Arkadaşlar, Vista'da şu eski DOS oyunlarını nasıl oynayacağımı bir türlü bulamadım. Açtığım zaman DOS penceresi açılıyor ve öyle kalıyor. Her türlü uyumluluk modunu vb. şeyi denedim ama bir türlü çözüme ulaşamadım yardım edebilecek olan var mı acaba?
yok mu bilen bir kimse ?
dos box diye bir program vardı sanki ben ultima 8 oynamak için denedim ama beceremedim
eski dos oyunu dediğiniz nasıl oyunlar arkadaşlar ?? benim bildigim ve uzun zaman oynadıgım mame emulatörü vardı arcade oyunlarının çoğunu açan bi emulatördü aynı şekilde amiga ,comodor 64 , dreamcase vs.. vs..
bende kurdum o programı falan kullanımınada baktım ama olmadı bı turlu yapamadım mesela benim calıstırmak istedigim oyun ''prehistorik2''
dos box vistada denemedim, sorun olacagini hic sanmam. Kullanmayi ogrenmek biraz zaman alir ama acamadigi DOS oyunu yoktur :).
reptile_34 DOS a disket vs ile cikip (ekrana ghost yazdigin yer) oynanan oyunlar. Windows taki cmd vs degil. Haklisin yine emulator, ve konunun en onde gideni DOS box :).
atari oyunlari (arcade oyunlari) zaten eskiden kartuştu, bu sebeble emulator e imaj yuklendiginde direkt calisir. (birkac eski meshur atari ureticisi ve onlarin ayri ayri emulatorleri var, ör: mame) digerlerinde de durum benzer (commodore 64, amiga), bunlarada oyun disket vs kondugunda oyun direkt acilir. tabi oyun konsollarinin emulatorleri icinde hayli hayli gecerli
DOS ta ise haliyle komut ile acilir :). DOS box gerekli komut istemcisini cikarir, gerisi DOS box ayarlamalarina kalmis. Hatirladigim bagzi oyunlar ses karti yoksa acilmayabilir, DOS box da ses karti ayari gerekir. Hatirladigim Oyunda ses karti olarak soundblaster16 secildiginde ses karti calisiyordu.
cok oldu DOS box kullanmayali, otesine yardimci olamiyacagim, umarim bu bilgiler yeterlidir.
bu seferki kiyak olsun, armut agza dussun, ole aciklama yazi vs yok. indir cikar Prehistorik 2 - DOSBox.cmd a cift tikla :) tam ekran Alt+Enter :)
diger tum DOS oyunlari ve programlarinda da gecerlidir :).
bakalim vista kullanan arkadaslar ne diecek bir uyum sorunu var ise dos box in sitesinden bi zahmet son surumu indirip bu paketteki ile degistirsinler.
cooooook eskiden hazirladigim bir oyunun dosyasina bakip hatirladim :), basit bi olay :) , tabi ben okuyup ugrasmistim 1 gun felan, sonrada bu haline getirmistim, forumlarda ilk mi dir degilmidir bilemiyecegim. dos box un dosyalarindan okuyup yapmistim.
peee Titus , eski gunleri andim :) ayrica prehistoric de oynamistim, ama sirf eglencesine :):) bitirmesine degil :)
Yeni konu acmak yerine burada yazayim :).
neyse dh gunlerim bu kadar, avatarimi degistirememem bir isaret olsa gerek :) , bugune kadar yardim ettigim arkadaslar oldu ise ne ala, sozumu dinleyenler cozumlerine kisa surede ulasti, dinlemeyenlerin burnu ....tan kurtulmadi ve kurtulmayacagina eminim. Ben bildiklerimi ve ogrendiklerimi cozum arayan (hazira konan degil) insanlarla paylasmak gayesi ile katildigim dh da kendimce amacima ulasmaktan memnunum. Bizde bircok sey orgrendik tabi. Tembel, burnunun dikine gidenler, sonradan ne oldum delisi olanlara, ozellikler hazira konmak isteyenlere burada da bol bol rastladim........ Google tekvanda ile ogrenmeye devam bilmeyenlere tavsiye ederim. Artik perde arkasina gecmenin ve ogrenmeye daha suratle devam etmenin zamanidir. Imzam nicelerine uzun bir süre daha yardimci olacaktir.
hoscakalin
geç kaldım kusura bakma oyunu atıcaktım baktım bulmuşsun zaten ayrıca şu çift tıklamayla açılan şeklinde verdinya şu oyunu ne desem az kalır sagol bide vista32 de çalıstı hiç birsey yapmadım sorunsuz açıldı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme