Şimdi Ara

Vigo EPK 4590 E20 konvektör ısıtıcı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
17
Favori
106.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen bir tanidigin evinde gordum 1000wattlik model vardi. Burda oyle anlattilarki yok el yakmiyor yok cok isinmiyor diye. Tam gucte calistiginda el degmiyor yuzeyine. Benim elektrikli radyatorle atisir derecede. Ama hava akimi ben pek begenmedim. Hizli bir akimi yok. Su an delonghi trrs12 kullaniyorum. Bir donem dragon4 kullandim. Bu urunler gercekten ciddi bir hava akimi sagliyor. Petegin uzerinde selpak marka mendil durmuyor mesela ucuyor. Ama vigoda bu kadar hizli bir akim yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yagli radyatorun yerini tutamaz net .radyatorun birkere sicak akimi isinan metalin isi verimi cok daha fazla vigo sac uzerine yapilmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün akşam n11 üzerinden indirim 40 tl indirim çekiyle 310 liralık 2500 watt vigo yu 270 tl ye aldım üstüne birde 27 liralık kredi kartı puanı gelecek world kampanyasından toplam 240 tl ye geldi.

ancak babam için aldım odası 10 m2 sitede önerilen 1500 wattı fiyat farkı az olması ve ileriye dönük nedenlerden 2500 aldım şimdi hata mı yaptım merak ediyorum. neticede çok daha fazla yakacak en azından ilk çalıştırmada .kısaca 10 yalıtımlı oda için 2500 watt daha mı fazla tüketime neden olur?

birde bunların anladığım 4 kademesi var her bir kademe de ne yakıyor acaba 2500 /4 = 625 watt mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mebeedirne

dün akşam n11 üzerinden indirim 40 tl indirim çekiyle 310 liralık 2500 watt vigo yu 270 tl ye aldım üstüne birde 27 liralık kredi kartı puanı gelecek world kampanyasından toplam 240 tl ye geldi.

ancak babam için aldım odası 10 m2 sitede önerilen 1500 wattı fiyat farkı az olması ve ileriye dönük nedenlerden 2500 aldım şimdi hata mı yaptım merak ediyorum. neticede çok daha fazla yakacak en azından ilk çalıştırmada .kısaca 10 yalıtımlı oda için 2500 watt daha mı fazla tüketime neden olur?

birde bunların anladığım 4 kademesi var her bir kademe de ne yakıyor acaba 2500 /4 = 625 watt mı?

2000watt sadece daha cabuk isitir. Yoksa termostatli urunde cok yakti az yakti olmaz. (10m2lik odada)

• Werkzeug W kullanıcısına yanıt
    yani mantıklı bir seçim mi yaptım sizce?

dışarısı atıyorum 10 derece yalıtımlı 10 m2 odada tüketim ne olur tahmini?

• Mantikli degil. Ama mantiksizda degil. Yani 100bg araba yerine 300bg almissin gibi dusun. Iyi gider ona gore yakar. Ama oda hacmi ayni oldugu icin oyle ucuk farklar olmaz. Cunku 1000waat diyelim 30dk tam guc calisacaksa 2000watt 15dk calisacak. Bu arada disarisi 10 derece ise o odayi ortalama ayda 90-100tlye isitir. Surekli calistirmazsan mesela sadece gece 10 sabah 6 tarifesinde kullansan ki bu saatler arasinda surekli calissa(pek mumkun degil oda hamam gibi olur) gunluk 3,5 tl yakar. Ama termostatli oldugu icin 2,5 civari birsey yakar gunluk.

yeltenirler cevabınız için yarın gelecek görücez artık .Zaten çoğu zaman işte.

klima kullanıyordu vestel 12000 btu satte 1120 yakıyordu kışın defrost olayı olduğundan aldık .

klimaya görede yorumlarsanız sevınirim hep 30 derece tutuyorduk saate kcal değeri 1120 waat karşılığında 3500 civarı idi. tabii 30 derece tuttuğumuzdan sürekli çalışıyor buna rağmen çok ısıtmıyordu. sanki klimaların verdiği ısı biraz yanıltıcı gibi.

• quote:

yeltenirler cevabınız için yarın gelecek görücez artık .Zaten çoğu zaman işte.

klima kullanıyordu vestel 12000 btu satte 1120 yakıyordu kışın defrost olayı olduğundan aldık .

klimaya görede yorumlarsanız sevınirim hep 30 derece tutuyorduk saate kcal değeri 1120 waat karşılığında 3500 civarı idi. tabii 30 derece tuttuğumuzdan sürekli çalışıyor buna rağmen çok ısıtmıyordu. sanki klimaların verdiği ısı biraz yanıltıcı gibi.

Cogu zaman isteyse ve dis sicaklik surekli 10 civarindaysa 70tl civarina bu is hallolur. Klima hic kullanmadim bilmiyorum ama 10m2 ciddi ufak bir oda. Yuksek bir fatura beklemeyin. Yani benim verdigim rakamlar bile aslinda o oda icin yuksek. Ama tahmin ediyorum ki yalitim yok. Isteyken 19-20 derece alirsiniz. Isten gelince 23e alirsiniz vs.

yalıtım var da alt katta kömürlük var . üst kat ise kullanılmıyor.

neyse cevaplarınız için teşekkür eder hayırlı akşamlar dilerim.

• 2500 watt olanını aldım ancak termostat devreye girdiği zamanlarda voltaj dalgalanmaları oluyor. Servo regülatör ile kullanıyoruz ve o esnada regülatör çok ses çıkarıyor. Lambalar da oynuyor.

Ürünü iade etmeyi düşünüyorum. Herhangi bir öneriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobiotik -- 5 Aralık 2016; 17:41:55 >
  • bende aldım durup dururken bozuldu.çalışmamaya başladı.

iadeye verdim fabrikayı aradım usta sesli bir adamla görüştüm sözde iç takım komple değişecek falan dedi.

ben de sıfırını istedim olmaz dedi. bende satıcıya iade ettim şimdilik sorun çıkarması satıcı.

• quote:

bende aldım durup dururken bozuldu.çalışmamaya başladı.

iadeye verdim fabrikayı aradım usta sesli bir adamla görüştüm sözde iç takım komple değişecek falan dedi.

ben de sıfırını istedim olmaz dedi. bende satıcıya iade ettim şimdilik sorun çıkarması satıcı.

güzel bir cihaza benziyor ama olmadı işte. yağlı radyatör alırım artık.
  • aynen cihaz güzel de kalite biraz daha iyi olsa iyi olurdu.petek aralıkları bile törpülenmemiş direk press kalıp baskı üstüne boya yapılmış.

• Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Dijital, 2500 waat olanı. İlk kullanmaya başladığımda sayacı not ettim bakalım ay sonunda belli olacak daha önce ki ayın faturası 108 lira idi. Bunun içinde yaklaşık 15 gün kumtel in infrared ısıtıcısını kullandım.

İzmir'de 3. katta oturuyorum, eve ilk ben oturdum. Tavan, beton yerine tente ve altında asma tavan bulunuyor. Balkona çıkan bir kapı ve bir duvarı kaplayan pencereler mevcut.Özellikle pvc lerin korunaklığı iyi durumda ve çift camlı. Evin 3 tarafı açık.
    Salonda ve yatak odasında kullanıyorum. Salon 20 m2, yatak odası 18 m2. Salonda 23 derecede kullanıyorum ve ilk çalıştırmamdan 20 dakika sonra istenilen sıcaklığa geliyor.(Dışarısı 7-8 derece iken içeride şimdiye kadar en düşük 13 gördüm) Yatak odasında 20 derecede kullanıyorum ve sabaha kadar kapanmıyor.

Performansından memnunum. Kalibrasyonunu yaptıktan sonra hiç bir sorunla karşılaşmadım.Umarım bundan sonra da karşılaşmam. Ay sonunda gelecek elektrik faturasına göre tüm eve kalorifer petekleri gibi bu ürünü döşeyeceğim.Umarım beni faturada üzmez.

• Merhabalar
    4 katlı binanın çatı katında oturuyorum. Merkezi sistem doğalgaz ile ısınıyor bina. Ama tabi hem çatı katı olması sebebiyle hem radyatörler daha küçük olduğu için ben ısınamıyorum. 60 m^3'lük bir odaya destek olarak bir ısıtıcı almak istiyorum.

İnfrared ısıtıcı , karbon ısıtıcı, konvektör, yağlı radyatör...

Bunlardan hangisini almalıyım karar veremedim.

İnfrared ve karbon ısıtıcılar hem havayı değil ışığının yansıdığı cisimleri ısıttığı için hem de baş ağrısı radyasyon gibi zararlı etkilerinden dolayı almaktan çekiniyorum.

Konvektör ve yağlı radyatör arasında da fiyatından dolayı konvektöre daha yakınım.

İnfrared ya da karbon ısıtıcılar elektrik faturasına konvektör ve yağlı radyatörden daha mı fazla yansır? Mesela aylık 50 tl gibi bir fark eklenir mi faturaya?

Yani bu 4 seçenekten hangisini alırsam elektrik faturasında diğerlerine göre tasarruf etmiş olurum?

Bilgisi ve tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim

• Merhabalar herkese...
    Bende 28 Kasım 2016 tarihinde Vigo EPK4590E25 2500 watt'lık dijital konvektör ısıtıcıyı kullanmaya başladım... 10-12 günlük kullanım süresinden sonra naçizane görüşlerim aşağıdaki gibidir.. Bunu ürünün satışını yapan sitelerde ürün yorumu kısımına da yazdım. Muhtemelen salı günü elektrik tüketimi hakkında da bir video koyacağım youtube'a, videolinkini de yayınlayınca buradan paylaşırım...

Gelelim ürüne...

Arkadaşlar, bence ürün oldukça iyi ısıtıyor. Ancak bunda kullandığınız odanın yalıtımı, yani dışa açılan pencere ve balkon kapısı falan varsa buradan ısı kaybınız yoksa çok iyi ısıtıyor.

Ürün 2500 watt, ancak enerjimetre ile ölçtüğümde maksimum 2150-2200 watt çekmekte, ve oda ısındığında dijital gösterge 4'ten 3'e, 2'ye ve 1'e düştüğünde anlık olarak çektiği akım çok çok değişken. 4 seviyeli ışıklı gösterge var fakat, işin iç yüzü öyle değil. Yani 2500/4=625watt ise 1. ışıkta 625W, 2. ışıkta 1250W, 3 ışıkta 1875W, 4. ışıkta tam kapasite çalışırken 2500W çekiyor diye bir olay yok!!! Tam kapasite çalışırken 2200 watt tüketiyor, hiç ışık yanmazken tüketim yok. ancak 1, 2 ve 3'ncü seviyelerde tüketim çok çok değişken... Değişken gözükse de aslında 2200 watt yakmaya devam ediyor, neden mi?

Buyurun...

Yalıtımın nispeten iyi olduğunu düşündüğüm ve yalnızca 1 pencere olan 5×4 metrelik yatak odasında, gece 12'den sabah 8'e yani 8 saatte 17 kilowatt gibi bir tüketimi mevcut, ikinci bir akşam ölçtüğümde de gece 12'den sabah 8:30'a 18,9 kilowatt elektrik yaktı. enerjimetre ile ölçtüm. Dolayısıyla dijital olması ve ön paneldeki tüketim göstergesi kişiye "enerji tasarruflu" imajı verse de, ben enerji tasarrufu diye bir şey göremiyorum.

Ürünü kullandığım 6'ncı günde fiş ayaklarından biri yandı ve fişini değiştirdim. Bunda ürünün suçu yok, muhtemelen evin eskimiş prizinden kaynaklandı. Üründe kullanılan kablo 3×1,5'luk kablo ve kablo bakır değil. Yaklaşık 1 buçuk metrelik uzatma ile kullandığım zaman uzatmanın 3×1,5'luk bakır kablosu ısınıyor, fakat ürünün kablosu ısınmıyor. Son olarak yatak odasında kullandığım için biliyorum ki, ürün ilk ısınmada ve ısındıktan sonra da birkaç defa çıt-pıt genleşme sesi çıkarıyor, fakat bu sürekli olmadığı için rahatsız edici değil.

Son tahlilde, fiyat performans'ta bence tam not. Ancak enerji tüketim konusunda bence sınıfta kalıyor. Elektrik yaksa da güzel ısıtsın kardeşim diyorsanız, evinizin, odalarınızın yalıtımı iyi ise, tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adobe_reader -- 10 Aralık 2016; 13:47:54 >

• Arkadaşlar
    2500 watt'lık dijital kontrüllü modelin elektrik tüketimi hakkındaki videom :

https://www.youtube.com/watch?v=xcwxlypaUQ8

Videoda anlık tüketimi ve toplam tüketim hakkında fikir vermeye çalıştım naçizane...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adobe_reader

Arkadaşlar

Videoda anlık tüketimi ve toplam tüketim hakkında fikir vermeye çalıştım naçizane...

Elinize sağlık. Isıtma konusunda size katılıyorum; cihaz güzel ısıtıyor. Video'da anlattığınız çoğu şeye katıldığımı da eklemek isterim.

Geçenlerde 2500 watt'lık modelini iade ettim. Evde (25 m2, ısı yalıtımlı -mantolama+konfor cam- odada) servo regülatör ile birlikte kullandık. Kademe düştüğü zaman voltaj aşırı dalgalanıyordu ve regülatör kafayı yiyordu.

Delonghi Dragon 4 ile voltaj dalgalanması sorunu ortadan kalktı (şimdilik). 2 gündür kullanıyorum. Son kademede çalışıyor ve koku hala gitmiş değil. Isıtma konusunda ise Vigo daha çabuk ısıtıyordu. Hatta Vigo'nun ısıtması bir tık daha iyiydi (bence).

Ancak Delonghi voltaj konusunda beni tatmin etmiş durumda. Almayı düşünenlere nacizane tavsiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobiotik -- 14 Aralık 2016; 9:57:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thelocust

quote:

Orijinalden alıntı: adobe_reader

Arkadaşlar

Elinize sağlık. Isıtma konusunda size katılıyorum; cihaz güzel ısıtıyor. Video'da anlattığınız çoğu şeye katıldığımı da eklemek isterim.

Geçenlerde 2500 watt'lık modelini iade ettim. Evde (25 m2, ısı yalıtımlı -mantolama+konfor cam- odada) servo regülatör ile birlikte kullandık. Kademe düştüğü zaman voltaj aşırı dalgalanıyordu ve regülatör kafayı yiyordu.

Delonghi Dragon 4 ile voltaj dalgalanması sorunu ortadan kalktı (şimdilik). 2 gündür kullanıyorum. Son kademede çalışıyor ve koku hala gitmiş değil. Isıtma konusunda ise Vigo daha çabuk ısıtıyordu. Hatta Vigo'nun ısıtması bir tık daha iyiydi (bence).

Ancak Delonghi voltaj konusunda beni tatmin etmiş durumda. Almayı düşünenlere nacizane tavsiye.

Kademe düştüğü zamanki voltaj dalgalanması ve regülatörde sıkıntı yaratması, videomda belirttiğim gibi, 4 ışık tam kademede çalışırken sorun yok, çektiği akım belli. Ancak kademe 3, 2, ve 1'e düştüğünde çektiği akım belli değil sürekli değişiyor. Mesela oda ısındı, cihaz 1'nci kademeden devam ediyor ancak çektiği akım sürekli farklı, 2000w sonra 600w, sonra 1200w, sonra 50w düşüyor daha sonra 2200watta vuruyor gücü... tüm bunlar 1. kademede oluyor mesela... ve diğer 2 ve 3. kademelerde de bu şekilde... Regülatörünüzün anormalleşmesi de bu sebeptendir diye tahmin ediyorum... Totalde baktığımızda da aslında 1. kademeyle 4. kademe arasında bir fark yok, cihaz 2200 watt'tan çalışıyor... Bu başlıkta veya diğer bir vigo başlığında bir arkadaş, "üreticiyi aradım 4. kademe ile 1. kademe arasında fark yok, cihaz tam güç çalışır diye cevap verdiler" gibi bir ibare kullanmış ve "sanırım o da bilmiyor" demeye getirmiş... Aslında adam doğru söylemiş, 1. kademede de, 4. kademede de bir fark yok cihaz tam kapasite çalışmaya devam ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adobe_reader -- 14 Aralık 2016; 14:51:10 >

• Herkese selamlar. Cihazı dün aldık, İzmir'de ikamet ediyoruz. Dün kullanmaya başladık, odamızda cihazı ilk açtığımızda gösterge 14C gösteriyordu. Yaklaşık 1 saat geçti, sıcaklık 16C oldu. Gece boyunca çalıştı, set değerini 28C olarak ayarlamamıza rağmen 22Cnin üstüne çıkmadı. Bundan dolayı da sürekli çalışmak ve elektrik tüketmek zorunda kaldı. Sıcaklık yayılımı için bir ayar var mı(fan açıp kapatmak gibi? Sanki sıcaklık çok yavaş yayılıyor odaya, üflemiyor.
    Eksik veya hatalı kullandığımız bir şey mi var? Ne yapmamızı önerirsiniz?
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.