Şimdi Ara

Virus.Chir.B@mm virüsü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 aydır evimdeki 2 masaüstü bilgisayarda bu virüs var ne kadar format atsak da eklentideki text dosyası masaüstüne geliyor. Pclerin ikisi de yavaş çalışıyor internette yaklaşık %10 loss var. Yaptıgım araştırmalara göre landan pclere bulaşabiliyormuş. Ne yapsam da çözüm bulamadım. Bu virüs hakkında bilgisi olan varsa yardım etmesini istiyorum şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr Mamoş

Yaklaşık 1 aydır evimdeki 2 masaüstü bilgisayarda bu virüs var ne kadar format atsak da eklentideki text dosyası masaüstüne geliyor. Pclerin ikisi de yavaş çalışıyor internette yaklaşık %10 loss var. Yaptıgım araştırmalara göre landan pclere bulaşabiliyormuş. Ne yapsam da çözüm bulamadım. Bu virüs hakkında bilgisi olan varsa yardım etmesini istiyorum şimdiden teşekkürler

arkadaşım öncelikle lan bağlantını kes.

sonrahttp://download.avg.com/filedir/util/avgrem/avg_remover_chir.exe bu linkteki programı indir.Ardından bulaşmış dosyaların silinmesi için programı çalıştır
    sonra Bellekte aktif bir virüs bulunursa program, kullanıcının bilgisayarı yeniden başlatmasını isteyecektir. Temizleme işlemi, işletme sisteminin başlatılması sırasında gerçekleştirilecektir dolayısıyla aktif virüsler temizleme sürecini engelleyemeyecektir.

• W32.Chir.B@mm ağa duyarlı, yığın posta solucanıdır. Dosya infector virüs de olabilir. W32.Chir.B@mm bir W32 çeşididir.Chir@mm. W32.Chir.B@mm kendi Basit Posta Aktarım Protokolü (SMTP) altyapısı kendisini Windows Adres Defteri (.wab dosyası) ve .adc, r.db, .doc ve .xls dosyaları için bulduğu tüm e-posta adresleri göndermek için kullanır.
    Bu solucanın bilgisayarınızda çalıştırmak için IFRAME ve MIME açıklarını kullanır. E-posta programınızın e-posta iletisi önizleme yaparak bu nedenle, eğer solucan karşılaşabilirsiniz. Solucan kendisini Pp.exe dosyası olarak tüm bulduğu e-posta adreslerine gönderir. E-posta iletisi aşağıdaki özelliklere sahiptir:
    Konu: username geliyor!
    Ekleri: Pp.exe
    Solucan, kendi SMTP motoru kendi e-posta adreslerine göndermek için kullanır. Solucan kullanan SMTP sunucusu statik bir sunucudur. Başka bir deyişle, belirli bir SMTP sunucusu çalışmıyorsa, solucan bölemez.

W32.Chir.B@mm de arar tüm yerel ağ sürücülerinde ve .htm, .html, .exe ve .scr uzantılara sahip dosyaları bulaştıktan.

W32.Chir.B@mm HTML dosyaları W32 benzer şekilde bulaştıktan.Nimda.A@mm. W32.Chir.B@mm ilk HTML dosyasının bulunduğu klasörde Readme.eml dosyasını oluşturur. Readme.eml virüs MIME olarak kodlanmış gövdesi bir dosyadır. Virüs sonra HTML dosyasını görüntülediğinizde Readme.eml dosyayı açmak için HTML dosyasını değiştirir. Bu değişikliği yalnızca JavaScript etkinleştirilmişse çalışır.
    Önleme

Internet posta ağ geçidi zarar verme olasılığı olan eki türlerini engeller.
    Bu virüs, bulaşma yönteminin bir parçası olarak önceden duyurulan bir güvenlik açığını kullanır. Bu nedenle, bilgisayarlarınızı Microsoft Güvenlik Bülteni MS01-020'de tanımlanan güvenlik açığı için düzeltme eki uygulanmış olduğunu emin olmanız gerekir. Bu bülten hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin:
    http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS01-020.mspx
    Microsoft Internet Explorer için en son toplu güvenlik düzeltme ekini alın. Düzeltme eki Microsoft Güvenlik Bülteni MS01-020 duyurulmuş güvenlik açıklarına yönelik düzeltmeler içerir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin:
    http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS02-023.mspx
    Daha önce bu virüs (ve çoğu e-posta iletileri ile bulaşan diğer virüsler) önlemek için Outlook e-posta Güvenliği güncelleştirmesi çalışmasını güncelleştirmesi veya Microsoft Outlook 2000 Service Release 1 (SR-1) kullanıyorsanız.

Outlook 2000 Service Pack 2 (SP2) ve Microsoft Outlook 2002, Outlook e-posta Güvenliği güncelleştirmesi düzeltme ekinde bulunan işlevselliği otomatik olarak içerir.

Daha önce aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin veya Outlook 2000 SR-1 için Outlook e-posta Güvenliği güncelleştirmesi düzeltme ekini yüklemek için:
    http://http ://www.microsoft.com/ downloads/details.aspx? FamilyID = 96DF48A9-7638-429E-816E-35F16F6528CA & displaylang = tr
    Microsoft Outlook Express zararlı eklere erişimi engelleyecek biçimde 6 da yapılandırabilirsiniz.Ek bilgi için Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
    291387 OLEXP: Virüsten koruma özelliklerini kullanmak Outlook Express 6
    Program düzeyinde güvenlik duvarı ile Web tabanlı e-posta programları ile bu virüs bulaşmasına karşı korumak için kullanabilirsiniz.
    biryerden yazdım bunlaruı ama unuttum.

birde
    norton power eraser kullan https://security.symantec.com/nbrt/npe.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: engindokur

quote:

Yaklaşık 1 aydır evimdeki 2 masaüstü bilgisayarda bu virüs var ne kadar format atsak da eklentideki text dosyası masaüstüne geliyor. Pclerin ikisi de yavaş çalışıyor internette yaklaşık %10 loss var. Yaptıgım araştırmalara göre landan pclere bulaşabiliyormuş. Ne yapsam da çözüm bulamadım. Bu virüs hakkında bilgisi olan varsa yardım etmesini istiyorum şimdiden teşekkürler

sonrahttp://download.avg.com/filedir/util/avgrem/avg_remover_chir.exe bu linkteki programı indir.Ardından bulaşmış dosyaların silinmesi için programı çalıştır
    sonra Bellekte aktif bir virüs bulunursa program, kullanıcının bilgisayarı yeniden başlatmasını isteyecektir. Temizleme işlemi, işletme sisteminin başlatılması sırasında gerçekleştirilecektir dolayısıyla aktif virüsler temizleme sürecini engelleyemeyecektir.

yaklaşık 2 saattir tarıyor pcyi. onun dışında yapmam gereken bişey var mı? aynı virüsün 2 pcde de olması ve full hdd format atmama rağmen hala olması hiç alışılmış bişey degil. acaba modem virüs kapmış olabilir mi?

• quote:

quote:

quote:

yaklaşık 2 saattir tarıyor pcyi. onun dışında yapmam gereken bişey var mı? aynı virüsün 2 pcde de olması ve full hdd format atmama rağmen hala olması hiç alışılmış bişey degil. acaba modem virüs kapmış olabilir mi?

sen yazdıığımı okudunmu uzun olanı.modeme reset atgabilirsin oda bir çözümdür.ama bence ağdakli her pcye aynı işlemleri yap...

• sende hangi antivirüs var...
    bilgisayarı güvenli modda açıp öyle tarama yapmayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybursa -- 10 Mayıs 2014; 23:24:18 >
  • quote:

sende hangi antivirüs var...

normalde avg 2014 yüklü ve şu anda attıgınız tool ile pcyi başlangıçta taratıyorum hala bir sonuca varamadı daha önce karşılaştınız mı bununla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

normalde avg 2014 yüklü ve şu anda attıgınız tool ile pcyi başlangıçta taratıyorum hala bir sonuca varamadı daha önce karşılaştınız mı bununla

ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.ama merak ettim ve nettenaraştırıyorum sürekli şimdi.
  • quote:

quote:

quote:

ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.ama merak ettim ve nettenaraştırıyorum sürekli şimdi.

ağdaki pclere yapacagım bunu fakat mobil cihazlarda da packet loss var ve %10 falan tüm baglantıyı sabote ediyor bunu nasıl düzeltecegim daha doğrusu bu virüs bunu nasıl yapmış modemin yazılımını mı zehirliyor anlamadım gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim öyle pcy ye bağlanan telefonum hiç olmadığı için o program hakkında yorum yapamıyacam maalesef
  • quote:

benim öyle pcy ye bağlanan telefonum hiç olmadığı için o program hakkında yorum yapamıyacam maalesef

pcye degil wi-fi dan baglanıyor mobil aygıtlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.