yeni bir virus çıkmış msnden dosya gönderiliyor kabul etmezsen bişey olmaz ama kabul edilince bunu nasıl silecez bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
arkadaş biraz önce bana da geldi ben almadım arkadaşa gelmiş o salak almış virüs bulaşmış virüz programını açtığın anda virüs otomatik olarak programı kapatıyo tek çare format
beyler windowsta altta illaki çalışıyordur. yabancı gördüğünüz programları görev yöneticisinden kapatıp öyle bir taratın. bulabilirseniz .....exe dosyasını bulup silin.
arkadaşlar aynı sorun benim çalıştığım okulda da oldu diğer eleman çağırdı beni dedi hiçbirşey çalışmıyo arkadaşın biri bana bunu yolladı dedi baktım ismi mona lisa resim sanmış sonra kitlemiş herşeyi bende buldum virüsü önce yeniden başlattım bilgisayarı çünkü işlem yapmana izin vermiyo sonra sildim sorun kalmadı
Güvenli kipte acip taratsak tarar mi?
walla bende aldım en yakın arkadaşım gonderıyomuş gibi ve format attım bir arkadaşımada ben göndermişim :) oda formatladı
quote:
Orjinalden alıntı: pcnet
walla bende aldım en yakın arkadaşım gonderıyomuş gibi ve format attım bir arkadaşımada ben göndermişim :) oda formatladı
hmmm o zaman sendeki virüs farklı çünkü bizim eleman gelen dosyayı ki nasıl oluyo da exe dosyasını resim olarak algılar o da ayrı bi mesele nyse çalıştırıncas sisteminiizi kilitlilyo ama dediğim gibi yeniden başlatınca böyle birşey söz konusu olmuyo o zaman indirdiğiniz yerden silin geçiyo sorun düzeliyo
beyler az önce ağdan diğer bilgisayarı kontrol ettim ve enterresan birşeyle karşılaştım virüs programları bu virüsü bulamıyor hem de bu virüs görünmez oluyo ağdan gördüğüm için görünmez olan herşeyi görebiliyorum virüsü gördüm anlaşılan bir defa açtığınızda yerleşiyo bu bilgisayarımı açın araçlardan gizli dosya klasörleri göster diyin msdos ya da exe halinde ortaya çıkna büütün gizli klasörleri silin
başımızı asla kurtaramıcazmı bu virüslerden yaa heryerdeler
aynı dertten bende yanıyom walla 2 tane makinamda virüs war eriniyorum walla formatlamaya bilgisayarları sinir oluyorum yanlız makinayı açtığımda masa üstüne çıkıyolar.. Esir ettiler bizi herhalde formatlayacaz başka kurutluşları kalmadı deep freezen süresinin bittiği zamana denk geldiler ne şanssız adamım ben ya:((
Dostlar virüsümüzün adı W32.Serflog.A
Kendisini şu dizinlere kaydediyor: %System%\formatsys.exe %System%\serbw.exe %Windir%\msmbw.exe %SystemDrive%\Crazy frog gets killed by train!.pif %SystemDrive%\Annoying crazy frog getting killed.pif %SystemDrive%\See my lesbian friends.pif %SystemDrive%\LOL that ur pic!.pif %SystemDrive%\My new photo!.pif %SystemDrive%\Me on holiday!.pif %SystemDrive%\The Cat And The Fan piccy.pif %SystemDrive%\How a Blonde Eats a Banana...pif %SystemDrive%\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif %SystemDrive%\Topless in Mini Skirt! lol.pif %SystemDrive%\Fat Elvis! lol.pif %SystemDrive%\Jennifer Lopez.scr %SystemDrive%\lspt.exe %UserProfile%\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe
Symantec virüsün tehdit gücünü low olarak göstermiş ve temizlemesi de kolay diyor tabi elinizde geçerli bir norton anvirüs var ise. Önerdikleri temizleme yöntemi system restore özelliğini geçici olarak kapatmanız.Böylece windows virüslü halini restore etmeyecek. Sonra bilgisayarı system restore ile geçmiş bir tarihe alacaksınız. Bu işlemden sonra full scan ile virüs taraması yapıp kalan bütün virüsleri temizleyeceksiniz. Virüs kalmadığından emin olduktan sonrada system restore özelliğini tekrar açacaksınız. Bu işlemlere alışkın olanlar için kolay olmayanlar ise detaylı bilgileri buradan alabilirler: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.serflog.a.html Herkese geçmiş olsun.
Bugün sabah saatlerinde aktif olmaya başlayan, henüz kimliği ve etkileri bilinmeyen bir virüs, MSN Messenger adlı sohbet programındaki açıkları kullanarak, yayılmaya başladı.
Pek çok kullanıcının bilgisayar sistemine zarar verdiği bildirilen bu virüs, kişilerin listesindeki diğer insanlar tarafından gönderiliyor. Listenizdeki kişilerden gelecek türü bilinmeyen dosyaları bilgisayarınıza kaydetmemeye özen gösterin.
Sanıyorum türünün ilk örneği olan bir virüsle karşı karşıyayız. Bilgisayarlara hangi yolla bulaştığı henüzbilinmeyen bir virüs, MSN Messenger kullanıcıları arasında hızla yayılıyor. Kullanıcının MSN Messenger adlı sohbet programına dahil diğer kişiler tarafından gönderiliyormuş gibi gelen bu dosyaları kesinlikle kabul etmemek ve bilgisayara kaydetmemek gerekiyor.
Henüz MSN'den veya MSN'in ortağı olduğu MSNBC haber portalından geçen bir haber yok. Fakat jet hızıyla yayılan "MSN Messenger Virüsü" virüsü ortalığı kasıp kavuracak gibi görünüyor.
MSN Messenger üzerinden gelen virüs, kabul edildiği taktirde bir kopyasını otomatik olarak, listede bulunan tüm diğer kullanıcılara gönderiyor. Bu virüs o kadar tehlikeli ki, anti-virüs programlarını ve diğer program yönetimi uygulamalarını da kilitliyor.
arkadaşım benim postun altına bunu atman biraz garip olmuş, araştırmasını yaptım adını bile yazdım virüsün. Önce bir okuyun yahu
Dostum senin linkini verdiğin virüs farklı bu threadde tartışılan virüs farklı. W32.Serflog.A benim bahsettiğim ve bugün msn aracılığı ile yayılan virüs. Senin bahsettiğin ve linklerini verdiğinin ismi ise "kelvir"diye bitiyor ve farklı bir virüs. Ayrıca virüse karşı yazılımlar diye habertürk portalında verilen adreste benim ilk verdiğim symantec sitesine çıkıyor. Zira bu virüs evdeki bilgisayarıma saat 9 da bulaştı 10 da işteki bilgisayardan araştırmasını yaptım. Habertürk halt etmiş anlayacığın.
evet çok farklı ben çok denedim lakin gideremedim her yolu denedim kullanmadığım antivirüs programı kalmadı.. bunun tek çaresi var oda sanırım siz deyiminizle Format bense Ghost atacam herhalde kurtuluş ghostta
Sana Gönderilen Trojandır ve Format Çekmekle Geçmez Kendimden Biliyorum