Şimdi Ara

VİKİNGLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de benzerlikler var ama en büyük fark denizcilik. Türkler tarihin hiçbir döneminde iyi denizci olamadılar. Osmanlılar en güçlü dönemlerinde bile Kıbrıs, Rodos gibi adaları güçlükle alabildi. Akdenizdeki adaları kolonize edemedik. Bu yüzden Ege adaları şu anda elimizde değil. Yanlış anlaşılmasın bunu bir eleştiri olarak söylemiyorum. Viking-Türk karşılaştırması olunca aklıma geldi. Sonuçta biz Orta Asya'dan çıkıp gelmiş bir karasal toplumuz.
  • Vikingler o adalari cok kolay almisri bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

Bence de benzerlikler var ama en büyük fark denizcilik. Türkler tarihin hiçbir döneminde iyi denizci olamadılar. Osmanlılar en güçlü dönemlerinde bile Kıbrıs, Rodos gibi adaları güçlükle alabildi. Akdenizdeki adaları kolonize edemedik. Bu yüzden Ege adaları şu anda elimizde değil. Yanlış anlaşılmasın bunu bir eleştiri olarak söylemiyorum. Viking-Türk karşılaştırması olunca aklıma geldi. Sonuçta biz Orta Asya'dan çıkıp gelmiş bir karasal toplumuz.

Katılıyorum, biz karasal iklim insanı olduğumuzdan bize göre çok daha ilerdeler. Amerika'yı ilk keşfeden Leif Ericsson bile İskandinav'dı zaten. Sonuçta her toplum yaşadığı şartlara göre ustalaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

e nasıl oldu da geçmişte ataları bukadar iyi savaşçıyken ileri ki tarih sahnelerinde arka plandaydılar ?

aslında ileri ki tarihte arka planda oldukları söylenemez Grönland izlanda gibi kuzey atlantikteki bir çok adayı sömürgeleştirmişlerdir Nobel ödülü alan bir çok İskandinav vardır

eskinin barbar halkı olanlar hatta 1980lere kadar İskandinavyanın yerli halkı olan Sami leri hadım eden bir halktı gerçi şimdi demokrasi melekleri
  • Çok iyi savaşçı ve denizci olmalarının en büyük etkenine mitolojilerine bakarak anlayabilirsiniz.Bknz:Odin,Thor,Valhalla,Ragnarök.

• Türklere çok benzetirim, benzer zorlu iklimler altında yaşamış ve o zor koşullara rağmen kültürlerini sürdürebilmiş bir kavimdir.
  • Çok iyi denizcilerdi , yaptıkları gemilerle denizi aşan ilk kavim oldukları söylenir.
  • Yağmacılık. Dünya'yı etkilemişlerdir.
  • vicky the viking çizgi filminden dolayı sempati duyduğum insanlar
  • vikingler iskandinavya toplumudur . iskandinavyanın zorlu yasam sartları sogugu yuzunde güçlü dirençli insanlar olmuslar . avrupaya bir cok akın yagma yapmıslardır . barbar olarak tanımlanırlar bunu kimler sölemiş avrupalılar onlara karsı duran herkes barbar zaten bizde buna dahiliz . günümüz rusyasının da kurucuları vikinglerdir .
  • Onları bilmemde çizgi filmleri guzeldi

• Türklerle hiç savaşmayan bir kavim diye hatırlıyorum. Yanlışsam düzeltin.

• Baltaları 10 numara.düzenli degiller daginik savasirlar

• quote:

Orijinalden alıntı: orhun yabgu

Türklerle hiç savaşmayan bir kavim diye hatırlıyorum. Yanlışsam düzeltin.

Hazarlar ile savaşıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarı saçlı mavi gözlü uzun boylu son derece güzel ırk daha ne ister bir insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

e nasıl oldu da geçmişte ataları bukadar iyi savaşçıyken ileri ki tarih sahnelerinde arka plandaydılar ?

çünkü zekiydiler bizimkiler gibi 2 toprak alcam diye devleti yıkmıyordu oturup ders çalışmışlar bak şimdi nerdeler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

Muhtemelen kuzey amerikaya ilk ayak basmış olan, soğuk iklimlerde yaşayabilecek beceri ve dayanıklılığa sahip, kaynak yetersizliğinden yağmalamacılığa yönelmiş, bu nedenle barbar olarak tanınan, muhteşem denizci ve gözüpek bir kavimler topluluğu...

kuzey dakota kabilesi çok darılmış bu yazdıklarınıza ama :(
  • Amerika kıtasına ayak basmışlar deniyor şimdi bu adamlar buzulların ortasında kaynak yetersizliğinden Britanyayı ve Avrupayı yağmalayıp kaçıyorlar bildiğim kadarıyla Amerika kıtasına ayak bassalar neden geri dönsünler zengin olmaları gerekiyor denizcilikte ve savaşçılıkta çok iyiler çünkü.

Not:Bir diğer çok önemli şeyde runik yazıları bizim orta asyadaki yazıtlarla aynı ne alaka bilmiyorum ama araştırırsanız görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 7 Şubat 2014; 17:44:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.