Şimdi Ara

Virüs taramasında ki ilginç durum!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir film indirme sitesinden bir kaç gündür film indiriyordum.Çok bilindik bir site olmadığını düşünüyorum ve bu yüzden şimdi anlatacağım durum beni şüpheye düşürüyor.

Örneğin;Sin City filmini indirdim.Zipli halinden çıkardıkdan sonra klasörü taratıyorum.Klasörün içinde 2 tane dosya (Biri video diğeri altyazı) olmasına rağmen kullandığım virüs programı (Nod 32) klasörde 3 tane dosya taradığını ve virüs bulamadığını söylüyor.Yeni bir klasör oluşturuyorum ve klasör içinde 2 dosyayı kesip bu klasöre kopyalıyorum.Tekrar taratıyorum.Bu sefer 2 klasör taradığını görüyorum.Ve içini boşalttığım klasörü(yani siteden indirdiğim klasör) taratınca (özellikle vurguluyorum klasörün içi boş) virüs programı 1 dosya taradığını ve virüs bulamadığını söylüyor.Şuan aklınızdan geçeni de yapıyorum yani 'gizli klasörleri göster' diyorum ama hiç bir gizli klasör olmadığını görüyorum.Bu durum 1 film için değil indirdiğim 5 film içinde geçerli.(5 film indirene kadar bunu nasıl farketmedim onu bende anlamadım)Virüs programında bir sorun varmı diye bilgisayardaki klasörleri ve başka bi siteden film indirip tarattım.Hepsinde ne kadar dosya varsa o kadar dosya taradığını gösteriyor yani virüs programında bir sorun yok.Sitenin adını merak edenlere özelden yazabilirim.Şimdi bu durum sizce nedir?Filmleri her site gibi rapidshare'e koymuşlar ve ordan indiriyorsun.Cevabınız ne kadar çabuk gelirse o kadar çabuk önlem alabilirim şimdiden teşekkürler..

• A-Squared veya Ad-Aware SE Personal gibi bir yazılımla taratmanız iyi olabilir.

www.emsisoft.com sitesinden ücretsiz olanı indirin.

www.lavasoft.com buradan da Ad-Aware'in ücretsiz sürümünü indirebilirsiniz. (Ad-Aware 2007 yeni çıktı onu indirin isterseniz.)
  • Peki yardımın için teşekkür ederim .. Aslında virüs programında bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Tabi daha iyi virüs programlarıyla taratmak daha iyi olacakdır ama ben daha çok indirdiğim dosyada ajan nitelikli bi program olduğunu düşünüyorum:) Paranoyaklık olabilir ama bu durum aklıma başka birşey getirmiyor. Her ne kadar çevremdekiler böyle birşeyin mümkün olmadığını söylese de bu durum başka nasıl açıklanabilir ki? Yardımın için tekrar teşekkürler bahsettiğin programıda (Ad-aware 2007) indiricem..
  • Gizli dosya olabilir. Şayet gizli dosya var ise sen göremezsin ama antivirüs prog. bu dosyayı algılar ve inceler.Sen görmek istiyorsan bir dosya aç sonra bu dosyanın üzerindeki ana menüden ARAÇLAR/KLASÖRSEÇENEKLERİ/GÖRÜNÜM yap orada bir sürü seçenek varonlardan görünümün altındaki gizli dosya ve klasörlerin altında gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretle TAMAM de. daha sonra görebilirsin umarım.(Şayet gizli dosya ise)
  • Evet gizli dosya olduğunu düşünmüşdüm ama gizli dosyada çıkmadı.Yardımın için çok teşekkürler..
  • taradığını gördüğün fazlalık directory için oluyor. sorun değil, dert etme. aynısını nis2007-2006-2005-2004-2003-2002 hepsinde gördüm.
  • Yeni açtığım klasörde fazla dosya taratmış gözükmediği için şüpheye düşmüşdüm.Ama böyle bi durumun senin de başına geldiğini duymam beni rahatlattı :) Yardımın için çok teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.