonu fırın gibi yapıyor.
    Klima 4-5000 watt harcıyor, sesi de cabası, elektrikli ısıtıcı 1800 watt harcıyor.

diyerek sanki genelleme yapmışsınız hocam.
    Bende genel kanıyı yazdım sadece.ısı değişken bir kavram nem , izolasyon , cephe önemli etkiler.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Genelleme yapmadım. Yaşadığımı aktardım. Geçen sene aldığım klima ile ısınamıyorum. Oturduğum kanapenin bulunduğu nişin üstünde kurulu. Altına hiç faydası yok. karşısı da açık mutfak. 1800 watt 250 liraya alınan elektrikli ısıtıcının ısıttığı hacmi, 1800 watt harcayıp, 8000 wattlık enerji veren klima ısıtamıyor.
    Ben yaptım pahalı bir hata, başka arkadaşlar da yapmadan önce düşünsünler.
    Bulunduğum sitede 30 ev var. Klima ile oturan hiç biri Kasım'dan itibaren oturamıyorlar. Evlerine gidiyorlar.
    Mitsubishi Electric'e yazdım, gelip bakarlarsa, gelişmeleri aktarırım.
    Siz de klima ile ısınma hakkındaki tecrübelerinizi aktarabilirsiniz.
    Burası tecrübelerin paylaşıldığı bir ortam.
    tabiki hocam ancak bence araştırın problu termometre ler var üfleme ısısını falan ölçün pahalı bir alet almışsınız ateş alması lazım ortamın.Yolunda gitmeyen bir durum muhtemel.Yoksa mitsubishi gibi kaliteli bir klima ile ısınamayıp 40 liralık ısıtıcı ile ısınmak biraz garip.Edirne de çoğu işyeri klima ile ısınıyor eczane dükkan gibi .Ki edirne nin kışı kars ile eşdeğerdir soğukluk ayaz olarak.Hissedilen değerler düşük.Sabahları 5 derece oluyor son 1 aydır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Mitsubishi Electric'e yazdım. Gelişmeleri aktarırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalsungur

Klima konusunda şunu söyleyebilirim.
    1_Isıtmada pek etkili değil.(Mitsubishi Electric bile)
    2-Kaliteli ve pahalı bir klima alıncaya kadar, ucuz, BTU'su 2 kademe yüksek bir klima almak daha etkili.
    3-Bugüne kadar yazlık türü evde, kışın ısınma sağlayan 2 tür soba biliyorum. Biri Simtaş marka kömür sobası, diğeri çubuk türü elektrikli ısıtıcı.

Ben de yaşadığım tecrübelerin sonuçlarını yazıyorum buraya.
    1. Her markanın, Mitsubishi Electric hatta Daikin bile olsa her kapasitede kalite kalite en az 3 hatta 5 e kadar ürünü vardır. Giriş, orta, üst gibi. Bu markalarında giriş seviyesi klimalarının hemen hemen hepsi markanın itibarını yansıtmayan ürünler olabiliyor. Örneğin aynı markanın 18.000 btu luk 45000₺ ye de kliması var; 6000-8000₺ ye de kliması var. Daha ucuz ve başka marka klimalar özellikle giriş seviyesinde büyük markalardan iyi olabiliyorlar.

2. Bütçeniz yeterli ise giriş seviye yerine orta seviye bir klima almak daha mantıklı. İlla ME, Daikin, Toshiba olacak diye bir şart yok. Sonuçta hemem hemen hepsini Çin'de Gree üretiyor.

3.Klimalar en verimli iklimlendirme cihazlarıdır. Bana söyleyebilir misiniz 1KW elektrik tüketip ortama 3-4kw ısı verebilen elektrikli ısıtıcı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

tabiki hocam ancak bence araştırın problu termometre ler var üfleme ısısını falan ölçün pahalı bir alet almışsınız ateş alması lazım ortamın.Yolunda gitmeyen bir durum muhtemel.Yoksa mitsubishi gibi kaliteli bir klima ile ısınamayıp 40 liralık ısıtıcı ile ısınmak biraz garip.Edirne de çoğu işyeri klima ile ısınıyor eczane dükkan gibi .Ki edirne nin kışı kars ile eşdeğerdir soğukluk ayaz olarak.Hissedilen değerler düşük.Sabahları 5 derece oluyor son 1 aydır.

Mitsubishi electric Bergama servisinden gelip kontrol ettiler, arıza yok dediler. 18.000 BTU burası için uygun dediler. Geldiklerinde gündüzdü sıcaklık 20 derece idi, şimdi saat 19.02. Oda sıcaklığı 19 derece.
    2 küçük pencere var, panjur siparişi verdim. N11'den halı altı ısıtıcı siparişi verdim. Merdivenin önünü kalın kadife perdeyle kapatmıştım, oraya ahşap kapı siparişi verdim. Kararlıyım Mitsubishi Electrik 18.000 Btu klima ile ısınacağım.
    İş yerinde, 40 m2 odada 18.000 BTU Airfel klima var. Gayet güzel ısıtıyor. İş yeri dediğim de dağın başında şantiye barakası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalsungur -- 17 Kasım 2018; 19:15:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

hocam sen üfleme ısısını ölçmeden klimada sorun varmı yokmu bilemeyiz.Servislere güvenmeyin derim.

Ben de denedim kesinlikle yagli diyorum :)hatta ilk aldigim urun hic isitmiyordu sonra degisim istedim yeni istedim buda yetersiz ..ilkinide teknik servis olcum yapti sorun yok dedi ama ben tuketici hakki kapsaminda degisim istedim

-Üfleme ısısının kaç derece olması gerekir?
    -Üfleme ısısı dış hava sıcaklığına bağlı olarak azalır mı yoksa sabit mi kalmalı?
    -Klimayı satan firma, 18.000 btu yerine 24.000 btu klima almamın sonucu değiştirmeyeceğini, çünkü üfleme ısısı artmayacaktır, sadece cihazın vantilatörü büyüdüğü için, daha kuvvetli üfleyecektir dedi. Doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalsungur -- 28 Kasım 2018; 11:37:46 >
    https://forum.donanimhaber.com/ufleme-sicakligi-hangi-araliklarda-olmali--47344006

22 C için 35-50C , 23 C için 37-52 C, 24 için 40-55 C ... 28 C için 42-56 C üfleme yapar,eğer üfleme sıcaklığı 12.000 lik klima kendini asgari 3.000 btu ya kıstığı halde ve ısıtma set değeri ne olursa olsun 33 ün altına düşüyorsa klima sorunludur" 

demiş üstadlar benim baymak incelememe de bakabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/baymak-elegant-plus-12-000-btu-enerji-tuketimi--128135999

daha büyük btu daha büyük mekanlarda daha çabuk tepki yaratır.

18 30 m2 yeri 1 saatte ısıtırsa 24 bin 45 dk da ısıtır gibi.

• Evet, arkadaşlar karar verme aşamasındayım. Yağlı mı? Konvektör mü?

• manilafortuna kullanıcısına yanıt
    kesinlikle yağlı derim.awox 12 dilim yağlı radyatör 240 lira civarıydı pedere düşünüyorum bende.
    Merhaba, aldınız mı bu ürünü? Yorumlama şansınız olur mu?
  • Meteoru Eliyle Tutan Adam M kullanıcısına yanıt
    almadım da vigo bozulunca iade ettim sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Awox 12 dilimliden bahsediyorsunuz değil mi?
    awox 12 dilim almadım ancak fiyatı ve garantisi neticesinde tavsiye ederim.Vigo panel radyotörü ise tavsiye etmiyorum aldım hemen bozuldu.Vigo yerine awox veya markası farketmez başka bir yağlı radyötör alın derim.

• 12 dilimdense 8 dilimin fiyatı çok daha uygun 189 TL. 12 dilimin en ucuzu 229 TL iyi bir fiyat ancak satıcı yorumları kötü, diğer satıcılarda da fiyatlar 280 civarında. 8 dilim olan pek iyi yalıtımı olmayan 13-14 m2lik bir odayı ısıtır mı sizce?
    12 dilim 30 35 m2 yazıyordu sanırsam.İleriyr dönük 12 dilim alın derim.satıcıya bakmayın siz n11 gittigidiyor hepsiburadaysa alın .Sadece kurye yanınızdayken açık ezik yamukluk yoksa sorun yoktur zaten.Arızalı çıksa bile iade edersiniz.

Gittigidiyor'da var. Haklısınız o şekilde almak daha mantıklı olacak gibi. Gittigidiyor'dan daha önce hiç alışveriş yapmadım yorumlara kişiler muhattap bulamıyoruz falan yazmış da o yüzden bi korkuttu gözümü. Teşekkür ederim cevaplarınız için
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.