Şimdi Ara

Vista 64 bit puanı 4.7 Sorun olduğunu düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim İntel core 2 duo 2,8 mhz 6 gb 800 mhz ram ati 4830 ekran kartı işletim sistemi vista ultimate 64bit

ram ve ekran kartına vermesi gereken puanı vermiş fakat işlemciye öyle bir puan vermesi imkansız,çok daha düşük işlemcilere bile 5,1 5,2 gibi puanlar veriyoken bunu neden yapıyodur acaba,

http://www.resimupload.com/ds343426881_Adsız.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweeperxx -- 25 Mayıs 2009; 19:25:10 >

• ati 3870 .p4 3,20 ghz ,2gb bellek puanım 4.9 sende bir hata var galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: pes-1907

ati 3870 .p4 3,20 ghz ,2gb bellek puanım 4.9 sende bir hata var galiba

zaten başlıktada sorun olduğunu belirttim,nedenlerini ve önerileri olan arkadaşlardan cevap almak için konu açtım
  • vistanın saçma sapan bi puanlama sistemi var. ilk puanlamada 3.7 puan almıştım. ertesi gün bilgisayarı yeni açtığımda yeniden puanlama yaptım bu sefer 4.0 geldi. Açıkçası hiç biey anlamadım.
    sen pc yi açar açmaz hani parçalar falan soğukken yapmanı öneririm.
    olmadı format atıp yeniden derecelendir. düzelmiyorsa Win 7 yi bekle
  • Bileşenlşerini tam yaz ve SS yapıp göster:

Vista 64 bit puanı 4.7 Sorun olduğunu düşünüyorum

Bu AMD 64 3200+
    4gb ram 800
    onborad 6150
    80gb hard disk
  • Vista puanlarını kim takıyo ki ? burda superpi koy sonra oyun fpsleri koy aklıma gelmeyen daha bi çok şey var onları koy.Vista sanki çok iyi bi programmı sanki ? 3d mark vantage koy buraya bi sorun olup olmadığını anlarız
  • quote:

Orjinalden alıntı: N-0NE

Vista puanlarını kim takıyo ki ? burda superpi koy sonra oyun fpsleri koy aklıma gelmeyen daha bi çok şey var onları koy.Vista sanki çok iyi bi programmı sanki ? 3d mark vantage koy buraya bi sorun olup olmadığını anlarız

Bu puanlama çok önemli bir şey. Siğer sistemleri ile karşılaştırma yapabilirsin, ayrıca sisteminde bir sorun olup olmadığını anlayabilirsin. Bir arkadaş ram problemi yüzünden 5,9 yerine 4,9 puan alıyordu ve kasılma vardı, sorun var dedik, ramleri tek tek denedik, biri bozuk çıktı, diğeri ile skor 5,9 idi? Şimdi ne dersin???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar benimde bu puanlarla ilgili sorunum var bende her sey 5.9 ken sadece 3b oyun grafileri 5.4 bu degeri nasil yukselte bilirim? ekram karti oc lu. imzamda ekran karti yaziyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: fredi_nlo

arkadaslar benimde bu puanlarla ilgili sorunum var bende her sey 5.9 ken sadece 3b oyun grafileri 5.4 bu degeri nasil yukselte bilirim? ekram karti oc lu. imzamda ekran karti yaziyor

9500GT çok iyi bir ekran kartı değil. Bence normal bir değer. Hatta iyi bile sayılabilir. Diğer 9500GT skorlarına bakın. Onlarla kıyaslayın...

Ekleme: Mesajı bitirmeden baktım da, bir tanesi 4.7 almış, hız aşırtılmış başka bir tanesi de 9.4 almış. Yani değerleriniz normal gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sweeperxx

Arkadaşlar sistemim İntel core 2 duo 2,8 mhz 6 gb 800 mhz ram ati 4830 ekran kartı işletim sistemi vista ultimate 64bit

ram ve ekran kartına vermesi gereken puanı vermiş fakat işlemciye öyle bir puan vermesi imkansız,çok daha düşük işlemcilere bile 5,1 5,2 gibi puanlar veriyoken bunu neden yapıyodur acaba,

http://www.****.com/ds343426881_Adsız.html

İşlemciniz işletim sistemi tarafından kısıtlanmış olabilir. Güç seçeneklerinden işlemci için çalışma aralığı vardır. Yani tasarruf modunda söz gelimi en fazla, hızının %50 kadarlık bir kısmını kullanması gibi. Onları kontrol edin. Güç seçeneklerini "Yüksek Performans" olarak seçtiniz sanırım. Bakın, belki o şekilde bir kısıtlama vardır.

Ayrıca link görünmüyor. Yani linki yenilerseniz ve daha ayrıntılı bilgi verirseniz, daha net cevaplar alabilirsiniz...

• quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

quote:

Orjinalden alıntı: fredi_nlo

arkadaslar benimde bu puanlarla ilgili sorunum var bende her sey 5.9 ken sadece 3b oyun grafileri 5.4 bu degeri nasil yukselte bilirim? ekram karti oc lu. imzamda ekran karti yaziyor

9500GT çok iyi bir ekran kartı değil. Bence normal bir değer. Hatta iyi bile sayılabilir. Diğer 9500GT skorlarına bakın. Onlarla kıyaslayın...

Ekleme: Mesajı bitirmeden baktım da, bir tanesi 4.7 almış, hız aşırtılmış başka bir tanesi de 9.4 almış. Yani değerleriniz normal gibi...

max 5.5 degeri la biliyorum ama iyi derkn bence hizi iyi cunki simdiye kadar ne kadar yun oynadiysam gta IV dahil hic biri kasmadi . siz hangi ekran kartini onerirsiniz?

• Oynadığınız oyunların çözünürlük ve detay seviyeleri de önemli. Yani söz gelimi 800*600 çözünürlük ve düşüt detay seviyesinde çok fazla sorun çıkartmaz ama 1280*1024 çözünürlükte ve tüm detaylar en yüksekteyken oynatmaz.

Ekran kartı önerisi olarak oynadığınız çözünürlük de önemli. 1280*1024 çözünürlüğe kadar HD 4770 çok iyi bir ekran kartıdır. HD 4850 için de indirim geldi ve Avrupa fiyatı 99$ olarak belirlendi. Onlar geldiğinde onları değerlendirebilirsiniz.

nVidia önermem gerekirse 99$ seviyesinde HD 4850 için denk bir ekran kartı yok. Başarım olarak GTS250 ile birbirine denktirler ama fiyat olarak GTS250 henüz indirime gitmedi. Gerçi bize ne zaman yansır orası da ayrı bir durum tabii. Şu anki piyasa fiyatlarını baz alırsak tavsiyem;

ATI olarak - HD 4850 / HD 4770
    nVidia olarak - GTS 250 / 9800GT

Tabii bütçeniz de önemlidir burada. Yukarıdaki ekran kartlarından en ucuzu 9800GT'dir. Kendi bütçenize göre bir seçim yaparsınız...

• yanitiniz icn tesekkurler
    quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

Oynadığınız oyunların çözünürlük ve detay seviyeleri de önemli. Yani söz gelimi 800*600 çözünürlük ve düşüt detay seviyesinde çok fazla sorun çıkartmaz ama 1280*1024 çözünürlükte ve tüm detaylar en yüksekteyken oynatmaz.

Ekran kartı önerisi olarak oynadığınız çözünürlük de önemli. 1280*1024 çözünürlüğe kadar HD 4770 çok iyi bir ekran kartıdır. HD 4850 için de indirim geldi ve Avrupa fiyatı 99$ olarak belirlendi. Onlar geldiğinde onları değerlendirebilirsiniz.

nVidia önermem gerekirse 99$ seviyesinde HD 4850 için denk bir ekran kartı yok. Başarım olarak GTS250 ile birbirine denktirler ama fiyat olarak GTS250 henüz indirime gitmedi. Gerçi bize ne zaman yansır orası da ayrı bir durum tabii. Şu anki piyasa fiyatlarını baz alırsak tavsiyem;

ATI olarak - HD 4850 / HD 4770
    nVidia olarak - GTS 250 / 9800GT

Tabii bütçeniz de önemlidir burada. Yukarıdaki ekran kartlarından en ucuzu 9800GT'dir. Kendi bütçenize göre bir seçim yaparsınız...

• quote:

Orjinalden alıntı: Alx

quote:

Orjinalden alıntı: N-0NE

Vista puanlarını kim takıyo ki ? burda superpi koy sonra oyun fpsleri koy aklıma gelmeyen daha bi çok şey var onları koy.Vista sanki çok iyi bi programmı sanki ? 3d mark vantage koy buraya bi sorun olup olmadığını anlarız

Bu puanlama çok önemli bir şey. Siğer sistemleri ile karşılaştırma yapabilirsin, ayrıca sisteminde bir sorun olup olmadığını anlayabilirsin. Bir arkadaş ram problemi yüzünden 5,9 yerine 4,9 puan alıyordu ve kasılma vardı, sorun var dedik, ramleri tek tek denedik, biri bozuk çıktı, diğeri ile skor 5,9 idi? Şimdi ne dersin???

Git orthosla kastır niye vista puanlamasıyla uğraşıyosun ki ? Zaten oyunlardada nedensiz yere kasma yapar...

• Sorun çözüldü mü
  • arkadaşım anakartı güncelle sorun çözüleccek.bios güncelleme ile sorunun kalacağını sanmıyorum.Aynısı yeğenim pc sini yaparken farketmiştim, bios güncelleme ile sorun çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.