Şimdi Ara

Viofo A129 Araç Kamerası incelemesi 2019'un En iyisi !! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
50
Favori
49.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Yaz aylari geliyor malum. Park modunu kapatmaya gerek varmi a129 icin. Menusunde belli sicakliga gelince kapat ayarinida bulamadim. Fikri olan varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinemrah

Merhaba arkadaslar. Yaz aylari geliyor malum. Park modunu kapatmaya gerek varmi a129 icin. Menusunde belli sicakliga gelince kapat ayarinida bulamadim. Fikri olan varmi?
    doğru söylüyorsunuz sıcaklıklar başladığı gibi kamera biraz sapıttı sanki 1 gün boyunca hem park hem normal modda kayıt atlamıştı geçen gün dikkat etmemişim. Sıcaklarda kamerayı çıkarmak gerekebilir belki.
  • kamera konumlandırması tam ortada olmasa sorun olur mu? Ön cam ortada plastik çıkıntı var. Ortanın solu veya sağına aldığında bir sorun oluşturur mu?

Viofo A129 Araç Kamerası incelemesi 2019'un En iyisi !!

Videoda park kayıt 24 saat deniyor fakat kılavuzda yukarıdaki bilgi var. Hareket eden nesne durumunda kayıt başlıyor der. Kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tek_Türk -- 22 Mayıs 2019; 13:32:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tek_Türk

kamera konumlandırması tam ortada olmasa sorun olur mu? Ön cam ortada plastik çıkıntı var. Ortanın solu veya sağına aldığında bir sorun oluşturur mu?

Videoda park kayıt 24 saat deniyor fakat kılavuzda yukarıdaki bilgi var. Hareket eden nesne durumunda kayıt başlıyor der. Kafam karıştı.
    Videoyu tam izlerseniz herşeyi anlattım, açıkçası sağa takıyorum ben tüm araçlara / orta şart değil

• quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

park modu hardwire kit;

aracınızın sigorta sistemine bağlanıyor. 12 volt gerilimi kameranın kullanması için 5 volta dönüştürüyor..

akünüzün boşalması halinde, genelde akü gerilimi 11.8 volttan aşağı düşünce kameraya giden enerjiyi kesiyor ve akünün tamamen boşalmasını engelliyor..

park modu (time lapse) sistemini destekleyen araç kameralarında, aracın park halinde mi yoksa seyehat halindemi olduğu bilgisini kameraya veriyor.. siz aracınızın motorunu durdurursanız kamerada otomatik park moduda geçiyor.. aracınızın motorunu çalıştırınca da park modundan çıkıp normal kayıt moduna geçiriyor..

Alıntıları Göster
    Ufak bi hatırlatma yapamyı hocam. Viofo Park kiti, A129 Car Camera 3 Wire ACC Hardwire Kit Cable HK3 For Parking Mode için:

1) ACC, yani park moduna otomatik geçiş özelliğinin A119/A119S/A119 PRO modellerinde çalışmadığı belirtilmiş. Sanırım Viofo A129 Duo da çalışıyor sadece, doğru mudur? Yani bu özelliği kullanabilmek için kamaranın da bu özelliği desteklemesi gerekiyor değil mi?

2) ACC modunu kullanabilmek için kablonun GPS e değil, doğrudan kameraya takılması gerektiği belirtilmiş. Bu durumda ikide bir kabloyu GPS ile kamera arasında tak çıkar yapma durumu yoksa ve bu otomatik park modu kullanılacaksa (bence çok iyi bir özellik) GPS modülü biraz boşa çıkıyor gibi. Ne dersiniz? @OlgunErhan hocam senin de yorumlarını alabilir miyiz?

• jhudaverdi kullanıcısına yanıt
    Sadece viofo a129 da çalışmakta.

Bu detayları ayrıntılı olarak videoda anlattım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @OlguErhan İncelemeler için teşekkürler hocam. Yaklaşık 1 yıldır A119S v2 modelini kullanıyorum ve genel anlamda memnun olmama rağmen gerek park modu, gerekse de ön ve arka kameraya sahip olması açısından A129 Duo modelini almayı düşünüyorum. Aşağıdaki hususlarda bilgi alabilir miyim hocam?

1) A119S v2 kamerasına göre ön kamera görüntüsünde kalite ve çözünürlük bakımından fark var mı hocam? İki kamerayı karşılaştıracak olursanız park modu, çift kanallı olması, menü tuşları, kablosuz bağlantı haricinde öne çıkan özellikler nelerdir acaba Duo nun?

2) Sanırım kısa bir süre içinde yurt dışından yapılacak olan alışverişlerde ekstra vergi uygulamasına geçilecek. Bu sebeple bir an önce kamerayı sipariş vermek istiyorum. Şu an için (ve birkaç ay önce de baktığımda) en uygun fiyat indirim kodu ile birlikte 117$ olarak görünüyor, Türkiye de ise en ucuz 1000 TL.

Bunların haricinde sipariş verirken (park kiti ve sigorta dönüştürücü var bende) dikkat edilmesi gereken bişey var mı acaba? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 27 Mayıs 2019; 2:21:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Sadece viofo a129 da çalışmakta.

Bu detayları ayrıntılı olarak videoda anlattım

Hocam videoyu izlemiştim geçtiğimiz aylarda ama şimdi uzun bi videodan bu hususları bulmam zor olacak :) Kısaca bu park modunu kullanmak için GPS modülünün boşa çıkması koonusundaki yorumunuzu alabilir miyim? Yani bu durumda GPS modülü olmasa da olur diye düşünüyorum, ne dersiniz? Ya da GPS ten bağlantı yapılarak da kullanabilme ihtimali var mıdır? Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: jhudaverdi

Hocam videoyu izlemiştim geçtiğimiz aylarda ama şimdi uzun bi videodan bu hususları bulmam zor olacak :) Kısaca bu park modunu kullanmak için GPS modülünün boşa çıkması koonusundaki yorumunuzu alabilir miyim? Yani bu durumda GPS modülü olmasa da olur diye düşünüyorum, ne dersiniz? Ya da GPS ten bağlantı yapılarak da kullanabilme ihtimali var mıdır? Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Yandan bağladığınızda da GPS verileri çalışıyor. GPS siz alırsanız Hız bilgisi konum bilgisinden mahrum kalırsınız.

• quote:

Yandan bağladığınızda da GPS verileri çalışıyor. GPS siz alırsanız Hız bilgisi konum bilgisinden mahrum kalırsınız.

Alıntıları Göster
    Evet bu durumda maalesef GPS varsa park moduna otomatik geçiş kullanılamayacak, Otomatik park modu geçişi isteniyorsa da GPS kullanılamayacak. Neyse en azından GPS modülünü de alıp duruma göre GPS veya cihazdan bağlantı yapılabilir. Yine de Viofo nun gözünden kaçan veya sonraki modellere eklemek için şimdilik pas geçtiği bir özellik olmuş.

• Bir de A129 modelinde güç tüketimini azaltmak için kamera menüsünden Kablosuz ağ bağlantısı (WiFi) kapatılabiliyor mu? Video anlatımlarında bu ayar gözüme çarpmadı ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 27 Mayıs 2019; 2:20:54 >
  • quote:

Bir de A129 modelinde güç tüketimini azaltmak için kamera menüsünden Kablosuz ağ bağlantısı (WiFi) kapatılabiliyor mu? Video anlatımlarında bu ayar gözüme çarpmadı ama?
    En sağdaki tuşa basılı tutup kapatılmakta.

• quote:

En sağdaki tuşa basılı tutup kapatılmakta.

Alıntıları Göster
    Buna sevindim, sağolun hocam
  • Buna ne dersin hocam??? En azından özelliklerine göz atma şansın oldu mu? Gerçi IR li kamera için Interior, yani iç mekan kamerası demiş ama (129 Duo için Rear - Arka kamera ifadesi kullanılmış)?

A129 Duo IR Front And Interior Dual Dash Cam 5GHz Wi-Fi Full HD 1080P Buffered Parking Mode For Uber Lyft Taxi

Kendi sitesinde arada yaklaşık 10$ fark görünüyor şu an. Eğer arka kamera IR özelliği varsa düşünebilirim.

• Arkadaşlar cihazda arka kameradan gelen kablo ile park kiti kablosunun ana kamerada takıldıkları yerler birbirlerine çok yakın bildiğiniz gibi. Güç kablosunu biraz bükmek zorunda kalıyoruz dolayısıyla taktıktan sonra.

urun.n11.com
    Mini Usb 5pin Erkek To Mini Usb 5pin Dişi Kablo - 12cm - n11.com
    https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/mini-usb-5pin-erkek-to-mini-usb-5pin-disi-kablo-12cm-P330747124

urun.n11.com
    Mini Usb Erkek 90 Derece Açılı To Mini Usb Dişi Dönüştürücü - n11.com
    https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/mini-usb-erkek-90-derece-acili-to-mini-usb-disi-donusturucu-P330746555

Bu iki ürünü aldım elbet biri çalışır diye, güç kablosuna eklenti yapma maksadıyla. Maalesef iki üründen de cihaza güç gelmedi. Almak isteyen arkadaşlar buradan tercih etmesinler boşuna, bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 29 Mayıs 2019; 17:23:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

https://www.aliexpress.com/item/32758487068.html

Linkteki 50 cm uzatma kablosunu sipariş etmiştim elime ulaştı hemen araçta denedim.

2-3 kere aracı çalıştırıp durdurdum her seferinde sorunsuz park modu-normal mod geçişi yapıyor. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi artık AV girişinin üstünü kapatan kablo kalmadı.

Daha önceden alıp denediğim linkteki AV-3RCA çevirici ile araç multimedyasına bağlanıp kameradan direkt görüntü alabilirim artık.
    https://www.aliexpress.com/item/32785266191.html
    http://https://www.aliexpress.com/item/MINI-USB-5-pin-Male-to-Female-Data-Sync-Charger-Extension-Cable-Applicable-to-the-car/32758487068.html

Daha önceki mesajımda da paylaştım. Linkteki üründen alabilirsiniz çalışıyor.

• davidddd kullanıcısına yanıt
    Evet sizin mesajınızı görmüştüm ama çok bir fiyat farkı olmadığı ve benzer bir kablo yapısı olduğunu düşündüğüm/tahmin ettiğim için n11'den almıştım alternatifli olarak ama maalesef olmadı. Dolayısıyla ben de Çin'den sipariş vermeye karar verdim teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 31 Mayıs 2019; 12:8:54 >
  • 25 Mayısta verdiğim siparişi biraz sonra (6günde) kargodan teslim alarak aranıza katılacağım. Fuse tap gelmedi henğz çakmaktan kullanıcam. Yararlı olursa her süreci fotı ve videoya alıcam. Olgu Bey e çok teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Buna ne dersin hocam??? En azından özelliklerine göz atma şansın oldu mu? Gerçi IR li kamera için Interior, yani iç mekan kamerası demiş ama (129 Duo için Rear - Arka kamera ifadesi kullanılmış)?

A129 Duo IR Front And Interior Dual Dash Cam 5GHz Wi-Fi Full HD 1080P Buffered Parking Mode For Uber Lyft Taxi

Kendi sitesinde arada yaklaşık 10$ fark görünüyor şu an. Eğer arka kamera IR özelliği varsa düşünebilirim.
    Infrared li versiyon hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? Olgu Hocam sana geldi mi bu versiyon, deneme şansın oldu mu? Diğer versiyona göre daha avantajlı olabilir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.