Bildirim
VİKİNGLER (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Daha viking dizisine baslayamadim izleyince engin bir bilgi birikimin olacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amerika kıtası derken Grönland adası ve kanadaya ulaşmışlar. Oraların iskandinavyadan pek farkı yok. Güneye çıksalar belki kızılderililerle ittifak kurar, avrupalıları sokmazlardı oralara -
kızılderililerle savaşıp püskürtülüyorlar. -
Amerikayı keşfettiklerinden Kolomb gibi haberleri olmayan, İngilizcedeki gün adlarının çoğunun kökenini veren, savaş meydanında ölen kahramanlarının ata binen miğfer ve mızrakla silahlanmış genç ve güzel bakireler olan Odin’in yardımcıları Valkyrie’ler tarafından Valhalla’ya götürüldüğüne inanan ilginç, araştırılası bir ulus. Kavga patırtıyı fazlasıyla seviyorlarmış orası ayrı
Kaynak:http://www.serenti.org/vikinglerin-buyuk-deniz-seruveni/ -
Vikingleri severim genel olarak, özellikle mitolojisi ayrı bi güzeldir.Leif Ericson'ın Vinland'a varması olayını anlatan sagalar ise, bence direk Amerika kıtasına ilk ayak basan Avrupalılar olduğunu ortaya çıkarıyor.Yaşadıkları coğrafyanında etkisiyle gelen kaynak yetersiziliği sebebiyle yağmacılığa başlayıp, barbar damgası yeselerde muhteşem birer denizci ve savaşçıdır bu yiğit abilerimiz.Yine Ayrıca kızlarıda pek bi güzel olur bunların.Şimdi ki torunlarına baktığımızda ise refah içinde uçtuklarını görüyoruz, bi İskandinav ülkesine kaçmak gibi hayalim var.
Fransa liman kentlerini Pazar günü herkes kilisedeyken gelip yağmaları gibi olaylarını falan da gayet zekice buluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 12 Şubat 2014; 18:42:08 >
-
Hristiyan olmadan önce avrupalılar tarafından şeytan deniliyordu.Sürekli yağma ve savaşla geçinirler.Kuzey Amerika'ya ilk çıkan bunlar neden amerikayı keşfedenler denmiyor bilmiyorum ama yerlilerle ticaret bile yapıyorlar ticari malları bitince savaşıyorlar.Nehirlerden karadenize kadar gelmişler. -
Severim kendileri.Ayrıca belirtmek gerekir istanbulda bulunmuşlardır tanıpak şovalyeliği gibi bişey yapmışlar güvenlik görevlisi misali trakyanın bir kısmına ayak basmışlar.Kırklareli dolayları
Kaynak Vikipedi deki yayılma haritası
Avrupa'nin ilk teroristleri -
Sanıldığı gibi savaşçıları boynuzlu kask takmazlar.Boynuzlu kask asillerine aittir
barbarlar. -
Bizans'ın ünlü Vareg Muhafızları da Vikinglerden oluşur.Uzun yıllar Bizans imparatorlarına yakın muhafızlık yapmış ve çeşitli savaşlarda yer almışlardır.Sağlam savaşçılardır.Malazgirt Savaşında da bulunmuşlardır ve bu savaşta bulunan bütün Varegler Türk savaşçıları tarafından öldürülmüştür.Sanırım bu savaş son görüldükleri savaştı. -
Denizcilikte ve ssavaşta çok iyilerdir bilgime göre.Çok kibar olmayan bir ırktır,fakat birbirlerine çok bağlılardır.Şu anda norveç,iskoç ve izlanda tgaraflarındaki insanlar viking kökenlidir.Ayrıca küçükken çizgi filmleriyle çok sevdiğim bir ırk. -
Göktürkler daha saglam bir kavim vikingler den 40 kişi ile çin sarayını basan bir kavim
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: gilardo
Göktürkler daha saglam bir kavim vikingler den 40 kişi ile çin sarayını basan bir kavim
Bunu bu konu da niye belirttin onu çözemedim. -
quote:
Orijinalden alıntı: hayatiyılmaz
Sanıldığı gibi savaşçıları boynuzlu kask takmazlar.Boynuzlu kask asillerine aittir
Vikingler hiçbir zaman boynuzlu kask takmamıştır. Aslında neredeyse çoğu viking başlarında bir koruma olmadan savaşmıştır. Kasklar ve diğer metal zırh parçaları çok pahalıydı ve genelde sadece reislerde ve zenginlerde bulunuyordu. Bu kasklar da sanılanın aksine boynuzlu değil, sade konik kasklardı.
Fotoğraftaki günümüze ulaşan tek tam viking kaskı.
-
Kan kartalı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oldum Olası İskandinavlara Karşı Bir Sempatim Olmuştur -
İzlediğimiz gördüğümüz kadarıyla iyi insanlar. İyi dövüşçüler ve iyi denizciler.
Hatta o viking tarzı gemilerini çok seviyorum -
ben denizcilik dışında hunlara çok benzetiyorum Vikinglerde hunlarda genel olarak yağmalayarak geçinmişler:vikingler avrupayı hunlar orta asyayı özellikle çini yağmalamışlar hatta çin seddinin hun korkusundan yapıldığı söylenir(gerçi bi bka yaramamış atilla dedemiz etrafından dolaşıp gene yağmalamış bunları)
ekleme: atilla nerden çıktı metehan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dotacı22 -- 8 Eylül 2014; 14:27:14 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X